Knihy s problematikou potratu

Knihy s problematikou potratu

(13 produktov)

Každé dieťa je dar - či už sme si ho vymodlili, alebo nie. Moderné názory nás chcú presvedčiť, že ka...

Filtre

Kategórie

Najobľúbenejšie
Najnovšie
Najlacnejšie
Najdrahšie
Najvyššia zľava
V osídlach smrti
V osídlach smrti

Christine Watkins; Patricia Sandoval

Útek z pasce drog, bezdomovectva a potratov. „Táto kniha je darom z nebies pre tých, ktorí si myslia, že nemajú v živote žiadnu nádej.“ (o. Víctor Salomón)Držíte v rukách pravdepodobne jeden z najsilnejších príbehov obrátenia, aký bol kedy napísaný. Kniha V osídlach smrti sleduje životné cesty Patricie Sandovalovej, dnes medzinárodnej pro-life rečníčky a úspešnej katolíckej moderátorky, ktorá sa po rozvode rodičov vrhla na cestu sexu a drog. V priebehu roka a pol podstúpila tri umelé potraty. Neskôr dokonca sama pracovala na potratovej klinike. Ťažko závislá od metamfetamínu, hlboko ponorená v New Age praktikách a so zlozvykom vytrhávať si vlasy napokon skončila na ulici, kde ju stretol Boh. Tento strhujúci životný príbeh je dôkazom skutočnosti, že aj keby boli hriechy človeka ako šarlát, vďaka Božiemu milosrdenstvu neexistuje dôvod prestať veriť v jeho obrátenie.Z Božej milosti sa dnes Patricia delí o svoj príbeh s miliónmi ľudí na preplnených štadiónoch. Vystupovala v rozhlasových a televíznych reláciách ako Bookmark (Záložka), Life on the Rock (Život na skale), Women of Grace (Ženy milosti), At Home with Jim and Joy (Doma s Jimom a Joy), Cara a Cara (Zoči-voči) či Nuestra Fe en Vivo (Naša viera žije). S otcom Víctorom Salomónom moderuje vlastnú reláciu De Dos en Dos (V pároch) na katolíckej televíznej stanici EWTN.

Skladom
-12%

9,59 €

Tweetuj s Bohom
Tweetuj s Bohom

Michel Remery

modlitba • omyly v Cirkvi • ako ku mne hovorí Boh • nacizmus • kariéra • sex. Už pútavý názov knihy Tweetuj s Bohom naznačuje, že publikácia je určená prevažne mladým ľudom. Autor Michel Remery v knihe otvára nové obzory a pohľady na najdôležitejšie otázky kresťanskej viery. Zaoberá sa aktuálnymi témam ako sú potrat, eutanázia, umelé oplodnenie, či klonovanie, s ktorými sú mladí kresťania v bežnom živote často konfrontovaní. Nevyhýba sa ani témam z minulosti ako sú križiacke výpravy či inkvizícia. Veľmi dobre a prakticky spracovaná kniha s podnázov modlitba • omyly v Cirkvi • ako ku mne hovorí Boh • nacizmus • kariéra • sex umožňuje mladému človeku sa zorientovať v záplave informácií a tiež môže veľmi dobre poslúžiť aj ako manuál ku katechézam mladých.Recenzia na knihu Tweetuj s Bohom na stránke blog.zachej.sk.

Skladom

14,45 €

Krížová cesta nenarodených
Krížová cesta nenarodených

Poďte aj Vy zachraňovať počaté a na likvidáciu odsúdené deti.

Skladom

0,49 €

Sprievodca neplodnosťou pre katolíkov
Sprievodca neplodnosťou pre katolíkov

Angelique Ruhiová-Lópezová; Carmen Santamaríaová

Duchovná a praktická podpora pre manželské páry. Zrejme každý manželský pár túži po dieťati. Dieťa utvrdí manželstvo a svojim rodičom prináša radosť a lásku. A predsa dnes čoraz vyšší počet manželských párov trpí neplodnosťou.Ako sa vysporiadať s takouto situáciou?Často to nevieme dobre posúdiť a prichádza zmätok, stres, či strach.Čo ako katolík mám a nemám urobiť?Kniha Sprievodca neplodnosťou pre katolíkov zahŕňa celý rad duchovných zdrojov – modlitby, múdrosti svätých, či odkazy ďalšieho štúdia ako referenčné materiály, katolícke dokumenty alebo katolícke blogy o neplodnosti. Dielo poskytuje bohatý duchovný pohľad na emócie rodičov, ich obavy, ale súčasne ich povzbudzuje vo vytrvaní a viere.

Skladom

10,57 €

E-kniha
E-kniha: V osídlach smrti
E-kniha: V osídlach smrti

Christine Watkins; Patricia Sandoval

Útek z pasce drog, bezdomovectva a potratov. „Táto kniha je darom z nebies pre tých, ktorí si myslia, že nemajú v živote žiadnu nádej.“ (o. Víctor Salomón)Držíte v rukách pravdepodobne jeden z najsilnejších príbehov obrátenia, aký bol kedy napísaný. Kniha V osídlach smrti sleduje životné cesty Patricie Sandovalovej, dnes medzinárodnej pro-life rečníčky a úspešnej katolíckej moderátorky, ktorá sa po rozvode rodičov vrhla na cestu sexu a drog. V priebehu roka a pol podstúpila tri umelé potraty. Neskôr dokonca sama pracovala na potratovej klinike. Ťažko závislá od metamfetamínu, hlboko ponorená v New Age praktikách a so zlozvykom vytrhávať si vlasy napokon skončila na ulici, kde ju stretol Boh.Tento strhujúci životný príbeh je dôkazom skutočnosti, že aj keby boli hriechy človeka ako šarlát, vďaka Božiemu milosrdenstvu neexistuje dôvod prestať veriť v jeho obrátenie.Z Božej milosti sa dnes Patricia delí o svoj príbeh s miliónmi ľudí na preplnených štadiónoch. Vystupovala v rozhlasových a televíznych reláciách ako Bookmark (Záložka), Life on the Rock (Život na skale), Women of Grace (Ženy milosti), At Home with Jim and Joy (Doma s Jimom a Joy), Cara a Cara (Zoči-voči) či Nuestra Fe en Vivo (Naša viera žije). S otcom Víctorom Salomónom moderuje vlastnú reláciu De Dos en Dos (V pároch) na katolíckej televíznej stanici EWTN.

