Knihy o prvých kresťanoch

Knihy o prvých kresťanoch

(9 produktov)

Ako prví sa k Ježišovi pridali apoštoli, to vieme. Kto sa však pridal k radom apoštolom? Aká bola si...

Filtre

Kategórie

Najobľúbenejšie
Najnovšie
Najlacnejšie
Najdrahšie
Najvyššia zľava
Abigail - Skrytá nádej
Abigail - Skrytá nádej

Davis Bunn; Janette Okeová

biblický román. Pozrite si aj ostatné knihy z tejto série: Leona - Abigail - Judita - Ester - Lýdia - Abrahám.Hlavná hrdinka knihy Abigail, je mladá dievčina, ktorej život sa zmenil na labyrint ťažkých rozhodnutí. Keď objavila Mesiáša a pridala sa k jeho nasledovníkom, objavila nový zmysel svojho bytia. Možno má jej život nejakú budúcnosť- budúcnosť v Ježišovi.Ale odporcovia Kristovho učenia sa nevzdávajú, a chcú prenasledovať jeho nasledovníkov ,,až do skončenia sveta.“ A sama Abigail stojí na pokraji rozhodovania. Možno venovala svoje srdce nesprávnemu mužovi. Už dvaja nápadníci ju požiadali o ruku a ponúkli jej manželstvo. Jeden z nich je úspešný hebrejský obchodník, vdovec, hľadajúci matku pre svoje deti. Na druhej strane je rímsky vojak Linux, ktorý je uchvátený jej pôvabom, a chce jej ponúknuť lásku po ktorej túži.Ale jej srdce nie je oddané ani jednému z nich. Štefan, jeden z nasledovníkov Krista, má charakter a vieru, ktorá Abigail uchvátila. Ale Štefan sa svojimi kázaniami vystavuje príliš veľkému nebezpečenstvu. Vydrží Abigailina viera a odvaha? Objaví sa iskra nádeje, ktorú nikdy načakala?Kniha Abigail je priame pokračovanie úspešného románu Leona - stotníkova manželka (2013).

Skladom

8,73 €

Lýdia - Obchodníčka s purpurom
Lýdia - Obchodníčka s purpurom

Josef F. Spiegel

biblický román. Joseph F. Spiegel spísal fascinujúci životný príbeh Lýdie - prvej pokrstenej kresťanky v Európe. Vytvoril tak živý obraz ľudí v starovekom Macedónsku, v mieste stretu helenistickej, židovskej a kresťanskej kultúry.Lýdia - Obchodníčka s purpurom vychádza z kresťanskej tradície. Lýdia nie je krstné meno, ale skôr označenie pôvodu, jej meno totiž bolo Evodia. Táto žena otvára svoje srdce Pánovi Ježišovi a evanjeliu, ktoré jej bolo sprostredkované skrze apoštola Pavla.„Ak si naozaj myslíte, že som verná Pánovi, poďte do môjho domu a zostaňte.“ (SK, 16,15) Evodia - Lýdia môže byť do istej miery pre všetkých nás vzorom ako prijímať evanjelium s otvoreným srdcom.

Skladom

7,28 €

Dcéra Ríma
Dcéra Ríma

Tessa Afsharová

Dcéra Ríma je považovaný za najkomplexnejší a najsilnejší biblický román Tessy Afsharovej. Predstavuje príbeh Priscily a Akvilu od ich prvého zoznámenia až po založenie manželstva. Dej románu sa odohráva v raných dňoch Cirkvi, keď sa Ježišovo posolstvo ešte len začína šíriť. Vonkajšie a vnútorné cesty, zápasy a víťazstvá tohto páru dotvárajú epický a intímny charakter príbehu. Biblická fikcia sa snaží pripomenúť, že za postavami Starého zákona sa skrývajú ľudské bytosti, ktoré prežívali na pohľad obyčajné životné príbehy, no boli stvorené pre Božie kráľovstvo. Nechajte sa inšpirovať príbehom Priscily a Akvilu, ktorí jednotlivo i spoločne využívajú svoje sily na Božiu slávu.

