Knihy o smútku

Knihy o smútku

(16 produktov)

Kto z nás nepozná utrpenie? Koľkí z nás ho prežívajú na dennej báze? Pocit beznádeje, krivdy, bieda,...

Filtre

Kategórie

Najobľúbenejšie
Najnovšie
Najlacnejšie
Najdrahšie
Najvyššia zľava
Lazár, poď (von)!
Lazár, poď (von)!

Mária Martina Marthini

Svedectvo potrápenej viery. Človek, ktorý vytrvalo a úprimne kráča s Bohom, sa len málokedy vyhne ťažkým obdobiam. Času, kedy kráča tmavým údolím a nevidí ani na špičku nosa. A snívať o tom, že by ešte k tomu začul Boží hlas, miestami hraničí s bláznivou odvahou.O čom je kniha Lazár, poď (von)!? Napríklad aj o kráčaní v takomto temnom údolí, keď sa v živote jednej ženy všetko zrazu zmení. Jej mama ochorie na nevyliečiteľnú chorobu a zomiera jej pred očami. Zrazu sa v celej rodine prehodnotia všetky priority a zostane len to podstatné: boj o holý život, no najmä, boj o ten večný... Otázky a odpovede. Je možné nájsť na všetky svoje otázky odpovede? A ako sa pýtať Boha, ktorý zdanlivo mlčí? Má vôbec zmysel klásť mu otázky?Je Boh mocnejší ako nevyliečiteľná choroba a môže aj dnes vzkriesiť človeka len svojim slovom: Lazár, poď von!?

Skladom
-12%

6,95 €

Keď zomrie náš milovaný
Keď zomrie náš milovaný

Lorene Hanley Duquin

Cesta uzdravenia zo straty blízkeho človeka (52 zamyslení). „Trúchlenie je ako dlhé kľukaté údolie, ktorého každá zákruta môže odkryť úplne novú krajinu.“ (C. S. Lewis)Lorene Duquin dlhé roky vyučovala na tému zármutku. Mnohým ľuďom pomohla zármutok prekonať, no napriek tomu mala po smrti svojej matky pocit, že sa ocitla v celkom novej situácii.Kniha Keď zomrie náš milovaný obsahuje 52 pôsobivých jednostranových meditácií, ktoré vám pomôžu prekonať rozličné stránky smútenia podobne, ako pomohli samotnej Lorene. Meditácie majú široký rozsah, sú mimoriadne osobné, no pritom sa venujú emocionálnym, telesným, mentálnym, duchovným a spoločenským stránkam smútku. Každá z týchto meditácií pramení z modlitby, je vnuknutá Duchom Svätým a prináša dôležité životné ponaučenia. Každá meditácia pritom obsahuje:citát známej osobnosti k téme rozobratej v meditácii;krátku úvahu, ktorou sa ďalej rozvádza daná meditácia;modlitbu;bočnú lištu s vhodným citátom alebo príbehom.Vykročte teda ruka v ruke s Lorene a vychutnajte si, akým darom je mať po boku spoločníka na ceste týmto neznámym územím, na ktorej sa zdá, že každý deň prináša nové dimenzie bolesti, straty a zmätku, no ktorá nás zároveň napokon premení a privedie k uzdraveniu a pokoju.

