Knihy s príbehmi

Knihy s príbehmi

(192 produktov)

Príbehy... S peknými príbehmi sa nám najčastejšie spája čas prázdnin v detstve - čas strávený u star...

Filtre

Kategórie

Najobľúbenejšie
Najnovšie
Najlacnejšie
Najdrahšie
Najvyššia zľava
Heidi
Heidi

Peter Stamm

Podľa knihy Johanny Spyri. Heidi Johanny Spyri je najúspešnejšie dielo švajčiarskej literatúry pre deti a mládež. Okrem nespočetného množstva prekladov, literárnych adaptácií a voľných pokračovaní textu bolo dielo opakovane spracované do podoby komiksu, divadelnej hry, muzikálu, hraného či animovaného filmu alebo seriálu. Tento klasický príbeh 19. storočia, ktorý rozpráva o (detskej) túžbe po domove, harmonických medziľudských vzťahoch a živote v súlade s prírodou, približujú dnešnému čitateľovi neopakovateľným spôsobom dve výnimočné osobnosti švajčiarskej kultúry – výtvarník Hannes Binder a spisovateľ Peter Stamm, ktorý hovorí: "Príbeh o Heidi je večný ako rozprávka, ako hory, v ktorých Heidi žila a ktoré ešte aj dnes vyzerajú tak ako vtedy. Heidinu osamelosť, ale aj jej lásku a dôveru v ľudí môže cítiť ešte aj dnes každé dieťa a každý dospelý.“

Vypredané

8,63 €

Elegantná pretvárka
Elegantná pretvárka

Kristi Ann Hunterová

časť druhá. Kniha Elegantná pretvárka je voľným pokračovaním knihy Šľachtická rošáda od autorky skvelých románov Kristi Ann Hunterovej.Lady Georgína Hawtorneová neúnavne pracovala na tom, aby bol jej debut nezabudnuteľný. Na svojom prvom Londýnskom bále dúfala, že zaujme pozornosť grófa, ktorého si vybrala ako vhodného kandidáta na manžela. Vďaka bohatstvu a obchodným kontaktom, ale bez titulu a dobrého rodokmeňa, je Colin McCrae síce pozývaný do spoločnosti, ale nikde sa necíti byť akceptovaný. Keď sa prvý krát stretne so slečnou Goergínou, je podráždený zo spôsobu správania sa tejto ženy, ktorú zaujíma len spoločenské postavenie a vonkajší vzhľad. Colin McCrae nevie, že Georgínine zúfalé spoločenské ambície sú poháňané nepríjemným tajomstvom, ktoré ukrýva. Colinova spoločnosť nie je súčasťou Georgíninho plánu dobre sa vydať, ale keďže ich cesty sa aj naďalej krížujú, musia sa obaja rozhodnúť, či plnenie ich snov stojí za obete, ktoré musia priniesť.

Vypredané

11,54 €

Variácie na jednu tému
Variácie na jednu tému

Wilhelm Busch

Farár Wilhelm Busch (1897-1966) bol poslom s misiou. V neúnavnom zápase a s otvoreným srdcom bol na cestách pre ľudí a ich problémy a bol známy ako zvestovateľ a evanjelizátor aj ďaleko za hranicami Nemecka. Celé desaťročia viedol ako mládežnícky farár dom Weiglehaus v Essene, kde sa týždenne zhromažďovali stovky mladých ľudí, aby počúvali Božie Slovo. Bol tiež aktívnym členom Vyznávačskej cirkvi v odboji proti zločinom tretej ríše a talentovaným autorom kníh. Humorným a živým spôsobom podal písomne svoje mnohé skúsenosti a stretnutia s rôznymi ľuďmi. Tieto krátke príhody sú spomienkami na jeho zážitky a dôrazne dosvedčujú moc evanjelia.

Vypredané

1,46 €

Príbeh priateľstva
Príbeh priateľstva

Wanda Póltawska

Karola Wojtylu a rodiny Póltawskej. Kým je človek? Autorka knihy, ktorá prežila štyri roky svojej mladosti v koncentračnom tábore v Ravensbrücku, mala dostatočne veľa dôvodov na to, aby si položila rovnakú otázku. Nedokázala si nájsť miesto ani pokoj v povojnovom svete. Rodinný ani profesionálny život jej nestačil, nedokázal utíšiť jej nepokoj a pocit odcudzenosti. Hľadala niekoho, kto by ju pochopil a pomohol jej – a našla spovedníka, kňaza Karola Wojtyłu.Príbeh priateľstva predstavený v knihe a jeho ovocie sú svedectvom, ktoré potvrdzuje pozitívnu odpoveď na otázku: kým je človek? Je to otázka, ktorej dnes ľudstvo čelí dramatickým spôsobom. Nazdávam sa, že toto svedectvo treba vnímať ako dar. Je to dar veľkého pápeža pre hľadajúce ľudstvo.Prečítajte si krátku recenziu tejto knihy, ktorá vyšla v Katolíckych novinách v rubrike Tip na obohatenie.

