Knihy o tehotenstve

Knihy o tehotenstve

(9 produktov)

O tehotenstve sa hovorí, že je najkrajším obdobím ženy. Nosí predsa pod srdcom nového človeka, nový ...

Filtre

Kategórie

Najobľúbenejšie
Najnovšie
Najlacnejšie
Najdrahšie
Najvyššia zľava
Modlitbičky pre tehotné mamičky
Modlitbičky pre tehotné mamičky

Eva Sačková

Odporúčame vám: Modlime sa za naše počaté dieťa (Francis McNutt).Kniha Modlitbičky pre tehotné mamičky je napísaná maminou, ktorej radosť z očakávaného dieťatka po krátkom čase vystriedal smútok a strach vyplývajúci so správy, že jej dieťa sa veľkou pravdepodobnosťou narodí s Downovým syndrómom. Ona sa však rozhodla chrániť svoje dieťa, prijať ho v každej situácií. Svoje nenarodené dieťa zverila do rúk Božiemu milosrdenstvu. Ťažko skúšanú vieru posilňovala úprimnou modlitbou, Eucharistiou a pomoc nachádzala v Božom slove. Ovocím tejto bezhraničnej dôvery Bohu a vytrvalých modlitieb bol krásny, zdravý synček. Táto knižka môže byť zdrojom inšpirácií na modlitbu pre všetky mamičky, ktoré sú v očakávaní i posilou pre tie, ktoré o svoje dieťatko prišli.

Skladom

4,37 €

Novéna a modlitby k svätému Gerardovi
Novéna a modlitby k svätému Gerardovi

Svätý Gerard sa narodil v 18. storočí. Už od mladého veku bola v ňom ukrytá túžba stať sa rehoľníkom, ale jeho zdravotný stav bol veľkou nevýhodou. Napokon boli jeho prosby vyslyšané a prijali ho do kláštora redemtoristov. Oplýval usilovnosťou, poslušnosťou a strohosťou života. Po zložení večných sľubov sa stal otcom farských misii. Podporoval chudobných a matky s deťmi. Sú známe mnohé zázraky, kedy Božou silou uzdravoval choré deti. Dostal prívlastok „anjel matiek“ a dnes je považovaný za patróna tehotných žien. Zomrel vo veku 29 rokov. Novéna a modlitby k svätému Gerardovi je útla knižka, ktorá obsahuje veľa múdrostí a modlitieb. Svätý Gerard, oroduj za nás.

Skladom

0,78 €

Stužka Dominika Savia
Stužka Dominika Savia

František Kubovič

Malá knížečka obsahující stručný životopis patrona mládeže sv. Dominika Savia (1842-1857) a především vysvětlení vzniku úcty k zázračné stužce tohoto světce. Tuto pověsil Dominik své mamince nezištně na krk, když byla nemocná, a zázračná moc Panny Marie maminku uzdravila. Pověst vzácné stužky, kterou Dominik zavěsil na krk své matky, pokračuje i dnes orodováním mladého světce za matky a malé děti. V mnoha částech světa se mnoho žen obrací s živou vírou na svého mladého, ale velkého ochránce. Proto na památku této zázračné stužky a na rozšiřování úcty, vzbuzení větší důvěry k tomuto "obyčejnému" chlapci poskytují salesiánské domy na celém světě matkám a ženám, které touží po dítěti v bezdětném manželství, stužku s obrázkem světce. Tato stužka je přiložena také k této brožurce - je neposvěcená. V druhé části brožurky je otištěna novéna ke sv. Dominiku Saviovi, předsevzetí rodičů vychovávat křesťansky a modlitba matky v očekávání narození dítěte. Vyšlo s církevním schválením.

Skladom

2,13 €

Požehnania na pomoc v životných skúškach
Požehnania na pomoc v životných skúškach

Bernard Marie

Autor Bernard-Marie, o.fs. (františkánsky tretí rád), je doktor teológie a znalec biblických jazykov. Napísal viacero diel, do slovenčiny bola preložená kniha Modlitby v ťažkých situáciách. „Pane, ráč požehnať svojho služobníka a svoju služobnicu tu pred tebou!“ Mnoho kníh ponúka modlitby, no máloktoré svojich čitateľov povzbudzujú modliť sa žehnaním. Požehnania v našom dielku nie sú určené výhradne kňazom. Naopak, pre všetkých otvárajú cestu k prekonávaniu skúšok a každý si môže ľahko nájsť požehnanie či požehnania, ktoré zodpovedajú jeho vlastnej potrebe alebo situácii jeho blízkych. Knižka prinesie veľa svetla i veľké milosti, ak sme naozaj ochotní vykročiť tak, ako sa chodí na púť!Recenzia Požehnania na pomoc v životných skúškach na stránke blog.zachej.sk.

