Knihy o zvieratkách

Knihy o zvieratkách

(65 produktov)

Kto by si nepamätal na Tri prasiatka, Smelého zajka v Afrike či Psíčka a mačičku? V rozprávkach, kto...

Filtre

Kategórie

Najobľúbenejšie
Najnovšie
Najlacnejšie
Najdrahšie
Najvyššia zľava
Novinka
Laň, myška a stehlík
Laň, myška a stehlík

Alberto Beneveli; Loretta Serofilli

Príbehy svätcov a zvieratiek. Poznáte príbeh o svätej Rite a včelách? Počuli ste o svätcovi, ktorý osedlal medveďa? Viete, čím si lesné zvieratá získal svätý Serafín a čo spôsobilo, že divý vlk po jedinom stretnutí so svätým Františkom skrotol? Legendy o svätcoch a zvieratách nie sú nové, no bohato ilustrovaná kniha Laň, myška a stehlík ich ponúka veľmi nevšedným spôsobom – príbehy rozprávajú samotné zvieratá. Skvelý spôsob, ako osloviť malých i veľkých čitateľov a vzbudiť v nich záujem o tému ochrany stvorenia, ktorá je v kresťanstve prítomná odjakživa.

Očakávame

12,51 €

Novinka
Vianočný stromček pre Ježiša
Vianočný stromček pre Ježiša

Susan Jones

Oslavujeme dar, ktorý nám Boh dal. Zvieratká v lese sa chystajú na oslavu Vianoc. Rozhodnú sa začať ozdobovať vianočný stromček. Ježko by chcel, aby bol celý stromček fialový. Zajačikovi by sa zas páčil stromček keksíkový. Stará mama korytnačka navrhne, aby každé zvieratko donieslo jednu ozdobu, ktorá oslavuje niečo úžasné na Ježišovi. Tento nápad sa všetkým pozdával. Kamaráti sa vybrali do svojich domovov, aby pripravili vianočné ozdoby. Malá myška však bola veľmi ustarostená, pretože nevedela, čo má priniesť. Stará mama korytnačka jej prezradila úžasné tajomstvo: že Ježiš je s nami v každej chvíli. A myška zrazu dostala skvelý nápad...Krásne ilustrovaný príbeh Susan Jonesovej s názvom Vianočný stromček pre Ježiša nám poodhaľuje tú najradostnejšiu správu - Ježiš sa narodil pre každého jedného z nás!Kniha obsahuje nenáročný text písaný väčšími písmenami, je preto vhodná aj pre deti, ktoré sa učia čítať. Roztomilé celostránkové ilustrácie zaujmú i tých najmenších, no rovnako vyvolajú úsmev na tvári aj dospelým.

Skladom

9,60 €

Novinka
Vianočné putovanie za Ježišom
Vianočné putovanie za Ježišom

Susan Jones

Zdieľanie Božej lásky tým, ktorí sú blízko, aj tým, ktorí sú ďaleko. Kamaráti z lesa sa tešia na oslavu Ježišových narodenín. Malý skunk pozve všetky zvieratká na netradičné miesto hlbšie v lese, predtým si však zbalia na cestu jedlo, koláčiky, vianočné darčeky a ozdoby. Všetko vyložia na veľké sane a zavčas rána sa vydajú na cestu. Keď dorazia na miesto, skunk zvieratká zoznámi s dikobrazom, bobrom a žabkou, ktorí utiekli pred požiarom a našli si nový domov. Zvieratká v ich spoznajú kamarátov v núdzi a zistia, že nie je dôležité byť obdarovaný, ale zdieľať Božiu lásku s ostatnými.Krásne ilustrovaný príbeh Susan Jonesovej s názvom Vianočné putovanie za Ježišom nás učí, že najväčším darom pre Ježiša je to, keď sa vieme podeliť s inými.Kniha obsahuje nenáročný text písaný väčšími písmenami, je preto vhodná aj pre deti, ktoré sa učia čítať. Roztomilé celostránkové ilustrácie zaujmú i tých najmenších, no rovnako potešia aj každého dospelého.

Skladom

9,60 €

Rozprávky o zvieratkách
Rozprávky o zvieratkách

Štefánia Beňová

Rozprávky pre deti s krátkym poučením. Hlavnými hrdinami sú zvieratká. Vhodné pre deti na prvom stupni základnej školy.

Skladom

1,46 €

Ovečka Barborka
Ovečka Barborka

Ráchel Bícová

V tejto knihe nájdete citlivo a veselo prerozprávané biblické podobenstvo o stratenej ovečke. Príbeh deťom pomôže porozumieť tomu, že poslúchať sa oplatí a že láska a odpustenie sú tu pre každého. Pre deti od 3 rokov.

