Knihy o spoločenstvách

Knihy o spoločenstvách

(16 produktov)

Každý z nás si hľadá svoj krúžok, partiu, skupinku... Jednoducho miesto, kde zapadneme, kde nás prij...

Filtre

Kategórie

Najobľúbenejšie
Najnovšie
Najlacnejšie
Najdrahšie
Najvyššia zľava
Božie karty
Božie karty

„Božie karty“ nám pomôžu žiť ako Ježišovi učeníci, stávať sa „Božími ľuďmi“. Možno ich použiť individuálne, v rodine či v spoločenstve.

Skladom

8,24 €

Cesta k emočnej a duchovnej zrelosti
Cesta k emočnej a duchovnej zrelosti

Peter Scazzero

Je nemožné byť duchovne zrelým človekom a pritom ostať emočne nezrelý. Viera a duchovný svet sa nedá oddeliť od ostatných oblastí nášho života. Výnimkou nie sú ani emócie, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou nášho života. Každý z nás túži duchovne rásť a vstupovať do čo najvyššej zrelosti.Peter Scazzero v knihe Cesta k emočnej a duchovnej zrelosti poukazuje na fakt, že je nemožné byť duchovne zrelým človekom a pritom ostať emočne nezrelý. Narúša naše predstavy o živote a vovádza nás do hĺbky nášho vnútra, odkiaľ nás naučí postupne vynášať udupané bahno, ktoré nás ťaží a brzdí v duchovnom a osobnostnom rozlete. Kniha je natoľko efektívna aj z dôvodu, že autor čerpá zo skúseností, ktoré mu priniesli vlastné chyby a nedostatky. Postupne sa naučil skĺbiť svoj charakter a emócie s duchovnou zrelosťou, do ktorej teraz vovádza ďalších ľudí. Prostredníctvom desiatich symptómov duchovnej a emočnej nezrelosti autor postupne mení a buduje vnútro čitateľa a vovádza ho do skutočnej autentickosti a celistvosti života.

Skladom

11,64 €

Tweetuj s Bohom
Tweetuj s Bohom

Michel Remery

modlitba • omyly v Cirkvi • ako ku mne hovorí Boh • nacizmus • kariéra • sex. Už pútavý názov knihy Tweetuj s Bohom naznačuje, že publikácia je určená prevažne mladým ľudom. Autor Michel Remery v knihe otvára nové obzory a pohľady na najdôležitejšie otázky kresťanskej viery. Zaoberá sa aktuálnymi témam ako sú potrat, eutanázia, umelé oplodnenie, či klonovanie, s ktorými sú mladí kresťania v bežnom živote často konfrontovaní. Nevyhýba sa ani témam z minulosti ako sú križiacke výpravy či inkvizícia. Veľmi dobre a prakticky spracovaná kniha s podnázov modlitba • omyly v Cirkvi • ako ku mne hovorí Boh • nacizmus • kariéra • sex umožňuje mladému človeku sa zorientovať v záplave informácií a tiež môže veľmi dobre poslúžiť aj ako manuál ku katechézam mladých.Recenzia na knihu Tweetuj s Bohom na stránke blog.zachej.sk.

Skladom

14,45 €

Posledné kusy
Prečo chodiť do kostola?
Prečo chodiť do kostola?

Timothy Radcliffe

Dráma Eucharistie. Kniha Prečo chodiť do kostola? je fantastická v tom, že ukáže človeku, aký je to pocit byť súčasťou komunity. Človek chce odjakživa niekam patriť. V detstve je to partia rovesníkov, neskôr pár skvelých priateľov, ktorí s vami všeličo prežili.A nie je Cirkev jedna veľká rodina?Všetci pokrstení tvoríme to najväčšie spoločenstvo na Zemi! Spoločenstvo Krista. Stretnutie s Kristom vo svätej omši je to najkrajšie, čo nám mohol Boh dať. Prijatie Ježiša do svojho vnútra. Nezabúdajme, že svätá omša je ten najlepší spôsob ako ukázať, že niekam patríme. Sme Kráľovské deti. Patríme Jemu.

Skladom

12,61 €

Posledné kusy
Odhodlaní zmeniť svet
Odhodlaní zmeniť svet

Július Slovák

Julo Slovák je meno, ktoré je medzi mladými kresťanmi na Slovensku obzvlášť známe. Založil a spolu s vodcovským tímom doteraz vedieť Spoločenstvo SP na Sliači, je lídrom kapely ESPÉ, riaditeľom Projektu Godzone, manželom a otcom dvoch synov, ktorého najväčším snom je vidieť Božie kráľovstvo tu na zemi.Od momentu, kedy pred mnohými rokmi zažil Boží dotyk, však musel prejsť dlhou a mnohokrát aj tŕnistou cestou, aby sa mohol stať tým, kým dnes je. V knihe Odhodlaní zmeniť svet, veľmi otvorene, úprimne a autenticky píše o svojej púti - odkrýva zranenia, svoje chyby a prešľapy, no vo všetko zároveň poukazuje na Božie milosrdenstvo a Jeho lásku.Kniha však nepribližuje len život jedného muža. Sprostredkúva zároveň vývoj Spoločenstva SP, projektu Godzone, kapely ESPÉ, no v prvom rade vzťahov a rodiny, ktorá sa z nich neskôr vyvinula. Odhodlaní zmeniť svet je pozvánkou k životu za hranicou všednosti. Július Slovák nás ňou volá vykročiť zo svojho pohodlia, vystrieť ruky a biblicky zvolať: "Tu som, Bože, pošli mňa." Volá nás dať sa k dispozícii Kráľovi kráľov, snívať Jeho sny.

