Knihy o biblistike

Knihy o biblistike

(13 produktov)

Biblistika je súhrnný názov pre rôzne obory, ktoré sa zaoberajú skúmaním a výkladom biblie. Vznikla...

Filtre

Kategórie

Najobľúbenejšie
Najnovšie
Najlacnejšie
Najdrahšie
Najvyššia zľava
Biblický atlas
Biblický atlas

Tim Dowley

Viac ako 30 originálnych, počítačom generovaných máp, ktoré zobrazujú biblický príbeh židovského národa, od povolania Abraháma, po začiatky kresťanskej cirkvi. Súčasťou tohto atlasu je tiež zemepisný slovník miest spomenutých v Biblii.

Skladom

4,37 €

Nad evangeliem podle Lukáše
Nad evangeliem podle Lukáše

Silvano Fausti

Porozumět Božímu slovu. Kniha Nad evangeliem podle Lukáše sa zrodila v komunite jezuitov v kostole San Fedele v Miláne.Je to čítanie, ktoré nie je zavádzajúce: hlavnú účasť v ňom má láska, usilujúca sa o poznanie skrze starostlivo preštudované fakty. V novom vydaní autor zrevidoval, vylepšil a aktualizoval celé dielo. Kniha obsahuje tiež preklad gréckeho textu a užitočné kroky pre ďalšie štúdium.

Skladom

31,04 €

Posledné kusy
Evanjelium podľa Matúša
Evanjelium podľa Matúša

Fritz Rienecker

Wuppertálska študijná Biblia. Jedinečná kombinácia biblických textov a užitočných poznámok v ľahko čitateľnej a predsa teologicky fundovanej forme s presnými informáciami o historickom pozadí, s obsažným rozborom biblického textu a s mocným praktickým dosahom na každodenný kresťanský život. Komentáre: Fritz Rienecker.

Skladom

4,19 €

Evanjelium podľa Marka
Evanjelium podľa Marka

Fritz Rienecker

Wuppertálska študijná Biblia. Jedinečná kombinácia biblických textov a užitočných poznámok v ľahko čitateľnej a predsa teologicky fundovanej forme s presnými informáciami o historickom pozadí, s obsažným rozborom biblického textu a s mocným praktickým dosahom na každodenný kresťanský život.Komentáre: Fritz Rienecker.

Skladom

4,19 €

Posledné kusy
Lectio divina - praktická metóda čítania Svätého písma
Lectio divina - praktická metóda čítania Svätého písma

Anton Tyrol

Návod na čítanie Písma a niekoľko ukážok. Božie Slovo je zrnom, my sme pôdou, do ktorej slovo padá a každodennosť, do ktorej sme ponorení, je nevyhnutnou klímou pre jeho vzrast. Úkon viery, ktorý by som si mal opakovať každý deň: Boh sa mi každodenne prihovára! Jeho slovo je stále slovom „pre túto chvíľu“, pre prítomnú situáciu môjho života. Lectio divina znamená s otvoreným srdcom otvoriť knihu Písma a dovoliť, aby Božie Slovo prehovorilo k tvojej duši...Treba čakať, až dušu úplne naplní ticho. Vtedy pocítiš chvenie a Božie Slovo rozozvučí struny tvojej duše a vylúdi na nich celú symfóniu. V tej chvíli budú slová, ktoré čítaš odpoveďou na otázky, ktoré si kladieš, a dokonca i na tie otázky, ktoré ťa ani nenapadlo položiť si. Nie vždy však dostaneš odpoveď v pravom zmysle slova... Niekedy zaznie iba akási stupnica, ktorá ti naznačí trhlinu v múre tvojich otázok. Ale i vtedy môžeš v pokoji pokračovať vo svojej ceste, lebo tvoju dušu naplnilo bohatstvo Božieho Slova. (François Garagnon)

Skladom

1,94 €

Prvé a posledné slová Ježiša Krista
Prvé a posledné slová Ježiša Krista

Ľubomír Majtán

Čo Ježiš hovorí ako prvé a čo ako posledné v Evanjeliu podľa Matúša, Marka, Lukáša, Jána. Ktoré slová hovorí Ježiš ako prvé a ako posledné? Je zaujímavé všimnúť si to vo všetkých štyroch verziách evanjelia. Autor sa v tejto biblickej publikácii venuje Pánovým slovám, poukazuje na ich súvis s inými časťami Biblie a obohacuje ich aplikáciou pre náš praktický život. V závere je pridaný rozbor pôvodných textov aj s doslovným prekladom.

Skladom

3,88 €

Posledné kusy
Stručný katolícky teologický slovník
Stručný katolícky teologický slovník

Ján Ďurica (ed.)