Skladom

6,78 €

Posledné kusy
Spinkaj, malý ježko
Spinkaj, malý ježko

Sophie Schoenwaldová

od 1,5 roka. Nádherne ilustrovaná kniha Spinkaj, malý ježko od autorky Sophie Schoenwaldovej je originálnym darčekom pre našich najmenších čitateľov. Zavedie nás do farebnej, jesennej prírody a zoznámi s hravým a zvedavým ježkom. Pomôžeš ježkovi pripraviť sa na prvý zimný spánok? Určite Ti bude vďačný za pomoc pri hľadaní potravy a zimného brlôžteka. Unavený ježko nakoniec tvrdo zaspinkal. Počuješ ako veselo odfukuje?

Skladom

7,66 €

Rozprávky pre zvedavé deti 2
Rozprávky pre zvedavé deti 2

Lenka Siváková

Milí kamaráti,keď som písala prvú knižku Rozprávky pre zvedavé deti, ani mi nenapdalo, že sa rozhodnem aj pre pokračovanie príbehov napísaním druhej knižky: Rozprávky pre zvedavé deti 2. Vďaka pozitívnym ohlasom z každej strany som sa rozhodla, že lienka Lenka, motýľ Mirko, včielka Vierka a mravček Marek si zaslúžia "ožiť" aj v ďalších príbehoch, len s inými témami: lienka Lenka tentokrát spoznáva školský svet, abecedu, čísla, motýlik Mirko predstavuje rôzne sviatky a slávnosti v roku,včielka Vierka oblieta mesto so všetkým, čo k nemu patrí,mravček Marek sa dozvedá, na čo slúžia jednotlivé časti domu.A nechýbajú ani tri bonusové rozprávky, v ktorých sa spolu hrajú so slovami, spievajú a tvoria. Majte pri čítaní tejto knižky príjemný čas! Či už doma, v škôlke, alebo v škole. (autorka Lenka Siváková)

Skladom

5,72 €

Nečakaný vianočný list
Nečakaný vianočný list

Annette Amrheinová; Sabine Straubová

pre deti od 3 rokov. Autorky Annette Amrheinová a Sabine Straubová prinášajú pre tých najmenších čitateľov zaujímavý príbeh Nečakaný vianočný list. Deti sa spoločne s rodičmi ponoria do príbehu plného záhad, kde je hlavným hrdinom malý Puk. Ten túžobne očakáva vianočnú poštu, ktorá však neprichádza a jeho kamarát vtáčik oriešok taktiež túži po ozajstnom zážitku: vo svojom vnútri si želá niekedy doručiť niekomu skutočný list! Ostatné zvieratká ho však považujú za malého a slabého. Kto mu teda pomôže splniť toto želanie?

Skladom

7,66 €

Posledné kusy
Malý čmeliak Cyril chce lietať
Malý čmeliak Cyril chce lietať

Britta Sabbag; Maite Kelly

Príbehy zvedavého čmeliaka. Tak ako iné čmeliaky, aj malý čmeliak Cyril má veľmi malé krídla. Kamaráti mu vravia, že s nimi nikdy nebude lietať. Cyril je z toho nešťastný a chce sa dozvedieť, či je to naozaj tak. Čoskoro zistí, že na lietanie nepotrebuje veľké krídla – stačí si len veriť a nevzdávať sa.

Skladom

7,66 €

Rozprávka o medvedíkovi Miškovi
Rozprávka o medvedíkovi Miškovi

Soňa Vancáková; Dušan Borženský

Šiesta zo série rozprávok. Knižka je súčasťou projektu, ktorý nesie názov: DOKÁŽEM TO!Zisk bude venovaný deťom z rodín v núdzi.OZ Maják nádeje je občianske združenie na pomoc rodinám v hmotnej a sociálnej núdzi.

Skladom

3,30 €

Posledné kusy
Lietajúci chrobáčikovia
Lietajúci chrobáčikovia

Kúpacia knižka do vody. Lietajúci chrobáčikovia, ktorí urobia vašim deťom radosť nielen pri kúpaní.

Skladom

4,75 €

Rozprávky o psíčkovi a mačičke
Rozprávky o psíčkovi a mačičke

Josef Čapek

Veselá knižka Rozprávky o psíčkovi a mačičke o dvoch nerozlučných kamarátoch zabáva už niekoľko generácii. Psíček a mačička spolu hospodária vo svojom domčeku ako my: upratujú, pečú tortu, oslavujú Vianoce, chodia na výlety a navštevujú svojich priateľov. Josef Čapek ma láskavý humor, ktorým sa vie vcítiť do detského myslenia a tak jeho vrúcny jazyk sa stáva v tejto knižke nesmrteľný.