Skladom

10,67 €

Povedz, strýko Willi
Povedz, strýko Willi

Anselm Grün; Andrea J. Larson

Rozhovor o veľkých otázkach života. Čo sa stane ak sa spoja dva úplne odlišné svety? Kládli ste si už niekedy takúto otázku? Je to pomerne aktuálna téma aj v dnešnej dobe. Často ako kresťania možno nevieme okamžite reagovať na argumenty neveriacich. V knihe Povedz, strýko Willi od Anselma Grüna a Andrei J. Larson sa spojili dva naoko odlišné, no v širšom videní v mnohom podobné svety. Andrea, vydatá žena, matka troch detí debatuje formou listov so svojím strýkom mníchom. Preberajú dôležité otázky tohto sveta. Určite je zaujímavé čítať aké majú títo dvaja („tak odlišní“) názory na lásku, spoločenstvo či samotu.

Skladom

8,63 €

Posledné kusy
Mission possible
Mission possible

Otto Neubauer

Příručka k nové evangelizaci a dialogu. Tato příručka může být považována za svého druhu kuchařku, protože misie je hodně podobná společenství u jídla a pohostinnosti. Jídlo potřebujeme všichni - hosté i kuchaři. Potřebujeme však nutně i duševní stravu, bez níž společnost hladoví. Stejně jako kuchař pokrm připravuje, sdílí i „misionář“ víru s druhými.“

Skladom

13,58 €

Posledné kusy
Duchovný rast a zrelosť na skupinkách
Duchovný rast a zrelosť na skupinkách

Slavomír Slávik

Duchovný rast a dozrievanie kresťana sa deje vtedy, keď máme blízky vzťah s Pánom Ježišom Kristom, s Božím slovom a blízky vzťah s našimi bratmi a sestrami, spolupútnikmi na ceste za Ním.Túto knižočku sme pripravili preto, aby sme vám prakticky poukázali na jeden z najlepších, biblických a históriou overených spôsobov, akým je možné duchovne rásť a dozrievať. Ide o malé spoločenstvo ľudí, ktorí sa navzájom formujú a posúvajú bližšie k Pánovi.

Skladom

1,46 €

Posledné kusy
New City Katechizmus so zamysleniami
New City Katechizmus so zamysleniami

Collin Hansen

New City Katechizmus so zamysleniami obsahuje 52 otázok a odpovedí dôležitých kresťanských právd. Autor Collin Hansen ich rozdelil do troch častí: Boh, stvorenie a pád, zákonKristus, vykúpenie, milosťDuch, obnova, rast v milostiOtázky z týchto troch oblastí zodpovedajú svojimi vecnými komentármi prispievatelia z histórie (Augustín z Hippa, Martin Luther, Ján Zlatoústy, Jonathan Edwards...) a prispievatelia zo súčasnosti (napr. Timothy Keller, D.A. Carson, John Piper...). Ich výklad je obohatený o krátku záverečnú modlitbu, ktorá nám má pomôcť lepšie prijať doktríny kresťanskej viery.

Skladom

11,54 €

Posledné kusy
Dobrí kresťania a čestní občania 114/20
Dobrí kresťania a čestní občania 114/20

Pavol Grach

Vzťah k Bohu má prenikať celý život človeka, súkromný, ale aj ten spoločenský a politický, píše Pavol Grach, autor brožúrky Dobrí kresťania a čestní občania.Prečítajte si o tom ako spojiť svoju vieru so životom v spoločnosti. Už aj s textov Biblie je totiž zrejmé, že byť kresťanom má v sebe obsahovať aj vzťah k tomuto pozemskému svetu.

Skladom

1,75 €

Posledné kusy
Žiť, milovať, viesť
Žiť, milovať, viesť

Brian Houston

To najlepšie ešte len príde. Žiť, milovať, viesť od Briana Houstona, je knihou, ktorá sa dotýka ľudského srdca už od prvých strán. Každá kapitola čitateľa stále viac a viac utvrdzuje v tom, že minulosť nie je tým, čo definuje jeho budúcnosť.Hoci Hillsong Church začal ako niečo maličké, vzrástol na jedno z najväčších spoločenstiev na svete A všetko sa to začalo túžbou – túžbou v srdci Briana Houstona a jeho manželky Bobbie.Brian hľadal oporu v Božej blízkosti najmä v čase, keď na svojom živote spoznal pomazanie a povolanie do veľkých vecí, no nič nenasvedčovalo tomu, že by sa toto povolanie malo stať realitou. Každá kapitola odráža nielen Brianovo srdce, ale zároveň aj srdce celého Hillsongu. Brian Houston je v každom svojom slove úprimný a autentický. S odhodlaním rozpráva príbehy utrpenia a bolesti, ale aj Božej vernosti a vznešenosti.