Ihneď na stiahnutie
-15%

9,27 €

Ružencová novéna k Nebeskému Otcovi
Ružencová novéna k Nebeskému Otcovi

Vladimír Repka

Novéna za odpustenie potratov.

Skladom

0,97 €

Posledné kusy
Zakázaný žiaľ
Zakázaný žiaľ

Theresa Burkerová; David C. Reardon

Umlčaná bolesť z potratu. Na Slovensku je kniha Zakázaný žiaľ prvou knihou na Slovensku, ktorá sa komplexne venuje potratom z hľadiska ich negatívnych následkov na všetkých, ktorí na nich majú podiel a účasť. Autorka, ktorá sa už desaťročia venuje sprevádzaniu žien trpiacich postabortívnym syndrómom, aj touto knihou vyzýva spoločnosť, aby prestala vnímať potrat ako politický či ideologický problém, a videla ho ako udalosť, ktorá ničí život mnohých žien aj samej spoločnosti. „... potrat nie je určený na to, aby vyliečil zlomené srdce alebo dodal silu bezmocnému. Potrat nikdy nič nevytvoril. On dokáže iba ničiť. A tak ako mnoho iných nástrojov ničenia aj potrat často zničí oveľa viac, ako máme v úmysle“ (str. 195). Theresa Burkeová na základe svojich skúseností vytvorila program pomoci ženám (i mužom) po potrate. Nazýva sa Ráchelina vinica. Viac sa o ňom dozviete v závere knihy. Je možné zúčastniť sa ho už aj na Slovensku.

Skladom

9,51 €

Posledné kusy
2 DVD - Kultúra života, Otázky bioetiky
2 DVD - Kultúra života, Otázky bioetiky

Osem filmov na 2 DVD sa zaoberá neustále aktuálnymi otázkami kultúry života, či bioetiky. Témy ako potrat, umelé oplodnenie, legalizácia eutanázie... sú neutíchajúcimi a stále sa vynárajúcimi problémami dnešného moderného sveta a vyžadujú si aktuálne odpovede z pohľadu vedy a etiky.Pôvod bioetikyPotrat dnesUmelé oplodnenieKmeňové bunkyPrevencia AIDSLegalizácia eutanáziePaliatívny medicínaBioetika a komunikáciaJazyk: slovenský, český, maďarský

Skladom

3,88 €

V člne uprostred mora
V člne uprostred mora

Patrick Schwenk; Ruth Schwenková

Ako dôverovať Bohu, ktorý nám ide v ústrety, keď okolo nás zúri búrka. Búrka, ktorú prežívate, vás nemusí uvrhnúť do hlbín mora. V určitých životných obdobiach sa každý z nás ocitne v člne uprostred mora. Dôvodom može byť strata práce či smrť blízkeho. Môžeme sa začať potápať aj v dôsledku zdravotného postihnutia, rozvodu alebo finančnej neistoty. Manželia Patrick a Ruth Schwenkovci boli absolútne zdrvení, keď už po piatykrát stratili svoje nenarodené bábätko. Napokon uviazli v člne vo vlnobití, keď Patrickovi v štyridsiatich troch rokoch diagnostikovali rakovinu. Zostali osamotení a unášal ich prúd. Vtedy sa však začala ich premena.V tejto láskyplnej a pôsobivej knihe Schwenkovci prepájajú svoj vlastný životný príbeh s princípmi Božieho slova. Pripomínajú nám, že jedným z najúčinnejších nástrojov, pomocou ktorých nás Boh premieňa, sú životné skúšky. Postupne ako autori odhaľujú, prečo Ježiš zavolal učeníkov doprostred mora, keď sa pevnina zdala taká bezpečná a pohodlná, nám pomáhajú pochopiť, prečo nám hĺbka nášho zranenia umožňuje prežiť hlbokú nádej, naučiť sa poraziť strach, aby sme mohli zažiť slobodu, ktorú nám Boh ponúka, odhaliť, ako Boh používa zmätok a nie bezpečie školskej lavice, aby nás vyformoval a pôsobil skrze naše životy na tento svet.Dnes cítite vo svojom živote zmätok z Božích zámerov, sklamanie z premárnených snov a ste rozčarovaní z toho, že nevidíte odpoveď na modlitby, Boh vám ponúka nádej. Pretože Boh je stále Pánom vody, a i keď ho vlny nerozrušia, na vás mu vždy záleží. A táto neistota s vyhliadkou na skoré potopenie môže jednoducho predstavovať cestu k pokoju a hojnosti v našich životoch.Patrick a Ruth Schwenkovci sú zakladateľmi obľúbených blogov ForthelFamily.org a TheBetterMom.com a tiež novinky, podcastu Rootlike Faith. Patrick pôsobí už takmer dvadsať rokov ako kazateľ a Ruth Schwenk je známa blogerka a autorka. Patrick a Ruth sú manželmi už viac ako dvadsať rokov a v súčasnosti žijú v Ann Arbor v Michigane so svojimi štyrmi deťmi, dvoma škrečkami a verným psíkom labradorským retrieverom.