Skladom

6,78 €

Stratený psík - nájdené priateľstvo
Stratený psík - nájdené priateľstvo

Peter Dubec; Kristínka Dubcová

Svieži a napínavý príbeh pre deti, ktorý motivuje ku odpusteniu, hľadaniu starého priateľstva, ale aj k modlitbe a spoločenstvu na besiedke.

Skladom

0,97 €

Rozprávka o lienkach
Rozprávka o lienkach

Soňa Vancáková; Dušan Borženský

Knihu Rozprávka o lienkach môže čítať aj ten najmenší čitateľ. Je plná farebných ilustrácií a príbehov o lienkach, ktoré bývajú v tulipáne. Táto rozprávková knižka je súčasťou projektu, ktorý nesie názov: Dokážem to!Zisk bude venovaný deťom z rodín v núdzi.OZ Maják nádeje je občianske združenie na pomoc rodinám v hmotnej a sociálnej núdzi.

Skladom

3,30 €

Posledné kusy
Nádherná vianočná koleda
Nádherná vianočná koleda

​Annette Amrheinová

pre deti od 3 rokov. Zvieratká v lese sa nevedia dočkať príchodu Santa Klausa. Chcú ho však prekvapiť milým darčekom. Rozhodnú sa vymyslieť preňho vianočnú koledu. Veverička Škvrnka dostane za úlohu vymyslieť text koledy. Vymýšľanie jej síce ide, ale poskladané verše rýchlo zabudne. Pomôže jej medveď, ktorý vie písať, a tak všetok vymyslený text hneď aj zapíše. Veverička prednesie koledu ostatným lesným zvieratkám a všetky spoločne nacvičujú spev až do príchodu Santa Klausa. Čo myslíte, podarí sa zvieratkám prekvapiť a potešiť ho?

Skladom

7,66 €

Posledné kusy
Márnotratné prasiatko a iné príbehy
Márnotratné prasiatko a iné príbehy

Mack Thomas

Mack Thomas vytvoril nádhernú knihu plnú pútavým spôsobom rozprávaných príbehov naprieč celou Bibliou. Kniha sa skladá z kratších kapitol pospájaných naprieč Novým aj Starým Zákonom. Má to však jeden háčik, všetky tieto rozprávočky tu čítame očami zvierat. Deti si tak môžu prečítať:ako Boh stvoril svet, a rozprávať nám o tom bude napríklad taký medvedík čistotnýo ovečke a jej kamarátovi Ábelovi, ktorého zabil jeho brat Kaino lenivom mravcovi z Knihy Prísloví o oslici, ktorá stretla Božieho anjelao veľrybe, ktorá musela vydržať, že má v bruchu človekao prasiatku, ktoré stratilo smer, ale jeho ocko ho privítal s otvorenou náručouo kohútovi, ktorý stretol Ježiša a o mnohom ďalšom.Táto knižka je nevšedným spôsobom vyrozprávaný príbeh celých biblických dejín. Deti sa tak zrozumiteľným a veselým spôsobom dozvedajú o veľkom Božom príbehu.

Skladom

9,60 €

Posledné kusy
Opica v koži leva
Opica v koži leva

Paul White

Prvý diel 12-dielneho farebného komiksu pre deti. Ťažkosti opičky, ktorá chce byť levom, ukazujú na problémy kresťana, ktorý ním chce byť z vlastných síl.

Skladom

0,97 €

Posledné kusy
Príbehy z gazdovstva
Príbehy z gazdovstva

Detská knižka Príbehy z gazdovstva s krásnymi celostránkovými obrázkami obsahuje týchto 8 rozprávok o zvieratkách:O psíkovi TulkoviO koníkovi RiškoviO králičkovi SamkoviO sliepočke LujzeO kucúrikovi FélixoviO ovečke MagdeO kravičke JulčiO kuriatku OliveroviJednotlivé príbehy sú napísané ľahko zrozumiteľnou formou, preto sú vhodné pre tie najmenšie deti.

Skladom

6,78 €

Posledné kusy
Plávaj, Lydka!
Plávaj, Lydka!

