Knihy o koronavíruse

Knihy o koronavíruse

(17 produktov)

Posledný rok naše životy formovala krízová situácia spojená s šírením vírusu Covid-19. Zavreli sa šk...

Filtre

Kategórie

Najobľúbenejšie
Najnovšie
Najlacnejšie
Najdrahšie
Najvyššia zľava
Duchovné prijímanie
Duchovné prijímanie

Dominik J. Unger

Preklad knihy Duchovné prijímanie od kapucína Dominika Jozefa Ungera prišiel v čase, keď sa na Slovensku objavil vírus Covid-19. Práve ten spôsobil, že sme sa nemohli stretávať pri sv. omšiach a prijímať sviatosti tak, ako zvyčajne. Ako teda môžeme prežívať vzťah s Kristom, keď ho nemôžeme prijímať sviatostne? Duchovné prijímanie nám v tom môže pomôcť. No treba podstúpiť aj nejaké úsilie a prijať podmienky a dôsledky, ktoré stretnutie s Ježišom prináša.

Skladom

1,46 €

ON medzi nami
ON medzi nami

Kniha ON medzi nami prináša úvahy, rozjímania a meditácie, ktoré nám môžu pomôcť pri budovaní vzťahu s Bohom nie len v čase pandémie. Táto skúška nám ukázala, aké dôležité je pre nás navštívenie chrámu, a zvlášť fyzický kontakt s Eucharistiou, ktorú sme tak dlho nemohli v čase krízy prijímať. Zamyslenia v tejto knihe pochádzajú od viacerých biskupov, či kňazov, a pomocou nich môžeme naplno otvoriť svoje srdcia a stíšiť sa pred všemocným Bohom, ktorý bude s nami až do skončenia sveta.

Skladom

5,72 €

František: Boh a svet po pandémii
František: Boh a svet po pandémii

Domenico Agasso; Pápež František

Rozhovor s Domenicom Agassom. V čase pandémie prichádza autor Domenico Agasso na trh s knihou Boh a svet po pandémii. Prináša v nej rozhovor s pápežom Františkom o situácii, ktorá zasiahla celý svet.V marci 2020 sa pápež František ocitol na Námestí sv. Petra za zvláštnych okolností sám. Po prepuknutí pandémie zomrelo v Taliansku veľa ľudí. Nemocnice boli preťažené a lekári unavení. Pápež František ponúka v tomto rozhovore slová plné nádeje a odvahy pre všetkých ovplyvnených pandémiou. Adresuje ich tým, ktorí prišli o svojich najbližších, ale aj tým, ktorí prišli o svoju prácu, alebo sa ocitli v tiesni z dôvodov zapríčinených pandémiou.

Skladom

10,57 €

V ohrození pandémiou
V ohrození pandémiou

Elisabeth Lukasová; Reinhardt Wurzel

Cesty k posilneniu duševnej imunity. Známa logoterapeutka Elisabeth Lukasová a bývalý novinár Reinhardt Wurzel vytvorili veľmi aktuálnu publikáciu V ohrození pandémiou pre momentálne znechutenú spoločnosť, zamorenú pandémiou. Pomocou psychológie ako vedy o človeku a jeho prežívaní a správaní sa snažia prispieť k vysvetleniu príčin i zvládnutiu pandémie Covid-19. Poukazujú na problémy modernej spoločnosti, ktorými sú uponáhľanosť a nedostatok času na premýšľanie, na správne rozhodnutia a voľbu nových prístupov. Snažia sa ponúknuť nový pohľad na staré veci a na príkladoch z praxe poukázať na možnosti duchovného rastu a zdravého životného štýlu, čo sekundárne vplýva aj na prekonanie krízy pandémie.