Skladom
-12%

6,95 €

Skroť svoje nepokojné srdce
Skroť svoje nepokojné srdce

John Burns

10 dní osobnej duchovnej obnovy so svätým Františkom Saleským. Dielo Františka Saleského Návod na nábožný život už vyše štyristo rokov slúži ako príručka na živšie a autentickejšie kráčanie v Ježišových šľapajach. Otec Burns mu teraz v knihe Skroť svoje nepokojné srdce dáva nový šat. Zrozumiteľným a pritom moderným jazykom tlmočí meditácie svätca a pozýva nás vydať sa na desaťdňovú duchovnú púť. Počas nej nás chce po boku Františka Saleského, Panny Márie i anjela strážcu podnietiť k aktívnej snahe o svätosť a nábožnosť.Na začiatku je nutné pripustiť si všetky limity a obmedzenia a prosiť Boha o pomoc a posilu. Potom sa môžeme vydať do ťažšieho terénu tém, ako je smrť, súd, nebeská blaženosť verzus večný zármutok. V priebehu putovania sa naučíme rozlišovať dobro a zlo, nanovo si usporiadame svoje hodnoty, aby lepšie odzrkadľovali našu lásku k Bohu i blížnym. Osvojíme si postoj vďačnosti a pochopíme, že sme závislí od Boha. Napokon preniknutí krásou nebeského raja, zatúžime konať tak, ako konal Ježiš. Tak teda neváhajme, naštartujme alebo reštartujme svoj duchovný život a vyjdime v ústrety nebu už tu na zemi. Knihe bol v pôvodnom anglickom vydaní udelený Imprimatur.

Skladom
-12%

7,83 €

Posledné kusy
Žalmy milosrdenstva
Žalmy milosrdenstva

Pápežská rada na podporu novej evanjelizácie

„Zvlášť žalmy poukazujú na túto vznešenosť jeho milosrdného konania.“ (Pápež František) Žalmy sú veľmi príťažlivé – a to tak pre veriacich, ako aj pre neveriacich – preto, že uvažujú nad najhlbšími ľudskými skúsenosťami. Sú plné úspechov aj neúspechov každodenného života, víťazstiev i prehier, našich silných i slabých stránok, krásnych i bolestných skutočností. Poukazujú aj na naše ľudské hľadanie milosrdného a milujúceho Boha. Modlitba týchto desiatich žalmov milosrdenstva nám pomôže priblížiť sa k Bohu a zjaví nám jeho milosrdenstvo a nežnosť, ktoré prechováva voči každému z nás. Kniha Žalmy milosrdenstva je jednou zo série siedmich kníh, oficiálnych podkladov na katechézu počas mimoriadneho Svätého roku milosrdenstva. Na žiadosť pápeža Františka ich vytvorila Pápežská rada na podporu novej evanjelizácie.

Skladom

3,01 €

O zármutku
O zármutku

C. S. Lewis

O tom ako sa jeden muž statočne postavil tvárou v tvár svojej úzkosti. Knihu O zármutku napísal C.S. Lewis po smrti svojej manželky. Kniha je výpoveďou o tom ako sa jeden muž statočne postavil tvárou v tvár svojej úzkosti. C.S.Lewis opisuje mučivé nočné chvíle v osamelosti, hľadá odpovede na otázky o zmysle života, smrti a viere, ovplyvnené stratou blízkej osoby.Kniha vyšla aj v českom jazyku: Svědectví o zármutku.

Skladom

7,71 €

E-kniha
E-kniha: Skroť svoje nepokojné srdce
E-kniha: Skroť svoje nepokojné srdce

John Burns

10 dní osobnej duchovnej obnovy so svätým Františkom Saleským. Dielo Františka Saleského Návod na nábožný život už vyše štyristo rokov slúži ako príručka na živšie a autentickejšie kráčanie v Ježišových šľapajach. Otec Burns mu teraz v knihe Skroť svoje nepokojné srdce dáva nový šat. Zrozumiteľným a pritom moderným jazykom tlmočí meditácie svätca a pozýva nás vydať sa na desaťdňovú duchovnú púť. Počas nej nás chce po boku Františka Saleského, Panny Márie i anjela strážcu podnietiť k aktívnej snahe o svätosť a nábožnosť.Na začiatku je nutné pripustiť si všetky limity a obmedzenia a prosiť Boha o pomoc a posilu. Potom sa môžeme vydať do ťažšieho terénu tém, ako je smrť, súd, nebeská blaženosť verzus večný zármutok. V priebehu putovania sa naučíme rozlišovať dobro a zlo, nanovo si usporiadame svoje hodnoty, aby lepšie odzrkadľovali našu lásku k Bohu i blížnym. Osvojíme si postoj vďačnosti a pochopíme, že sme závislí od Boha. Napokon preniknutí krásou nebeského raja, zatúžime konať tak, ako konal Ježiš.Tak teda neváhajme, naštartujme alebo reštartujme svoj duchovný život a vyjdime v ústrety nebu už tu na zemi.Knihe bol v pôvodnom anglickom vydaní udelený Imprimatur.