Vypredané

5,82 €

Rituál
Rituál

Matt Baglio

Skutočné udalosti. Rituál ponúka vzrušujúci, ale aj vážny pohľad na tému exorcizmu a je doplnený fascinujúcimi skutočnými výpoveďami posadnutých osôb. Kniha sa stala tiež inšpiráciou pre film Rituál v hlavnej úlohe s Anthonym Hopkinsom.Otec Gary Thomas pracoval ako kňaz v diecéze San José v Kalifornii, keď ho na žiadosť biskupa vyslali do Ríma, aby na Vatikánskej univerzite absolvoval niekoľkomesačný kurz exorcizmu. Spočiatku bol ovplyvnený jeho tradičným a skresleným chápaním, no práve v Ríme, ako učeník skúseného talianskeho exorcistu, otca Carmineho, spoznal temnejšiu stránku katolíckej viery a na vlastné oči uvidel zápas dobra a zla. Autor knihy, taliansky novinár Matt Baglio, bol v kontakte s otcom Garym po celý čas jeho pobytu v Ríme a prostredníctvom jeho pozoruhodného príbehu ukazuje, že posadnutie démonmi i samotným diablom nie je iba pozostatok starodávnej minulosti, ale aj dnes naháňa hrôzu v živote mnohých ľudí.Obom mužom, otcovi Garymu aj novinárovi Bagliovi, Rituál zmenil život. Otec Gary duchovne ešte viac vyrástol, čo posilnilo jeho túžbu pomáhať svojim veriacim, a Baglio v sebe opäť našiel stratenú vieru.Raz popoludní som šoféroval domov. Práve som dokončil rozhovor so ženou, ktorá v tranze vrieskala na obraz Panny Márie, čo visel na stene. Spomenul som si, ako mi pred exorcizmom otec Bamonte povedal, že žene často prichádzana pomoc Panna Mária, a tak som počas jej výbuchu vyriekol krátku modlitbu s prosbou, aby jej Mária pomohla. Otec Bamonte vykonal exorcizmus a žena skoro hodinu kričala. Odrazu sa mi auto zaplnilo vôňou kvetov. V tom čase som si len hmlisto spomínal na to, že niektorí ľudia uvádzali v spojitosti so zjavením Márie a s inými mystickými zážitkami kvetinovú vôňu. Súvisela záplava kvetinovej vône v mojom aute nejako s tým, čo sa udialo pri exorcizme?Recenzia Rituál na stránke blog.zachej.sk

Vypredané

11,54 €

DVD: Caso mai - Aj takto sa to môže skončiť
DVD: Caso mai - Aj takto sa to môže skončiť

Alessandro D´Alatri

Caso mai – slovný zvrat v taliančine, ktorý v doslovnom preklade znamená iba ak, iba že. Príbeh je postavený na modelovaní skutočnosti. Autor scénara, režisér a celý tím vsadili na predstavenie „klasického“ príbehu snúbencov, ktorí sa chcú zosobášiť na netradičnom mieste. S čím ale nerátajú, je „zvláštny“ kňaz, ktorý má pred uzavretím manželstva niekoľko podmienok.Jednou z nich je spoločná diskusia o ich budúcnosti, ktorá, ako sa neskôr ukáže, vôbec nemusí byť ružová. Dobre prevedené „nástrahy“ manželského života, ktoré dnešná doba ponúka tým, ktorí chcú podľa zásad vydržať byť verní jeden druhému, robia z tohto filmu vhodný materiál pre snúbencov, ale aj pre manželov, ktorí na spoločnú cestu už vykročili a s nástrahami sa už stretávajú.Réžia: Alessandro D´Alatri. Jazyk: slovenský. Celková dĺžka: 114 min. Veková vhodnosť: 12 rokov.

Vypredané

9,70 €

Mimi & Líza: Záhada vianočného svetla
Mimi & Líza: Záhada vianočného svetla

Katarína Kerekesová; Katarína Moláková

Mimi vidí svet rukami a ušami. Je totiž nevidiaca. Spolu so svojou najlepšou kamarátkou Lízou už navštívili veľa fantastických svetov plných zábavy, ale aj záhad. Teraz konečne prišli Vianoce. Mimi a Líza spoločne so susedmi z domu zdobia nádherný, veľkolepý stromček. Ibaže žiarovky na ňom nechcú svietiť.Kam zmizlo to čarovné vianočné svetlo? Utieklo? Alebo ho ktosi ukradol? Možno v tom má prsty podozrivý sused Viliam, ktorý sa s nikým nekamaráti. Odpoveď sa skrýva v minulosti, keď boli susedia ešte malými deťmi. Mimi a Líza sa teda vydajú na dobrodružnú cestu časom, aby vrátili Vianociam ich očarujúce svetlo.

Vypredané

13,53 €

Prekvapila ich pravda
Prekvapila ich pravda

Patrik Madrid

Silné svedectvá evanjelikov, ktorí sa stali katolíkmi. Príbehy obrátení s biblickými, teologickými a historickými dôkazmi katolicizmiu sa stali obľúbenou knižkou svojho druhu. Každý rok sa tisíce ateistov, evanjelikov a mormónov prekvapí základnými katolíckymi pravdami. Tu, v knihe Prekvapila ich pravda sa dozviete prečo.Čo ich nakoniec presvedčilo?Čo bol ten posledný faktor, ktorý ich doviedol ku konvertácii?Príbehy, ktoré vás niekedy rozosmejú, niekedy rozplačú, ale vždy povzbudia na ceste za Cestou, Pravdou a Životom – za Ježišom.

Vypredané

4,83 €

Boh pošepkal mamičkám
Boh pošepkal mamičkám

Hana Pinknerová

V knihe autentických príbehov autorka ponúka náhľad na mnohé situácie vo výchove detí, nabáda k spoľahnutiu sa na intuíciu matky pri tvorbe domova a výchove detí, povzbudzuje všetky matky k tvorivému mysleniu, konaniu a viere, že titul matka Boh uznáva.