Skladom

5,82 €

Zabudnutá cesta
Zabudnutá cesta

Miron Keruľ-Kmec

Duchovná obnova po Covid-19 a iných krízach. Pandémia Covid-19 vyvolala v spoločnosti i v ekonomike nový netradičný stav. Mnohí sú presvedčení, že do stavu pred celosvetovou pandemickou krízou nie je možné sa vrátiť, preto je potrebné usilovať sa o adaptovanie sa na nové podmienky, ktoré kríza nastolila. Miron Keruľ-Kmec sa pokúša nájsť odpoveď na otázku, na čo je potrebné dať dôraz v pastoračnej práci v týchto zmenených podmienkach. Jeho publikácia Zabudnutá cesta vychádza z programu pre permanentnú duchovnú formáciu, ktorej zámerom je znovuobjavenie duchovnej tradície, ktorú nám zanechali svätí otcovia. Neponúka prepracovaný program duchovnej obnovy, má však potenciál prispieť k duchovnému rastu jednotlivca i celej farnosti.

Skladom

5,72 €

Kde je Boh vo svete koronavírusu?
Kde je Boh vo svete koronavírusu?

John C. Lennox

Prežívame jedinečné obdobie, ktoré definuje našu éru. Mnohé z našich starých istôt sú preč bez ohľadu na náš svetonázor alebo presvedčenie. Či už sme kresťanmi, alebo nie, pandémia koronavírusu nás všetkých znepokojuje a uvádza do pomykova. Ako o nej premýšľame a ako sa s touto situáciou vyrovnávame?John C. Lennox je popredný britský emeritný profesor matematiky na Oxfordskej univerzite, medzinárodne uznávaný rečník a autor viacerých publikácií. Venuje sa vzájomným vzťahom vedy, filozofie a náboženstva, patrí medzi významných kresťanských apologétov. Prednášal na univerzite v Cardiffe vo Würzburgu, Freiburgu a Viedni. Veľký ohlas vzbudili jeho debaty s poprednými ateistami, napríklad s R. Dawkinsom, Ch. Hitchensom a P. Singerom. Jeho oponentom na diaľku bol tiež populárny S. Hawking.

Skladom

3,40 €

E-kniha
E-kniha: Krčméry: Radšej znesiem nadávky, ako mať za sebou cintorín
E-kniha: Krčméry: Radšej znesiem nadávky, ako mať za sebou cintorín

Jozef Majchrák; Pavol Rábara

Rozhovory o živote, viere a epidémiách. Radšej znesiem nadávky, ako mať za sebou cintorín.Počas pandémie koronavírusu bol profesor Vladimír Krčméry jednou z mediálne najviditeľnejších tvárí, stal sa možno až lekárskou celebritou. Ako odborník má osobnú skúsenosť s epidémiami z rôznych kútov sveta, preto sme sa rozprávali o AIDS, tuberkulóze, malárii či ebole. Profesor Krčméry v rozhovore otvorene hovorí o fungovaní v krízovom štábe i čo radil premiérovi. Časť knihy približuje jeho duchovný život a to, ako mu viera pomáha v ťažkých situáciách. Ak sa chcete dozvedieť viac o ničivých epidémiách, nahliadnuť do zákulisia slovenského zápasu s pandémiou covid-19 a tiež spoznať prežívanie viery Vladimíra Krčméryho, držíte v rukách správnu knihu.

Ihneď na stiahnutie
-23%

9,90 €

Muselo to prísť
Muselo to prísť

Andrea Ágg

Báseň, ktorá obletela (nielen) Slovensko. Rovnomenná báseň obletela v čase šíriacej sa pandémie koronavírusu nielen Slovensko. Mnohí ju recitovali, zhudobňovali a zdieľali v médiách a na sociálnych sieťach. Spontánne bola preložená do jedenástich jazykov – od češtiny po arabčinu. Poetka Andrea Ágg po tejto básni pomenovala zbierku tridsiatich básní. Rozdelila ich na tri časti:Prvá hovorí o našej ľudskej konečnosti. Druhú časť, do ktorej zaradila aj báseň Muselo to prísť, nazvala Zmena. V tretej časti sú básne o večnosti. Básnická zbierka s pôsobivou obálkou, na ktorej sú letiace púpavy v slnečnom jase je určená všetkým, ktorí sa chcú zamyslieť nad zmyslom svojho života a nad tým, čo je, či bude „POTOM“. Kniha je vhodná aj ako darček. Na tento účel bola vytvorená špeciálna strana, kde darca môže vložiť osobné venovanie.