Skladom

10,67 €

Ako budovať víťazný tím
Ako budovať víťazný tím

Matts-Ola Ishoel

Bohu slúžime spoločne. Matts-Ola Ishoel je hlavným pastorom Centra Slovo Života v Moskve a predsedom asociovanej ruskej Únie kresťanov evanjelickej viery. Pod jeho vedením Slovo Života rastie každým rokom a teraz má viac ako štyri tisíce členov. Kongregácia má množstvo aktivít vrátane sociálnej práce, práce s mládežou, vydávania kníh a práce na misiách. Matts-Ola Ishoel čerpal inšpiráciu pre knihu Ako budovať víťazný tím zo svojich dlhoročných skúseností z práce s ľuďmi. Apeluje na potrebu spoločenstva, jeho rozvíjanie. Bohu slúžime spoločne. Každý jednotlivec je veľmi dôležitý, jeho talenty nie sú len jeho darom, ale majú byť prínosom pre celú spoločnosť. A tak radosť z úspechu každého člena bude úspechom celého spoločenstva – tímu.

Skladom

7,28 €

Posledné kusy
Po novej ceste
Po novej ceste

Chiara Lubichová

Spiritualita jednoty. Autorka Chiara Lubichová v knihe Po novej ceste objavuje tajomstvo, že k Bohu sa ide spolu s človekom, bratmi, a aj prostredníctvom človeka. To vytvára jednotu v Cirkvi a spiritualitu spoločenstva a dokazuje, že cesta k Bohu nie je iba individuálnou záležitosťou, ale že práve On nás spája v jedno.Chiara Lubichová tak opisuje skúsenosť každého kresťana, ktorý sa rozhodne kráčať za Ježišom a žiť pre jednotu s Ním a pre jednotu so spoločenstvom.

Skladom

11,64 €

E-kniha
E-kniha: Význam spoločenstva v živote kresťana
E-kniha: Význam spoločenstva v živote kresťana

Viera Klubertová

Či si to uvedomujeme alebo nie, ako kresťania nesieme na svojich pleciach obrovskú úlohu, za ktorej splnenie, či nesplnenie sa budeme raz zodpovedať. Tou úlohou je pretvárať svet a vydávať svedectvo života bez ohľadu na podmienky a dobu. Jedným z prostriedkov, aby sa naša viera nestala tradičná, matriková, povrchná, či nedajbože „katakombálna“ je spôsob prežívania viery v malom spoločenstve. Tematicky sa teda toto dielo zameriava na korene spoločenstva, kto je v spoločenstve podstatný, či vysvetlenie, čo to vlastne to spoločenstvo je. Môžeme povedať, že spoločenstvo nie je nejakým zanedbateľným faktom, ale takúto možnosť prežívania svojej viery, vítal nebohý pápež Pavol VI., Ján Pavol II., i terajší emeritný pápež Benedikt XVI. Autorka teda dúfa, že predložená publikácia prinesie patričné ovocie, a že si nájde svojich priaznivcov nielen v radoch katolíkov, ale aj v iných kresťanských denomináciách.

Ihneď na stiahnutie
-60%

4,80 €

E-kniha
E-kniha: Odhodlaní zmeniť svet
E-kniha: Odhodlaní zmeniť svet

Július Slovák

Mám pre teba dobrú správu. Ak si Bohu povedal áno, priprav sa na to, že Otec ho zobral vážne. Aj ty si povolaný meniť svet, kdekoľvek si. Nepotrebuješ na to nič, len ostať odhodlaný a pripravený, že Boh splní tvoje sny.Nech je pre teba príbeh Jula Slováka svedectvom, že Boh naozaj koná a používa si každodenné situácie. Všetko sa to začalo tým, že Julo sa vydal Bohu. Naplno. Boh Jula pozval byť úspešný, ale nie z pohľadu tohto sveta, ale z pohľadu samotného Boha. Vďaka knihe Odhodlaní zmeniť svet zistíš, o čom je spoločenstvo a čo znamená byť Božím synom alebo dcérou. Naučíš sa odpúšťať a vytrvať. Boh túži, aby sme boli stálymi, snívali jeho sny, ale i za ne prevzali zodpovednosť. Učí nás žiť rodinu, uzavrieť zmluvu a hlavne, nebáť sa a napredovať za každých okolností. Julo Slovák je líder, ktorý sa nechal orezávať. Preto stojí pevne v službe spoločenstva SP na Sliači. Je vedúcim projektu Godzone, vďaka ktorému môžu tisíce ľudí prichádzať k Bohu a povedať mu ozajstné ÁNO.Tak začni mieniť svet, kdekoľvek si, lebo Boh tvoje áno počul.