Vypredané

5,72 €

Pekár Miško
Pekár Miško

Janko Neri

a jeho dom v horách. Krátke rozprávkové príbehy o pekárovi Miškovi môžeme vnímať ako estetickú výpoveď začínajúceho autora Janka Neriho (píšuceho pod pseudonymom), v ktorej nachádzame žážitkovo-komunikačné modelovanie umeleckého obrazu v duchu kresťanského humanizmu. Autor sa v ňom opiera nielen o emocionalitu zážitkovosti, ale aj o rešpektovanie detského aspektu s cieľom rozvíjať u detského (i dospelého) čitateľa poznávanie životných hodnôt, formovanie vlastných postojov k životu a svetu, čo sa prejavuje kontamináciou detského a dospelého. Umeleckú hodnotu rozprávok umocňuje rozohraná komunikácia autora s detským čitateľom a vhodný výber jazykových prostriedkov v súlade s komunikačnými možnosťami detského príjemcu, čím rozprávková knižočka Pekár Miško môže prispieť k obohateniu fondu súčasnej slovenskej literatúry pre deti a mládež.

Vypredané

0,97 €

Slepačia polievka pre dušu: Naštartuj svoj život
Slepačia polievka pre dušu: Naštartuj svoj život

Amy Newmark; Claire Cook

101 skutočných príbehov o tom, ako znova nájsť v živote radosť a šťastie. Ak máte pocit, že ste sa v živote zasekli, ak plačete nad kartami, ktoré vám rozdal osud, a ukazujete prstom na každého okrem seba, potom je táto kniha práve pre vás. Nielenže prestanete pociťovať osamelosť, hoc ste obklopení ľuďmi, ale nájdete motiváciu, ktorú potrebujete na to, aby ste si začali postupne budovať lepší život.Tak na čo ešte čakáte? Užite si to! V knihe nájdete 101 skutočných príbehov o tom, ako sa prestať vyhovárať a konečne uskutočniť zmenu, ako sa pritom riadiť srdcom, nezabúdať na tých, ktorých milujeme najviac, dať konečne svoje zdravie a kondíciu na prvé miesto, rozumne riskovať, nájsť nový zmysel svojho života, prekonať nepriazeň osudu a zmeniť svoj postoj.

Vypredané

9,69 €

Jezuita a františkán fajčia fajku...
Jezuita a františkán fajčia fajku...

Bernard Peyrous; Marie-Ange Pompignoliová

Publikácia nadväzuje na knižku Stretne jezuita františkána… Obsahuje ďalšie vtipy a humorné historky z kresťanského prostredia. Niektoré sú prevzaté z tradičného rozprávania alebo zo životopisov svätých, a niektoré sú vymyslené. Autori vychádzajú z presvedčenia, že radosť a humor žijú v svornosti. Knihu dopĺňajú ilustrácie Jana Heraleckého.

Vypredané

1,46 €

Chatrč
Chatrč

William Paul Young

V ktorej sa tragédia konfrontuje s večnosťou. Kniha vyšla v novom vydaní: Chatrč (s filmovou obálkou, 2016).Mladšia dcéra Mackenzie Allen Philipsa je unesená počas rodinnej dovolenky a dôkazy o tom, že bola brutálne zavraždená, sa nájdu v chatrči, ktorá stojí hlboko v divočine štátu Oregon. Po štyroch rokoch veľkého smútku, dostane Mack podozrivú obálku s pozvánkou, v ktorej ho zrejme Boh pozýva na víkend späť na miesto činu. Napriek racionálnemu úsudku sa Mack vracia do chatrče predstavujúcej jeho najtemnejšiu nočnú moru. To čo tam objaví, mu navždy zmení jeho svet. Práve dnes, kedy náboženstvo pôsobí v tomto svete stále viac a viac irelevantne, dielo William P. Younga zápasí s nadčasovou otázkou: ,,Kde je boh v tomto svete, plnom neopísateľnej bolesti?“ Odpovede, ktoré Mack získa, ohromia a zároveň pozmenia čitateľov rovnako, ako jeho samotného.

Vypredané

11,16 €

Veľké pravdy v malých príbehoch 2
Veľké pravdy v malých príbehoch 2

Pierre Lefevre; Bruno Perrinet

Úsmevné i poučné príbehy, ktoré napísal život sám. Pútavé príbehy zo života známych i menej známych ľudí nás učia, ako žiť Božie prikázania. Rozprávačský talent autora vyniká o to viac, že hovorí o udalostiach, ktoré sa skutočne odohrali. Každého, kto ich číta, doslova chytia za srdce a pochopí, že Božie prikázania sú akýmsi dopravným značením, ktoré nám Boh zjavuje, aby sme sa vyhli mnohým zraneniam alebo dokonca smrteľným pádom.

Vypredané

2,51 €

Nadpozemská melódia
Nadpozemská melódia

Tamera Alexanderová

Príbehy z Belmontu • 3. Tretia kniha zo série Príbehy z Belmontu Nadpozemská melódia zachytáva krásu klasickej hudby v časoch, keď ženy cez kultúrne otázky menili nielen svetové dejiny, ale aj mužské srdcia.Tamer Alexandrova opäť nádherne vykreslila postavy. Rebeka Carringtonová je husľovou virtuózkou, svoje vzdelanie získala vo Viedni a podarí sa jej dostať na konkurz s dirigentom novovzniknutej Nashvillskej filharmónie. Popredný dirigent Nathaniel Tate Whitcomb však pod tlakom verejnosti a so súhlasom pani Belmontského sídla prekazí Rebekine nádeje. Dirigent Nathaniel má aj veľmi dôležitú úlohu, napísať symfóniu, ktorú má dokončiť pre otvorením novej budovy opery. Zároveň ju chce veľmi dokončiť pred smrťou svojho otca, ktorý ho veľmi inšpiroval. Pre bolesti hlavy a zvláštne bzučanie hlavy sa mu to nedarí. Je presvedčený, že Rebeka mu s tým môže pomôcť. No dokáže získať dôveru ženy, ktorú obral o jej sen?