Stručný katolícky teologický slovník predstavuje nástroj potrebný na zoznámenie sa so základnými teologickými pojmami pri štúdiu, písaní prác rozličného druhu, ako aj v mnohých ďalších podujatiach a činnostiach. Od Druhého vatikánskeho koncilu v rokoch 1962 – 1965 sa toho udialo mnoho. Sám koncil bol historickou udalosťou, ktorá svojimi šestnástimi dokumentmi, ktoré schválil pápež Pavol VI., hlboko ovplyvnila myslenie veriacich. Malo to tiež za následok, že do katolíckej slovnej zásoby sa dostali nové slová a výrazy. A zasa niekdajšie názvy nadobudli čerstvý a nový význam. Okrem toho aj svet, v ktorom žijú veriaci, prešiel väčšími zmenami. Tento slovník zahŕňa takmer všetky závažné pojmy týkajúce sa viery a mravov, obradov, duchovného života, cirkevného práva, liturgie, mystiky i spirituality, cirkevných dejín a organizácie Cirkvi. Osobitnú pozornosť sme venovali Druhému vatikánskemu koncilu – najdôležitejším dokumentom, ktoré tvoria náplň koncilovej náuky. Tento slovník má poslúžiť teológom, ako aj širokej verejnosti, má ponúknuť spôsoby vedeckého hodnotenia uvedených faktov a pritom hľadať opravdivý zmysel a cieľ života.

Skladom

19,40 €

Posledné kusy
Ruah - Pneuma - Duch
Ruah - Pneuma - Duch

Leopold Slaninka

Duch Svätý v biblickom zjavení. Ruah je vietor, ktorý sa stáva obrazom Božieho pôsobenia. Je zdrojom neviditeľnej sily, ktorá oživuje telo a ovplyvňuje vnútorný stav človeka. Je však aj Božím dychom, prejavom Jahveho ducha, ktorý sa darúva v slove a prichádza v ústrety so svojím zasľúbením.

Skladom

5,72 €

E-kniha
E-kniha: První studium Starého zákona
E-kniha: První studium Starého zákona

Pavel Větrovec

Monografie První studium Starého zákona předkládá systematické uspořádání základních informací ke studiu starozákonní biblistiky. Začíná všeobecným úvodem o charakteru Bible a pokračuje speciálním úvodem do jednotlivých částí a knih Starého zákona. Všeobecný úvod řeší božskou inspiraci a kánon Písem, prostředí a dějiny jejich vzniku, charakteristiky originálního textu, jeho překladu a výkladu. Speciální úvod má dva díly, první z nich je věnován částem hebrejské Bible v pořadí: Zákon (Tóra, Pentateuch), Proroci „přední“ a „zadní“ a Spisy; ve druhém jsou tzv. deuterokanonické knihy v pořadí: „historické“, sapienciální, prorocké a „nové historické“. Základní charakteristiky jednotlivých knih jsou organicky doplněny o krátké exegeze některých klíčových míst.Autor vychází z katolického pohledu na Písmo, ale usiluje o srozumitelnost pro lidi jiných vyznání i bez vyznání – důrazem na obecně lidská témata nebo židovským dělením kánonu. Čtenáři nabízí jednak zařazení jeho předchozích poznatků o Starém zákoně do uceleného výkladu Písma, jednak možný základ pro jeho další detailnější studium biblistiky.

Ihneď na stiahnutie
-36%

6,00 €

Kňazstvo a Eucharistia
Kňazstvo a Eucharistia

Anton Tyrol

Autor v tejto novej publikácii uverejnil svoje duchovné cvičenia, ktoré pred časom dával kňazom Spišskej diecézy. Kniha obsahuje meditácie s biblickými obsahmi o obidvoch témach.Meditácie sú ladené ako jednoduché biblické komentáre s teologickými a spirituálnymi dôsledkami pre život nielen kňazov, ale aj tých, ktorí sa týmito základnými kresťansko-katolíckymi obsahmi zaoberajú. Publikácia je aktuálna vzhľadom na prebiehajúci mimoriadny rok kňazov.

Skladom

9,70 €

Syn človeka 2. časť
Syn človeka 2. časť

Ľudovít Fazekaš

Trpiteľ za ľudstvo. Výklady Markovho evanjelia predstavujúce Ježiša ako Božieho Baránka. Kapitoly: Zvestovanie kríža (8,31-10,52); Účinkovanie pod krížom (11,1-13,37); Utrpenie na kríži (14,1-16,20).

Skladom

5,71 €

Posledné kusy
Pastoračný testament apoštola Pavla
Pastoračný testament apoštola Pavla

Jozef Heriban

Pavlova reč v Miléte (Sk 20,18-36). Najznámejší slovenský biblista, autor mnohých publikácií tu podáva rozbor Pavlovej reči k starším z Efezu, ktorým odovzdáva svoj pastoračný odkaz: o modlitbe, o službe ohlasovania evanjelia, o svätosti, o moci Slova, o službe slabým..