Skladom

3,88 €

Obrázok: Modlitba matky za materstvo
Obrázok: Modlitba matky za materstvo

503/304. Laminovaný obrázok s modlitbou matky za materstvo.Na obrázku je znázornený svätý Gerard, ktorý je patrónommatiek, tehotných žien a detí.Odporúčame vám aj korunku ku svätému Gerardovi a Novénu a modlitby k svätému Gerardovi.Rozmer: 9,5 x 6 cm.

Skladom

0,19 €

Posledné kusy
Nádej pre budúcnosť
Nádej pre budúcnosť

Nádej, ktorá Vás nesklame.... Knižka Nádej pre budúcnosť je venovaná ženám zaskočeným tehotenstvom. V knižke nájdu pohľady Božieho slova na niektoré životné situácie, príbehy žien z Biblie aj príbeh Pána Ježiša. Reálna pomoc a sila pre situácie rozhodujúce o živote a smrti.

Skladom

0,97 €

E-kniha
E-kniha: Odsúdení prežiť
E-kniha: Odsúdení prežiť

Wendy Holdenová

Tri mladé matky a ich neobyčajný príbeh o odvahe, vzdore a odhodlaní žiť. Tri neuveriteľné skutočné príbehy, ktoré osud spojil do jedného!Keď Slovenka Priska, Poľka Rachel a Češka Anka prešli v roku 1944 cez nechválne známu bránu najväčšieho nacistického koncentračného tábora Auschwitz II. - Birkenau, ukrývali tajomstvo - všetky boli v druhom stave. Osamelé a vydesené sa v kútiku duše rozhodli, že si nenechajú vziať to jediné, čo im ostalo - svoj život a život svojich nenarodených detí.Tri bábätká sa narodili s odstupom niekoľkých týždňov a za nepredstaviteľne krutých okolností. Všetkým trom ženám sa nejakým spôsobom podarilo prežiť neľudské podmienky v nemeckom pracovnom tábore. A napriek nepriazni osudu prežili aj ich novorodeniatka. O sedemdesiat rokov neskôr sa títo súrodenci spriaznení osudom po prvý raz stretli, aby vyrozprávali pozoruhodné príbehy svojich matiek, ktoré sa vzopreli smrti, aby im dali život. Každý z nich sa narodil, aby prežil.

Ihneď na stiahnutie
-30%

10,40 €

E-kniha
E-kniha: Ešte netlačte
E-kniha: Ešte netlačte

Iveta Aldana; Lucia Lišiaková; Veronika Pizano

Všetko, čo potrebujete vedieť o rodení na Slovensku. Jedinečná kniha o realite v slovenských pôrodniciach, ktorá na trhu doteraz chýbala.Na Slovensku prebehne ročne 54 000 pôrodov, ale chýba na trhu akákoľvek publikácia, ktorá informuje budúce rodičky o tom ako prebiehajú pôrody v slovenských podmienkach, čo môžu očakávať a aké majú pritom možnosti. Kniha „Ešte netlačte (Všetko, čo potrebujete vedieť o rodení na Slovensku)“, opisuje jednanie a praktiky zdravotníckeho personálu, komunikáciu s rodičkami v slovenských pôrodniciach, opíše práva a nároky, ktoré rodička má a prostredníctvom citátov a príbehov je doplnená o reálne skúsenosti žien. Kniha obsahuje 10 kapitol zameraných na informácie o postupoch a najnovších vedeckých poznatkoch v oblasti zásahov do pôrodov, cisárskych rezoch, bondingu a podpore dojčenia. Kniha sa zaoberá úlohou a postavením pôrodných asistentiek na Slovensku a občianskymi iniciatívami v oblasti pôrodov a popôrodnej starostlivosti. Rozoberá tiež problematiku pôrodov v blízkom zahraničí a rodenia doma. Kniha obsahuje aj rozhovor s pôrodníkom Jozefom Záhumenským, psychiatrom Jozefom Haštom a právničkou v oblasti ľudských práv Jankou Debrecéniovou.Kniha je určená ženám, ktoré plánujú dieťa, či už majú nejaký pôrod za sebou, alebo ešte nie. Je určená aj ženám, ktoré už rodiť neplánujú, ale vďaka knihe môžu pochopiť niektoré aspekty svojich pôrodov. Kniha nedáva rady, kde a ako rodiť, ale poskytuje informácie, na ktoré má každá rodiaca žena právo.