Vypredané

13,10 €

Tajný vianočný hosť
Tajný vianočný hosť

Annette Amrheinová; Sabine Straubová

Či tomu veríte alebo nie, je tu niekto, kto ešte nikdy neoslavoval Vianoce. Nikdy nezažil radosť z ligotajúceho sa vianočného stromčeka a nepomaškrtil si na chutných dobrotách z vianočého stola. Šlo o obyvateľa lesa - medveďa, ktorý Vianoce stále prespal. Na zimný spánok sa však chystal tak dlho, že nadišiel Štedrý večer. Vyzdobil svoju jaskyňu, prichystal jedlo a všetkých obyvateľov lesa pozval na spoločnú hostinu. No napriek tomu všetkému ostal sám. A vôbec nevedel prečo. Všetko však zmenilo stretnutie s malou, vystrašenou veveričkou...Kniha je vhodná pre deti od 3 rokov.

Vypredané

7,66 €

Medzi ľuďmi
Medzi ľuďmi

Wilhelm Busch

V knihe Medzi ľuďmi nájdete 33 príbehov zo života nemeckého evanjelického farára s otvoreným srdcom menom Wilhem Busch. Žil v rokoch 1897 až 1966 a bol aktívnym členom Vyznávačskej cirkvi v boji proti zločinom tretej ríše. Príbehy sú z rôznych etáp jeho života, nevyhol sa ani vojnovému a povojnovému obdobiu. Tieto zážitky a stretnutia s mnohými ľuďmi, ktoré podáva živým spôsobom a dokonca veľakrát aj humorne, potvrdzujú moc evanjeliá.

Vypredané

1,46 €

Príbehy a bájky
Príbehy a bájky

Jozef Stachovič (ed.)

Po vydaní výberu Rozprávok a príbehov dostáva sa do rúk čitateľa výber Príbehov a bájok, vedený rovnakým duchom: upriamiť myseľ na dobro druhých."Dobré rozprávky a príbehy! Koľko citu, obrazotvornosti, radosti, smútku i sĺz, ale aj veselosti vynútia na tvári i v srdci človeka. Skrývajú v sebe čnosti, múdrosť, túžby a sny ľudí, ktorí ich vytvorili, ba i prežili. Zvlášť dojímavo pôsobia, keď ich deťom rozpráva mama, otec alebo stará mama v pokojnej izbietke uložených v postieľkach. Natrvalo sa vrývajú do pamäti a zanechávajú odozvy v srdciach poslucháčov.Svojím jednaním, odkazom slúžia životu, povzbudzujú konať dobro vždy a všade, kde je na to príležitosť.Mnohí radi obdivujú bájky. Zväčša nás uvádzajú do ríše zvierat, ale i personifikovaných vecí. Z každej plynie poučenie pre náš život. A to je účelom tohto výberu.Všetky tieto vybrané príbehy a bájky majú niečo spoločné. Obsahom a zameraním, duchom a motiváciou nás uspôsobujú milovať pravdu, pomáhať a byť nápomocný iným. Nabádajú nás zamyslieť sa nad sebou, ako je to so mnou a s mojím svedomím. Príklad dobrého života a dobrých skutkov je v dnešnej dobe veľmi aktuálny." Jozef Stachovič

Vypredané

3,40 €

Jeden veľký sen
Jeden veľký sen

Steve Peifer; Gregg Lewis

Po tom, čo stratili jeden život, zachránili tisícky ďalších. Steve a jeho manželka Nancy sa tešili z úspešnej kariéry, keď zistili, že Nancy čaká už svoje tretie dieťa. Je tragické, že doktori toto dieťa charakterizovali ako ,,nezlučiteľné so životom.“ Chlapček strávil so svojimi rodičmi len osem dní predtým, ako zomrel.V snahe utiecť pred spaľujúcou bolesťou, Steve a Nancy začali púť, ktorá ich priviedla až do krajín tretieho sveta. Choroby, horúčava, hlad a smrť. Pôvodne nemali v pláne prísť pre službu druhým, ale okolie prehovorilo k ich srdciam.Kniha Jeden veľký sen je príbehom pôvodne 12 - mesačnej misie manželov, ktorá prerástla v celoživotnú službu tým najbiednejším. Je to príbeh inšpirácie pre nás, lebo Boh volá do služby každého.

Vypredané

11,54 €

Don Bosco - Myšlienky na dobrú noc
Don Bosco - Myšlienky na dobrú noc

Claudio Russo

100 svedectiev a zamyslení na pokojné zakončenie dňa. Nejde iba o to zaželať dobrú noc. Láskavé slovo, záujem, či dobrá správa na večer napomáhajú k rozptýleniu a lepšiemu, pokojnejšiemu spánku.V knihe Don Bosco - Myšlienky na dobrú noc sa nachádza 100 doteraz nepublikovaných spomienok zo života tohto svätca. Fakty, príhody ale hlavne hlboké myšlienky, ktoré nejednému pripomenú krásu rozprávky na dobrú noc.Ale „rozprávka“ zo života Dona Bosca je o to hodnotnejšia, a skutočnejšia, že sa nejedná o fikcie od vymysleného hrdinu, ale od človeka s veľkým srdcom plným Boha.