Marianna Čaučíková

Ako rybka Lydka hľadala náručie. Každé dieťa, ale aj dospelý človek, potrebuje lásku i blízkosť človeka. Lydka je rybka, ktorá je osamelá a hľadá odpovede na mnohé otázky, ale predovšetkým hľadá to svoje náručie. Čím všetkým si musí táto rybka prejsť?Zisti prečo nemá rodinu?Ako je to v ozajstnej rodine?Nájde Lydka tú svoju?Aké sú pocity deti, ktoré vyrastajú bez rodičov?Táto vtipná, ilustrovaná kniha sa výborne číta a je vhodná pre deti od 7 rokov. Určite obohatí aj dospelákov, veď kto nepotrebuje lásku?

Skladom

9,60 €

Rozprávka o šteniatku Maxíkovi
Rozprávka o šteniatku Maxíkovi

Soňa Vancáková; Dušan Borženský

Skladom

3,30 €

Posledné kusy
Ako sa medvedík stratil
Ako sa medvedík stratil

Hans de Beer

A ako sa našiel. Ľadový medvedík Lars žije na severnom póle, kde je samý ľad a sneh. Zo všetkého najradšej leží na vode a pohojdáva sa na morských vlnách. Ako aj dnes. Odrazu sa nečakane ocitne v rybárskej sieti, ktorá ho vytiahne na loď. Keď sa s námahou zo siete vyslobodí, spoznáva ryšavého kocúra Nema, ktorý mu pomôže nájsť cestu k rodičom. Odvtedy je Nemo navždy jeho kamarátom. Dobrodružný príbeh z krajiny večného snehu a ľadu známeho holandského ilustrátora a autora série kníh o ľadovom medvedíkovi poteší deti od štyroch rokov.

Skladom

6,01 €

Omaľovanka - Vymaľuj si zvieratká
Omaľovanka - Vymaľuj si zvieratká

Adela Poráčová

...a nájdi písmenká. Nájdi si písmenko v obrázku, zakrúžkuj ich, obtiahni obrysy a nakoniec si vymaľuj svoje zvieratko. Publikácia na voľný čas pre naše deti vo veku 2 - 5 rokov, rozvíja farebné cítenie v spoločnosti milých zvieratiek.

Skladom

3,40 €

Veselé príbehy zo salaša
Veselé príbehy zo salaša

Denisa Hôrková

Príbehová knižka pre všetky detičky. Na čo sa môžete v knižke tešiť:– 7 pútavých príbehov ovečky Olivky a jej kamarátov– všetky príbehy sú inšpirované biblickými veršami a podobenstvami– jednoducho a pútavo približujú deťom jedinečný vzťah medzi nimi samými a Bohom– krásne ilustrácie– darček v každej knižke

Skladom

14,45 €

Záhrada plná kvetov
Záhrada plná kvetov

Enzo Giovannini; Chiara Amata

Kvietky svätého Františka pre deti. Enzo Giovannini a Chiara Amata sú autormi veľmi peknej detskej knižky Záhrada plná kvetov.Knižka obsahuje pätnásť kvietkov - príbehov zo života svätého Františka z Assisi a jeho kamarátov. Ich spoločné dobrodružstvá sú veľmi poučné a nabádajú deti konať dobré skutky. Jeden dobrý skutok je ako jeden kvietok na lúke - mohli by sme ho ľahko prehliadnuť. Avšak veľa dobrých skutkov je ako záhrada plná rozkvitnutých kvetov - hneď si ju všimneme. Každému príbehu je venovaná dvojstránka s veľmi peknými ilustráciami. Pre každého z nás je určená cesta svätosti a začať po nej kráčať je potrebné už v detskom veku.

Skladom

6,31 €

Posledné kusy
Malý tučniak
Malý tučniak

Edita Rihariová

Ako Pán Boh stvoril zvieratká. V detskej knihe Malý tučniak s podtitulom Ako Pán Boh stvoril zvieratká nám vyrozpráva príbeh o tom, ako si slávik šiel prosiť hlas od Pána Boha. V iných rozprávkach sa dočítame o kukučke a hadovi, o drozdovi a maškrtnej žirafe, o dobiedzavom mačiatku a lakomej i lietajúcej myši, o závistlivom vrabcovi a labuti kráľovnej. Kniha obsahuje aj rovnomennú rozprávku Malý tučniak a rozprávky o obetavom bocianovi, kengurách a hlúpej ťave, o slimákovom domčeku a rakovi. Dozvieme sa aj to, prečo ryby mlčia.Edita Rihariová je autorka rómskeho pôvodu. Okrem písania sa venuje aj kresbe a maľbe.