Ihneď na stiahnutie
-30%

7,70 €

E-kniha
E-kniha: Nosím v sobě život
E-kniha: Nosím v sobě život

Petra Klippelová

Publikace Nosím v sobě život nabízí nastávajícím maminkám podněty k harmoničtějšímu prožívání jejich těhotenství. Autorka řeší praktické aspekty jiného stavu a vztahy: vztahy k druhým lidem, k Bohu i sobě samé. Vychází z přesvědčení, že pokud láskyplný, mateřsky něžný Bůh provází každého z nás po celý život, tím spíš i maminky v požehnaném stavu. Duchovní impulsy se skládají z krátkých zamyšlení, otázek, inspirativních citátů z Písma a modliteb. Čtenářky si můžou jednotlivé podněty přizpůsobit podle sebe a místo doporučených formulací užívat vlastních slov. Knížka se stane vítaným průvodcem všedních i nevšedních dní při čekání na narození dítěte. Je možné si do ní psát vlastní postřehy, komentáře a zvýrazňovat si, co vás zaujme. Zkrátka: tak trochu jiná knížka o těhotenství a počínající mateřské lásce.

Ihneď na stiahnutie
-20%

9,65 €

Dieťa zmierenia
Dieťa zmierenia

Francine Riversová

Príbeh o odvážnej láske k životu. Dynah Carayová presne vedela, kam mieri jej život a svojou budúcnosťou si bola absolútne istá. Zasnúbená so skvelým mužom, dcéra milujúcich rodičov, dieťa verné svojmu Bohu - to všetko mala.Potom sa stalo nemysliteľné a to, čo nikto nečakal: Dynahin perfektný život sa neočakávane zmenil v nočnú moru po tom, ako bola znásilnená, čo následne viedlo k nechcenému tehotenstvu.Vlastná rodina sa akoby potrhala a jej zdanlivo neotrasiteľná viera sa kolíše, ako musí čeliť tomu najťažšiemu rozhodnutiu svojho života: zachovať, alebo ukončiť život ktorý v nej žije.Kniha Dieťa zmierenia je napísaná s rozvahou a súcitom a dotýka sa jednej z najchúlostivejších otázok dnešnej doby.Recenzia Dieťa zmierenia na stránke blog.zachej.sk.

Vypredané

10,57 €

Odsúdení prežiť
Odsúdení prežiť

Wendy Holdenová

Tri mladé matky a ich neobyčajný príbeh o odvahe, vzdore a odhodlaní žiť. Nacisti zabili ich manželov. No ony nestratili odvahu a odmietli si nechať vziať svoje nenarodené deti.Tri ženy v koncentračnom tábore Priska, Rachel a Anka. Kniha Odsúdení prežiť je pozoruhodný pravdivý príbeh troch matiek, ktoré sa vzopreli smrti, aby dali život svojim deťom.Východná Európa rok 1944. Tri ženy sa domnievajú, že sú tehotné, ale sú odtrhnuté od svojich manželov skôr, ako si môžu byť isté. Rachel je poslaná do Osvienčimu a ani netuší, že jej manžela zastrelili. Priska a je muž cestovali spolu, ale pri príchode ich rozdelili hneď na rampe. Taktiež v Osvienčime, Anka dúfa, že sa stretne so svojím manželom. Po tom ako ich rodiny skončili v plynových komorách, sú mladé ženy odhodlané udržať si všetko, čo im ešte ostalo: holé životy a ich bábätká. Každý deň sprevádzal strach, že ich tehotenstvo bude odhalené jednotkami SS. Boli nútené ťažko pracovať a takmer umreli od vyhladovania.V apríli 1945, keď už boli spojenci blízko, Priska porodila. Ju a jej dieťa, spolu s Rachel a Ankou poslali ako zostávajúcich väzňov do koncentračného tábora v Mauthausen. Cesta trvala nekonečných 17 dní. Rachel porodila vo vlaku a Anka pri bráne tábora. Všetky si mysleli, že zomrú, ale potom nastal zázrak. V plynových komorách dôjdu zásoby Cykonu B, spojenci sa blížia a členovia SS utekajú. Navzdory všetkých očakávaniam, tri matky spolu so svojimi deťmi prežili cestu za trpkou slobodou.Pri príležitosti 70. Výročia oslobodenia Mauthausen rozpráva autorka príbeh troch detí spojených neuveriteľnou túžbou ich matiek prežiť.Prečítajte si recenziu na knihu Odsúdení prežiť na našom Blogu.

Vypredané

16,39 €

Umelé oplodnenie: Žiadny problém!? - 8/2011
Umelé oplodnenie: Žiadny problém!? - 8/2011

Ján Viglaš

Ak je Cirkev proti umelým potratom, prečo je aj proti umelému oplodneniu? V čom spočíva dôstojnosť ľudského plodenia? Aké možnosti majú neplodné páry?

Vypredané

1,46 €

Slepačia polievka pre dušu: Čerstvé mamičky
Slepačia polievka pre dušu: Čerstvé mamičky

Jack Canfield; Mark Victor Hansen; Susan M. Heim

101 inšpirujúcich príbehov o láske, radosti a zázrakoch. Stať sa matkou, to je tá najkrajšia udalosť v živote ženy. Z Márie, Lucie, Jany... sa zrazu stane jednoducho mama. Kniha určite poteší a povzbudí čerstvé ale aj nastávajúce mamičky množstvom humorných príbehov o výchove detí a batoliat.Kniha Slepačia polievka pre dušu: Čerstvé mamičky je preplnená zážitkami iných matiek so svojimi deťmi počas materstva počnúc tehotenstvom, prvými týždňami a rokmi a vlastne aj všetkým medzi tým. Zachytáva fyzické, emocionálne a duchovné skúsenosti z toho, aké je to mať dieťa a založiť si vlastnú rodinu.