Skladom

13,58 €

Ježiš Kristus Spasiteľ
Ježiš Kristus Spasiteľ

Giovanni Claudio Bottini

Biblicko-teologické aspekty Lukášovho diela. V dňoch 14. - 19. marca 2012 navštívil Slovensko profesor G. C. Bottini, OFM, ktorý sa na františkánskej Fakulte archeológie a biblických vied špecializuje na Lukášovo evanjelium a Skutky apoštolov. Na slovenských teologických fakultách a inštitútoch predniesol prednášky, ktoré prináša táto publikácia.Giovanni Claudio Bottini (nar. 1944) pochádza z kraja Pescara v Taliansku, študoval na Pápežskom biblickom inštitúte v Ríme a na Studium Biblicum Franciscanum v Jeruzaleme. V rokoch 1980 - 2002 bol sekretárom povereným prípravou publikácií SBF, v rokoch 1985 - 2003 organizoval každoročne biblické týždne v Abruzzo (Taliansko) a v rokoch 2002 - 2011 bol dekanom Fakulty biblických vied a archeológie PUA v Jeruzaleme.Najvýznamnejšie diela:Introduzione alľopera di Luca (2011)Michele Piccirillo. Francescano archeol tra scienza Provvidenza (2010)One Land - Many Cultures. Archaeological Studies Honour of Stanislao Loffreda OFM (2003)Giacomo e la sua lettera. Una introduzione (2000),Štúdia HierosolymitanaIII. NelľOttavo Centenario Francescano (1182 -1982), (1982)La preghiera di Elia in Giacomo 5,17-18 (1981)

Skladom

9,70 €

Exodus
Exodus

Kolektív autorov

Komentáre k Starému Zákonu (zväzok 3). Po niekoľkoročnom úsilí slovenských biblistov vychádza v poradí tretia kniha zo série Komentárov k Starému a Novému zákonu.Ide o komentár ku Knihe Exodus, ktorej príbeh má výnimočné miesto v dejinách spásy. Tu sa tvorí národ Izrael, ktorému Boh zjaví svoje meno, tu sa odohrá zásadná udalosť, v ktorej sa Pán prejaví ako vysloboditeľ a ochranca svojho ľudu, a tu Izrael dostáva zákonodarstvo, ktoré konštituuje jeho náboženský život.Vyslobodenie z Egypta sa stáva základom pre vierovyznanie novoutvoreného národa a je len prirodzené, že prorok Ezechiel prezentuje túto udalosť ako konštitučnú pre vzťah Pán a Izraela, ako keby celé predošlé dejiny boli len poznámkou pod čiarou.Napokon, práve na podklade zmluvy uzavretej na Sinaji vyhlasuje prorok Jeremiáš, že Pán uzatvorí s národom novú zmluvu, ktorá sa v kresťanskej tradícii stotožňuje so zmluvou Nového zákona. V roku 2008 vyšiel prvý zväzok pod názvom Genezis.V roku 2010 vyšiel druhý zväzok pod názvom Abdiáš, Jonáš, Micheáš.

Vypredané

22,31 €

Blahoslavený, kto číta, aj tí, čo počúvajú
Blahoslavený, kto číta, aj tí, čo počúvajú

František Trstenský

František Trstenský (1973) pochádza z Tvrdošína na Orave. Je kňazom Spišskej diecézy. V Jeruzaleme absolvoval biblické štúdia (2000-2004). Doktorát z teológie získal v Krakove. V súčasnosti je profesorom na Teologickom inštitúte v Spišskej Kapitule - Spišskom Podhradí, ktorý je súčasťou Katolíckej univerzity v Ružomberku. Prednáša Nový zákon a biblickú gréčtinu. Odbornej i laickej verejnosti je známy početnými publikáciami napr. Ježišove blahoslavenstvá, Vianoce podľa Svätého písma, Otčenáš - súhrn celého evanjelia. Spolupracuje s rádiom Lumen a televíziou Lux pri príprave relácií s biblickou tematikou.Posledná kniha Nového zákona obraznou a symbolickou rečou chce: varovať veriacich pred vlažnosťou vo viere, povzbudiť ich, aby sa vzopreli zlu v jeho rôznych podobách, dať verným útechu a nádej, že Boh napokon zvíťazí.Táto vízia Jánovej apokalypsy prorocky zaznieva aj pre nás.Aj my sa musíme pripraviť na to, že prichádza doba, keď na kresťanov, ktorí chcú byť verní Kristovmu posolstvu, Jánova apokalypsa kladie rovnaké požiadavky.

Vypredané

6,31 €

Marek
Marek

Peter Dubovský et al.