Ihneď na stiahnutie
-15%

7,57 €

Keď blízky odchádza
Keď blízky odchádza

Fredrik Wisløff

Ak niekto v samote rozmýšľa nad svojím smútkom, môžu sa ho zmocniť bolestné myšlienky a premôcť ho nepokoj. Preto sa autor rozhodol napísať túto knižku – v nádeji, že pomôže žialiacemu človeku a on nájde v nej medzi riadkami toľko pochopenia a takú lásku, po akých vo svojom vnútri túži. V Božom svetle totiž môže i najväčší smútok vyzerať inak a temná noc sa môže premeniť na nájdený úsvit.S fotografiami Daniela Hanka.

Skladom

3,10 €

E-kniha
E-kniha: Keď zomrie náš milovaný
E-kniha: Keď zomrie náš milovaný

Lorene Hanley Duquin

Cesta uzdravenia zo straty blízkeho človeka (52 zamyslení). „Trúchlenie je ako dlhé kľukaté údolie, ktorého každá zákruta môže odkryť úplne novú krajinu.“ (C. S. Lewis)Lorene Duquin dlhé roky vyučovala na tému zármutku. Mnohým ľuďom pomohla zármutok prekonať, no napriek tomu mala po smrti svojej matky pocit, že sa ocitla v celkom novej situácii.Kniha Keď zomrie náš milovaný obsahuje 52 pôsobivých jednostranových meditácií, ktoré vám pomôžu prekonať rozličné stránky smútenia podobne, ako pomohli samotnej Lorene. Meditácie majú široký rozsah, sú mimoriadne osobné, no pritom sa venujú emocionálnym, telesným, mentálnym, duchovným a spoločenským stránkam smútku. Každá z týchto meditácií pramení z modlitby, je vnuknutá Duchom Svätým a prináša dôležité životné ponaučenia. Každá meditácia pritom obsahuje: citát známej osobnosti k téme rozobratej v meditácii;krátku úvahu, ktorou sa ďalej rozvádza daná meditácia;modlitbu;bočnú lištu s vhodným citátom alebo príbehom.Vykročte teda ruka v ruke s Lorene a vychutnajte si, akým darom je mať po boku spoločníka na ceste týmto neznámym územím, na ktorej sa zdá, že každý deň prináša nové dimenzie bolesti, straty a zmätku, no ktorá nás zároveň napokon premení a privedie k uzdraveniu a pokoju.

Ihneď na stiahnutie
-15%

6,72 €

Lekárka Mária Jasenková
Lekárka Mária Jasenková

Mária Jasenková

Smrť nás učí dobre žiť. Lekárka sprevádzajúca nevyliečiteľne choré deti. Onkologička, ktorá založila detský domáci hospic.MUDr. Mária Jasenková je riaditeľka a primárka lekárka detského domáceho hospicu Plamienok. V otvorenom rozhovore prezrádza nielen to, kam ju nasmerovala jej životná cesta a ako vyzerali prvé dni či roky jej hospicu, ale dovoľuje blízko a intímne nahliadnuť aj do jej duše a uchopiť do slov náročné témy: smrť, zomieranie, zraniteľnosť či pomoc tým, ktorí si nevedia pomôcť sami. A ku každej téme vždy pridáva: Ak hovoríme o smrti, nezabúdajme predovšetkým hovoriť o živote.