Skladom

12,51 €

Ona si zvolila uzdravenie
Ona si zvolila uzdravenie

Sydna Massé

Ako nájsť duchovný a emocionálny pokoj po potrate. Túto knihu napísala žena, ktorá sama podstúpila potrat. Prežívala dlho traumu, ale Boh ju vyslobodil a dal jej novú nádej. Obsahuje svedectvá o uzdravení a nádeji. Sydna so súcitom vedie ženy po ťažkej ceste od popierania problémov, hnevu a žiaľu k odpusteniu, zmierneniu a uvoľneniu. Nájdete v nej praktické rady a zdroje pomoci, ako aj povzbudenie a zvesť o nádeji, ktorú možno prijať, no jedine v Ježišovi Kristovi.

Skladom

0,97 €

Posledné kusy
A čo tak INTERRUPCIA?
A čo tak INTERRUPCIA?

Niilo Räsänen; Päivi Räsänen

Päivi Räsänen, lekárka a poslankyňa fínskeho parlamentu, je zástankyňou ochrany ľudskej dôstojnosti a ochrany života od jeho začiatku až do jeho konca. Spolu s manželom Niilo Räsänen sú autormi publikácie A čo tak INTERRUPCIA?, v ktorej sa venujú veľmi aktuálnej téme potratov. Diskusia o interrupciách patrí do oblasti problematiky ľudských práv, mala by však vziať na zreteľ i život dieťaťa vyvíjajúci sa v lone matky. Presadzovanie práv žien a dievčat je nevyhnutné, nie však na úkor života bezbranných. Autori sa v knihe v krátkosti zameriavajú na tieto a ďalšie oblasti týkajúce sa potratov:história legalizácie interrupcií,argumenty, ktoré neobstoja v prospech práva na interrupciu,právo postihnutej osoby na život,výskum embryí a liečba neplodnosti,kresťanská etika a prirodzené právo,alternatívy interrupcie.

Skladom

3,88 €

Všetko je inak
Všetko je inak

Mária Demeterová (ed.); Mária Ručinová (ed.)

O ženách, ktoré sa rozhodli. Autorka - Mária Raučinová je publicistka a členka Medzinárodnej aliancie katolíckych ženských organizácií a Mária Demeterová je koordinátorkou projektu Zachráňme životy. Desať ročné skúsenosti a životné osudy žien tohto úspešného projektu autorky zachytili v knihe Všetko je inak s veľavravným podnázvom O ženách, ktoré sa rozhodli. Už samotný názov napovedá, že ide o rozhodnutia žien v kľúčových okamihoch života, kedy v ťažkej situácií sa rozhodovali pre život alebo potrat. Táto zbierka skutočných príbehov vypovedá o nádeji a pomoci. Je povzbudením pre váhajúce ženy, že aj zo zdanlivo neriešiteľných situácií existuje východisková cesta. Cesta života pre najbezbrannejších. Pre ľudí, ktorí nestoja pred takýmto závažným rozhodnutím je táto kniha pootvorením dverí do sveta žien, prežívajúcich neželané tehotenstvo i matiek s deťmi, ktoré sa ocitli v núdzi. Má pomôcť neposudzovať a neotáčať sa chrbtom k týmto ženám, ale s láskou ponúknuť otvorenú dlaň a pomoc.

Skladom

5,63 €

Posledné kusy
Proč chránit nenarozený život
Proč chránit nenarozený život

Randy Alcorn

Péče o nenarozené děti a jejich matky. Není to tak dávno, co se zdálo, že postoj prosazující ochranu nenarozeného života zemře na stáří. Vypadalo to, že mladí lidé jsou natolik ponořeni do mravního relativismu a do postmoderní společnosti určované bezbřehou tolerantností, že nakonec budou v otázce potratů všichni jednotně prosazovat svobodu volby. V poslední době se však překvapivě víc mladých lidí než jejich rodičů staví proti potratům.V knize Proč chránit nenarozený život autor předkládá konkrétní a znepokojivé důvody, které objasňují a potvrzují oprávněnost tohoto odklonu od stanoviska prosazujícího svobodu volby k postoji pro život.