Ihneď na stiahnutie
-37%

6,90 €

Nahý Boh
Nahý Boh

Richard Rohr

Obhajoba kresťanstva z tela a krvi. „Som presvedčený, že to, čo učili všetci veľkí duchovní učitelia dejín, naozaj platí: Odložiť vlastné Ja so všetkými jeho nárokmi a upustiť od falošných predstáv o sebe samom. Len čo sa nám to podarí a naša duša sa ocitne celkom obnažená a úplne nahá, objavíme v sebe to najvnútornejšie miesto, kde sa zjavuje Boh. Možno ide o najväčšiu revolúciu, aká sa v súčasnosti deje vnútri cirkevnej zbožnosti: Zakaždým, keď sa človek stretne s vlastným tieňom, prijme svoju vnútornú temnotu a prizná sa k vlastnej rozbitosti – objaví, že práve tadiaľ vedie cesta k Bohu.“ „Každé obdobie môjho života sprevádzal iný druh modlitby. Modlitba je proces a ten, kto tvrdí, že u neho bola modlitba vždy rovnaká, nehovorí pravdu. Modlitba totiž prechádza takými podstatnými zmenami, že to, čo v istom období života nazveme modlitbou, by sme tak nikdy nepomenovali ani predtým, ani potom. Moje prvé skúsenosti, ktoré by som z dnešného hľadiska pomenoval modlitbou – vtedy by som ich tak nebol nazval – som nadobudol počas základnej školy v Topeke v Kansase. Možno to bude znieť veľmi staromódne katolícky, no boli to moje skúsenosti ako miništranta vo Farnosti Nanebovzatia Panny Márie. Vstával som zavčasu, aby som stíhal omšu. V kostole som sa cítil dobre a niekedy po škole, a aj v sobotu, som tam často chodieval celkom sám. Ostával som tam dlho kľačať a dávalo mi to pocit, že som naplno prítomný, pocit tepla a istoty. Cítil som pri tom, že môj život má stred, že nie je rozháraný a nezmyselný. Existovalo niečo, čo držalo môj život pokope. Tento zážitok mi slúžil ako akési vycentrovanie života prv, než som prenikol do jeho disparátnej podoby."

Vypredané

5,14 €

1SLOVO Výzva
1SLOVO Výzva

Richard Štefák; Andrej Kmeťo

Príprava pre začínajúcich kresťanov. Projekt Biblia 1SLOVO, nebol plánovaný iba ako samostatný projekt. V skutočnosti bol projekt 1SLOVO Výzva vymyslený o niečo skôr, ako sa začalo pracovať na projekte Biblia 1SLOVO. Aj z tohto dôvodu sa časť textu využila na záverečných stranách projektu Biblia 1SLOVO pod názvom Toto ťa privedie do neba. 1SLOVO Výzva podáva mladým, začínajúcim kresťanom kreatívnym spôsobom základné pravdy viery: Existuje Boh? Miluje Boh? Čo je hriech? Kto nás zachránil? Rozhodnutie pre... Spoločenstvo a Duch Svätý. Okrem príťažlivej grafiky sú pridané ďalšie príbehy mladých o tom, ako spoznali Boha. Kniha obsahuje aj odpovede zaujímavých osobností na otázku, čo si myslia o niektorých témach ako napr. hriech, Božia láska, spoločenstvo. V každej kapitole sú na bočnej strane magazínu príslušné tématické otázky, ktoré vyžadujú odpovede a odkazy na biblické texty v Biblii 1SLOVO. Dúfame, že vám to umožní lepšie pracovať so začínajúcimi kresťanmi alebo birmovancami a tak odovzdávať vieru účinne a efektívne. 1SLOVO Výzva má udelený imprimatur.

Vypredané

4,75 €

Tri piliere jednoty kresťanského spoločenstva modlitbového, rodinného, komunitného
Tri piliere jednoty kresťanského spoločenstva modlitbového, rodinného, komunitného

Mária Vicenová

Návod ako duchovne zjednotiť spoločenstvo. Do Vašich rúk sa dostáva kniha, ktorá je odpoveďou na mnohé volania bratov a sestier Kristových, volania po jednote v manželstvách, rodinách, komunitách, spoločenstvách, skrátka vo veľkej Božej rodine. Jej myšlienky sú okrem praktickej skúsenosti vo veľkej miere podložené citátmi z Biblie, čím sa táto kniha stáva akoby „Božím návodom“ ako stavať naše vzájomné vzťahy tak, aby boli Ním požehnané. Ak budeme podľa tohto „návodu“ postupovať, stavba našich spoločenstiev bude „zastrešená“ skutočnou jednotou, ktorou Dobrotivý Boh odmení naše snaženia. V tejto jednote budú naše rodiny, naše manželstvá, spoločenstvá, komunity, skutočnými, radostnými svedkami Kristovej lásky pre svet, z ktorého sa jednota vzťahov stále intenzívnejšie vytráca.

Vypredané

5,82 €

V Boha verím, Cirkev nepotrebujem - 25/2013
V Boha verím, Cirkev nepotrebujem - 25/2013

Jozef Vadkerti

Keď odmietame Cirkev, odmietame Krista.Ale robil azda chyby aj Kristus tak, ako ich robí Cirkev?Prinášame niekoľko dôvodov, prečo niektorým ľuďom Cirkev prekáža, ale aj to, čo ponúka.

Vypredané

1,46 €

Zvyky cenobitů a léky na osm základních neřestí - svazek (a)
Zvyky cenobitů a léky na osm základních neřestí - svazek (a)

Jan Cassianus

Edice Pietas benedictina, sešit 14.Fundamentální dílo západního mnišství v překladu kolektivu překladatelů (Zdeněk Žalud, Jan Zdichynec, Josef Šimandl, Monika Recinová, Edita Mendelová, Jaroslav Lorman, Ondřej Koupil). Český překlad spisu De institutis coenobiorum bude zpřístupněn ve dvou svazcích.V roce 2007 vycházejí ve svazku označeném (a) první čtyři knihy – o mnišském oděvu a liturgii a klíčová kniha čtvrtá, shrnující spiritualitu mnišského života.V tomto prvním svazku je obsažena také předmluva o Cassianově životě a jeho názorech ve Zvycích a lécích. Jan Cassianus, který se seznámil s mnišstvím v Betlémě a hlavně v křesťanském Egyptě, předal ve svých spisech psaných v první polovině 5. století v gallské Massilii (dnešní Marseille ve Francii) základy východní mnišské nauky Západu. Jeho dílo významně ovlivnilo západní křesťanskou spiritualitu.