Vypredané

4,36 €

Chatrč - Zamyslenia na každý deň v roku
Chatrč - Zamyslenia na každý deň v roku

William Paul Young

Silný príbeh obsiahnutý v Chatrči uchvátil srdcia miliónov čitateľov po celom svete a stal sa knižným fenoménom. Chatrč - Zamyslenia na každý deň v roku vám ponúka príležitosť vrátiť sa nanovo a jedinečným spôsobom do "chatrče", kde sa s Mackom stretli jeho neobyčajní priatelia, Tato, Sarayu a Ježiš.365 zamyslení obsahuje vzácne citáty z Chatrče doplnené hlbokými a podnetnými modlitbami, ktoré napísal autor Chatrče Wm. Paul Young. Cieľom tejto knižky je priniesť inšpiráciu, povzbudenie a duchovnú posilu do každého dňa v roku.Pekné, darčekové vydanie.

Vypredané

13,48 €

Čo môžem dať Bohu ja?
Čo môžem dať Bohu ja?

Neal Lozano

Anna na oslave narodenín vysloví želanie, ktoré odhalí, aký výnimočný dar jej Boh vložil do srdca. Neskôr sa na lavičke v skrytom slnečnicovom údolí spýta svojej babičky: „Čo môžem dať Bohu ja?“Anna prostredníctvom babičkinho príbehu o chlapcovi, ktorý dal Ježišovi všetko, čo mal, zistí, že úplne najlepšie dary sú tie, ktoré sme od Boha dostali a môžeme mu ich vrátiť.Príbeh o Anne a Ježišovi Čo môžem dať Bohu ja? pomáha deťom dozvedieť sa o daroch a dávaní a nabáda ich, aby spoznávali, v čom sú výnimočné.

Vypredané

6,69 €

CD: Co Bůh šeptá maminkám
CD: Co Bůh šeptá maminkám

Hana Pinknerová

audiokniha, mp3. Audioverze úspěšného knižního titulu Co Bůh šeptá maminkám (2010).Čte: Hana Pinknerová - autorka. Celkový čas: 4 hod 56 min.Titul je dostupný aj v printovej verzii v slovenskom jazyku: Boh pošepkal mamičkám (2010).

Vypredané

5,00 €

Vojna bohov
Vojna bohov

Kyle Idleman

Ako poraziť modly, ktoré sa usilujú získať si vaše srdce. Kniha Vojna bohov pomáha každému veriacemu uznať, že falošní bohovia, či už poznaní, alebo nepoznaní, vedú vojnu v každom z nás s úsilím o miesto slávy a kontroly nášho života. To, čo nás skutočne vzďaľuje od Ježiša, sú naše srdcia, ktoré sa neupriamujú celé k nemu, ale k falošnej modle – krajšej a lákavejšej.A modly sa prispôsobili dnešnej dobe – už neuznávame kamenných bôžikov, ale moderné idoly. Nedovoľme, aby hlavné miesto v nás zabralo niečo pominuteľné, aby falošní bohovia vyhrali vojnu o naše srdce. Ježiš je cesta, pravda a život. Ježiš je náš Boh. Jediný a zvrchovaný. Len vtedy všetko zapadne na to správne miesto a budeme žiť v plnosti pravdy, ktorá oslobodzuje.

Vypredané

10,90 €

Slepačia polievka pre dušu: Čerstvé mamičky
Slepačia polievka pre dušu: Čerstvé mamičky

Jack Canfield; Mark Victor Hansen; Susan M. Heim

101 inšpirujúcich príbehov o láske, radosti a zázrakoch. Stať sa matkou, to je tá najkrajšia udalosť v živote ženy. Z Márie, Lucie, Jany... sa zrazu stane jednoducho mama. Kniha určite poteší a povzbudí čerstvé ale aj nastávajúce mamičky množstvom humorných príbehov o výchove detí a batoliat.Kniha Slepačia polievka pre dušu: Čerstvé mamičky je preplnená zážitkami iných matiek so svojimi deťmi počas materstva počnúc tehotenstvom, prvými týždňami a rokmi a vlastne aj všetkým medzi tým. Zachytáva fyzické, emocionálne a duchovné skúsenosti z toho, aké je to mať dieťa a založiť si vlastnú rodinu.

Vypredané

9,69 €

Písací stôl
Písací stôl

Rachel Hauck

Rachel Hauck po svojom úspešnom románe Svadobné šaty predstavila čitateľskej spoločnosti ďalší román, ktorého obsahom je nádherný príbeh dvoch spisovateliek, oddelených časom i okolnosťami. Príbeh mladej talentovanej spisovateľky Tenley Roth sa odohráva v súčasnosti. Splnený sen v podobe úspešného debutového románu prináša svoje úskalia. Tenley sedí za písacím stolom, no pod tlakom spoločnosti a hlavne pod časovým tlakom vydavateľa neprichádza žiadna inšpirácia na ďalšiu knihu, ktorú musí napísať.Pred sto rokmi sedela za týmto stolom iná žena. Birdie Shehorn túži písať romány, rozprávať svoje príbehy a tak zaujať svet. Inšpirácií mám mnoho, ale jej matka, ktorá organizuje a manipuluje dcérin život, nesúhlasí s jej záľubou. Keď Birdie zistí, akú budúcnosť pre ňu matka naplánovala, musí sa rozhodnúť, či ostane žiť v pohodlí a vzdá sa svojho sna, alebo sa na vlastnú päsť vydá svojou cestou. Román ponúka dva príbehy z rôznych období, ktoré spája ten istý písací stôl, rovnako ako spoločenské očakávania, konflikty, škandály i znovu nadobudnuté vzťahy. Kniha je plná tajomstiev, ktoré autorka postupne odkrýva. Krásne integrovaný duchovný obsah robí tento príbeh zmysluplným.