Skladom

12,50 €

Skladačka: Panna Mária, obrať k nám… (čierna)
Skladačka: Panna Mária, obrať k nám… (čierna)

LV75. Otvárací obrázok Panna Mária, obráť k nám svoje milosrdné oči... s motívom Panny Márie.Obsahuje dve modlitby Svätého Otca Františka k Pane Márii počas pandémie koronavírusu, ktoré predniesol v Ríme pri svätom Jánovi z Lateránu 25. apríla 2020: Ó, mária, vždy nám žiariš na našej ceste...Pod tvoju ochranu...

Skladom

0,39 €

E-kniha
E-kniha: Zabudnutá cesta
E-kniha: Zabudnutá cesta

Miron Keruľ-Kmec

Duchovná obnova po Covid-19 a iných krízach. Pred pár rokmi sme sa v našej farnosti Sv. Mikuláša v Barbertone rozhodli vytvoriť program pre permanentnú duchovnú formáciu. Zámerom je znovuobjavenie duchovnej tradície, ktorú nám zanechali svätí učitelia duchovného života. V podcaste Pramene som zdieľal skúsenosti s týmto programom, čo vyvolalo pozitívnu odozvu a záujem o podrobnejšie vysvetlenie tohto úsilia. To ma viedlo k zhrnutiu odpovedí do brožúrky Zabudnutá cesta – Duchovná obnova po Covid-19 a iných krízach.Názov vystihuje dve hlavné skúsenosti tých, ktorí prijali pozvanie k tejto permanentnej duchovnej formácii.Prvou je údiv nad mierou zabudnutej duchovnej múdrosti, ktorú nám zanechali svätí otcovia. Štúdium ich slov nám neustále odhaľuje duchovné zákonitosti, ktoré boli objavené počas ich zápasu o svätosť. Niekedy naprávajú naše chápanie duchovného života, inokedy dávajú porozumieť, prečo na tejto ceste stagnujeme alebo predstavujú výzvu k väčšiemu nasadeniu v našom duchovnom úsilí. Toto štúdium skutočne vedie k návratu k starobylej duchovnej tradícii, tejto zabudnutej cesty, ktorá vzišla zo skúseností veľkého zástupu svätých. Návrat k ich múdrosti bol v Cirkvi vždy sprevádzaný veľkou duchovnou obnovou.Druhú vystihujú slová jedného z účastníkov týchto formačných stretnutí: „Je to pre mňa veľkým požehnaním a som rád, že som sa odhodlal k tomuto štúdiu svätých otcov. Vnímanie všetkých tých kríz a škandálov v Cirkvi na mňa negatívne pôsobilo. Bez týchto stretnutí by som azda stratil všetku nádej a azda aj vieru.“ Iní zas zdieľali, že im to pomohlo zvládnuť situáciu spôsobenú pandémiou Covid-19, čo môžem ako farár s radosťou potvrdiť.Je pre mňa skutočne prekvapením, že tento jednoduchý program mal takú silný dopad na našu farnosť. Spočíva v pravidelných pondelkových stretnutiach, počas ktorých postupne prechádzame učenie svätých otcov, uvažujeme nad ním a pokúšame sa nájsť cestu, ako ho uskutočniť v podmienkach dnešnej doby. Samozrejme, že táto formácia sa neobmedzuje len na tieto stretnutia. Homílie, príhovory a individuálne duchovné rozhovory sú tiež prostriedkom na sprostredkovanie múdrosti svätých otcov.V brožúrke zdieľam túto našu skúsenosť duchovnej obnovy. Doplnil som ju o náčrt šiestich tém, ktorým sa v priebehu tohto roka budeme intenzívnejšie venovať. Ide o oblasti, ktoré sme počas stretnutí identifikovali, ako zabudnuté základné kamene duchovného života.Táto publikáciu nemá ambíciu ponúknuť nejaký prepracovaný program duchovnej obnovy. Ide iba o jednoduché ponúknutie skúsenosti našej farnosti s nádejou, že sa môže stať užitočnou inšpiráciou pre druhých.