Vypredané

9,22 €

Ľudia Veľkej noci
Ľudia Veľkej noci

Luis Antonio G. Tagle

Živé spoločenstvo. „Kresťanské spoločenstvá neexistujú len pre svojich členov. Sú tu pre celý svet, pre celé ľudstvo.“V tomto jednoduchom srdečnom odkaze kardinál Tagle z Filipín poukázal na to, ako kresťanská komunita ponúka bohaté možnosti lásky, viery, nádeje a jednoty v rozmanitosti. Prostredníctvom osobných príbehov a pastoračných príkladov v knihe Ľudia Veľkej noci otvára cestu k pravému kresťanskému spoločenstvu vo svete.

Vypredané

5,34 €

Deus caritas est
Deus caritas est

Benedikt XVI.

O kresťanskej láske. Odporúčame: Encykliky Benedikta XVI. - súborné dielo (2017).61. zväzok z edície Pápežských dokumentov a zároveň prvá encyklika pápeža Benedikta XVI. Deus caritas est pojednáva o láske.O jej jednote v stvorení a v dejinách spásy, o rôznych formách lásky ako takej: láske agapé, eros, ale i o dobročinnej a dávajúcej sa láske. Nasledujúce encykliky sú Spe salvi a Caritas in veritate. Pozrite si tiež: Encyklika Laudato si' pápeža Františka.

Vypredané

1,86 €

Apoštoli a prví učeníci Ježiša Krista
Apoštoli a prví učeníci Ježiša Krista

Benedikt XVI.

Pápež Benedikt XVI. vedie vo svojej knihe čitateľa k priamym vedomostiam o apoštoloch a k ďalším významným osobám z obdobia rannej cirkvi. Ukazuje, že je to sám Pán, ktorý vedie svoju cirkev generáciu za generáciou pomocou mužov a žien, ktorí posilnení silou Ducha Svätého sa vedia postaviť za svoju vieru pre dobro cirkevného orgánu a väčšiu slávu Božiu.Kniha Apoštoli a prví učeníci Ježiša Krista je zameraná hlavne na čitateľa, ktorý chce načrieť o čosi hlbšie do histórie rannej cirkvi a priblížiť si spiritualitu apoštolov a ich spolupracovníkov. Slová pápeža Benedikta XVI. sú jednoduché, presvedčivé a dôkladné.

Vypredané

1,46 €

Evanjeliový plán Františka z Assisi dnes
Evanjeliový plán Františka z Assisi dnes

Thaddée Matura

Protest, tak ako ho chápeme dnes, je kritikou, spochybením, odmietnutím globálnej situácie, ktorá sa nám chce vnútiť ako jediná a nemenná. Usiluje sa o zrušenie zaužívaných právnych pomerov či situácií, ktoré sú považované za zlé, aby sa namiesto nich nastolil lepší a pravdivejší poriadok, ktorý by bol vo väčšom súlade s človekom a jeho slobodou.

Vypredané

5,04 €

Komunita, miesto odpúšťania a sviatkov II.
Komunita, miesto odpúšťania a sviatkov II.

Jean Vanier

Všedný život a dary. Kniha o tom, čím je a má byť život v komunite.

Vypredané

1,90 €

To - Príručka pre spoločenstvá a ich vodcov o tom, ako TO získať
To - Príručka pre spoločenstvá a ich vodcov o tom, ako TO získať

Craig Groeschel

a ako si TO udržať. Ak To vo vašom spoločenstve je, viete to. Ak vám To naopak chýba, viete to tiež. Craig Groeshel v knihe To opisuje čo to je a ako To nie len získať, ale aj udržať. Pretože To je darom od Boha.Kniha vyšla v novom vydaní: To (2. vydanie).