Skladom

11,54 €

Zlodejka z Korintu
Zlodejka z Korintu

Tessa Afsharová

Tessa Afsharová dokáže čitateľa výnimočným spôsobom preniesť do biblických čias cez nádherne vykreslené biblické postavy. Takto to urobila znovu v knihe Zlodejka z Korintu. Príbeh mladej Ariadne je poriadne dobrodružstvo, keď ako mladé dievča utečie z domu svojej matky a uchýli sa u svojho otca v Korinte. No Ariadne odhalí aj tajomstvo, ktoré rozbilo manželstvo jej rodičov. Aby ochránila svojho otca, je ochotná zahrávať sa s ohňom. Je to síce vzrušujúce, ale veľmi riskantné. Čo ak sa všetko prevalí a jej i otcova budúcnosť bude desivá? Do ich životov však vstupuje rabín Pavol, ktorý svojim radikálnym učením zmení Ariadne aj jej otcovi život. Ponúkne im totiž niečo, v čo by už nikdy nedúfali.

Skladom

11,54 €

Anjelský chlieb
Anjelský chlieb

Tessa Afsharová

Tessa Asfharová vo svojom románe Anjelský chlieb približuje prostredníctvom Lýdie – dcéry obchodníka a farbiara látok, život jednoduchých ľudí, pre ktorých bol purpur hlavným zdrojom zabezpečenia celých rodín. Necháva nás nahliadnuť do tajomstiev výroby látok i myslenia a žitia ľudí z čias Ježišovho pobytu na zemi i po Jeho nanebovstúpení. Lýdia, ktorá nadovšetko milovala svojho otca, domov a farbenie látok sa stáva obeťou zrady, podvodu a prichádza o všetko. Z Thyatiry uteká do Philippi, s jediným pokladom, ktorý jej ostal – otcovými tajnými receptúrami na farbenie látok. Vo Philippách začína nový život. Vo svojej práci je odborníčka a preto sa z nej čoskoro stáva popredná a vyhľadávaná obchodníčka v meste. Jej úspešný život však narušuje strach – tieň z minulosti, ktorý Lýdií nedovolí žiť v pokoji a tešiť sa zo svojho novonadobudnutého šťastia. Zmenu a závan nádeje z vyslobodenia sa z temnôt minulosti prinesie Lýdií stretnutie sa s apoštolom Pavlom i s ostatnými kresťanmi: Timotejom, Sílasom, Lukášom... Dokáže Lýdia prekonať strach a ostane verná kresťanskej viere, ktorú prijala od apoštolov?Tessa Afsharová získala za svoj román Perla v piesku cenu Reader’s Choice Award 2011 v kategórii „Nový autor roka“. Narodila sa v Iráne, kde prežila prvých štrnásť rokov svojho života. Potom navštevovala anglickú dievčenskú internátnu školu a napokon sa natrvalo usadila v Spojených štátoch. V súčasnosti vedie službu ženám a modlitbovú službu. Na Slovensku si získala čitateľov titulmi Perla z Moabu, Perla v piesku, Rubínová žatva, Zlatá žatva a Krajina mlčania.

Skladom

11,54 €

Ja som s vami (2021)
Ja som s vami (2021)

Angelo Comastri

Pre prvoprijímajúce deti o svätej omši. Tajomstvo Eucharistie zostane vždy tajomstvom. Veľakrát máme s ním čo robiť aj my dospelí. Ako ho však priblížiť deťom? Čo sa môže zdať veľmi ťažké, až nemožné, sa celkom šikovne podarilo kardinálovi Angelovi Comastrimu jeho detskou knihou O svätej omši: Ja som s vami. Uchvátila aj samotného pápeža Františka a teraz je čas, aby ukradla srdce aj vašim deťom. Vhodná je aj pre prvoprijímajúce deti. Ježišova dojímavá posledná večeraNové prikázaniePrvá svätá omša v dejináchNa ceste do EmauzPrví kresťaniaJustínovo rozprávanie: bolo to pred 1850 rokmiSvätý František z Assi a zvoniceZázrak v BolseneZázrak, ktorý stále trváPáter Damián na ostrove malomocnýchTrinásť rokov v ťažkom žaláriMatka Tereza z Kalkaty: Od Ježiša v Eucharistii k Ježišovi v chudobnýchČlovek s Ježišovými ranami na teleTridsaťšesť rokov bez jedlaPočúvaj! Chcem ti popriať všetko najlepšie