Ihneď na stiahnutie
-17%

4,90 €

Posledné kusy
Hlubiny Božího Srdce jsou otevřeny dokořán
Hlubiny Božího Srdce jsou otevřeny dokořán

Michal Altrichter

Čím se zaobíráme, jsme-li spoutáváni slovem koronavir? Jak tento čas a své bytí nahlížíme duchovně? Je naše kulturní povědomí vnitřnější, nebo spíše závislé jen na vnějších možnostech? Nečekají některé knihy už příliš dlouho na jejich přečtení? Text analyzuje aktuální podobu naší apatie, úzkosti i naděje.

Skladom

13,48 €

E-kniha
E-kniha: František: Poďme spolu snívať
E-kniha: František: Poďme spolu snívať

Austen Ivereigh

Cesta k lepšej budúcnosti. Ocitli sme sa v kríze a aby sme z tejto krízy vyšli lepší, musíme jasne vnímať, dobre si vybrať a správne konať. Poďme sa porozprávať ako.Odvážme sa snívať. Musíme prispôsobiť ekonomiku tak, aby každý človek mal možnosť žiť dôstojne a aby zároveň chránila a obnovovala prírodný svet.Aký je najväčší prínos osobného covidu? Možno trpezlivosť, okorenená zdravým zmyslom pre humor, ktorý nám umožní vydržať a vytvoriť priestor na uskutočnenie zmien. Keď hovorím o zmene, myslím tým, že ľudia, ktorí teraz stoja na okraji spoločnosti, sa stanú protagonistami spoločenských zmien.Nevlastníme pravdu, skôr pravda vlastní nás, stále nás priťahuje cez krásu a dobro. Hriech je odmietanie hraníc, ktoré vyžaduje láska. Naša najväčšia sila nespočíva v úcte, ktorú k nám ostatní prechovávajú, ale v službe, ktorú môžeme ponúknuť iným.

Ihneď na stiahnutie

9,90 €

Posledné kusy
Zbožnost je užitečná ke všemu
Zbožnost je užitečná ke všemu

Jan Graubner

V knížce Zbožnost je užitečná ke všemu podává olomoucký arcibiskup Jan Graubner svědectví o tom, co prožíval na těle i na duchu během svého zápasu s nemocí COVID-19. Kdy nejvíce pocítil svá omezení? A jak se ho v nejhlubší krizi dotýkal Bůh? To jej přivádí k úvahám o základech duchovního života. Život s Bohem není strnulý – je to spíše pohyb od jednoho úkolu k dalšímu, zcela jinému. V tomto pohybu pak vnímáme lépe, jak spolu úzce souvisejí duchovní život a naše zdraví, modlitba a naše stresy, hledání Boží vůle a naše zralost nebo čisté svědomí a naše motivace jednat dobře. Nejsme na světě sami, žijeme ve vztazích. Máme odpovědnost za své manželství, svou rodinu, své město, svou firmu i svou zemi. Zbožnost je opravdu užitečná ke všemu. Díky ní zvládáme těžké osobní krize, ona je oporou a pevným základem našeho života i tmelem našich vztahů. Knížka je výrazem vděčnosti arcibiskupa Jana Graubnera za podporu, jíž se mu od lidí dostávalo v době, kdy byl upoután na nemocniční lůžko. I proto najdeme v jejím závěru několik modliteb.

Skladom

5,72 €

Mami, oci, bojím sa
Mami, oci, bojím sa

Petra Arslan Šinková

Ako komunikovať s deťmi o KORONAVÍRUSE. S predhovorom profesora Vladimíra Krčméryho.. Pandémia koronavírusu nečakane zasiahla všetkých, no tých najmenších a najzraniteľnejších hádam najviac. A keďže deti nemajú toľko skúseností a toľko prežitého ako dospelí, môžu mať veľký problém vyrovnať sa s novými okolnosťami. Detská psychologička Petra Arslan Šinková sa v knihe Mami, oci, bojím sa snaží na základe príbehov priblížiť deťom situáciu, ktorá ich trápi. Dieťa zažíva pocity hlavných postáv a pomaly sa naučí pozerať na daný problém s nadhľadom. Kniha je tak vhodnou pomôckou ako vysvetliť deťom, čo sa okolo nich deje a ako sa treba v novej situácii zachovať. Dôležité je ukázať im, že sme pri nich a všetko spoločne zvládneme.