Vypredané

6,79 €

Kerygma - V barakoch s chudobnými
Kerygma - V barakoch s chudobnými

Kiko Argüello

Skúsenosť z Novej evanjelizácie „Missio ad gentes“. Predslov kardinála Antonia Canizaresa a komentár kardinála Christopha Schönborna.Francisco José Gomez-Argüello sa narodil 9. januára 1939 v Leone (Španielsko). Vyštudoval výtvarné umenie na Akadémii sv. Fernanda v Madride, ktoré ukončil s titulom profesor maľby a grafiky. V roku 1959 dostal Mimoriadnu národnú cenu za maľbu.Po prežití hlbokej existenciálnej krízy sa v jeho vnútri udeje hlboké obrátenie, ktoré ho privedie k tomu, aby svoj život venoval Ježišovi Kristovi a Cirkvi. V roku 1960, spolu so sochárom Coomontesom a „vitrážistom“ Munozom De Pablos zakladá skupinu výskumu a rozvoja sakrálneho umenia „Gremium 62“, s ktorou robí v Madride rozličné výstavy (Národná bibliotéka).Túto skupinu vybralo Ministerstvo kultúry, aby reprezentovala Španielsko na Svetovej výstave sakrálneho umenia v Royan (Francúzsko) v roku 1960. V tom istom období vystavuje Kiko niektoré svoje diela v Holandsku (galéria „Nouvelles Images“). V presvedčení, že Kristus je prítomný v utrpení nevinných, v roku 1964 odchádza žiť medzi najchudobnejších, žijúcich v barakoch Palomeras Altas na periférii Madridu.Kiko sa neskôr spozná s Carmen Hernandézovou. Obaja, poháňaní prostredím chudobných, v ktorom sa pohybujú, sú nútení nachádzať takú formu kázania, kerygmaticko-katechetickú syntézu, ktorá by sa mohla uplatniť pri formovaní malého kresťanského spoločenstva. Tak sa neskôr medzi najbiednejšími zrodilo prvé neokatechumenátne spoločenstvo, v ktorom bola viditeľná láska ukrižovaného Krista a ktorá sa stala „semiačkom“, čo bolo vďaka vtedajšiemu arcibiskupovi Madridu Mons. Casimirovi Morcillovi, zasadené do madridských a neskôr rímskych farností a do iných miest celého sveta. Pozvoľna sa formuje Cesta kresťanskej iniciácie pre dospelých, ktorá znovu objavuje a znovu nadobúda bohatstvo krstu.Kiko Argűello, Carmen Hernándezová a taliansky kňaz Mario Pezzi sú dodnes zodpovednými na svetovej úrovni za Neokatechumenátnu cestu, ktorá je prítomná vo viac ako sto krajinách na piatich kontinentoch.

Vypredané

5,82 €

Cirkev ako communio
Cirkev ako communio

Ladislav Stromček

Náčrt ekleziológie Josepha Ratzingera. Mnohí ľudia dnes hovoria "Boh áno, ale Cirkev nie". Odmietajú inštitucionalizované formy kresťanstva a nevedia objaviť význam Cirkvi pri svojom hľadaní cesty k Bohu. Preto je dnes potrebné znova porozumieť teologickej podstate Cirkvi. Teológovia preto v posledných desaťročiach hľadali koncepty, ktorými sa snažili popísať, ako Cirkev vidí samu seba v našich časoch a ktoré by umožnili nanovo vyjadriť podstatné prvky Cirkvi uceleným a zrozumiteľným spôsobom. Dvadsať rokov po Druhom vatikánskom koncile dozrelo v Magistériu a medzi významnými katolíckymi teológmi presvedčenie, že je to ekleziologický koncept communio (spoločenstvo), ktorý najvhodnejším spôsobom vyjadruje a sumarizuje koncilové sebapochopenie Cirkvi a je vhodným kľúčom pre obnovenú katolícku ekleziológiu. Za popredného súčasného autora so silným vplyvom na tvorbu a rozvoj communio ekleziológie, je považovaný teológ Joseph Ratzinger, v rokoch 1981 - 2005 prefekt Kongregácie pre učenie viery, terajší pápež Benedikt XVI. Jeho prínosom pri zostavení a objasňovaní teologického konceptu Cirkvi chápanej ako communio sa zaoberáme v tejto štúdii, ktorá sa snaží poukázať na teologický obsah, vnútornú štruktúru a podstatné prvky Ratzingerovej eucharistickej communio-ekleziológie. Kniha dáva možnosť porozumieť, aké sú myšlienkové východiská pápeža Benedikta XVI. pri jeho hľadaní odpovedí na súčasné problémy Cirkvi, ktoré sú podľa neho často spôsobené práve nesprávnym chápaním toho, čo je to Cirkev. Mnohé akcenty v štýle jeho pastierskej služby ako pápeža sú totiž zrozumiteľnejšie pri lepšom pochopení ekleziologického myslenia tohto výnimočného teológa našich čias.

Vypredané

4,85 €

Odkaz tajnej Cirkvi - 74/2017
Odkaz tajnej Cirkvi - 74/2017

Marián Gavenda

Ako fungovala Katolícka cirkev na Slovensku počas totality? Čo priniesli roky komunistického prenasledovania?

Vypredané

1,46 €

Po evanjeliových chodníkoch bratského života
Po evanjeliových chodníkoch bratského života

Ubaldo Terrinoni; Jozef Timko

Duchovné cvičenia v perspektíve budovania bratských vzťahov. Človek je vo svojej bytostnej podstate láskou. Je to pravda, lebo len láskou je život vykúpený z banalít, nepodstatných vecí a vyzdvihnutý do Božích výšok. Láska je základnou hodnotou života i mierou, nakoľko sa nejaký život vydaril a nakoľko jednotlivec zrealizoval vlastné šťastie. Ako však vieme, individuálne šťastie a šťastie vôbec by sa malo zdieľať s inými.Na tomto pilieri stojí aj každá bratská komunita. Jej fundamentom má byť vzájomná láska. Komunita bez lásky, je totiž ako telo bez duše. Láska sa rozvíja v dialógu s druhými, a to s pomocou vhodných slov, vzájomného počúvania, pohľadov, prijatí, úsmevov, napomenutí, ale niekedy aj pádov. Inokedy zasa prostredníctvom ticha, služby i obety.Dialóg je možný dokonca aj bez slov, takpovediac na diaľku, ale stále by mal byť udržiavaný a oživovaný, hlboký, jasný. Iba vtedy prináša ovocie. Láska je darovanie seba, je to byť k dispozícii druhým, alebo doslova „stratenie sa v iných“. Človek nájde seba samého len v darovaní seba iným.