Skladom

1,93 €

Keď sa žena modlí
Keď sa žena modlí

Kathleen Beckman

Jedenásť katolíckych žien rozpráva o sile modlitby. Prichádza kniha, ktorá inšpiruje nový príliv modlitieb za uzdravenie a svätosť. Táto dobre načasovaná publikácia ohlasuje radosť z modlitby a bohatstvo milostí, ktoré sú zverené modliacim sa ženám.Skrze dojímavé osobné príbehy a učenie Cirkvi oslavuje jedenásť katolíckych žien mariánske povolanie žiť život hlbokej modlitby a činov. Môžete ju využiť na osobné obohatenie či v rámci skupinových duchovných obnov, pretože každá kapitola sa končí duchovnými zamysleniami „Uvažuj, uplatňuj, modli sa“ a „Múdrosťou svätých žien“. V jednotlivých kapitolách jedenásť žien nádherne podčiarkuje význam Eucharistie, Svätého písma a osobu Božej Matky.Kathleen Beckman, spoluzakladateľka Nadácie modlitieb za kňazov (Foundation of Prayer for Priests), zdôrazňuje podstatu modlitby, najmä na príklade Božej Matky, a delí sa s nami o svoj príbeh, keď sedela zranená a ochromená pred Eucharistiou až do momentu, keď bola zapálená Božou láskou.Johnnette Benkovic je zakladateľkou a riaditeľkou televízneho programu Women of Gracena stanici EWTN. V úchvatnom vysvetlení príbehu stretnutia Samaritánky s Ježišom pri studni sa osobne prihovára ženskému srdcu a odhaľuje, ako iba Ježiš dokáže dokonale naplniť najhlbšiu potrebu ženy milovať a byť milovaná.Ronda Chervin, Ph.D., je doktorkou filozofie na univerzite Holy Apostles College and Seminary v meste Cromwell v Connecticute. Rozpráva nám výnimočný príbeh o tom, ako sa napriek tomu, že ju vychovali neveriaci rodičia, stala horlivou katolíčkou a vytrvala, dokonca aj keď niesla nepredstaviteľne ťažký kríž samovraždy vlastného syna.Pia de Solenni, Ph.D., prodekanka na Augustine Institute, uvádza do praxe svoje teologické skúsenosti a upriamuje našu pozornosť na Sväté písmo a učenie Cirkvi. Delí sa o svoju skúsenosť jedinej dcéry v rodine samých synov, aby nám ukázala, čo modlitba ženy skutočne znamená.Mary Healy, S.T.D., profesorka Svätého písma v seminári Sacred Heart Major Seminary v Detroite, nám opisuje svoje obrátenie po tom, čo strávila takmer celú noc na adorácii. Vysvetľuje, ako modlitba chvály slúži ako základ jej vlastnej modlitby.Lisa M. Hendey, zakladateľka a redaktorka Catholicmom.com, si spomína na svoju idylickú mladosť v dobrej katolíckej rodine a na náročné dni, keď sa vydala za nekatolíka. Hovorí tiež o svojom materstve, obrátení svojho manžela a o tom, ako sa naučila vo všetkom vnímať Božiu vernosť.Joan Lewis, riaditeľka kancelárie v Ríme pre televíznu stanicu EWTN, nám ponúka osobný portrét, ako sa vyvíjal jej rodinný život vrátane zaujímavého manželstva jej rodičov, a nádherne znázorňuje, že modlitba je skutočne najlepším základom pre rodinu. Samozrejme, Joanine praktické skúsenosti okoreňujú celú kapitolu.Kathryn Jean Lopez, redaktorka časopisu National Review, vám vyrazí dych. Práve na ňu sa totiž pápež Benedikt obrátil, aby podal ďalej odkaz ženám od pápeža Pavla VI., o ktorý sa s nami delí na týchto vynikajúcich stranách.Marilyn Quirk, zakladateľka medzinárodného združenia žien Magnificat, s nevídanou pokorou rozpráva o tom, ako bola mŕtva v hriechu napriek tomu, že naďalej praktizovala svoju vieru, dala svoje deti do katolíckej školy a navonok si zachovávala zjav nábožnosti. So skutočnou múdrosťou nám Marilyn vysvetľuje, ako si vybudovať autentický život modlitby, bez ktorého nie je možné dosiahnuť jednotu s Ježišom.Vicki Thorn, zakladateľka projektu Ráchel, sa stretla s utrpením, ktoré postihne len málokoho. Viaceré úmrtia v rodine, potraty, veľmi vážne choroby všetkých jej troch detí a iné. Na niekoľkých stranách sa s čitateľmi delí o to, ako modlitba zázračne viedla ju aj jej vzťahy v týchto temných časoch.Kelly Wahlquist, zakladateľka projektu WINE: Women in the New Evangelization, nám tiež rozpráva svoj príbeh. Všetko sa začína o tretej hodine ráno v tmavej izbe v dome, keď „dokorán otvorila okno svojej duše“ Niekomu, koho sotva poznala.Knihe bol v pôvodnom anglickom vydaní udelený Imprimatur.

Vypredané
-12%

7,83 €

DVD: October Baby
DVD: October Baby

Jon Erwin; Andrew Erwin

Každý život je krásny. „Tvoje oči ma videli, keď som ešte nebol stvárnený..“ (Ž 139, 16) Príbeh o jedinečnosti ľudského života a sile odpustenia.Hannah vo svojich 19 rokoch zisťuje, že bola adoptovaná, po tom, čo prežila umelý potrat. Vydáva sa hľadať svoju biologickú matku, aby zistila pravdu o svojej minulosti a snáď našla aj nádej pre budúcnosť. Film je inšpirovaný skutočným príbehom Gianny Jessen.Réžia: Jon Erwin, Andrew ErwinHrajú: Rachel Hendrix, Jason Burkey, John Schneider, Jasmine GuyV hlavnej úlohe v slovenskom znení: Michaela Šálek DrotárováRéžia slovenského znenia: Ywetta WeiszováCelkový čas: 107 minJazyk: anglický jazyk, slovenský jazyk, Titulky: slovenské, aj titulky pre nepočujúcich.