Skladom

5,09 €

E-kniha
E-kniha: Lazár, poď (von)!
E-kniha: Lazár, poď (von)!

Mária Martina Marthini

Svedectvo potrápenej viery. Človek, ktorý vytrvalo a úprimne kráča s Bohom, sa len málokedy vyhne ťažkým obdobiam. Času, kedy kráča tmavým údolím a nevidí ani na špičku nosa. A snívať o tom, že by ešte k tomu začul Boží hlas, miestami hraničí s bláznivou odvahou.O čom je kniha Lazár, poď (von)!? Napríklad aj o kráčaní v takomto temnom údolí, keď sa v živote jednej ženy všetko zrazu zmení. Jej mama ochorie na nevyliečiteľnú chorobu a zomiera jej pred očami. Zrazu sa v celej rodine prehodnotia všetky priority a zostane len to podstatné: boj o holý život, no najmä, boj o ten večný... Otázky a odpovede.Je možné nájsť na všetky svoje otázky odpovede?A ako sa pýtať Boha, ktorý zdanlivo mlčí? Má vôbec zmysel klásť mu otázky?Je Boh mocnejší ako nevyliečiteľná choroba a môže aj dnes vzkriesiť človeka len svojim slovom: Lazár, poď von!?

Ihneď na stiahnutie
-15%

6,72 €

Posledné kusy
Ako sa vyrovnať so stratou blízkeho
Ako sa vyrovnať so stratou blízkeho

Sue Mayfieldová

Krok za krokom je nová séria krátkych, jednoduchých kníh, ktoré sú určené na pomoc v niektorých – väčšinou ťažkých – období života. V knihe Ako sa vyrovnať so stratou blízkeho autorka Sue Mayfield poskytuje praktické a povzbudzujúce rady o vyrovnávaní sa s úmrtím toho, kto nám bol blízky. Každý sme už stratili niekoho drahého a každý v týchto chvíľach reaguje inak. Táto kniha vysvetľuje, ako sa dostať cez postupné fázy úmrtia a ako počas nich vyjadriť svoje vlastné pocity.Ďalšie tituly v tejto sérii zahŕňajú úzkosť, depresiu, poruchy príjmu potravy, hazardné hry a problémy s pitím.

Skladom

3,20 €

Posledné kusy
Zakázaný žiaľ
Zakázaný žiaľ

Theresa Burkerová; David C. Reardon

Umlčaná bolesť z potratu. Na Slovensku je kniha Zakázaný žiaľ prvou knihou na Slovensku, ktorá sa komplexne venuje potratom z hľadiska ich negatívnych následkov na všetkých, ktorí na nich majú podiel a účasť. Autorka, ktorá sa už desaťročia venuje sprevádzaniu žien trpiacich postabortívnym syndrómom, aj touto knihou vyzýva spoločnosť, aby prestala vnímať potrat ako politický či ideologický problém, a videla ho ako udalosť, ktorá ničí život mnohých žien aj samej spoločnosti. „... potrat nie je určený na to, aby vyliečil zlomené srdce alebo dodal silu bezmocnému. Potrat nikdy nič nevytvoril. On dokáže iba ničiť. A tak ako mnoho iných nástrojov ničenia aj potrat často zničí oveľa viac, ako máme v úmysle“ (str. 195). Theresa Burkeová na základe svojich skúseností vytvorila program pomoci ženám (i mužom) po potrate. Nazýva sa Ráchelina vinica. Viac sa o ňom dozviete v závere knihy. Je možné zúčastniť sa ho už aj na Slovensku.