Vypredané

11,54 €

10 000 dôvodov
10 000 dôvodov

Matt Redman; Craig Borlase

Príbehy viery, nádeje a vďačnosti inšpirované rovnomennou piesňou. 10000 dôvodov prináša príbehy, ktoré sa ukrývajú za známou kresťanskou piesňou, vďaka ktorej Matt Redman rozšíril túžbu po stretnutí s Bohom, ktoré sám zažil, do celého sveta. Počas štyroch rokov sa pieseň 10000 dôvodov stala jednou z najpopulárnejších moderných chválových piesní. V tejto knihe spája Matt Redman, vedúci chvál jednotlivé bodky medzi touto piesňou a udalosťami svojho života. Navyše zdieľa momenty, ktoré stoja za napísaním tejto piesne a skúma zážitky, ktoré ho naučili dôverovať Bohu v každej situácii.Recenzia na knihu 10 000 dôvodov na stránke blog.zachej.sk.

Vypredané

3,78 €

Ježiško pre mňa
Ježiško pre mňa

Eduard Martin

V láskavej knihe obľúbeného českého autora plnej príbehov, ktorých cieľom je zapáliť vianočné prskavky na uponáhľaný moderný život, sa striedajú veselé i vážne príbehy, ktoré spája spoločná téma – Vianoce. Všetky udalosti sa síce neodohrali počas Vianoc, no práve tým autor poukazuje na to, že „zázraky“ sa neodohrávajú len počas najkrajších sviatkov v roku, ale môžu svoje naplnenie nájsť každý deň.

Vypredané

2,81 €

Nebojácna
Nebojácna

Dina L. Sleimanová

Chrabré srdcia - prvá kniha. Po neúspešnom pokuse zavraždiť kráľa je lady Merry Ellisonová – pôvodom dcéra baróna – v nemilosti trónu. Svojou odvahou a schopnosťami je ochotná urobiť všetko, aby ochránila osirelé deti z jej panstva. Skupinka sa dostáva do povedomia ako Duchovia z Farthingalského lesa a Merry zisťuje, že s rastúcou popularitou sa im do cesty stavia stále viac problémov a jej úloha je čoraz náročnejšia. Timothy Grey, deviaty potomok baróna z Greyhamu, túži vykonať nejaký skutok, ktorý by ho preslávil a priniesol mu vlastný titul. Keď Duchov z Farthingalského lesa zahliadnu vo Wyndeshire, kde Timothy posluhuje miestnemu grófovi ako jeho pobočník, zdá sa, že šanca je na dosah. Len čo sa však tvárou v tvár stretne s vodcom zbojníkov, je nútený všetko prehodnotiť.

Vypredané

5,29 €

Boh sa rodí v nás
Boh sa rodí v nás

Viliam Judák

Adventné a vianočné pohľady. Autor ponúka zbierku adventných a vianočných zamyslení. Prvú časť publikácie tvorí „kalendár“, teda krátke zamyslenie k danému dňu od začiatku adventu až po koniec Vianočného obdobia.Druhú časť tvoria rozličné podnetné príbehy súvisiace práve s najkrajšími sviatkami roka.Autor verí, že radostné posolstvo Vianoc zasiahne čitateľa a bude jeho sprievodcom nielen v radostných chvíľach, ale tiež v okamihoch smútku a beznádeje.

Vypredané

2,42 €

DVD: Anton Srholec
DVD: Anton Srholec

Alena Čermáková

Cesta, po ktorej som šiel (2007 - 2015). Dokumentárny film o životnej ceste Antona Srholca, človeka, ktorý nikdy neopustil svoje zásady – milovať ľudí a Boha, napriek životným okolnostiam a bojovať za lepší svet uprostred pokazeného sveta.

Vypredané

5,72 €

CD: Muž z jaskyne (mp3)
CD: Muž z jaskyne (mp3)

Doug Batchelor

dramatizovaná audiokniha, skutočný príbeh. Ako syn otca milionára a matky úspešnej v šoubiznise mal teenager Doug Batchelor všetko, čo si mohol kúpiť za peniaze - okrem šťastia. Užíval drogy, striedal školy, utápal sa v samovražedných predstavách. Zmietaný chaosom, znechutený sám sebou a v presvedčení, že život nemá nijaký zmysel, bol Doug predurčený na to, aby vyskúšal všetko vzrušenie a zábavu, ktoré sa mu naskytli.V čase hľadania našiel svoj domov v jaskyni, vo vrchoch nad Palm Springs v južnej Kalifornii. Hoci jeho otec vlastnil jachtu a leteckú spoločnosť, Doug sa prehrabával v odpadkoch. Šťastie a sloboda, ktoré hľadal, sa s ním pohrával až do dňa, keď v jaskyni našiel starú, zaprášenú knihu.Čo sa stalo potom, možno opísať ako zázrak…Skutočný príbeh je v podaní rozhlasového herca Alfréda Swana.Obsah:Nech to každý počuje Vojenská škola Útek (1) Útek (2) Konečne sloboda (1) Konečne sloboda (2) Tajná jaskyňa (1) Tajná jaskyňa (2) Zločin sa nevypláca Plachty nahor Na ceste Arabi prichádzajú (1) Arabi prichádzajú (2) Nové Mexiko a späť (1) Nové Mexiko a späť (2) Objavovanie pravdy (1) Objavovanie pravdy (2) Hviezdou na deň Kam patriť (1) Kam patriť (2) Keď to prvý raz nevyjde (1) Keď to prvý raz nevyjde (2) Ja, a duchov ný? Znovu medzi Indiánmi (1) Znovu medzi Indiánmi (2) Domov (1) Domov (2) Skala vekov (1) Skala vekov (2)