Skladom

8,63 €

Sladké sny, ježko
Sladké sny, ježko

Giuditta Campello

Sladké sny, ježko je poetický a krásne ilustrovaný príbeh Giuditty Campello o tom, ako ročné obdobia menia podobu lesa a správanie zvieratiek, no tiež o tom, že silné puto priateľstva nič nezmení.Zvieratká v lese spozorovali, že nastala jeseň. Začali sa tešiť z farebných stromov, z prechádzok po šuchotavom lístí i z toho, že môžu ísť na huby. Jediný, kto sa netešil, bol ježko. Vedel, že preňho nastáva čas zimného spánku. Rozhodol sa však, že sa ešte nepoberie spať a vybral sa za svojimi kamarátmi. Začal pomáhať veveričke s ukladaním orieškov. Potom šiel počítať sýkorkine lístky. Bol sa rozlúčiť s husami, ktoré odlietali do teplých krajín. Nech však robil čokoľvek, vždy ho premáhala únava a oťažievali mu viečka. Napokon usúdil, že je naozaj čas pobrať sa na zimný spánok. Ešte predtým však na ježka čakala parádna oslava aj s darčekmi! Ježkovi kamaráti totiž spozorovali, že je ježko smutný. Ježka takéto prekvapenie nesmierne potešilo a potom sa už naozaj odobral do nachystanej postieľky. „Sladké sny, ježko,“ zamávali mu nakoniec všetci kamaráti, „a dobrú noc, veď na jar sa opäť stretneme!“

Skladom

10,57 €

Posledné kusy
Čarovný rok v prírode s Tony Wolfom
Čarovný rok v prírode s Tony Wolfom

Tony Wolf

Rok je taký pestrý! Jar, leto, jeseň, zima - každé z týchto ročných období maľuje svojimi farbami les a život zvieratiek. V zime si krtko užíva pohodlie vo svojom brlôžku, zajačiky si pochutnávajú na torte a medvedíky sa veselo sánkujú. Jar je plná upratovania a príprav veľkej slávnosti. V lete celý les súťaží v plaveckých pretekoch a užíva si teplé dni plné lahodných lesných plodov. Jeseň je časom jablkového džúsu a príprav na zimu. A takto prebieha Čarovný rok v prírode stále dookola.Tony Wolf namaľoval nádherné dielo, ktoré sa zapáči každému detskému čitateľovi a uchváti ho do pestrofarebného sveta ročných období.

Skladom

7,75 €

Posledné kusy
Ty si moje najväčšie šťastie
Ty si moje najväčšie šťastie

Jule Ambach

pre deti 3+. Ty si moje najväčšie šťastie je pekne ilustrovaná knižka pre deti od troch rokov, ktorú napísala Jule Ambach.Malá a veľká vydra chcú zistiť, čo robí ich životy šťastnými. Rozhodnú sa prežiť jeden deň zábavnými činnosťami. Večer spolu sledujú padajúce hviezdy. Nakoniec zistia, že najväčším šťastím je mať jeden druhého.A aký bol tvoj najšťastnejší deň?

Skladom

8,63 €

E-kniha
E-kniha: Povídání o pejskovi a kočičce
E-kniha: Povídání o pejskovi a kočičce

Josef Čapek

Kniha Povídání o pejskovi a kočičce patří ke klasickým dílům literatury pro děti. Poprvé vyšla roku 1929 a od té doby potěšila mnoho dětí a jejich rodičů.Pejsek a kočička spolu žijí v domečku a vedou svoji malou domácnost a chtějí všechno dělat jako velcí lidé, umývají špinavou podlahu, pečou dort, chodí v neděli na procházku, píšou dopis dětem nebo hrají divadlo. Ale protože pejsek a kočička lidmi nejsou, nedopadne všechno vždy tak, jak by si přáli, jejich svérázná řešení jsou ale vždy zábavná a originální.V některých příbězích vystupuje postava spisovatele pana Čapka, kterého pejsek a kočička navštěvují, hovoří s ním o vážných věcech a pomáhají mu s psaním příběhů pro děti.