Komentáre k Novému zákonu (zväzok 1). Prvý odborný komentár k Novému zákonu v slovenčine. 1. zväzok dlhodobého projektu, vydané v spolupráci s Teologickou fakultou Trnavskej univerzity.S veľkou radosťou vkladáme do rúk čitateľov ďalšie významné a obsiahle dielo kolektívu slovenských biblistov. Spomedzi novozákonných kníh si ako prvé vybrali na komentovanie Evanjelium podľa Marka. Hoci je zo štyroch evanjelií najkratšie, pre exegétov predstavuje text s mnohými úskaliami. Jedným z dôvodov je fakt, že texty zachované na starovekých papyrusoch sú zo všetkých evanjelií v najhoršom stave.Okrem klasickej štruktúry, ktorá je totožná so štruktúrou doteraz vydaných starozákonných komentárov, obsahuje komentár k tomuto novozákonnému textu niekoľko noviniek. Patrí medzi ne súbor úvodných štúdií, ktorý približuje okolnosti vzniku evanjelia, zameriava sa na jeho žánrové aspekty a textové verzie.V podkapitolách, ktoré sa venujú aplikácii jednotlivých textových úsekov, nájde čitateľ odseky venované Katechizmu Katolíckej cirkvi, ktorý pracuje aj s textami Markovho evanjelia, a okrem pastoračnej aplikácie s homiletickým zameraním ponúka náš komentár aj texty využiteľné na stretnutiach nad Božím slovom v skupinách.Skutočnou raritou je preklad sýrskeho textu evanjelia, ktorý nájdete v Apendixe.

Vypredané

24,25 €

Skutky apoštolů 1
Skutky apoštolů 1

Silvano Fausti

Kapitoly 1 - 12. Jako Nový zákon po evangeliích plynule pokračuje knihou Skutky apoštolů, tak i vydání čtyř svazků komentářů k jednotlivým evangeliím by nebylo úplné, kdyby chyběla část, jež se týká období vzniku a šíření prvotní křesťanské církve.

Vypredané

24,25 €

Biblický slovník
Biblický slovník

Jean-Jacques von Allmen

Preklad do českého jazyka (1987) redigoval J. Miřejovský. Biblický slovník vysvetľuje mnohé, abecedne usporiadané biblické pojmy ktoré čitateľ nachádza pri objavovaní slova Živého Boha v Biblii. Slovník bol zostavený kolektívom pod vedením Jean-Jacques von Allmena.

Vypredané

2,58 €

Môžeš (s)poznať Bibliu
Môžeš (s)poznať Bibliu

Peter Kreeft

Praktický a objasňujúci sprievodca pre každú knihu Biblie. K čítaniu Biblie, posvätnej knihy kresťanov, môžeme pristupovať rôzne. Niektorí ju čítajú ako mýtus podobne ako staré grécke báje. Iní ako dejiny na našu dobu veľmi nepresne spracované. Ďalší v nej môžu vidieť morálnu príručku. Čo tak skúsiť ju čítať tak, ako ju čítajú (či mali by čítať) kresťania? Hovoríme, že Biblia - Sväté písmo - je ľubostný list Boha. Taký list číta s chvením srdca, s očakávaním vyznaní lásky... Peter Kreeft napísal krátke komentáre ku všetkých knihám Biblie práve z tohto hľadiska. A napísal ich tak, aby sme sa v spleti slov nestratili, ale udržali si v srdci i mysli hlavnú líniu Biblie. A ňou nie je nejaká myšlienka, ale osoba - Ježiš Kristus.

Vypredané

8,44 €

Abdiáš, Jonáš, Micheáš
Abdiáš, Jonáš, Micheáš

Miroslav Varšo et al.

Komentáre k Starému Zákonu (zväzok 2). Séria Komentárov k Starému zákonu sa rozrastá o ďalší zväzok. Ku komentáru ku Knihe Genezis, ktorý vyšiel v roku 2008, pribúda druhý zväzok obsahujúci komentáre ku Knihe proroka Abdiáša, Knihe proroka Jonáša a Knihe proroka Micheáša.Hoci prvé dve sa radia k najkratším biblickým knihám, ich posolstvo a v prípade Knihy proroka Jonáša aj popularita sú dostatočným dôvodom na to, aby boli komentované medzi prvými starozákonnými knihami. Toto dielo je predovšetkým odpoveďou na potreby dnešného čitateľa a jeho otázky. Je však aj produktom dlhoročnej namáhavej práce, štúdií a obetí autora.Napísanie takého diela si vyžadovalo zvládnutie viacerých mŕtvych a živých jazykov, exegetických techník a súčasných diskusií odborníkov. Dielo nie je len súhrnom niekoľkých komentárov, ale je produktom, ktorý poukazuje na kreativitu a vnútornú hĺbku autora, za čo mu patrí naozaj úprimná vďaka.V roku 2008 vyšiel prvý zväzok pod názvom Genezis.V roku 2013 vyšiel tretí zväzok pod názvom Exodus.