Skladom

12,51 €

Audiokniha
Audiokniha: Zabudnutá cesta
Audiokniha: Zabudnutá cesta

Miron Keruľ-Kmec

Duchovná obnova po Covid-19 a iných krízach. V posledných mesiacoch sa v masmédiách ako aj v prehláseniach niektorých politikov udomácnil nový termín „a new normal“. Myslí sa tým nový stav spoločnosti, v ekonomike atď., ktorý vyvolala pandémia Covid-19. Mnohí sú presvedčení, že je nemožné vrátiť sa úplne do stavu pred touto celosvetovou krízou, a preto sa máme usilovať o vytvorenie a adaptovanie sa na podmienky, ktoré nám táto kríza nanútila. Nie je však mojím záujmom vstúpiť do tejto diskusie dneška. Chcem iba využiť tento nový termín – nový normál – na zdieľanie myšlienok a plánov obyčajného dedinského farára, ktorý sa pokúša nájsť odpoveď na otázku, na čo by sa mal dať dôraz v pastoračnej práci v týchto zmenených podmienkach. A zaiste nie som sám. Mnohí moji spolubratia rôznym spôsobom avizujú tú istú myšlienku a hľadajú základy „nového normálu“, ktorý bude vlastný životu ich farností po uplynutí tejto krízy. Dá sa však povedať, že toto hľadanie začalo dlho pred príchodom Covid-19. Vyvolalo ho mnoho znakov, ktoré indikovali úpadok kresťanského života.

Ihneď na stiahnutie
-15%

7,34 €

Zákulisie pandémie
Zákulisie pandémie

Lukáš Kekelák

Ako pandémia otestovala Slovensko, kde sme zlyhali a aká budúcnosť čaká postcovidový svet. Pandémia koronavírusu ovplyvnila celý svet aj nás. Vystúpili sme zo zabehnutého stereotypu a snažili sme sa prispôsobiť novým okolnostiam. Táto situácia neovplyvnila iba obyčajných ľudí, ale aj odborníkov v oblasti zdravotníctva a výskumu. Tí prinášali riešenia a návrhy, ako bojovať s vírusom a čo najviac chrániť zdravie ľudí. Autor Lukáš Kekelák v knihe Zákulisie pandémie prináša rozhovory s tromi odborníkmi - Pavol Čekan, Peter Visolajský, Richar Kollár, ktorí stáli pri dôležitých rozhodnutiach po vypuknutí pandémie. Hovoria nielen o svojich začiatkoch vedeckého výskumu, ale aj o tom, ako prebiehali stretnutia krízových štábov, ako sa dokážeme z pandémie poučiť, a prinášajú odborný pohľad na situáciu spôsobenú pandémiou.

Skladom

3,78 €

Hniezdo v kor0ne
Hniezdo v kor0ne

Mária Regina Adamčíková

Kniha Hniezdo v k0rone od Márie Reginy Adamčíkovej je príbehom návratu Márie do rodného domu na Záhori v čase končiacej sa koronakrízy. Autorka Mária Regina Adamčíkova pozýva každého čitateľa vstúpiť do jej rodiny. Do rodiny, ktorá by sa zdalo, že nie je ničím výnimočná, ibaže rodina je stále niečím výnimočná. Starosti, radosti, viera, trápenie, smútok, nádej, robia z každej rodiny miesto výnimočne a originálne. Prijatie, spoločenstvo a za tým všetkým požehnanie Pána, ktorý je prítomný uprostred rodín, môžeme cítiť zo stránok knihy Hniezdo v K0rone.