Ihneď na stiahnutie
-44%

2,59 €

Posledné kusy
Moje najmilovanejšie zvieratá
Moje najmilovanejšie zvieratá

Vlado Bednár

Meno Vlado Bednár mladej čitateľskej obci dnes nič, alebo takmer nič nehovorí. Je to divné že taký autor, akým bol Vlado Bednár (ktorý mal rád aj divné hrušky s divnou chuťou) sa akosi vytratil zo stredu čitateľského záujmu malých a školských čitateľov. Možno na tom nesú vydavateľstva svoju vinu, možno učitelia a učiteľky, možno... Zbytočne však po tom pátrať. Treba nielen tento rest pomaly zmazávať, ale hlavne tým najmenším a mladým čitateľom ukázať sladké plody detskej slovenskej literatúry, na ktorých má svoj nemalý podiel aj Vlado Bednár. Ako o ňom píše jeho veľký kamarát Tomáš Janovic, priťahoval k sebe ľudí všade tam, kde sa objavil, rovnako v lese, v krčmičke takisto ako za písacím stolom, kde sa dlhé hodiny a dlhé roky rozprával so svojimi čarovnými vetami. Majster pera - Vlado Bednár - mal stále pri sebe lano, ktoré ho zachraňovalo pred smútkom, samotou - lano humoru. Ak si predstavíte takto pripraveného spisovateľa, ktorý miluje zvieratá, hneď vám musí byť jasné, že ich dokázal skrotiť do krásnych príhod plných života.Keď si toto všetko zmiešate v správnom pomere, hneď viete, že v zásobárni diel Vlada Bednára pre deti sa nájde určite nejedna kniha plná krásnych zážitkov. A takou je aj táto veselá knižka Moje najmilovanejšie zvieratá. V nej vás čakajú okrem múdreho kocúra Rabindranáta aj príhody o dvoch plchoch, o televíznom zajacovi, o kavke, o capkovi, o...no uvidíte, aké všelijaké zvieratá mal rád Vlado Bednár. A nielen rád, on vám tie zážitky s nimi už pred tridsiatimi rokmi napísal s vtipom a úsmevom. A budete úplne paf, že ani po toľkých rokoch ten humor z poviedok nevyprchal. To všetko je dôkazom, že Vlado Bednár mal nielen fantáziu, humor, ale on s tými zvieratami aj žil a preto ich tak dôverne poznal a vyčaril poviedky plné neopakovateľného čara.Veríme, že sme k jubileu (nedožité osemdesiatiny - *1936) dobrého a milého spisovateľa tvoriaceho aj pre deti, Vlada Bednára, pripravili i pre neho tam hore, do spisovateľského nebíčka, ale aj pre vás do domácich a školských knižníc, pekný darček. Pozor však, musíte si dávať pozor na smiech, lebo pri tejto knihe je priam nákazlivý a môže byť priam životu nebezpečný,^vraj dokáže ohrozovať vašu bránicu. A aby sme končili slovami jeho priateľa Tomáša Janovica: Čítajme jeho zápisy, ktoré vyšli a budú znova vychádzať v knihách, aby sme sa učili používať jeho lano, vzácne lano humoru a sebairánie, pevnejšie ako všetky horolezecké laná.Tak už sa nezdržiavajte. Vlado Bednár s jeho milovanými zvieratami už na vás čakajú...

Skladom

7,76 €

Zvieratká celého sveta
Zvieratká celého sveta

Camille Jourdy

Zvieratká celého sveta je detská knižka francúzskej autorky Camille Jourdy určená detičkám od troch rokov.V štyroch jednoducho písaných príbehoch sa vaši malí zvedavci oboznámia s rôznymi prostrediami, ktoré tvoria domov množstvu živočíchov. Postupne na základe príbehov a veľmi detailných ilustrácií spoznajú:Zvieratká na farmeZvieratká na savaneZvieratká v leseZvieratká na pólochVo všetkých príbehoch sa stretnete s trojicou kamarátov - s Lotkou, Alžbetkou a Artúrom, ktorí sa veľmi radi hrajú a do svojich hier zapájajú aj zvieratká. Vytvárajú tak spolu milé priateľské spoločenstvo, do ktorého bude chcieť patriť každé dieťa.Text knižky je písaný veľmi jednoduchou formou. Každá strana obsahuje len jednu alebo dve krátke vety. Celý dojem z čítania je však umocnený pôsobivými realistickými ilustráciami. Knihu si preto rýchlo zamilujú deti aj dospelí.