Vypredané

15,52 €

Úvod do katolíckych listov
Úvod do katolíckych listov

Daniela Iskrová; Štefan Novotný; František Trstenský

Kategória tzv. katolíckych listov bola dlhší čas na okraji záujmu biblického výskumu. Na Slovensku je ešte aj dnes veľmi málo kníh, ktoré sa venujú tejto časti Nového zákona. Publikácia je ovocím spolupráce troch slovenských biblistov ThDr. Daniely Iskrovej, PhD., ThDr. Štefana Novotného, PhD. a prof. ThDr. Františka Trstenského, PhD.Cieľom publikácie je kvalifikovaným a zároveň zrozumiteľný štýlom priblížiť základné informácie o siedmich novozákonných spisoch (1-3 Jánov list, 1-2 Petrov list, Jakubov list a Júdov list). Autori sa najskôr venujú otázke autorstva, dobe a miestu napísania listov, ich štruktúre a štýlu. Potom sa zaoberajú teologickým posolstvom a odkazom pre dnešnú dobu. Knihu ocenia všetci, ktorí majú radi Sväté písmo, čítajú ho a chcú hlbšie spoznať práve tieto spisy Nového zákona.

Vypredané

12,51 €

Eséni, Kumrán a zvitky od Mŕtveho mora
Eséni, Kumrán a zvitky od Mŕtveho mora

Florentino García Martínez; František Trstenský

Florentino García Martínez (1942)je emeritný profesor, ktorý do roku 2008 vyučoval na Fakulte teológie a religionistiky Katolíckej univerzity v Leuvene (Belgicko) a na Teologickej fakulte Univerzity v Groningene (Holandsko), kde bol riaditeľom Inštitútu pre Kumrán. Patrí medzi popredných svetových odborníkov na problematiku Kumránu a zvitkov od Mŕtveho mora. V roku 1988 založil medzinárodnú organizáciu Qumran Studies a bol súčasťou medzinárodného tímu zodpovedného za publikovanie zvitkov nájdených v oblasti Mŕtveho mora. V roku 2010 absolvoval hosťovské prednášky na Katolíckej univerzite v Ružomberku. František Trstenský (1973)je profesor na Teologickom inštitúte v Spišskej Kapitule - Spišskom Podhradí, ktorý je súčasťou Teologickej fakulty Katolíckej univerzity v Ružomberku, kde prednáša Nový zákon a biblickú gréčtinu.V rokoch 2000-2004 študoval v odbore Biblické vedy a archeológia na Studium Biblicum Franciscanum v Jeruzaleme. V akademickom roku 2003-2004 absolvoval prednášky aj na École biblique et archéologique française de Jérusalem.

Vypredané

9,60 €

Interpretácia Biblie v Cirkvi
Interpretácia Biblie v Cirkvi

Pápežská Biblická komisia

Prejav Jeho Svätosti pápeža Jána Pavla II. a dokument Pápežskej biblickej komisie. Týmto dokumentom sa Pápežská biblická komisia podujala podať svoje vyjadrenie k problému vykladania biblických textov. Cirkev sa vo svojej pastorálnej múdrosti dlhý čas vyhýbala vyjadrovať sa k sporným otázkam. V súčasnej dobe sa prijíma pluralizmus pri používaní metód a v prístupoch ku skúmaniu biblických textov a biblické texty sa skúmajú aj vedeckými metódami.Na jednej strane to prináša obohatenie, ale na druhej strane vedecké metódy narážajú aj na odpor a vyvolávajú zmätok, píše sa v dokumente.Dokument sa obšírne zaoberá vysvetľovaním jednotlivých metód používaných pri interpretácii biblických textov v Katolíckej cirkvi v súčasnosti.

Vypredané

3,88 €

Kniha zjevení
Kniha zjevení

Wilfrid J. Harrington

Ediční řada Sacra pagina předkládá nové komentáře novozákonních knih. V Karmelitánském nakladatelství již vyšly komentáře ke všem čtyřem evangeliím, na ně teď navazuje výklad ke knize Zjevení. Kniha Zjevení svatého Jana je hluboce křesťanská, prorocká i apokalyptická, vyžaduje však komentář, a to více než kterýkoli jiný novozákonní spis. Zájem o knihu Zjevení vzrůstá a je důležité, aby právě v dnešní době podali odborníci poselství této knihy formou, která by odpovídala duchu Písma, současnému stavu biblických studií a zároveň byla srozumitelná dnešnímu čtenáři. Bohatá bibliografie seznamuje čtenáře se stěžejními soudobými studiemi k danému tématu. Autor o svém komentáři ke knize Zjevení píše: „Podařilo se mi rozpoznat to, o čem jsem přesvědčen, že bylo Janovým záměrem, a pokusil jsem se to srozumitelně podat. Jsem si nicméně vědom, že existuje více myšlenkových linií výkladu tohoto díla, které je bohaté ve své poezii, barvité ve své představivosti a hluboké ve své teologii.Řadu Sacra pagina vytvořil mezinárodní tým katolických biblistů. Už léta dobře slouží teologům, kněžím, učitelům náboženství, ale i všem laikům v církvi, kteří mají v lásce Boží slovo.