Vypredané

9,69 €

Atlas Billingsovej ovulačnej metódy
Atlas Billingsovej ovulačnej metódy

Evelyn L. Billingsová; John J. Billings; Maurice Catarinich

Plodnosť a neplodnosť podľa obrazu hlienu. S týmto atlasom súvisí publikácia Prirodzená cesta - Bilingsova metódaĽudský život je najväčší dar. Dávaný je cez plodnosť, ktorú muž a žena majú poznať, aby si tak slobodne mohli zvoliť pohlavné spojenie umožňujúce alebo neumožňujúce počať. Kniha podáva inštrukcie, ktoré pomôžu spoznať plodné a neplodné obdobie.

Vypredané

8,05 €

Život sv. Norberta
Život sv. Norberta

Juraj Blaško

Keď sa zahľadíme na nebo plné hviezd, napĺňa nás to úžasom. Pohľad sa nám pasie na obrovskej lúke kvitnúcich menších, či väčších hviezd. Je to krásny obraz, ktorý uchvacuje človeka natoľko, že si týmto obrazom často pomáha i pri pohľade na nebo plné iných hviezd. Hviezdy na oblohe žiaria tomuto svetu, napriek tomu, že už zhasli, ich svetlo k nám ešte stále žiari a potešuje naše srdcia. Tak aj významní svätci a svätice, hoci už nežijú, stále sa k nám prihovára ich odkaz. Majú svoje nenahraditeľné miesto na oblohe dejín a nie je ľahké si z nich vybrať. Napriek tomu teraz obráťme pohľad na jednu hviezdu tohto neba, na svätého Norberta, aby sme si tak priblížili jeho život a odkaz, ktorý zanechal na oblohe dejín spásy celého sveta.Je všeobecne známe, že svätý Norbert vynikal zvlášť vo vernosti Sv. Otcovi a svätej Cirkvi. Taktiež bol výnimočným v nežnej úcte k Panne Márii a v statočnej obrane Najsvätejšej sviatosti Oltárnej. Jeho srdce horelo veľkou láskou k Eucharistii. V mnohých jeho životopisoch sa dočítame, že svätý Norbert bol ochrancom viery, ozdobou biskupov, anjelom pokoja. Ak by sme si dnes nevšímali iné jeho čnosti, už tieto tri rysy jeho osobnosti ponúkajú ideál hodný nasledovania pre moderného kresťana, rehoľníka či rehoľníčku.Aká dôležitá je i dnes vernosť ku Sv. Otcovi, ktorý nesie na svojich ramenách ťarchu boja proti zlu a bremeno Božieho ľudu. I v našich časoch je oslabená láska k Panne Márii, ako keby naša nebeská Matka bola prekážkou zjednotenia rozdelených detí. Oslabenie, či dokonca strata úcty k Eucharistii v niektorých krajinách varuje, ako ľahko vzniká neporozumenie i v základných článkoch viery.Kiež nám pohľad na život a odkaz svätého Norberta prinavráti úctu k týmto hodnotám a jeho príklad i orodovanie nech nás bezpečne vedie týmto nepokojným svetom ku šťastlivej večnosti.

Vypredané

3,20 €

Rodičovstvo od počatia
Rodičovstvo od počatia

Thomas R. Verny; Pamela Weintraubová

Čo by ste mali vedieť o svojom očakávanom a narodenom dieťati. Ako vplýva tón matkinho hlasu na dieťa v jej lone? Aký druh hudby je vhodný na počúvanie pre dieťa v maternici? Môžu rodičia ovplyvniť predispozície svojho dieťaťa v jeho prenatálnom období? Prežíva dieťa v maternici stres a bolesť? Vplýva prenatálny život dieťaťa na jeho budúcu úspešnosť? Ako nepremárniť ranné detstvo dieťaťa?Thomas R. Verny hovorí, že vďaka revolučným objavom v neurológii a vývojovej psychológii sa dozvedáme o týchto otázkach viac než kedykoľvek predtým.To je niekoľko otázok, na ktoré nájdete v tejto unikátnej knihe fundované odpovede.Titul odporúča Liga pár páru na Slovensku.