Vypredané

6,79 €

Vášeň pro církev
Vášeň pro církev

Joshua Harris

Jak se do ní zamilovat. K čemu církev vlastně potřebujeme? Proč je neděle ten nejlepší den v týdnu? Jak najít zdravé církevní společenství? Je možné se do církve zamilovat? Konzumní přístup k životu. Touha po nezávislosti. Kritický postoj k okolí. To vše vede k tomu, že církev sice navštěvujeme, ale nehodláme se nikde vázat a zapojit. S církví chceme tak maximálně chodit. Ale chce to tak i Bůh?Joshua Harris nám připomíná, že cesta víry nebyla nikdy zamýšlena jako samotářská záležitost. Církev je místem, kde nás Bůh povzbuzuje, pomáhá nám růst a kde z nás může vytáhnout to nejlepší, co do nás vložil. Jestliže milujeme Ježíše Krista, měli bychom se také zamilovat do Jeho církve – a začít s ní žít naplno.

Vypredané

5,83 €

Evropská unie
Evropská unie

Petr Fiala; Markéta Pitrová

Nejprodávanější a nejkomplexnější publikace o Evropské unii v České republice, její první vydání nechybí v žádné z odborných knihoven. Autoři - renomovaní badatelé v oblasti evropské politiky - seznamují čtenáře s historií evropského integračního procesu, s vývojem, současnou podobou a funkcemi jednotlivých evropských institucí a s tím, ve kterých oblastech (politikách) a jakým způsobem Evropská unie působí. Kniha je zdařilou kombinací politologické analýzy a velkého množství informací.Formou srozumitelně napsaného a přehledně členěného textu nabízí kvalitního průvodce problematikou Evropské unie. Publikace nyní vychází ve druhém, aktualizovaném, výrazně doplněném a přepracovaném vydání. Zahrnuje události až do roku 2008 a čtenáři v něm rovněž naleznou řadu nových dat, grafů a tabulek, a navíc praktický jmenný a předmětový rejstřík. Kniha je určena nejen odborníkům, vysokoškolským studentům a profesionálům zabývajícím se z různých hledisek evropskou integrací, ale také širší veřejnosti, která má zájem získat co nejvíce kvalifikovaných informací o Evropské unii.

Vypredané

24,93 €

Systém farních evangelizačních buněk
Systém farních evangelizačních buněk

Piergiorgio Perini

Základní manuál. Systém farních evangelizačních buněk (FEB) nabízí církvi účinný nástroj obnovy farnosti a vyzkoušenou metodu evangelizace. Metoda FEB je universální a je použitelná v různých prostředích (farnost veliká i malá, městská i venkovská, staří, mladí, vzdělanci i lidé prostí).Vize systému je postavena na biblických základech. Počítá s účinností modlitby, s evangelizací skrze odpovědnosti předávat víru v poslušnosti Ježíšova pověření: "Jděte do celého světa a získávejte mi učedníky" (Mt 28, 19). Tento formační manuál nabízí kněžím i laikům objasnění základních principů systému Farních evangelizačních buněk.

Vypredané

9,60 €

Cirkevné hnutia v pastoračnej starostlivosti biskupov
Cirkevné hnutia v pastoračnej starostlivosti biskupov

Pápežská rada pre laikov

Pápežská rada pre laikov. Tento zborník obsahuje príspevky, ktoré odzneli na seminári, ktorý usporiadala Pápežská rada pre laikov v spolupráci s Kongregáciou pre biskupov a s Kongregáciou pre náuku viery v Ríme v dňoch 16. – 18. júna 1999. Témou seminára boli otázky cirkevných hnutí a nových spoločenstiev v pastoračnej starostlivosti biskupov.

Vypredané

0,87 €

Rozvoj kresťanskej osobnosti
Rozvoj kresťanskej osobnosti

Ján Chryzostom Korec

Ako zavlažiť duchovné polia Európy, aby priniesli úrodu aj pre celý svet? Nevyhnutne sa musíme rozvíjať ako kresťanské osobnosti. Autor nám predstavuje rozličné cesty viery, cesty formovania. Jeho jasnozrivý pohľad chce vidieť pravdu súčasnosti a neváha sa o ňu podeliť, aby chránil človeka a nasmeroval ho k Prameňu. Inými slovami je to výzva na svätosť.Otec kardinál nás pozýva na túto cestu, každého podľa jeho povolania v súlade s Božou vôľou. Nevyhovárajme sa, že sme nedostali tento dar! Boh ho chce dať každému, je však potrebné naše úsilie, aby sme sa preň otvorili. V knihe spoznáme mnohé príklady zrelých kresťanských osobností, akými boli Tomáš Morus, Jean Guitton, A. de Saint-Exupéry, Matka Terézia či G. K. Chesterton.Kardinál Korec ako vynikajúci odborník „na človeka“ dohovára jeho osobnosti, ako skúsený spisovateľ sprostredkúva zážitok z naozaj dobrého a hodnotného čítania, ako otec obdarúva láskou a starostlivosťou a ako pravá a rozvinutá kresťanská osobnosť svedčí, že dobrý život veriaceho človeka môže byť nielen šťastím pre neho, ale aj požehnaním pre mnohých.