Vypredané

8,34 €

E-kniha
E-kniha: Keď sa žena modlí
E-kniha: Keď sa žena modlí

Kathleen Beckman

Jedenásť katolíckych žien rozpráva o sile modlitby. Prichádza kniha, ktorá inšpiruje nový príliv modlitieb za uzdravenie a svätosť. Táto dobre načasovaná publikácia ohlasuje radosť z modlitby a bohatstvo milostí, ktoré sú zverené modliacim sa ženám.Skrze dojímavé osobné príbehy a učenie Cirkvi oslavuje jedenásť katolíckych žien mariánske povolanie žiť život hlbokej modlitby a činov. Môžete ju využiť na osobné obohatenie či v rámci skupinových duchovných obnov, pretože každá kapitola sa končí duchovnými zamysleniami „Uvažuj, uplatňuj, modli sa“ a „Múdrosťou svätých žien“. V jednotlivých kapitolách jedenásť žien nádherne podčiarkuje význam Eucharistie, Svätého písma a osobu Božej Matky.Kathleen Beckman, spoluzakladateľka Nadácie modlitieb za kňazov (Foundation of Prayer for Priests), zdôrazňuje podstatu modlitby, najmä na príklade Božej Matky, a delí sa s nami o svoj príbeh, keď sedela zranená a ochromená pred Eucharistiou až do momentu, keď bola zapálená Božou láskou.Johnnette Benkovic je zakladateľkou a riaditeľkou televízneho programu Women of Gracena stanici EWTN. V úchvatnom vysvetlení príbehu stretnutia Samaritánky s Ježišom pri studni sa osobne prihovára ženskému srdcu a odhaľuje, ako iba Ježiš dokáže dokonale naplniť najhlbšiu potrebu ženy milovať a byť milovaná.Ronda Chervin, Ph.D., je doktorkou filozofie na univerzite Holy Apostles College and Seminary v meste Cromwell v Connecticute. Rozpráva nám výnimočný príbeh o tom, ako sa napriek tomu, že ju vychovali neveriaci rodičia, stala horlivou katolíčkou a vytrvala, dokonca aj keď niesla nepredstaviteľne ťažký kríž samovraždy vlastného syna.Pia de Solenni, Ph.D., prodekanka na Augustine Institute, uvádza do praxe svoje teologické skúsenosti a upriamuje našu pozornosť na Sväté písmo a učenie Cirkvi. Delí sa o svoju skúsenosť jedinej dcéry v rodine samých synov, aby nám ukázala, čo modlitba ženy skutočne znamená.Mary Healy, S.T.D., profesorka Svätého písma v seminári Sacred Heart Major Seminary v Detroite, nám opisuje svoje obrátenie po tom, čo strávila takmer celú noc na adorácii. Vysvetľuje, ako modlitba chvály slúži ako základ jej vlastnej modlitby.Lisa M. Hendey, zakladateľka a redaktorka Catholicmom.com, si spomína na svoju idylickú mladosť v dobrej katolíckej rodine a na náročné dni, keď sa vydala za nekatolíka. Hovorí tiež o svojom materstve, obrátení svojho manžela a o tom, ako sa naučila vo všetkom vnímať Božiu vernosť.Joan Lewis, riaditeľka kancelárie v Ríme pre televíznu stanicu EWTN, nám ponúka osobný portrét, ako sa vyvíjal jej rodinný život vrátane zaujímavého manželstva jej rodičov, a nádherne znázorňuje, že modlitba je skutočne najlepším základom pre rodinu. Samozrejme, Joanine praktické skúsenosti okoreňujú celú kapitolu.Kathryn Jean Lopez, redaktorka časopisu National Review, vám vyrazí dych. Práve na ňu sa totiž pápež Benedikt obrátil, aby podal ďalej odkaz ženám od pápeža Pavla VI., o ktorý sa s nami delí na týchto vynikajúcich stranách.Marilyn Quirk, zakladateľka medzinárodného združenia žien Magnificat, s nevídanou pokorou rozpráva o tom, ako bola mŕtva v hriechu napriek tomu, že naďalej praktizovala svoju vieru, dala svoje deti do katolíckej školy a navonok si zachovávala zjav nábožnosti. So skutočnou múdrosťou nám Marilyn vysvetľuje, ako si vybudovať autentický život modlitby, bez ktorého nie je možné dosiahnuť jednotu s Ježišom.Vicki Thorn, zakladateľka projektu Ráchel, sa stretla s utrpením, ktoré postihne len málokoho. Viaceré úmrtia v rodine, potraty, veľmi vážne choroby všetkých jej troch detí a iné. Na niekoľkých stranách sa s čitateľmi delí o to, ako modlitba zázračne viedla ju aj jej vzťahy v týchto temných časoch.Kelly Wahlquist, zakladateľka projektu WINE: Women in the New Evangelization, nám tiež rozpráva svoj príbeh. Všetko sa začína o tretej hodine ráno v tmavej izbe v dome, keď „dokorán otvorila okno svojej duše“ Niekomu, koho sotva poznala.Knihe bol v pôvodnom anglickom vydaní udelený Imprimatur.

Vypredané
-15%

7,57 €

Ťažké otázky, Skutočné odpovede
Ťažké otázky, Skutočné odpovede

William Lane Craig

Prečo Boh neodpovedá na moje modlitby?Keď je všemocný, prečo existuje zlo?Keď je dobrý, prečo trpíme?Čo so zlyhaním, homosexualitou, potratmi?V knihe Ťažké otázky, skutočné odpovede William Lane Craig neponúka otrepané frázy alebo ľahké odpovede. Ponúka úprimný pohľad, ktorý ja založený na živote, štúdiu a službe. Čitateľ uprostred pochybností a zmätku nájde skutočné odpovede na ťažké otázky života.William Lane Craig (PhD, University of Birmingham, Anglicko; DTheol, University of Munich, Nemecko) pôsobí ako profesor filozofie na Talbot School of Theology v La Mirada v Kalifornii. Je medzinárodne uznávaný prednášateľ, zakladateľ webovej apologetiky Reasonable Faith

Vypredané

8,73 €

Potrat
Potrat

Ľubomír Majtán

(A čo na to Cirkev?). Prednášky predstavujú názor katolíckej cirkvi na potrat.Následky interrupcieSpôsoby vykonávania potratuSvedectvá zo životaHraničné prípady potratuStanovisko Katolíckej cirkviReakcie mladýchStala sa chyba v slovníku?HistóriaDeleniePostpotratový syndrómZodpovednosť za potratVyužitie potratových plodov

Vypredané

3,88 €

...Aby sme boli jedno
...Aby sme boli jedno

Fletcher Doyle

Zdravý sexuálny život v manželstve - 19 skutočných príbehov. Aj vy si kladiete otázky typu:Ako žiť zdravý manželský sexuálny život?Koľko členov má mať moja rodina?Čo robiť, aby manželský život nezovšednel?Ako žiť v súlade so svedomím?Ponúkame vám odpovede zo životnej praxe manželských dvojíc. 19 skutočných príbehov vám určite prinesie ďalší, nový pohľad, ba i riešenie na plánovanie rodičovstva.