Skladom

9,51 €

Posledné kusy
Múdrosť z knihy Prorok
Múdrosť z knihy Prorok

Chalíl Džibrán

Encyklopédie vravia, že prorok je človek, prostredníctvom ktorého Boh hovorí k ľuďom. Jeho slová – proroctvá sú večnou pravdou. Vesmírnym zákonom. Je poslom medzi ľuďmi a Bohom. Má priamy kontakt so Stvoriteľom. Odovzdáva Bohu prosby ľudí a sprostredkováva ľuďom slovo „Najvyššieho“.Každá doba má svojich prorokov a je dobré poznať ich slová. Pomáhajú nám rozvíjať sa a nájsť pravý zmysel vecí. Chalíl Džibrán bol zrejme skutočným prorokom, lebo sa stal jedným z najčítanejších autorov 20. storočia. Len v USA sa predalo niekoľko miliónov exemplárov diela Prorok. Na zozname bestsellerov sa tento titul udržal neuveriteľných štyridsať rokov. Neutíchajúci svetový ohlas jeho diela je zárukou ohňa v srdci ľudskej rasy. Túžby po láske a múdrosti. Po pochopení večného, nekonečného a slobodného človeka. Ak chcete počuť z úst proroka, čo je láska, priateľstvo, manželstvo, čo nám prinášajú deti, ak chcete vedieť, čo znamená práca, domov, dávanie a prijímanie, smútok, radosť, sebapoznanie... začítajte sa do krásnych myšlienok v tejto básnickej próze. A nezabudnite, že slová sa dajú pochopiť iba srdcom. Ale nestačí len poznať slová. Slová vás pripravia na činy. Na správne rozhodnutia. Poznať a pochopiť pravdu a žiť podľa slov proroka je požehnaním.

Skladom

6,31 €

Posledné kusy
Väzni lásky
Väzni lásky

Mariana Komorová

Mariana Komorová je známa slovenská spisovateľka. Tento raz prichádza na knižný trh so svojou novinkou, romanetom Väzni lásky. Je to vážne a pritom pútavé rozprávanie o dovolenke skupiny turistov na ostrove Malorka. Ústredná postava Alžbetka sa tam stretáva s mnohými zaujímavými, ale aj rozporuplnými osobami a zažíva v ich spoločnosti mnoho rôznorodých zážitkov. V bohatej mozaike zážitkov hrá dôležitú úlohu láska, no aj smútok, radosť i nádej zohrávajú svoju rolu. Príbeh je plný viery a nádeje, že láska a dobrota sú predsa len tie najsilnejšie a najhodnotnejšie city človeka, ktoré sú v každej situácii tie najdôležitejšie. Autorka Mariana Komorová so svojej knižke urobila naozaj pútavú sondu do duše dnešného človeka vo chvíľach, keď si myslí, že môže všetko...

Skladom

5,82 €

E-kniha
E-kniha: Čierne kvietie
E-kniha: Čierne kvietie

Pavol Ušák Oliva

„Prosím vás, odpusťte mi, že moje básne majú taký temný, smutný ráz. Rád by som písal i veselé…, ale cítim, že také nie sú ani len ozvenou srdca a znejú mi jaksi prázdno. Bieda a zloba ma naučili milovať búrlivosť, temnotu, čiernu noc… Preto milujem noc tú tmavú / i ruže čierne, ruže vonné — / ony ma tešia, pejú mi, hrajú, / či v radosti žijem alebo bôľne.“ Poézia zo Zlatého fondu SME.

Ihneď na stiahnutie

2,95 €

E-kniha
E-kniha: Žalospevy
E-kniha: Žalospevy

Ján Hollý

„… Radšej si trúchlú pred seba vezmi peseň. / Neb vác máš smutních ve slovenském nároďe príhod / Než veselích; vác bíd nežľi dobrého zažil.“ Poézia zo Zlatého fondu SME.