Skladom
-15%

5,87 €

Krčméry: Radšej znesiem nadávky, ako mať za sebou cintorín
Krčméry: Radšej znesiem nadávky, ako mať za sebou cintorín

Jozef Majchrák; Pavol Rábara

Rozhovory o živote, viere a epidémiách. Profesor Vladimír Krčméry sa narodil v roku 1960 v katolíckej rodine. Po roku 1989 sa venoval vede a pedagogickej činnosti. V období rozbehu Trnavskej univerzity sa podieľal na tvorbe odborov verejného zdravotníctva a sociálnej práce. Neskôr založil súkromnú Vysokú školu zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety. Postupne s viacerými kolegami založil niekoľko desiatok humanitárnych a zdravotníckych projektov na Slovensku i v mnohých rozvojových krajinách Afriky a Ázie.Kniha Krčméry je zbierkou rozhovorov, v ktorých je profesor prezentovaný najmä ako odborník na infektológiu a tropickú medicínu a ktorý má skúsenosť s mnohými epidémiami. Prvá časť knihy je venovaná chorobám, ktoré už bežne poznáme, no napriek tomu niekde vo svete stále zabíjajú milióny ľudí. Druhá časť je venovaná pandémii covid-19. Záverečná časť približuje duchovný život profesora a to, ako mu prežívanie viery pomáha pri prekonávaní ťažkých situácií.

Vypredané

7,35 €

František: Poďme spolu snívať
František: Poďme spolu snívať

Austen Ivereigh

Cesta k lepšej budúcnosti. Kniha František: Poďme spolu snívať sa zrodila na základe stretnutí a rozhovorov Svätého Otca a Austena Ivereigha počas lockdownu roku 2020, keď sme prežívali Veľkú noc s prázdnymi kostolmi a pustými ulicami. V tom období pápež František ustanovil vatikánsku komisiu, ktorá sa s pomocou odborníkov z celého sveta mala venovať téme postcovidovej budúcnosti. Súčasný svet sa však nachádza aj v rôznych iných krízach: vojny v rozličných častiach sveta, chudoba, hlad, nedostatok príležitostí, klimatické zmeny. Tieto tragédie sa nám môžu zdať vzdialené, ale ovplyvňujú celé ľudstvo rovnako ako covid kríza. Natíska sa otázka, ako sa vyrovnať s touto a inými "skrytými pandémiami" tohto sveta?Potrebujeme, aby sa nás dotkla bolesť iných. Potrebujeme spomaliť. Potrebujeme vyhodnotiť a navrhnúť lepšie spôsoby spoločného života na zemi. Je to úloha pre nás všetkých.

Vypredané

13,77 €

Chlieb, hry a Biblia
Chlieb, hry a Biblia

Jozef Husovský

Každodenné zamyslenia nad Bibliou na rok 2021. Satirik Juvenal opísal letargiu obyčajných ľudí v starovekom Ríme slovami „panem et circen-ses" - chlieb a hry. Ľudia spohodlneli, a tak stačilo, aby im vláda podhodila každodenné hry a chlieb, a to im zalepilo oči, srdcia aj odhodlanosť riešiť dôležité problémy. Systémové hádzanie „chleba a hier“ v priebehu celých dejín spôsobilo, že si ľudia zvykli žiť v malom jazierku a zobať z ruky tým, ktorí im každé ráno priniesli ich prídel. Chceli a dostávali viac. Až sa pomyselný Štrkovec pretrhol. A to sa stalo aj v priebehu ostatného roka. Vírus nás všetkých naoko uväznil. V skutočnosti nám daroval čas a slobodu vyčistiť vlastné jazierko a vyhodiť všetko nepotrebné. Pochopiť, čo je v živote najdôležitejšie. Rodina, vzťahy, láska. Teda veličiny, o ktorých už odpradávna hovorí zaprášená Biblia a Ježiš.