Vypredané

15,90 €

Komentár k Jakubovmu listu
Komentár k Jakubovmu listu

František Trstenský

Kniha sa delí na dve hlavné časti. V jej prvej časti sa autor zameral na všeobecné informácie o tomto novozákonnom spise. Približuje dobu a miesto vzniku, literárny žáner, štýl a štruktúru ako aj hlavné teologické témy. Venuje sa otázke identifikácie autora Jakubovho listu s novozákonnými nositeľmi mena Jakub a vysvetľuje rôzne prístupy k listu v priebehu dejín. Druhá časť obsahuje exegézu jednotlivých kapitol. Jakubov list má celkovo 5 kapitol a autor sa usiloval po jednotlivých veršoch a kapitolách objasniť nielen jednotlivé pojmy ale aj ich význam pre súčasného čitateľa.

Vypredané

6,79 €

Prvý a druhý list Solúnčanom + CD
Prvý a druhý list Solúnčanom + CD

František Trstenský

exegeticko - teologická analýza. Biblista František Trstenský pokračuje v publikovaní odborných diel venovaných apoštolovi Pavlovi a jeho listom. Tento raz je to komentár k dvom najstarším Pavlovým listom - Prvému a Druhému listu Solúnčanom. Nadviazal tak na svoj predchádzajúci komentár k Pavlovým listom z väzenia a život apoštola Pavla.Autor v prvej časti svojho diela najskôr približuje okolnosti príchodu kresťanstva do Solúna a zaoberá sa otázkami zostavenia a štruktúry obidvoch listov Solúnčanom. V druhej časti ponúka exegeticko - teologickú analýzu týchto dvoch listov.Svojím jasným štýlom a zrozumiteľným jazykom je publikácia určená pre širší okruh čitateľov, ktorí chcú poznať posolstvo apoštola Pavla. Súčasťou knihy je CD s nahrávkami autora o význame apoštola Pavla pre dnešnú dobu.

Vypredané

9,70 €

Klíčové otázky evangelia
Klíčové otázky evangelia

Ermes Ronchi

Meditace. Meditace pronesené při duchovních cvičeních pro papeže Františka a římskou kurii."Ježíšova slova, o nichž jsme rozjímali, nám ukázala cestu, která vede k přilnutí k Bohu, abychom mu pomáhali vtělovat se do tohoto světa, do našich ulic a náměstí...". Papež František na závěr exercicií

Vypredané

9,70 €

Ako čítať evanjeliá
Ako čítať evanjeliá

Gérard Rossé

Je to skutočný príbeh?. Často počúvame, aké dôležité je čítanie Svätého písma, hlavne evanjelií.Ale ako ich čítať, aby sme im rozumeli?Pre nás, veriacich, je potrebné tiež trochu vedecké chápanie evanjelií, musíme preniknúť do Ježišovho života a posolstiev, ktoré má pre nás. Medzi rôznymi spôsobmi, ktoré dnes exegéza ponúka, autor vo svojej knihe Ako čítať evanjeliá navrhuje prístup ku kľúčovým historickým faktom, pričom berie do úvahy kultúru, vek a históriu evanjelií – kázne Ježiša ľudu v prírode až po evanjelistov a evanjeliá, ako ich poznáme my dnes.

Vypredané

3,88 €

Jób a tajomstvo utrpenia
Jób a tajomstvo utrpenia

Richard Rohr

"Nijaká náboženská literatúra neučí o ceste zostupu odvážnejšie a efektívnejšie ako Kniha Jób. Žiadna kniha nie je menej terapeutická alebo menej „nápomocná“, ako zvykneme hovoriť. Nič nerieši, nič nevysvetľuje a odmieta tých, čo sa pokúšajú vysvetľovať.Zaiste je ohromujúce, že sa niekto odvážil napísať a predložiť ľuďom takú knihu. Alebo že sa vôbec obťažujeme s jej čítaním. Ak je postmoderná kríza predovšetkým krízou vlastného ja, a ja si myslím, že je, príbeh Jóba bezchybne a pravdivo mení orientáciu nášho ja.Pre prípad, že by nám unikla vedľajšia zápletka, nesmieme prehliadnuť zásadnú kritiku náboženstva, ktorá sa tiež vynára z Knihy Jób. Všetky naše zvyčajné náboženské odpovede sú spravodlivo posudzované Božím hnevom voči svojmu ľudu, „lebo ste o mne nehovorili pravdivo“ (42, 7).Predstavte si, že Boh sa takto vyjadruje o náboženskej ideológii, pravovernosti, konvenčnej múdrosti a hrdinskom idealizme. A predsa je to maska a náhrada autentickej viery, ktorá je taká charakteristická pre štyroch priateľov. Práve oni sú nebezpeční, pretože sú „priatelia“ – takí blízki, takí obyčajní a takí prepojení s realitou." (Richard Rohr)