Ihneď na stiahnutie

2,99 €

Svědectví o zármutku
Svědectví o zármutku

C. S. Lewis

Kniha vyšla aj v slovenskom jazyku: O zármutku.Autor do tejto útlej knihy vlial celú svoju bolesť - jeho milovaná žena Joy zomrela a prázdno ktoré zostalo navonok, no i v jeho emóciach je neznesiteľné. Aký má dôvod veriť, že Boh je dobrý? Otázky, ktoré sa zdali byť raz a navždy zodpovedané, znova ožívajú v celej svojej trýznivej a bolestnej podobe. Lewisova tragická skúsenosť bola stvárnená v britskom filme Shadowlands (Krajina tieňov). Tematicky príbuzná kniha od totožného autora je Problém bolesti.C. S. Lewis sa narodil v Írsku v roku 1898. Rok študoval na Malvern College a potom u súkromného učiteľa. Získal najvyšší titul z gréckej a latinskej literatúry, filozofie a starovekej histórie a tiež z anglického jazyka. V rokoch 1925–1945 bol stálym profesorom na Magdalen College. V roku 1954 sa stal profesorom stredovekej a renesančnej literatúry na univerzite v Cambridge. Bol výnimočným a obľúbeným prednášajúcim, ktorý natrvalo a významne ovplyvnil svojich študentov.

Vypredané

5,77 €

Zvyky cenobitů a léky na osm základních neřestí - svazek (b)
Zvyky cenobitů a léky na osm základních neřestí - svazek (b)

Jan Cassianus

Cassianův spis De institutis coenobiorum je fundamentálním dílem západního mnišství. Český překlad je zpřístupněn ve dvou svazcích.V roce 2008 vycházejí ve svazku označeném (b) knihy pátá až dvanáctá, které pojednávají o mnišském boji proti osmi základním neřestem (nestřídmost v jídle, smilstvo, lakomství, hněv, smutek, akédia, kenodoxia, pýcha); celek je opatřen rejstříky k oběma svazkům a seznamy literatury a zkratek.Jan Cassianus, který se s mnišstvím seznámil v Betlémě a hlavně v křesťanském Egyptě, předal ve svých spisech psaných v první polovině 5. století v gallské Massilii (dnešní Marseille ve Francii) základy východní mnišské nauky latinskému Západu. Jeho dílo významně ovlivnilo západní křesťanskou spiritualitu.

Vypredané

13,77 €

Čo mám robiť?
Čo mám robiť?

Anselm Grün

Čo mám robiť, keď ... ... mi všetko prerastá cez hlavu?... si nedokážem nájsť viac času pre seba?... si na mňa v práci šéf „zasadol“?... je môj vzťah v kríze a ja neviem čo mám robiť?Mnohí hľadajú odpovede na otázky u svetoznámeho benediktína Anselma Grüna. V knihe Čo mám robiť? zhrnul základné rady a tým podal pomocnú ruku v beznádejných situáciách.Zostavil Anton Lichtenauer.Recenzia: Čo mám robiť? na stránke blog.zachej.sk

Vypredané

8,24 €

Sedm hlavních hříchů a jak je překonávat
Sedm hlavních hříchů a jak je překonávat

Graham Tomlin

Pýcha, závist, hněv, smilstvo, nestřídmost, lakomství, lenost. Jestliže v dřívější době stavěla církev hřích až příliš do centra pozornosti, a to jak v duchovní literatuře, tak i v mentalitě celé církve, dnes býváme svědky druhého extrému: Zmínka o hříchu bývá hodnocena jako moralizování a často celá oblast praktické asketiky je opředena jakousi mlhou a bezradností. Je velmi těžké najít duchovního vůdce, který by znal úskalí mnohovrstevného boje s hříchem ve všech jeho přestrojeních, který by člověka uměl nasměrovat a prakticky poradit, jakými prostředky účinně rozšiřovat ve svém srdci prostor pro Boží království, jak růst ve svobodě Božího dítěte, jež nespočívá jen v přemalbě černé na bílou, v důvěře, že Boží milosrdenství je veliké…Praktická duchovní literatura na toto téma, psaná pro současného člověka, téměř neexistuje. O to víc vítáme dílo Grahama Tomlina, spojujícího v sobě dobrého teologa i vnímavého pozorovatele forem, kterých stará lidská hříšnost nabývá v dnešní době. Pýcha, lakomství, závist, hněv, smilstvo, nestřídmost, lenost – ačkoli těchto takzvaných sedm hlavních hříchů bylo ve středověku určeno, současná společnost je považuje za přitažlivé.Autor ve své publikaci vychází z křesťanské víry a poutavě zkoumá původ, význam a pozadí těchto sedmi hříchů. Nabízí také podněty, jak lze překonávat tendenci upadat do těchto hříchů v našem každodenním chování. Píše promyšleným, srozumitelným a inspirativním způsobem, který zaujme nejen všechny čtenáře, zajímající se o filozofii a teologii, ale i každého člověka, jenž usiluje o pozitivní a hodnotný život. Cílová skupina: Křesťané obecně, ale zvláště kněží a formátoři, kteří duchovně doprovázejí druhé.