Vypredané

7,76 €

Očkovať? 126/2021
Očkovať? 126/2021

Ján Viglaš; Tatiana Betáková

Ako sa múdro rozhodnúť v chaose informácií a strachu. Téma očkovania sa dnes na nás valí zo všetkých strán a množstvo protichodných informácií neraz vyvoláva chaos až znechutenie. Ako odlíšiť pravdu od mýtov a hoaxov? Ako prekonať strach? V tejto brožúrke vám ponúkame dôležité fakty a súvislosti, ktoré vám môžu pomôcť nájsť potrebné odpovede.Postupne sa zoznámime s históriou a pôvodom infekčných ochorení, priblížime, ako funguje náš imunitný systém, predstavíme princíp očkovania aj vakcíny proti ochoreniu covid-19. V záverečnej časti sa venujeme etickým otázkam a námietkam, ktoré sa týkajú očkovania.

Vypredané

1,75 €

Čas prázdných kostelů
Čas prázdných kostelů

Tomáš Halík

Kniha Čas prázdných kostelů přináší ucelený soubor kázání a zamyšlení z podivuhodných Velikonoc roku 2020. Jednotlivá nedělní zastavení, která byla původně přenášena on-line z prázdného kostela Nejsvětějšího Salvátora, reflektují nejvýznamnější křesťanské svátky i s ohledem na dobu koronavirové pandemie. Na pozadí aktuální situace připomíná Tomáš Halík i hlubší rány tohoto světa – upozorňuje na krizi církve a novodobé farizee, problémy politického populismu či fundamentalismu. Čas prázdných kostelů je adresován široké veřejnosti – ukazuje, že se doba pandemie nemusí nahlížet jako Boží trest, ale spíše jako otevřená výzva k solidaritě a k hluboké vnitřní proměně: „Jsem přesvědčen, že Boží výzvou této doby je usilovat o globalizaci soucitu a solidarity, snažit se proměnit nezadržitelný proces globalizace v proces komunikace a empatie.“

Vypredané

13,82 €

Na počátku nebyl koronavir, ale Bůh
Na počátku nebyl koronavir, ale Bůh

Michal Altrichter

Text komentuje události duchovního života v kontextu koronaviru. Podstatná je Pánova vznešená přítomnost a hluboká zúčastněnost. Autor je přesvědčen, že žijeme v bezprostředním očekávání slavného Pánova příchodu a je nezbytné se na tuto událost připravovat.

Vypredané

7,66 €

Bůh a svět, který přijde
Bůh a svět, který přijde

Pápež František

Rozhovor s Domenikem Agassem. 27. března 2020 promluvil papež František na opuštěném Svatopetrském náměstí, které se lesklo deštěm, k milionům lidí připojených k televizím, telefonům a počítačům po celém světě: "Uprostřed bouře nás Pán vyzývá, abychom v sobě probudili solidaritu a naději, které jsou schopny dát pevnost, oporu a smysl v těchto časech, kdy se zdá, že vše ztroskotalo." V době, kdy se epidemie Covid-19 šíří a má hrozivé následky, je František stálým vzorem nejen pro věřící, ale i pro všechny, kteří touto nemocí trpí nebo s ní bojují na různých frontách. V rozhovoru s Domenicem Agassem nás papež vyzývá, abychom i v době velkého utrpení pro celý svět nacházeli ve svém životě smysl a milost. František nás vybízí k boji proti viru lhostejnosti a sobectví, který přivedl svět do blízkosti zkázy, a především k houževnatému pěstování naděje, která nezachraňuje před zlem, ale dává sílu čelit překážkám, i těm, které se zdají nepřekonatelné. Naděje nás chrání před sklíčeností a zoufalstvím a přemáhá pokušení vzdát se. Mít a předávat naději znamená umět se svěřit Bohu v každé životní situaci, zejména ve zkouškách, a s důvěrou připravovat nový svět.

Vypredané

8,63 €

logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Doručenie zadarmo nad 39 € pri platbe vopred (platí pre vybrané služby)

userAvatar

Overené zákazníkmi

Ďalšie hodnotenia

100%

dodacia lehota

kvalita komunikácie

* hodnotenia za posledných 90 dní

userAvatar

Radoslav, 28.1.2024

odporucam

userAvatar

Radovan, 26.1.2024

Nadherná knižka hlavne pre mladých.

userAvatar

Pavol, 23.1.2024

doporučujem

100% zákazníkov <br/> nás odporúča

100% zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2024 Zachej.sk