Vypredané

4,19 €

E-kniha
E-kniha: Sprievodca neplodnosťou pre katolíkov
E-kniha: Sprievodca neplodnosťou pre katolíkov

Angelique Ruhiova-Lopezova; Carmen Santamariaova

Duchovná a praktická podpora pre manželské páry. Približne každý šiesty manželský pár zažíva neplodnosť. Katolícke páry však okrem toho musia bojovať aj so zmätkom, obavami a frustráciou, ktoré im prináša oboznamovanie sa s dostupnými možnosťami liečby. Sprievodca neplodnosťou pre katolíkov zapĺňa veľké biele miesto medzi katolíckymi materiálmi. Popisuje učenie Cirkvi o reprodukčných technológiách a poskytuje hlboký duchovný pohľad na emócie a vieru, ktoré prijatie kríža neplodnosti sprevádzajú.„Táto kniha je ako anjel Rafael, ktorý sprevádza Tobiáša — učí, podporuje, vedie a povzbudzuje na ťažkej ceste.“ – John a Claire Grabowskí, členský pár Pápežskej rady pre rodinu

Vypredané
-9%

9,90 €

Božia ruka
Božia ruka

Bernard N. Nathanson

Lekár zodpovedný za 75 000 potratov. Príbeh potratového lekára, ktorý sa obrátil a prešiel zo smrti do života.

Vypredané

0,26 €

Až do krajnosti
Až do krajnosti

Guy Gilbert

Kněz mezi mladými na okraji společnosti. Co odpovědět znásilněné dívce, která požaduje potrat?Jak se postarat o mladé provinilce bez domova?Jak je vracet po návratu z vězení k normálnímu životu?Jak jim zprostředkovat základní lidské hodnoty, když je nikdy nepoznali?Na podobné otázky odpovídá Guy Gilbert ve své knize.

Vypredané

11,68 €

Love story & skutočný svet
Love story & skutočný svet

Alexander Puss

Túto knižku autor napísal pre tých, ktorí hľadajú a veria v pravú lásku, aby nemuseli so slzami v očiach prísť na to, že život je celkom iný, ako ho opisujú farebné stránky populárnych časopisov. Nájdete v nej citácie z literatúry zaoberajúcej sa láskou, sexualitou a zaľúbenosťou. Pohľady Cirkvi na výchovu a manželstvo, či konkrétne udalosti zo života.

Vypredané

1,84 €

Kto uverí mi?
Kto uverí mi?

Marek Michalčík

Slovenské matky svedčia o potrate. Slovenským matkám, ktoré potrebujú podporu a pomoc, aby sa im vrátil pokoj a radosť.

Vypredané

2,83 €

Učit se milovat
Učit se milovat

30 otázek, jak nepokazit to nejdůležitější dobrodružství v životě. Brožurka kapesního formátu obsahuje 30 odpovědí na často kladené otázky ohledně lidské lásky. Byla vypracována profesory Institutu Jana Pavla II. pro studium manželství a rodiny pro mladé účastníky Světového dne mládeže v Madridu 2011.Autoři v ní nejprve pojednávají o člověku a jeho povolání zobrazovat svým tělem duchovní – Boží skutečnosti (řeč těla), zaobírají se palčivými problémy současnosti (např. proč je možné manželství pouze mezi mužem a ženou, co znamená otevřenost k početí dítěte) a nevyhýbají se ani morálním tématům (např. proč nelze souhlasit s asistovanou reprodukcí).

Vypredané

3,20 €

nePLÁNOVANÉ
nePLÁNOVANÉ

Abby Johnsonová

Abby Johnson opustila svoju prácu v októbri 2009. tento jednoduchý úkon sa stal národným príbehom, lebo Abby bola riaditeľka kliniky pre Plánované rodičovstvo v Texase. Po tom ako prvýkrát asistovala pri umelom potrate, vyšla do ulíc a pripojila sa ku koalícii pre život.NePLÁNOVNÉ je srdcervúci osobný príbeh o rozhodnutiach života a smrti, vnútornom súboji a duchovnej premene, ktorá hovorí o nádeji a súcite. Autorka rozpráva príbeh z oboch strán: ako riaditeľka aj ako aktivista pro life. Táto kniha by mala byť povinným čítaním pre každého kto sa zaujíma o súbor pro life vs. pro choice a vlastne pre každého človeka, komu nie je život ľahostajný.

Vypredané

5,72 €

Čas k uzdravení
Čas k uzdravení

Luci Freedová; Penny Salazarová

Naděje a pomoc při překonávání postabortivního syndromu. Potrat ovlivňuje život ženy ještě dlouho po samotném zákroku. Žena, která prodělala potrat, prožívá významnou strátu. Každá žena se s touto ztrátou vyrovnává jinak. Často dokonce tím, že ji popírá. Bojuje s bolestí hluboko uvnitř svého srdce. Svou tichou bolest a zármutek nad ztraceným dítětem prožívá v tajnosti.

Vypredané

3,78 €

Malá kniha o klamstve
Malá kniha o klamstve

Je klamstvo vždy nesprávne?Alebo existujú prípady, v ktorých je klamstvo dovolené?Ako by ste odpovedali nacistovi, ktorý sa vás pri dverách pýta, či ukrývate Židov?Vo februári 2011 americká mládežnícka pro-life organizácia Live Action uverejnila na internete videá, v ktorých jej aktivisti prezlečení za pasákov a prostitútky získavajú informácie o možnosti získania antikoncepcie, potratov a lekárskej starostlivosti od pracovníkov rôznych pobočiek štátom spolufinancovanej organizácie Planned Parenthood, venujúcej sa práve týmto činnostiam.Ústretovosť a ochota niektorých zamestnancov Planned Parenthood voči údajným prostitútkam, niektorým dokonca mladistvým, vyvolala v Spojených štátoch škandál vedúci až k hlasovaniu o zastavení štátneho financovania tejto inštitúcie v dolnej komore amerického parlamentu.V hnutí za život videá Live Action vyvolali búrlivú diskusiu o morálnosti jej praktík a vôbec o morálnosti klamstva na záchranu života. Táto kniha prináša časť diskusie, ktorá prebehla na americkom diskusnom portáli Public Discourse.