Vypredané

16,65 €

Príručka symptotermálnej metódy PPR a ekologického dojčenia + tabuľky
Príručka symptotermálnej metódy PPR a ekologického dojčenia + tabuľky

Jozef Predáč; Simona Predáčová

pre každého, kto chce rozumieť svojej plodnosti a vedome sa podieľať na jej napĺňaníaby manželské objatie bolo prežívané s Láskou, bez strachu z neočakávaného tehotenstvapre každého, kto chce rozumieť svojej plodnosti a vedome sa podieľať na jej napĺňanípre tých, ktorí predchádzajú počatiu, aj pre tých, čo chcú tehotenstvo dosiahnuťKnihu zasielame aj s ďalšou samostatnou cvičnou príručkou: "Cvičná príručka hodnotenia symptotermálnych záznamov" (pomocné tabuľky na zaznamenávanie cyklov, teplôt a príznakov plodnosti hlienu). Vychádza v treťom vydaní.

Vypredané

13,48 €

nePLÁNOVANÉ
nePLÁNOVANÉ

Abby Johnsonová

Abby Johnson opustila svoju prácu v októbri 2009. tento jednoduchý úkon sa stal národným príbehom, lebo Abby bola riaditeľka kliniky pre Plánované rodičovstvo v Texase. Po tom ako prvýkrát asistovala pri umelom potrate, vyšla do ulíc a pripojila sa ku koalícii pre život.NePLÁNOVNÉ je srdcervúci osobný príbeh o rozhodnutiach života a smrti, vnútornom súboji a duchovnej premene, ktorá hovorí o nádeji a súcite. Autorka rozpráva príbeh z oboch strán: ako riaditeľka aj ako aktivista pro life. Táto kniha by mala byť povinným čítaním pre každého kto sa zaujíma o súbor pro life vs. pro choice a vlastne pre každého človeka, komu nie je život ľahostajný.

Vypredané

5,72 €

Jak s dětmi mluvit o sexu, manželství a rodičovství
Jak s dětmi mluvit o sexu, manželství a rodičovství

Ilona Burdová

Knížka je velmi kvalitní po všech stránkách, zpracovaná odborně i formálně velmi seriozně a na vysoké úrovni. Doporučuje se všem rodičům i pedagogům.

Vypredané

4,95 €

Sada: Modlitbičky pre tehotné mamičky + Modlitbičky pre oteckov a mamičky za svoje detičky
Sada: Modlitbičky pre tehotné mamičky + Modlitbičky pre oteckov a mamičky za svoje detičky

Eva Sačková

Sada obsahuje:Modlitbičky pre oteckov a mamičkyModlitbičky pre tehotné mamičky

Vypredané

6,31 €

Bezpečná výchova
Bezpečná výchova

Karl Heinz Brisch

Budování jisté vztahové vazby mezi rodiči a dětmi. Kniha Bezpečná výchova poskytuje dobrý základ pre prvotný aj pokročilý vzťah medzi dieťaťom a rodičom. Aký je dobrý rodič?Aké sú jeho kompetencieAká je hranica slobody dieťaťa a rozmaznávania?Kniha je vynikajúcim sprievodcom rodiča v prvých rokoch jeho detí. Môže nám napomôcť, ako deti vychovávať, aby boli v živote zdravo sebavedomé a sociálno kompetentné. Deti, ktoré dôverujú svojim rodičom a cítia v nich oporu, môžu v živote ľahšie zvládať stres, vypäté situácie, školu, pracujú lepšie v skupinách s ostatnými deťmi a sú schopné lepšie sa vcítiť do toho druhého.

Vypredané

9,80 €

Maminkou ve čtyřiceti?
Maminkou ve čtyřiceti?

Christine Biermann; Ralph Raben

Výhody a nevýhody pozdního těhotenství. Kniha dvou renomovaných německých gynekologů reaguje na aktuální trend evropské společnosti: pozdní mateřství. Autoři mapují důvody tohoto trendu (změna tradičního pojetí rodiny a manželství, fenomén budování kariéry žen, malá podpora rodin a rodičů ze strany státu, změna sociálního paradigmatu ženy ve společnosti – kariéra, společenská angažovanost, vyrovnávání sociálních rolí muže a ženy).Kniha informuje o německé, ale i středoevropské situaci párů, které se pro dítě rozhodnou až ve středním věku a vyvrací obecnou představu o tom, že by pozdní těhotenství a porod měly být méně kvalitní než u mladých žen. Vzhledem k pokroku medicíny a porodnictví lze být maminkou i po čtyřicítce, byť to s sebou nese také různá omezení: nejspíš zůstane u jednoho dítěte, starost o jedináčka bývá přehnaná, dítě pozná nikoli mladé, nýbrž stárnoucí rodiče. Přesto se však kniha pozdního těhotenství zastává a doporučuje ho.