Vypredané

9,22 €

Život apoštola Pavla
Život apoštola Pavla

František Trstenský

kniha + CD s úvahami o apoštolovi Pavlovi. Nová publikácia o svätom Pavlovi z pera Františka Trstenského si zaslúži pozornosť z niekoľkých dôvodov: obsahuje celistvé informácie, používa seriózne metódy, poskytuje zrozumiteľný výklad, uvádza vyváženú literatúru o apoštolovi Pavlovi a interpretáciu biblických textov, zaoberá sa archeologickými údajmi a predkladá decentnú ale užitočnú fotografickú dokumentáciu. (Romano Penna, profesor Nového zákona, Pápežská Lateránska univerzita, Rím)

Vypredané

18,00 €

Benediktovo evangelium
Benediktovo evangelium

Joseph Ratzinger

Benedikt XVI.. Kniha promluv, ve kterých papež Benedikt na základě evangelijních úryvků rozvíjí svá zamyšlení nad životem křesťana dnes.

Vypredané

8,24 €

Evangelium podle Jana
Evangelium podle Jana

Francis J. Moloney

Žiadna iná kniha Nového zákona neprilákala toľko pozornosti čitateľov ako štvrté Evanjelium podľa Jána. Získava si myseľ, srdce a pozornosť od kresťanov najranejších dní. V Jánovom evanjeliu rozvinie Francis Moloney názor na tento jedinečný príbeh evanjelia a jeho relevantnosť pre život ľudí i dnes, pričom sleduje Jánovo rozprávanie života Ježiša a jeho vplyv na čitateľa. Význam Jánovho evanjelia pre kresťanstvo bolo zrejmé už od jeho začiatkov a má tiež zásadný význam pre vznik kresťanskej teológie.

Vypredané

25,12 €

Žít podle Bible - podruhé s Janem
Žít podle Bible - podruhé s Janem

Miloš Szabo

Druhý díl nedělních zamyšlení známého pražského kněze.„Kolegům pro pomoc. Biblistům pro inspiraci. Křesťanům i nekřesťanům pro zamyšlení. A sobě? Třeba pro radost z toho, že můžeme být spolu, i když se z nějakého důvodu nepotká(vá)me v kostele.“

Vypredané

8,92 €

Evangelium podle Lukáše
Evangelium podle Lukáše

Luke Timothy Johnson

Čo robí túto knihu Evangelium podle Lukáše takou výnimočnou a rozdielnou od ostatných je fakt, že od začiatku do konca je to literárna analýza. Vzhľadom k tomu, že sa sústredí výlučne na evanjelium, nie na jeho zdroj, alebo pôvod, táto kniha dôkladne skúma, čo evanjelista Lukáš hovorí a ako to hovorí.

Vypredané

22,21 €

Úvod do Starej Zmluvy
Úvod do Starej Zmluvy

Pavel Hanes

Úvod do Starej Zmluvy, ktoré napísal Pavel Hanes, si kladie za cieľ vážne reflektovať poznámky vedeckej kritiky a zároveň zachovať k Biblii tradičný kresťanský postoj ako Božiemu Slovu a reformačný postoj, pre ktorý je Biblia najvyššia norma.

Vypredané

17,45 €

Předobrazy Krista ve Starém zákoně
Předobrazy Krista ve Starém zákoně

Tomáš Petráček

Publikace přináší zamyšlení nad životem a činy patnácti starozákonních postav, které jsou určitými předobrazy Krista. Některé úvahy se týkají tradičních postav (Abrahám, Samson, David atd.), jiné si všímají neobvyklých osudů postav méně známých (Abigail, Tobiáš, Levitova žena atd.). Autor tak čtenářům pomáhá najít cestu k pokladům ukrytým na stránkách Starého zákona.

Vypredané

3,78 €

Inspirace a pravda Písma svatého
Inspirace a pravda Písma svatého

Papežská biblická komise

Slovo, které pochází od Boha a mluví o Bohu pro spásu světa. Podle víry církve jsou všechny spisy Písma svatého inspirovány, mají za autora Boha, který použil k jejich sepsání lidi, jež si sám vyvolil. Z důvodu své božské inspirace sdělují tyto knihy pravdu. Veškerá jejich hodnota pro život a poslání církve závisí na jejich inspiraci a pravdě. Spisy, které nepocházejí od Boha, nemohou sdělovat Boží slovo, a spisy, které nejsou pravdivé, nemohou zakládat a podněcovat život a poslání církve. Jenže pravdu přítomnou v posvátných textech není vždy snadné rozpoznat. Někdy v nich jsou – alespoň zdánlivě – protiklady mezi tím, co čteme v biblických vyprávěních, a závěry přírodních a historických věd. Zdá se, že tyto vědy protiřečí tomu, co tvrdí biblické spisy, a zpochybňují jejich pravdivost. Je zřejmé, že tento stav se dotýká také biblické inspirace: Jestliže to, co se sděluje v Bibli, není pravda, jak může být Bůh jejím autorem?Na základě těchto otázek se Papežská biblická komise usilovně snažila prozkoumat vztah, který je mezi inspirací a pravdou, a ověřit, jakým způsobem pojednávají o těchto pojmech samy biblické spisy. Gerhard kardinál Müller (z předmluvy)