Vypredané

5,34 €

V jiném rytmu
V jiném rytmu

M. Scott Peck

Vytváření společenství. Kniha V jiném rytmu se za pomoci konkrétních a mnohdy vtipných příkladů věnuje mezilidským vztahům a schopnosti žít ve společenství s druhými. Tvořivá zkušenost vytváření různých komunit a společenství i života v nich je podle Pecka s individuálním růstem nedílně spojena.Autor se zabývá fázemi, jimiž podle něj musí každá skupina projít, aby se mohla stát společenstvím. Právě tak popisuje fáze duchovního rozvoje, přičemž teprve dosažení té nejvyšší ze čtyř fází umožňuje jednotlivcům vytvořit společenství.Společenství totiž vyžaduje obtížný, ale osvobozující skok od zpochybnění vlastních pravd přes „prázdnotu“ (jež je podle něj součástí mnoha hlubokých duchovních tradic) až k otevření se možnosti, že pravdu mohou mít také ti druzí, což je nedílně spojeno s prohloubením vlastního náhledu.Kniha se v českém vydání poprvé objevila v roce 1995. Nyní vychází v novém překladu. Je určena pro lidi se zájmem o duchovní otázky, o život v komunitách, o mezilidské vztahy, o osobnostní růst na úrovni jednotlivců i skupin, pro lidi v pomáhajících profesích.

Vypredané

16,13 €

DVD - John Eldredge
DVD - John Eldredge

Rieka Života

Zvelebenie ako plod ticha a samoty. Misijné spoločenstvo Rieka Života prináša druhý diel zo série DVD o zvelebení. Má názov Zvelebenie ako plod ticha a samoty. Je to dokument z nedávnej návštevy Johna Eldredge na Slovensku a v našom spoločenstve.John Eldredge študoval herectvo, a tak je jeho záľuba v klasickej literatúre pochopiteľná. Jeho ďalšou láskou je príroda. No určite najväčšou Johnovou vášňou je srdce. Svoj život zasvätil hľadaniu Božieho srdca a prebúdzaniu i oslobodzovaniu srdca človeka. Jeho knihy uchvátili srdcia mnohých kresťanov i neveriacich. Dokonca aj na Slovensku vychádzajú v neuveriteľných nákladoch.Určite poznáte jeho knihy – Očarujúca, Divoký v srdci, Posvätná Romanca, Veľký príbeh, Cesta túžby… Je ženatý a spolu so Stasi vychovávajú troch synov. Býva v Colorade na okraji divočiny a medvede mu občas nazerajú do okien.

Vypredané

7,28 €

Otvorená cirkev
Otvorená cirkev

Miroslav Tóth

Nová paradigma pre cirkev 21. storočia. „Žijeme v spoločnosti plnej predsudkov voči cirkvi. Už slovo cirkev vyvoláva v ľuďoch predstavu zatuchnutých, neútulných a studených priestorov, kam chodia muzeálne typy zaostalých veriacich. Sme vnímaní ako skupina neprispôsobivých a slabých jedincov. Postmoderný svet nás zaradil do histórie a napísal za nami bodku. Nemáme šancu, nevidíme budúcnosť, nepočujeme pozvanie. Je ťažké cítiť sa nežiadaným. Ak ste ako ja, nebudete sa tlačiť tam, kde nie ste vítaní. Spoločnosť označila cirkev archaickou nálepkou, my sme na seba vzali náturu falošnej krotkosti a tak sme sa stiahli do úzadia v nádeji prežiť. Stratili sme silu. Vzdali sme sa prekážkam. Viera prestala byť hybnou silou mocnej lavíny cirkvi, ako to bolo možné vidieť v prvých desaťročiach po Kristovi. Pod vplyvom mnohých faktorov sme zaradili spiatočku a nechali sa unášať ľahšou cestou.“Miroslav Tóth vyštudoval Zion Bible College v USA a evanjelikálnu teológiu v Banskej Bystrici. Založil Kresťanské centrum (ACS) v Nových Zámkoch a Nitre. Spolu s manželkou Martou a troma synmi bývajú v Nitre.

Vypredané

4,85 €

Sociálny kódex Cirkvi
Sociálny kódex Cirkvi

Raimondo Spiazzi

Toto dielo obsahuje syntetický výklad sociálnych téz, citovanie najdôležitejších cirkevných dokumentov, v ktorých sa náukový obsah týchto téz nachádza. Stačí si knihu trošku prelistovať, aby si čitateľ uvedomil jej význam pre študentov, profesorov a všetkých prednášateľov sociálnej náuky Cirkvi. V citovaných dokumentoch nájde bezpečné informácie o tom, čo učí Cirkev o jednotlivých sociálnych problémoch.

Vypredané

4,86 €

1 z 2
logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Doručenie zadarmo nad 39 € pri platbe vopred (platí pre vybrané služby)

userAvatar

Overené zákazníkmi

Ďalšie hodnotenia

100%

dodacia lehota

kvalita komunikácie

* hodnotenia za posledných 90 dní

userAvatar

Radoslav, 28.1.2024

odporucam

userAvatar

Radovan, 26.1.2024

Nadherná knižka hlavne pre mladých.

userAvatar

Pavol, 23.1.2024

doporučujem

100% zákazníkov <br/> nás odporúča

100% zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2024 Zachej.sk