Skladom

11,54 €

Audiokniha
Audiokniha: Broučci
Audiokniha: Broučci

Jan Karafiát

Pohádkové vyprávění o rodině a přátelích neposlušného svatojánského Broučka bydlícího za potokem pod jalovcem i s tatínkem a maminkou. Autor knihy byl evangelický kněz a Broučci jsou alegorickým zobrazením rodiny, která žije podle křesťanských hodnot, v souladu s přírodou. Šlo mu především o zobrazení významů, jako byly rodová soudržnost, vzájemná úcta, harmonie člověka a přírody, či poslušnost Bohu. K námětu ho inspirovalo jedno krásné odpoledne, kdy u Hořátve odpočíval a sledoval rej a shon různých broučků. Příběh promýšlel a největší část pak napsal v Čáslavi. Záměrně nepoužíval žádné jazykové experimenty, sloh je prostý, aby jej bez problémů pochopily ti, jímž je především určený, tedy děti. V textu se dají najít některé částečně autobiografické odkazy, například nejzamilovanější jídlo Broučka (zelná polévka) bylo i nejoblíbenějším jídlem autorovým. Jednotlivé epizody se odehrávají v průběhu kalendářního roku, tedy od zimy, respektive jara do zimy a popisují nejen hlavní činnost svatojánských broučků, tedy v noci svítit lidem (proto mají hlavní hrdinové knihy opačný životní cyklus, tj. ráno je večer a naopak), ale i všednodenní starosti a radosti. Od svého prvního vydání v roce 1876 až doposud vyšel neuvěřitelný počet vydání a s ilustracemi těch nejznámějších výtvarníků. Dodnes si nachází své dětské čtenáře a některá převedení na filmové plátno, nebo rozhlasové inscenace, jsou legendární. Do plejády přispívá v roce 2021 i nakladatelství Tympanum se svou verzí, kterou bravurně načetla Naďa Konvalinková.

Ihneď na stiahnutie
-15%

7,74 €

E-kniha
E-kniha: Bájky z pierka albatrosa
E-kniha: Bájky z pierka albatrosa

Vladimír Leksa

Zvieratká sú veľmi múdre. Múdrejšie ako my. Je to pravda, lebo zvieratká boli na svete skôr. Zvieratká majú preto oveľa viac skúseností a my sa od nich veru môžeme kadečomu priučiť. Niektorí ľudia – voláme ich bájkari – dokonca rozumejú reči zvierat. Sedia na lavičke v parku, počúvajú, čo to práve kričí mama drozdica na svoje deti a všetko si zapisujú do zošita, alebo, tí modernejší aj do laptopu. A mama drozdica kričí: „Zasa si dnes nechytil ani červíčka! Čo len z teba bude?! Si lenivý ako, ako, ako ten bájkar, čo tu dole od rána vysedáva na lavičke a nič nerobí!“ A bájkar sa v tej chvíli nahlas zasmeje. Lebo zvieratká sú aj veľmi vtipné. Bájky z pierka albatrosa sú poučné, ale iba trošku. Asi ako blška. A sú aj zábavné. Obrovsky. Ako SLÓÓÓÓN.Knižka, ktorá zavedie nielen najmenších, ale aj dospievajúcich do sveta bájok, do ríše zvierat, kde zvieratká konajú a správajú sa ako ľudské bytosti, a teda nie je vôbec prekvapujúce, keď ďateľ, rys, lev, slepúch, jeleň a ďalšie zvieratká začnú rozprávať, hádať sa, spievať, variť či viesť reštauráciu. Autor neobyčajne trefne a výstižne poukázal na najrôznejšie ľudské chyby a nedostatky spoločnosti, načrtol okolnosti, nad ktorými sa malý i veľký čitateľ chtiac-nechtiac zamýšľa. A keďže bájka by nebola bájkou, keby z nej nevyplývalo ponaučenie, aj Vladimír Leksa-Pichanič ho deťom ponúka.

Ihneď na stiahnutie
-31%

3,40 €

E-kniha
E-kniha: Psíček Tom a ako to začalo - obrázkové čítanie
E-kniha: Psíček Tom a ako to začalo - obrázkové čítanie

Petr Šulc

V tejto veselej knižke o šteniatku Tomovi sa dozviete, čo všetko čaká na malého psíka v novom domove a ako si s nástrahami poradí. Knižka je určená pre najmenších čitateľov a čitateľky - predškolákov a začínajúcich školákov. Niektoré podstatné mená sú znázornené ako obrázky, ktoré má malý čitateľ správne pomenovať a doplniť tak mamičku či otecka pri čítaní príbehov.Publikácia je vhodná pre deti od 6 rokov.

Ihneď na stiahnutie

3,00 €

E-kniha
E-kniha: Myšiaci v Akci
E-kniha: Myšiaci v Akci

Peter S. Milan

Voľné pokračovanie dobrodružných príbehov myšiakov Aďka a Maťka, s ktorými sme sa zoznámili už v knižke „Myšiaci na prvej výprave“. V predchádzajúcej knižke sme ich opustili vo chvíli, keď sa nedopatrením dostali do policajnej tašky. Ono to však tak úplne nedopatrenie nebolo, bol to skôr zúfalý útek pred kocúrom. A tak sa malí bračekovia dostali na policajnú stanicu, kde ich čakalo mnoho dobrodružstiev, s ktorými si museli poradiť. Veselé príbehy myšiačikov sú vhodné pre deti od 4 rokov.