Vypredané

6,50 €

Duchovní lékárnička
Duchovní lékárnička

Anselm Grün

Kto by nepoznal takéto dni: Život hádže polená pod nohy, smola sa lepí na päty, stále prítomná mrzutosť, frustrácia na každom kroku... Náladu tohto dňa nevylepší ani pocit, že nie je nikto, kto by nás miloval, kto by sa o nás zaujímal. Neustála prítomnosť protichodných pocitov.Otec Anselm Grün v knihe Duchovní lékárnička používa ako prvú pomoc Sväté Písmo. Učí, ako použiť Bibliu v každodennom živote na naladenie sa na príjemnejšiu frekvenciu.Z obsahu: nestriedmosť,nečistota,túžba po peniazoch,chamtivosť,smútok,hnev,znechutenie,túžba po sláve,pýcha.

Vypredané

8,63 €

Vyhorenie v duchovnom živote - 53/2015
Vyhorenie v duchovnom živote - 53/2015

Štefan Turanský

Každý občas zažíva krízu. Nemusí to však byť len čas depresie, smútku, pochybností.Ak sa k tomu postavíme s odvahou a úprimnosťou, môže byť aj kríza pre nás časom Božej milosti.Brožúrka Vyhorenie v duchovnom živote je malým sprievodcom, ktorý pomôže čeliť tomuto problému.

Vypredané

1,46 €

Deprese jako šance
Deprese jako šance

Anselm Grün

Spirituálni impulzy. Deprese, smutek, zádumčivost jsou průvodními znaky životního stylu moderního zaměstnaného a uspěchaného člověka. V tunelu práce a rychlého odpočinku jako by aktivní člověk nedovedl nalézt potřebné světlo a útěchu, kterých je mu tolik zapotřebí.Příznaky deprese jsou autorovi znameními, která je třeba umět dešifrovat a správně číst. Kniha uvádí do spirituálních úskalí duševních stavů, které mohou vést k depresi, jakési „temné noci duše“. Nenabízí snadné návody, ale hluboké zamyšlení a analýzu, které mohou být východiskem k překonání krátkodobých depresivních period, nebo i závažné nemoci.

Vypredané

8,63 €

Učím sa žiť bez teba
Učím sa žiť bez teba

Ingrid Trobisch

Walter a Ingrid Trobischovci ako poradenský tandem v otázkach manželstva a rodiny vyžarovali zvláštnym spôsobom vždy, keď sa spoločne zhovárali o jednote a rozdieloch medzi mužom a ženou v manželstve. Šťastie tejto jednoty im nepadlo do lona samo od seba, práve preto vedeli iných povzbudzovať, aby sa vzdali ilúzií a navzájom sa prijímali.Keď Walter Trobish ako päťdesiatpäťročný náhle umrel na zlyhanie srdca, zrazu sa všetko zrútilo. Ingrid zostala sama. V týchto denníkových zápiskoch sa delí so svojím čitateľom o vlastné skúsenosti a zážitky. Jej cesta so všetkými spomienkami, bolesťou a prvým zábleskom novej nádeje, až po zakorenenie sa na novom mieste ponúka príbeh s novým poverením: žiť ďalej, v nanovo prežívanom spoločenstve s Bohom milovať tento život a k tomu povzbudzovať aj iných.