Vypredané

12,01 €

Deväť mesiacov otázok a odpovedí
Deväť mesiacov otázok a odpovedí

Jerguš Olejár; Viktor Sabo; Renáta Szeverényiová; Danka Furmanová

Kniha amerických autoriek, prináša odpovede na mnoho otázok, spojených s tehotenstvom. Vysvetľuje, čo sa v organizme ženy v príslušnom mesiaci deje, čo môže očakávať, ako sa bude cítiť, ako sa má stravovať, na čo si má dávať pozor.Usiluje sa zbaviť budúce mamičky strachu z neznámeho, aby mohli svoje tehotenstvo vychutnávať a tešiť sa na príchod nového človiečika. Slovenského prekladu sa ujali renomované lekárky, ktorý celý svoj život zasvätili práve tomuto odboru. Ich prácu oceňujú aj v zahraničí, kde sa zúčastňujú mnohých prednášok a odborných seminárov. Okrem iných, nájdete v knihe aj odpovede na tieto otázky: Prvý tehotenský test, ktorý som si práve urobila, bol pozitívny. Kedy by som mala navštíviť lekára?

Vypredané

19,35 €

Madony ve tři ráno
Madony ve tři ráno

Rachel Bartonová

Těhotenství může být překvapující proces. Mít dítě změní život jako nic jiného. Je to doba, kdy při setkání s přáteli, příbuznými, lékaři, ale i při čtení časopisů těhotná žena věnuje pozornost především otázkám jako: Co musím mít?Co potřebuji udělat?Co bych měla cítit?Uprostřed víru událostí je v té době třeba nalézt smysl pro vnitřní klid. Vnitřní napětí té doby je možno proměnit v něco duchovního, v něco, co přinese hlubší kontakt s Bohem. Je možné věnovat pozitivní pozornost svým emocím, vychutnávat zkoumání svých vnitřních zážitků a jasně rozlišovat, co je dobré pro ženu samotnou, pro její dítě a pro její rodinu.

Vypredané

7,47 €

Ešte netlačte
Ešte netlačte

Iveta Aldana; Lucia Lišiaková; Veronika Pizano

Všetko, čo potrebujete vedieť o rodení na Slovensku. Kniha Ešte netlačte vznikla z 8 článkov, ktoré boli postupne uverejňované v .týždni. Ohlasy žien z celého Slovenska povzbudili k tomu, aby vznikla táto kniha. Všetky citáty a príbehy použité v knihe sú skutočné. Poskytli nám ich ženy z celého Slovenska, ktoré sa so svojimi zážitkami z pôrodu, často traumatickými, postupne vyrovnávajú. Celý text je písaný čo najobjektívnejšie, ako to len z našej pozície išlo. Jeho účelom nie je pobúriť, ani uraziť. Nechceme ani radiť ženám, ako a kde by mali svoje deti porodiť. Cieľom knihy je poskytnúť reálny obraz slovenského pôrodníctva.

Vypredané

10,66 €

Manželství? Jen přes mou mrtvolu!
Manželství? Jen přes mou mrtvolu!

Josef Mixa

s předmluvou Aleše Opatrného. Knížka předkládá potenciálním čekatelům na manželství a rodičovství řadu postřehů, které se týkají nejdůležitější oblasti lidského života - života lásky, která jediná dává smysl lidskému bytí. Jde o před řádkou let napsaný, nedávno znovu objevený a víc než čtyři desetiletí v různých obměnách vykládaný pohled pátera Mixy na lásku, manželství a rodinu.

Vypredané

5,82 €

Prenatální komunikace
Prenatální komunikace

G. Teusen; I. Goze-Hänel

Vnímaní dítěte všemy smysly. Mnohé ženy dnes prežívajú svoje tehotenstvo omnoho intenzívnejšie a s väčšími vedomosťami o ňom, než bolo predtým obvyklé. V tomto období môžu vnímať nielen telesný vývoj svojho dieťaťa, ale už aj prvé náznaky jeho individuality a temperamentu. Kniha Prenatální komunikace pomáha nastávajúcim mamičkám vnímať prejavy ich dieťaťa a porozumieť im. Vedie ich zároveň k pozornosti voči tomu, na aké signály naopak dieťa reaguje a ako prežíva tie ktoré okolnosti vonkajšieho sveta. S dieťaťom je teda možné nadviazať nežný a intenzívny vzťah ešte skôr, než dôjde k prvému skutočnému dotyku.