Ihneď na stiahnutie

4,50 €

E-kniha
E-kniha: Sovičkin denníček: Evičkin jarný festival
E-kniha: Sovičkin denníček: Evičkin jarný festival

Rebecca Elliott

Evičkin život je skutočne húžasný!Evička Pierková vždy snívala vo veľkom! Aj teraz túži pripraviť Kvetokrásny festival s módnou prehliadkou, talentovou šou, výstavou obrázkov a súťažou v pečení. No pripraviť taký festival je riadna fuška. Problém je, že Evička nerada žiada kamarátov o pomoc. Zvládne to však sama?

Ihneď na stiahnutie
-30%

4,20 €

E-kniha
E-kniha: Myšacie rozprávky na dobrú noc
E-kniha: Myšacie rozprávky na dobrú noc

Zuzana Roľková

Príbehy malých myšiek o zvieratkách, ktoré stretli na svojich potulkách. Ilustrovaná knižka je určená malým zvedavcom, ktorí majú radi hádanky a radi sa učia nové veci. Pomocou jednoduchých nápovied môžu detičky hádať, aké zvieratko sa ukrýva v príbehu. Každý príbeh učí deti o zvieratkách niečo nové, vďaka ľahko zapamätateľným zaujímavostiam na konci príbehu. Knižka je vhodná do kolektívu na vyplnenie voľného času, alebo do postieľky na dobrú noc.

Ihneď na stiahnutie

2,90 €

Posledné kusy
Veľké dobrodružstvo dvoch malých kanárikov
Veľké dobrodružstvo dvoch malých kanárikov

Veronika Belver

Rozprávka o dvoch malých kanárikoch, Čivkovi a Čivke, ktoré ufrnkli z klietky a túlajú sa po meste. V meste zažívajú mnohé nebezpečné dobrodružstvá, ktoré však majú veselý a šťastný koniec, ako každá správna rozprávka.

Skladom

8,02 €

E-kniha
E-kniha: Pásovec, Zajíc a příliš hlučný medvěd
E-kniha: Pásovec, Zajíc a příliš hlučný medvěd

Jeremy Strong

2. diel. Uprostřed lesa žijí dva kamarádi - Zajíc a Pásovec. Pásovec nadevše zbožňuje sýrové sendviče a Zajíc zase hrozně rád hraje na tubu, ze které vyletují nejrůznější věci. Když se jednoho dne do lesa přistěhuje Medvěd (z rodu medvědů ledních), který má poněkud hlučný koníček, Zajíc je z toho nadšený. Pásovec však už zdaleka tolik ne…

Ihneď na stiahnutie
-30%

9,89 €

E-kniha
E-kniha: Pásavec, zajac a veľký hlučný medveď
E-kniha: Pásavec, zajac a veľký hlučný medveď

Jeremy Strong

2. diel. Známy britský autor detskej literatúry Jeremy Strong, ktorý má na konte už vyše sto kníh a získal mnoho literárnych ocenení, prichádza s ďalšou časťou príbehov zo života priateľov Pásavca a Zajaca z Veľkého lesa.Hundroša Pásavca, fičúra Zajaca a ostatné zvieratá jedného dňa zaskočí rachot rozliehajúci sa široko-ďaleko. Hurhaj má na svedomí ľadový medveď v kvietkovanej košeli. Prisťahoval sa do ich lesa, na čistinke si rozložil bicie a usilovne cvičí. Zvieratá z Veľkého lesa si dobrosrdečného Medveďa rýchlo obľúbia. Nie je to len bubeník, ako sa patrí... Má kurz prvej pomoci, takže je preňho hračka pomôcť dokonca aj pri úraze – napríklad keď si žirafa pred tanečnou zábavou poraní koleno, vynachádzavo jej naň namiesto obkladu priloží vrecúško Pásavcovho parmezánu z mrazničky. A čo na to Pásavec? To si prečítajte.

Ihneď na stiahnutie
-30%

6,99 €

1 z 3
logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Doručenie zadarmo nad 39 € pri platbe vopred (platí pre vybrané služby)

userAvatar

Overené zákazníkmi

Ďalšie hodnotenia

100%

dodacia lehota

kvalita komunikácie

* hodnotenia za posledných 90 dní

userAvatar

Daniela, pred 5 dňami

rychle vybavenie

userAvatar

Vera, pred 6 dňami

Objednavka byla velice brzy do zahranici v poradku dorucena. Moc dekuji, priste budu opet objednavat. Vera Lick Nemecko

userAvatar

Lucia, pred 6 dňami

dobierka bola doručená, krásne zabalená, prakticky do dvoch dní. Opakovaná spokojnosť.

100% zákazníkov <br/> nás odporúča

100% zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2023 Zachej.sk