Skladom

13,58 €

E-kniha
E-kniha: Dcéra Ríma
E-kniha: Dcéra Ríma

Tessa Afsharová

Žena ukrývajúca zničujúce tajomstvo. Muž, ktorý túži dokázať svoju cenu. A náhodné stretnutie, ktoré tento pár katapultuje do srdca histórie.Keď dcéra významného rímskeho generála spozná chudobného židovského prisťahovalca, títo mladí ľudia netušia, že Boh má v pláne vytvoriť z nich najvplyvnejší pár ranej kresťanskej Cirkvi. A rovnako nemôžu predvídať, aké hory protivenstiev budú prekonávať pri budovaní spoločenstva Ježišových nasledovníkov. Na ich lásku dopadne tieň vraždy a zrady, do života im vstúpi záhadný najdúch a nemilosrdný nepriateľ, ktorý zúfalo prahne po láske. Keď manželia vinou cisárovho rozmaru prídu o strechu nad hlavou, spoja sily s neobyčajným rabim Pavlom a bojujú, aby zradu pretvorili vo vykúpenie.Dcéra Ríma je dojímavý ľúbostný príbeh zasadený do Ríma a Korintu prvého storočia nášho letopočtu. Autorka ho vystavala na dôkladnom štúdiu historických materiálov a vďaka živým detailom aj tento jej román potvrdzuje slová Debbie Macomberovej, ktorá povedala, že „biblickým príbehom nik nevdýchne život tak ako Tessa Afsharová“.

Ihneď na stiahnutie
-8%

10,90 €

E-kniha
E-kniha: Anjelský chlieb
E-kniha: Anjelský chlieb

Tessa Afsharová

Purpur. Významné odvetvie obchodu v Rímskej ríši, ktorému dominujú muži. Jedna žena sa však rozhodne uchopiť opraty úspechu a vydáva sa na neuveriteľnú cestu veľkej odvahy, pevnej vôle a skutočného priateľstva. A popritom zmení svet.Prv než sa Lýdia stala predavačkou purpuru, bola jednoduchou dcérou remeselníka, ktorá milovala tri veci: svojho otca, domov zdedený po predkoch a farbenie látok. Podlou zradou však prichádza o všetko. Lýdia uteká do Filíp s tajnými receptúrami otcových farbív, aby si tam založila vlastnú dielňu. Vďaka odhodlaniu a vzťahom, do ktorých občas vstupuje šťastnou náhodou – a, samozrejme, vďaka otcovmu vzácnemu farbivu – sa vypracuje na jednu z popredných obchodníčok v meste. Napriek tomu ju neustále prenasleduje strach. To sa však zmení, keď stretáva apoštola Pavla, vypočuje si jeho slová plné nádeje a stáva sa prvou európskou kresťankou. Pred tajomstvami minulosti však nemožno utekať navždy. Keď napokon vyplávajú na povrch, Lýdia sa musí rozhodnúť, či bude pevne stáť vo viere, alebo sa poddá strachu, ktorý ju celý život ovládal.

Ihneď na stiahnutie
-9%

9,90 €

E-kniha
E-kniha: Zlodejka z Korintu
E-kniha: Zlodejka z Korintu

Tessa Afsharová

Tessa Afsharová dokáže čitateľa výnimočným spôsobom preniesť do biblických čias cez nádherne vykreslené biblické postavy. Takto to urobila znovu v knihe Zlodejka z Korintu. Príbeh mladej Ariadne je poriadne dobrodružstvo, keď ako mladé dievča utečie z domu svojej matky a uchýli sa u svojho otca v Korinte. No Ariadne odhalí aj tajomstvo, ktoré rozbilo manželstvo jej rodičov. Aby ochránila svojho otca, je ochotná zahrávať sa s ohňom. Je to síce vzrušujúce, ale veľmi riskantné. Čo ak sa všetko prevalí a jej i otcova budúcnosť bude desivá?Do ich životov však vstupuje rabín Pavol, ktorý svojim radikálnym učením zmení Ariadne aj jej otcovi život. Ponúkne im totiž niečo, v čo by už nikdy nedúfali.

Ihneď na stiahnutie
-9%

9,90 €

logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Doručenie zadarmo nad 39 € pri platbe vopred (platí pre vybrané služby)

userAvatar

Overené zákazníkmi

Ďalšie hodnotenia

100%

dodacia lehota

kvalita komunikácie

* hodnotenia za posledných 90 dní

userAvatar

Radoslav, 28.1.2024

odporucam

userAvatar

Radovan, 26.1.2024

Nadherná knižka hlavne pre mladých.

userAvatar

Pavol, 23.1.2024

doporučujem

100% zákazníkov <br/> nás odporúča

100% zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2024 Zachej.sk