Vypredané

3,88 €

Bioetika pre vychovávateľov alebo veda prežitia
Bioetika pre vychovávateľov alebo veda prežitia

Ľubomíra Cehuľová

Vedná disciplína bioetika je styčným bodom zdravotníctva, školstva i náboženstva, z čoho vyplýva potreba základných vedomostí z bioetiky v práci vychovávateľov na rôznych úrovniach v rodine, v škole, vo farnosti. Predmetom predloženej štúdie sú vybrané aspekty bioetiky v práci vychovávateľa, so zameraním na piate a šieste Božie prikázanie. Autorka vychádza z pätnásťročnej pedagogickej praxe učiteľky náboženskej výchovy a štúdia bioetiky počas sedemročného pôsobenia v Ústave medicínskej etiky a bioetiky v Bratislave v rokoch 1994 až 2000. Práca nepredkladá učebné osnovy a rozdelenie jednotlivých údajov pre konkrétne vekové skupiny mládeže. Je určená pre katechétov, kňazov, rodičov a vychovávateľov. Na základe historicko-analytickej a empiricko-syntetickej metódy, formou reflexie a vedeckej rozpravy ponúka vychovávateľom adekvátne odpovede na otázky v súvislosti s bioetikou, s ktorými sa stretávajú pri práci s mládežou.

Vypredané

7,76 €

Bioetika pre všetkých
Bioetika pre všetkých

Ramón Lucas Lucas

V poslednej dobe sa zdá, že disciplína a pravidlá skončili niekde úplne mimo nás. Autor knihy Bioetika pre všetkých (Ramón Lucas Lucas) si kladie za cieľ, aby svojimi znalosťami priviedol svojich čitateľov k oboznámeniu sa s centrálnymi otázkami o ľudskej osobnosti (,,bioetika“ je odvodená z dvoch gréckych slov: bios - ,,život“ a éthos - ,,kostým“).Jeho kniha zahŕňa niekoľko disciplín (filozofia, biológia, medicína...), identifikuje metódy a upozornenia a čo je najdôležitejšie, zdôrazňuje účel: dôstojnosť osoby. Toto dielo má seriózny charakter, ale vďaka početným fotografiám a ilustráciám je prístupné aj pre laikov.

Vypredané

3,88 €

Chcem byť tvojou ženou
Chcem byť tvojou ženou

Paolo Iafolla

Gianna Berettová-Mollová. Životný príbeh svätej gianny Berettovej-Mollovej je jednoduchý a zároveň uchvacujúci. Táto manželka, matka a lekárka úprimne hľadala Božiu vôľu vo všetkých životných okolnostiach, a keď bolo treba, neváhala zanechať šťastnú existenciu na zemi v prospech nového stvorenia – svojho štvrtého dieťaťa. Gianninu vnútornú silu a túžbu po skutočnej láske nám odhalí najmä jej korešpondencia s Pietrom, jej snúbencom, neskôr manželom, a svedectvá najbližších.

Vypredané

4,86 €

Dala jsem jí jméno Nadine
Dala jsem jí jméno Nadine

Karin Lamplmairová et al.

K problematice před potratem a po něm. První část této knihy je deník napínavý jako thriller. Karin Lamplmairová v něm líčí, jak došlo k tomu, že i když užívala antikoncepci, otěhotněla, a proč se pak rozhodla pro umělý potrat. Píše o svém zoufalství po potratu, o svém pokusu o sebevraždu a o odcizení vůči svému partnerovi. Především ale ukazuje cestu, která jí pomohla vymanit se z pocitů viny, zamlklosti a bezmocnosti a stát se vyrovnanou osobností.

Vypredané

3,78 €

Morálna teológia III/b - Špeciálna morálna teológia
Morálna teológia III/b - Špeciálna morálna teológia

Anselm Günthör

Vzťahy kresťana k blížnemu. zodpovednosť za nadprirodzenú spásu blížnehozodpovednosť voči osobným duchovným dobrám blížneho: sloboda, pravda, česť, kultúrazodpovednosť za telesné zdravie a za telesný životzodpovednosť v sexuálnom životezodpovednosť kresťana v sociálno - ekonomickej oblasti