Vypredané

1,46 €

Most
Most

Karen Kingsburyová

Ľúbostný príbeh z prostredia kníhkupectva. Americká autorka Karen Kingsburyová v knihe Most napísala klasickú klasiku s nezabudnuteľným ľúbostným príbehom z prostredia kníhkupectva. Je to srdcervúci príbeh dvoch párov.Dvaja študenti Ryan a Molly sa stretnú na Belmontskej univerzite. Od prvého dňa na škole sa stali nielen nerozlúčiteľnými spolužiakmi, ale aj priateľmi. Most – miestne kníhkupectvo, kde trávia väčšinu svojho voľného času, sa stáva neoddeliteľnou súčasťou ich života. Avšak po skončení štúdia sa ich cesty rozchádzajú a ich životy sú plné nespokojnosti a hľadania. Ani jeden nemôže zabudnúť na najkrajšie chvíle svojho života, na kníhkupectvo a priateľov. Vďaka Charliemu a Done, ich pohostinnosti a láskavosti je viac ako 40 rokov kníhkupectvo Most oázou pokoja nielen pre Ryana a Molly, ale pre všetkých zákazníkov, ktorí sem prichádzali. Avšak strašná povodeň, ktorá zničila mesto Franklin, neobišla ani Most. K finančným a existenčným problémom sa pridala nehoda, ktorá zanechá Charlieho v kóme. Dokážu dve generácie čitateľov sa spojiť a spoločne zachrániť Most? A je možné, že nezabudnuteľná láska môže viesť k zázraku druhej šance?

Vypredané

9,60 €

DVD: Príbehy písané životom 5. séria
DVD: Príbehy písané životom 5. séria

dokumentárne filmy. Po štyroch úspešných sériach dokumentárnych filmov z vlastnej produkcie vám prinášame ďalšie inšpiratívne príbehy ľudí. RozvodyViac ako polovica manželstiev sa končí v Českej republike rozvodom. Slovensko je na tom štatisticky o čosi lepšie, ale ani to nie je dôvod na optimizmus. Prečo manželstvo a lásku chápeme ako tovar a v prípade, že sa niečo pokazí, sme pripravení ho zahodiť a vymeniť za nový? Dá sa nalomený vzťah opraviť? Započúvajme sa do výpovedí niektorých ľudí, ktorí rozvodom prešli a premýšľajme nad následkami, aké im tento krok priniesol. Možno nám to pomôže zastaviť sa a urobiť prvý krok na ceste záchrany nášho manželstva. PathfinderDetstvo je obdobím, ktoré formuje človeka na celý zvyšok života. Rodina, škola a prostredie, kde dieťa trávi svoj voľný čas, vytvára základ na získanie správnych návykov a kvalitných vedomostí. Pathfinder je detská kresťanská organizácia skautského typu, ktorá prostredníctvom rozmanitých aktivít učí deti spoznávať prírodu a jej Tvorcu. Spolu s mladými pathfindermi prežijeme chvíle radosti, dobrodružstva a spoznáme životný príbeh Janky, ktorej Pathfinder úplne zmenil život. Cesta k BohuO tom, že na tomto svete existuje dobro a zlo, nepochybuje azda nikto z nás. A či existuje Boh, to je polemika, ktorá sprevádza ľudstvo od momentu, keď prví ľudia, Adam a Eva, prestali úplne dôverovať Bohu. Do života Bohumila, Marty, Romana, Milenka a Jarky za mimoriadnych okolností vstúpil Boh a oni mu začali dôverovať. Dnes sa tešia z toho, že Božia láska ich mení, a preto ju môžu rozdávať aj ľuďom vo svojom okolí.

Vypredané

4,75 €

Príbehy na dobrú noc (SSV)
Príbehy na dobrú noc (SSV)

Sally Ann Wrightová

Mäkká postieľka, teplá perina, oči ťažké ako závažia, a predsa k pokojnému spánku ešte niečo chýba. Príbeh, ktorý naplní detskú predstavivosť a modlitba, ktorá odoženie všetky nočné mory. Príbehy na dobrú noc je prekrásne ilustrovaná kniha, ktorá spracováva najznámejšie biblické príbehy tak, aby boli zrozumiteľné aj tým najmenším. Obsahuje aj krátke modlitby, ktoré sú vhodné nie len pre deti, ale inšpiráciu z nej môžu čerpať aj rodičia.