Vypredané

5,63 €

Bio máma - zdravé dítě
Bio máma - zdravé dítě

Lynda Fassa

Jak zajistit dítěti zdravé prostředí. Také sledujete, aby potraviny, kosmetika, oblečení, nábytek a další věci v domácnosti byly zdravotně nezávadné a neublížily vašemu dítěti? Zajímá vás, z čeho jsou tyto předměty vyrobeny, a jak jejich složení působí na lidský organismus? Co tedy kupovat, abyste se vyvarovala škodlivých vlivů?Kniha vám poskytne návody, jak si poradit svépomocí, ať nemusíte používat chemické čisticí prostředky, repelenty, postřiky na hubení hmyzu a podobně, jaké pokojové rostliny vám pomohou čistit vzduch v domácnosti, co dělat, když jsou ve vašem domě či bytě použité zdraví škodlivé materiály. Naleznete také několik receptů na chutné a zdravé pokrmy z bioproduktů, doporučení na konkrétní výrobce kosmetiky a oblečení, na jejichž zdravotní nezávadnost se můžete spolehnout, srovnání výhod a nevýhod jednorázových plenek s látkovými. Seznámíte se s pravidly ekologického zemědělství, takže se dozvíte, proč jsou biopotraviny zdravější. Naučíte se uspořádat večírek pro přátele v duchu vstřícném k životnímu prostředí, budete umět uvázat indiánský šátek, abyste mohla dítě nosit na svém těle a přečtete si, co udělat pro to, abyste si vyzkoušela život na ekologické farmě.

Vypredané

10,86 €

Cvičíme v těhotenství
Cvičíme v těhotenství

Chantale Dumoulin

Názorný popis cviků a praktické rady. Cvičení, masáže a rady pomáhají budoucím maminkám získat více energie a síly před porodem a přispějí k tomu, aby se cítily méně unavené. Zmírňují nebo odstraňují také bolesti zad, křeče v lýtkách a žaludeční nevolnosti. Při dodržování všech rad mohou ženy cvičit doma.Kniha také vysvětluje tělesné změny a příčiny příznaků, které se mohou v období těhotenství projevit. Cvičení jsou seřazena podle toho, na které části těla a fyziologické funkce jsou zaměřena. Začíná se dýchacími cviky, následující kapitoly uvádějí cviky na oběhový systém, břišní, prsní a další partie, cvičení procvičující záda a držení těla.Autorka dále radí, jak předcházet a čelit bolestem, zabývá se také možnostmi a příznivými účinky nebo škodlivostí dalších fyzických aktivit v době těhotenství. Připojena je tabulka programu cvičení pro jednotlivá období těhotenství, uspořádaná po třech měsících.

Vypredané

6,69 €

Praktický sprievodca pre rodičov
Praktický sprievodca pre rodičov

Mária Dvončová

Všetko, čo potrebujete vybaviť pri narodení dieťaťa, a veľa iného. Príchod dieťaťa na svet je radostná udalosť, ale v dnešnej dobe so sebou rodičovstvo prináša aj mnoho povinností – či už voči štátu, zamestnávateľovi, dieťaťu a rodičov k sebe navzájom. Kniha Praktický sprievodca pre rodičov je užitočnou publikáciou, ktorá vám pomôže zorientovať sa v zložitej spleti zákonov, nariadení a povinností a čo je príjemnejšie – aj možností, ako si finančne prilepšiť.Autorka je právnička a matka, sama si uvedomila, aké je niekedy namáhavé vyznať sa vo všetkých paragrafoch, ktoré súvisia so situáciami počas tehotenstva, v čase okolo pôrodu a v prvých rokoch výchovy dieťaťa. V tejto knižke ich však pre vás zozbierala a podala zrozumiteľným, ľudským jazykom. Zároveň myslela aj na zložitejšie životné situácie, ku ktorým vždy pripája konštruktívne riešenie.Kniha obsahuje aj príklady rôznych dokumentov, s ktorými sa rodičia počas „vybavovačiek“ môžu stretnúť. Systematicky spracovaná publikácia vám nielen pomôže, ale mnohokrát aj uľahčí námahu.

Vypredané

9,60 €

Neházej mimčo do žita
Neházej mimčo do žita

Kateřina Horázná

Jak se vzpamatovat, když si to miminko rozmyslí a nenarodí se. Kniha s humorem i hlubokým vhledem nabízí řešení těžké životní situace, kterou prožívá polovina mladých žen. Zhruba tomuto počtu žen se totiž stane, že v průběhu těhotenství nechtěně přijdou o miminko. Přestože je to jev tak častý, neexistují k němu laikům dostupné knihy, ani veřejná diskuze. Hlavní hrdinkou knihy je dnešní typická vysokoškolačka. Studuje, absolvuje zahraniční stáže, dosahuje dobré pracovní pozice a pořizuje si s přítelem bydlení. Když se konečně chce stát maminkou, je jí přes třicet. S překvapením zjišťuje, že počínání nového života nemusí být procházka růžovým sadem, ale kovbojka bez záruky happyendu. Když lékaři začnou mlžit o tom, proč se početí nedaří, a bezradně krčí rameny, nepoddá se. Absolvuje řadu osobitých setkání s alternativními lékaři a léčiteli a na vlastním těle i duši vyzkouší řadu "nestandardních" postupů. Marně. Po dvou letech nezdarů propadá beznaději a háže flintu do žita. V tu chvíli zcela přirozeně otěhotní. Těhotenství na ni dopadá jako dar z nebes a ona ho prožívá s nezřízeně živočišným nadšením. Po čase si to však miminko rozmyslí a za dramatických okolností předčasně odchází. Radost a nadšení nahrazuje šok a citové vakuum. Není kam se obrátit o pomoc. Lékaři věc banalizují jako ztrátu "shluku buněk", manžel nechápe, proč se mu žena sesypala a okolí vše uzavírá větou: "furt lepší, než kdyby sis zlomila nohu".Ve chvílích největší samoty nachází hrdinka prostřednictvím internetové diskuze další ženy, které prožily to samé. Společně si radí, pumpují do sebe sílu a naději. Vyprávějí si svoje vlastní, často velmi podivuhodné příběhy. Dozvídáme se nevuěřitelné věci o tom, co všechno je na poli počínání nového života a jeho ztráty možné.