Vypredané

14,55 €

Neházej mimčo do žita
Neházej mimčo do žita

Kateřina Horázná

Jak se vzpamatovat, když si to miminko rozmyslí a nenarodí se. Kniha s humorem i hlubokým vhledem nabízí řešení těžké životní situace, kterou prožívá polovina mladých žen. Zhruba tomuto počtu žen se totiž stane, že v průběhu těhotenství nechtěně přijdou o miminko. Přestože je to jev tak častý, neexistují k němu laikům dostupné knihy, ani veřejná diskuze. Hlavní hrdinkou knihy je dnešní typická vysokoškolačka. Studuje, absolvuje zahraniční stáže, dosahuje dobré pracovní pozice a pořizuje si s přítelem bydlení. Když se konečně chce stát maminkou, je jí přes třicet. S překvapením zjišťuje, že počínání nového života nemusí být procházka růžovým sadem, ale kovbojka bez záruky happyendu. Když lékaři začnou mlžit o tom, proč se početí nedaří, a bezradně krčí rameny, nepoddá se. Absolvuje řadu osobitých setkání s alternativními lékaři a léčiteli a na vlastním těle i duši vyzkouší řadu "nestandardních" postupů. Marně. Po dvou letech nezdarů propadá beznaději a háže flintu do žita. V tu chvíli zcela přirozeně otěhotní. Těhotenství na ni dopadá jako dar z nebes a ona ho prožívá s nezřízeně živočišným nadšením. Po čase si to však miminko rozmyslí a za dramatických okolností předčasně odchází. Radost a nadšení nahrazuje šok a citové vakuum. Není kam se obrátit o pomoc. Lékaři věc banalizují jako ztrátu "shluku buněk", manžel nechápe, proč se mu žena sesypala a okolí vše uzavírá větou: "furt lepší, než kdyby sis zlomila nohu".Ve chvílích největší samoty nachází hrdinka prostřednictvím internetové diskuze další ženy, které prožily to samé. Společně si radí, pumpují do sebe sílu a naději. Vyprávějí si svoje vlastní, často velmi podivuhodné příběhy. Dozvídáme se nevuěřitelné věci o tom, co všechno je na poli počínání nového života a jeho ztráty možné.

Vypredané

9,22 €

Jozef Absolon - Výtvarné dielo
Jozef Absolon - Výtvarné dielo

Jozef Absolon

Som človek, som kresťan - katolík a som výtvarník. Čo to znamená? Nie je to vec názoru, je to vec bytia. Prijal som život ako dar a vážim si ho.Celú pravdu biblického zjavenia opatruje len Katolícka cirkev. Kto ju neprijíma, prichádza o veľa ... K večným aj časným pravdám možno do istej miery prísť aj prirodzeným rozumom. Veľa právd možno vnímať aj cez svedomie ... Pravdou je napríklad to, že ľudský plod v živote matky je človekom od počatia. Pýtam sa tých, ktorí súhlasia s potratmi, čo by sa stalo, keby ich odstránili zo života ich matky po počatí. Boli by teraz na tomto svete? ... Ale aj oni dostali dar života, narodili sa do tohto sveta, preto nemajú právo zabíjať človeka ani v jeho počiatočnom štádiu vývoja. Mnohí ľudia nechápu túto a ďalšie pravdy viery, alebo ich nechcú prijať. Viera v Krista nie je rozprávka pre nechápavých. Je to Život sám pre všetkých rozumných a múdrych, pre všetkých, ktorí Ho chcú prijať. Drvivá väčšina významných vedcov verila a verí v Božiu existenciu ... Každý výtvarník by mal čerpať z Kristovej pravdy. Pokiaľ jestvujú napríklad gotické katedrály, žiaden umelec, človek nemá príčinu pochybovať o pravosti Katolíckej cirkvi.

Vypredané

16,49 €

Když dítě zemře
Když dítě zemře

Nancy Kohnerová; Alix Henleyová

Počátek nového života může znamenat i jeho konec… Tato tragická, zarážející skutečnost je šokující a nepochopitelná pro rodiče, kteří ztratili dítě v pozdním stadiu těhotenství nebo krátce po narození. Jsou jich tisíce ročně, přesto má každá rodičovská dvojice ve svém zármutku pocit osamocenosti. Jejich zkušenosti, doložené osobními výpověďmi a úryvky ze stovek dopisů a rozhovorů, tvoří podstatu knihy. Rodiče sami hovoří o tom, jaké události provázely smrt jejich dítěte, jaké při tom měli pocity, co jim pomohlo a jak si pomohli sami. Kniha s porozuměním a soucitem pomáhá čtenářům pochopit, co pro rodiče znamená ztráta dítěte a co je podstatou jejich zármutku. Rodičům, kteří přišli o dítě, nabízí útěchu a podporu. Odborníkům pečujícím o tyto lidi pak umožňuje vhled do situace.

Vypredané

16,59 €

8 DVD - Náš dům v kosmu
8 DVD - Náš dům v kosmu

Marek Vácha

Bioetika, genetika, ekologie, etika ochrany přírody (formou přednášek v přírodě). Prosazuje naše společnost a církve dostatečně ekologické myšlení? Máme v tom ohromující rezervy. Ale máme velké naděje, že naše (křesťansky vychovaná) společnost byla vždycky citlivá k chudým, bezmocným a bezbranným. Udělala-li něco viditelného, pak je to právě na poli charity. Domovy důchodců, sirotčince, léčebny, péče o nemocné AIDS a tak dále. Otázka tedy zní, zda péči nerozšířit i na jinak bezmocné. Projevuje se to v nervozitě vůči eutanázii či potratům, tedy v péči o další skupiny lidí, které z různých důvodů nejsou už nebo ještě schopny artikulovat svá práva, přání a preference. A pak zde máme zvířata, rostliny a ekosystémy. Evoluční nebo molekulární biologie si toho všimla, ale svět si teprve od šedesátých let dál začal uvědomovat, že existuje ekologická krize. Do té doby ochrana přírody nikoho nenapadla.Názvy jednotlivých dílů:I. Etika ochrany přírodyII. Věda a víra (Darwin a evoluce)III. Etika a začátek životaIV. Konec života autor a průvodce: Marek Orko Vácharežie: Jana Studničková (střih, grafika) a Otakáro Maria Schmidt

Vypredané

21,20 €

logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Doručenie zadarmo nad 39 € pri platbe vopred (platí pre vybrané služby)

userAvatar

Overené zákazníkmi

Ďalšie hodnotenia

100%

dodacia lehota

kvalita komunikácie

* hodnotenia za posledných 90 dní

userAvatar

Radoslav, 28.1.2024

odporucam

userAvatar

Radovan, 26.1.2024

Nadherná knižka hlavne pre mladých.

userAvatar

Pavol, 23.1.2024

doporučujem

100% zákazníkov <br/> nás odporúča

100% zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2024 Zachej.sk