Vypredané

7,28 €

O prírode veselo i vážne
O prírode veselo i vážne

Miroslav Saniga

Naše Slovensko. Živé, vzrušujúce príbehy zo života zvierat i rastlín. Plnofarebná knižka sprevádza mladého čitateľa všetkými ročnými obdobiami od januára do decembra. Je to netradičný, zábavný pohľad na prírodu.V knihe nájdu deti i dospelí skutočné veselé príbehy, pranostiky, rekordy, kalendárium i zaujímavosti z ríše zvierat, vtákov, motýľov i stromov.Ambíciou knižky je priviesť čitateľa k tomu, aby prírodu viac spoznal a chránil ju. Text sprevádzajú fotografie Miroslava Sanigu a vtipné ilustrácie výtvarníka Juraja Martišku.

Vypredané

7,66 €

Anjelské sekundy
Anjelské sekundy

Eduard Martin

Českí prozaik a básnik Eduard Martin zvolil pre svoju novú knihu formu krátkych príbehov ktorých jasno ambíciou je potešiť svojho čitateľa. Anjelské sekundy zachytávajú situácie, do ktorých sa môže dostať každý, objavujú pritom hlbší zmysel diania a povzbudzujú každého kresťana k prehĺbeniu viery a k radosti. Život predsa plynie po sekundách, tou najnestálejšou veličinou...Prečítajte si krátku recenziu knihy Anjelské sekundy, ktorá vyšla v Katolíckych novinách v rubrike Tip na obohatenie.

Vypredané

2,42 €

Pod hladinou
Pod hladinou

Dani Pettreyová

Aljašská odvaha - kniha prvá. Sabotované lietadlo. Dvaja mŕtvi potápači. Jediná stopa.Bailey Craigová prisahala, že sa do Yancey na Aljašku už nikdy nevráti. V mladosti sa dopustila vecí, na ktoré by najradšej zabudla, ale Yancey nie je mesto, ktoré zabúda ľahko. Vracia sa na pohreb blízkej osoby, ktorá zahynula pri leteckom nešťastí, ale na povrch vyplávajú temné dôkazy a Bailina pomoc sa pre vyriešenie prípadu stane nenahraditeľnou.Cole McKenna zvláda nebezpečné potápanie a záchranné akcie. Dokáže sa vyrovnať so strachom, že jeho mesto ohrozuje vrah. Ale čeliť skutočnosti, že Bailey sa vrátila, je veľkou výzvou. Kedysi mu zlomila srdce. Zdá sa však, že nie je rovnakým dievčaťom, ktoré pred desiatimi rokmi odišlo z Yancey. Ani on už nie je tým chlapcom, ktorého vtedy opustila.Čas neúprosne beží a počet obetí stúpa. Bailey a Cole sa musia preniesť ponad zranenia z minulosti a začať spolupracovať, až kým skrytá pravda nevyjde najavo.

Vypredané

10,57 €

Nikdy sa nevzdávaj
Nikdy sa nevzdávaj

15 povzbudzujúcich kapitol zo života. Spisovateľka Elizabeth Barrettová mala v detstve úraz, ktorý spôsobil, že sa stala čiastočným invalidom. Jej otec bol nemilosrdný a veľmi prísny. Rozkazoval a vládol nad celou rodinou. Keď sa ako mladá slečna zoznámila s Robertom Browningom, otec sa z toho netešil. Nesúhlasil s tým, keď doma oznámili, že sa chcú vziať. Ich svadba sa preto uskutočnila tajne – bez otcovej prítomnosti.Po svadbe sa mladí Browningovci odplavili do Talianska, kde žili až do konca svojho života. Aj keď sa rodičia dcéry zriekli, Elizabeth sa neustále snažila nadviazať s nimi vzťah. Týždeň čo týždeň im písala listy. Nikdy však nedostala odpoveď. Po desiatich rokoch dostala veľký balík. Keď ho otvorila, našla v ňom všetky svoje listy, no ani jeden nebol otvorený! Dnes patria tieto listy medzi najkrajšie diela anglickej klasickej literatúry. Keby si jej rodičia prečítali aspoň niekoľko jej listov, ich vzťah k Elizabeth by sa bol určite obnovil."„Človek v hneve ide na splašenom koni.“ Benjamin Franklin

Vypredané

6,79 €

Objav svoje krídla
Objav svoje krídla

Willy Hoffsümmer (ed.)

Príbehy pre mladých kresťanov. Si mladý človek, plný nádejí a očakávaní. Si krásne dievča, si krásny chlapec, lebo máš čisté srdce a túžiš ho naplniť láskou a šťastím. Nie je také jednoduché vybrať si z ponuky dnešného sveta. Ako na to? Pomôcť ti môže aj kniha príbehov, ktoré napísal sám život. Príbehy sú plné napätia i dojatia, ale i obyčajne ľudskej lásky a statočnosti. Po prečítaní jednotlivých príbehov ostaň chvíľu v tichosti, zober si z nich krídla a vzlietni …

Vypredané

2,91 €

7 z 12
logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Doručenie zadarmo nad 39 € pri platbe vopred (platí pre vybrané služby)

userAvatar

Overené zákazníkmi

Ďalšie hodnotenia

100%

dodacia lehota

kvalita komunikácie

* hodnotenia za posledných 90 dní

userAvatar

Janka , pred 1 dňom

Rýchlosť a dobrá komunikácia,spoľahlivosť.

userAvatar

Anna, pred 3 dňami

Zachej vždy promptne vybaví a odošle objednávku. Veľmi ochotná a ústretová komunikácia.

userAvatar

Andrea, pred 4 dňami

Skúsenosti mám veľmi dobré s objednaním aj s doručením, odporúčam všetkým. Veľmi spoľahlivé internetové kníhkupectvo, ďakujem Andrea.

100% zákazníkov <br/> nás odporúča

100% zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2024 Zachej.sk