Vypredané

5,57 €

Poďme hlbšie
Poďme hlbšie

Nigel Beynon; Andrew Sach

Ako odhaliť poklady skryté v Biblii. Bibliu môže čítať a rozumieť jej každý, kto číta a rozumie dennej tlači. Samozrejme, aj v nej musíme inak čítať úvody, inak správy a reportáže, inak komentáre, inak fejtóny a ešte inak vtipy. Väčšine z nás to však nerobí žiaden problém. Podobne je to aj s čítaním Biblie, aj keď tá má oveľa viacej literárnych druhov ako bežné noviny. Je možné, že sa nám Bibliu čítať nechce, lebo to si vyžaduje sústredenie a námahu, ale nie je to preto, že je nezrozumiteľná. O Biblii boli napísané celé knižnice neoceniteľných komentárov a iných pomôcok. Ani ten najlepší znalec na svete však neporozumel a nevystihol všetko presne a správne. Ak sa príliš rýchlo uchýlime k názorom expertov, nevypestujeme si „svaly“ a staneme sa stále závislejšími na názoroch odborníkov ako na slove živého Boha. Čím je teda predkladaná kniha prínosom? Predovšetkým tým, že namiesto toho, aby nám servírovali hotové, rekonštruované a vyleštené poklady Biblie, ktoré už stačí iba obdivovať či užívať, autori nás v nej učia narábať s nástrojmi, ktorými životodarné poklady Biblie každý z nás môže objavovať. Keď chceme ísť hlbšie, potrebujeme kopať. Kopanie si obyčajne nevyžaduje veľa akademických titulov, ale námahu, vytrvalosť a trpezlivosť áno. „Poďme hlbšie“ je konzervatívne protestantské, evanjelikálne, neletničné uvedenie do problematiky správneho čítania, porozumenia a výkladu Biblie. Kniha jasným a zrozumiteľným spôsobom vyvracia mýty o ľubovoľnosti výkladu biblického textu.

Vypredané

4,85 €

Provokujíci evangelia
Provokujíci evangelia

Alessandro Pronzato

Co jsme to jen s evangeliem udělali? „Světlo se ztlumilo, aby příliš neoslňovalo, sůl pozbyla chuti, protože tak to vyžaduje zdravý rozum, střelný prach navlhl, Slovo bylo zneškodněno a paradoxy z evangelia ztratily svou výbušnost.“ Alessandro Pronzato stírá z evangelijních příběhů nánosy prachu a zvykovosti, s níž je většinou vnímáme, takže se nám otevírají v úplně novém světle a průraznosti. Nenechávají nás v klidu. V podání autora jsou pro nás evangelijní příběhy znovu nepohodlné, otřásají našimi stereotypy, provokují nás k reakci a ke změně smýšlení. A jestliže nás tato kniha vyburcuje k přemýšlení a touze po opravdovém životě podle evangelia, pak splnila svůj účel.

Vypredané

13,29 €

Biblické postavy
Biblické postavy

Gianfranco Ravasi

Liturgický rok s osobnostmi Bible. Viac ako 600 postáv od Habakuka po Zippora je zahrnutých v knihe, ktorá vychádza z nedeľných čítaní z trochu liturgických cyklov (A,B,C). Gianfranco Ravasi si vo svojej knihe Biblické postavy vybral skupinu biblických postáv, ktoré sú pre mnohých známe, ale aj tie, o ktorých sa vie len okrajovo. Vytvoril tak bohatú galériu osobností. Často ponecháva inšpirujúce príbehy, paralely. Dáva nový pohľad na biblických ľudí u rôznych uhlov pohľadu a pokúša sa zabrániť monotónnosti a fixným vzorom.

Vypredané

5,82 €

1 z 2
logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Doručenie zadarmo nad 39 € pri platbe vopred (platí pre vybrané služby)

userAvatar

Overené zákazníkmi

Ďalšie hodnotenia

100%

dodacia lehota

kvalita komunikácie

* hodnotenia za posledných 90 dní

userAvatar

PAVOL, pred 4 dňami

žiadna

userAvatar

Ľubomír, pred týždňom

Veľmi dobrý. Zatiaľ nemám zlú skúsenosť

userAvatar

JOZEFÍNA, pred týždňom

Obchod je nedaleko môjho bydliska, s dlhou otváracou dobou.

100% zákazníkov <br/> nás odporúča

100% zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2024 Zachej.sk