Vypredané

9,22 €

Dítě, zázrak života
Dítě, zázrak života

Další z knížeček „do kapsy“, tentokrát k příležitosti narození dítěte a jeho přijmutí jako Božího daru. Mimo jiné obsahuje modlitby za ty, kdo po dítěti touží; za matky v očekávání; za děti, které trpí a další texty a modlitby do různých rodinných situací. Plněbarevná, hezká...

Vypredané

1,52 €

Výživa v těhotenství od A do Z
Výživa v těhotenství od A do Z

Jarmila Mandžuková

Nové stravovací návyky s vynikajícími recepty pro budoucí maminky. Kdy jindy se stravovat správně než v době těhotenství, kdy máme zodpovědnost nejen za sebe, ale i za svého potomka. Úpravou stravy se dá udělat opravdu hodně, neboť kvalitní jídelníček zlepšuje šance na otěhotnění, následně na nekomplikované těhotenství, má vliv na psychickou pohodu budoucí matky a výrazně ovlivňuje nejdříve plod, poté i miminko po narození.Je tak možné zabránit nedostatečnému vývoji orgánů, snížit riziko vývojových vad, ovlivnit porodní hmotnost a zlepšit vývoj mozku. Navíc rozmanitá strava obsahující všechny živiny nebude přispívat k nežádoucímu nárůstu hmotnosti a rozvoji obezity. Kniha nabízí množství důležitých rad, ale i receptů na chutné a zdravé pokrmy určené těhotným ženám.

Vypredané

5,34 €

E-kniha
E-kniha: Dieťa zmierenia
E-kniha: Dieťa zmierenia

Francine Riversová

Príbeh o odvážnej láske k životu. Dostupné aj v kolekcii za výhodnú cenu!Keď sa mladá študentka Dynah vracia večer do internátu, v parku univerzitného areálu prežije otrasnú udalosť. Jej doterajší život, naplnený rodičovskou láskou a oddanosťou Bohu, v ktorom všetko ide tak, ako si vysnívala, sa za niekoľko minút mení na hrôzu a plány do budúcnosti v pripravovanom manželskom zväzku sa rozsypú ako domček z kariet. Dynah nečakane veľa stráca, ale aj získava. Ako sa zachová mladá dievčina v ťažkej situácii, zmietaná medzi nátlakom okolia a rodiny na jednej strane a kresťanským presvedčením a jemným Božím hlasom na strane druhej, keď zistí, že čaká nechcené dieťa?Francine Riversová napísala niekoľko desiatok románov a získala množstvo ocenení vo svete. Jej príbehy priťahujú človeka k Bohu. S manželom Rickom žije v severnej Kalifornii. Francine je tiež autorkou úspešného románu Vykúpená láska, ktorý si aj na Slovensku našiel tisícky čitateľov.

Vypredané
-10%

8,90 €

Tajemství prvních devíti měsíců
Tajemství prvních devíti měsíců

Gerald Hüther; Ingeborg Weser et al.

Vývoj dítěte před narozením. Když se dítě narodí, nejdůležitější fázi svého vývoje má již ukončenou. Ale co se skutečně děje během těchto devíti měsíců?Autoři osvětlují prenatální život – od oplození do narození. Děti jsou ještě před narozením ovlivněny prostředím individuálně, sbírají své první zkušenosti, praktické dovednosti a učí se mnohem více, než jsme se domnívali. Nejsou to jen geny, ale mnohem více vztah s matkou v období před narozením, co rozhodujícím způsobem ovlivňuje vývoj dítěte v prenatálním období.

Vypredané

7,47 €

logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Doručenie zadarmo nad 39 € pri platbe vopred (platí pre vybrané služby)

userAvatar

Overené zákazníkmi

Ďalšie hodnotenia

100%

dodacia lehota

kvalita komunikácie

* hodnotenia za posledných 90 dní

userAvatar

Radoslav, pred týždňom

odporucam

userAvatar

Radovan, pred týždňom

Nadherná knižka hlavne pre mladých.

userAvatar

Pavol, pred týždňom

doporučujem

100% zákazníkov <br/> nás odporúča

100% zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2024 Zachej.sk