Vypredané

4,95 €

Chatrč - sprievodca
Chatrč - sprievodca

William Paul Young

Cesta k uzdraveniu rán zo straty, traumy a bolesti. Ohromujúci úspech Chatrče možno pripísať Youngovmu majstrovstvu kazateľa, keďže veľmi ľudsky stvárnil následky dlhoročného utrpenia, ktoré zo života robí peklo. Strata najbližších býva najhlbším úderom a často omieľaná formulka: "Čas je najlepší liečiteľ " v mnohých prípadoch až tak veľmi nezaberá.Wm. Paul Young v Chatrči podvedome prináša psychický návod, ako postupovať a bojovať proti vlastnému smútku, pochopiť ho a nakoniec sa s ním vyrovnať. Aby posolstvo bolo čo najúčinnejšie, na pomoc si pribral psychiatra, naslovovzatého odborníka, ktorý jasne sformuloval Youngov príbeh do účinných krokov pomoci. Naše tajomstvá nás vháňajú do izolácie a osamelosti. Ak sa o ne podelíme s priateľom alebo v komunite, porozumenie a pochopenie nám nielenže zmení život, ale prinesie aj novú kvalitu.Sám autor vyzýva čitateľov, aby sa s ním podelili o svoje zážitky a napísali mu na adresu: Paul Young, PO Box 2107, Oregon City, OR 97045, USA. Skôr či neskôr každý z nás zažije hlbokú bolesť, smútok alebo dokonca traumu zo smrti niekoho blízkeho. Ako zvládnuť túto bolesť a dokonca sa s ňou vyrovnať, o tom hovorí svetový bestseller Chatrč – Sprievodca, ktorý nadchol a inšpiroval ľudí na celom svete. Na základe Youngovho nevšedného príbehu vznikol aj film. Hoci od vydania príbehu prešlo niekoľko rokov, čitatelia neprestali komunikovať s Youngom a zverovať sa mu so svojím smútkom a bolesťou.

Vypredané

11,54 €

Když se zlé věci stávají dobrým lidem
Když se zlé věci stávají dobrým lidem

Harold S. Kushner

Kniha pro všechny, které život zranil. Rabín Kushner, jako každý duchovní, mnohokrát pomáhal lidem překonávat bolest a zármutek. Ale teprve když se dozvěděl, že jeho tříletý syn Aaron na začátku puberty zemře na nevyléčitelnou chorobu, byl nucen sám se zamyslet nad věčnou otázkou: Proč se zlé věci stávají nevinným lidem?

Vypredané

11,54 €

Zármutok
Zármutok

Pablo Martínez; Ali Hullová

Ako sa vysporiadať so stratou blízkeho človeka. Praktická a múdra kniha o tom, ako prejsť takým ťažkým obdobím života, akým je strata blízkeho človeka.Ako dlho môj zármutok potrvá?Čo by som mal smútiacemu človeku povedať?Čo potrebuje a ako mu môžem pomôcť?Dá sa vôbec vysporiadať so smrťou dieťaťa?Majú smrť a rozvod niečo spoločné?Je nejaká nádej, že sa ešte niekedy uvidíme?

Vypredané

0,97 €

Modlitba a život
Modlitba a život

Willi Lambert

Modlitba v ignaciánskej spiritualite. Často počúvate na adresu kresťanov výčitky, že ináč žijú a ináč hovoria? Máte pocit, že kresťanstvo akoby malo ďaleko od života? Alebo hádam sami takéto čosi vyčítate kresťanom okolo seba? Tieto výhrady môžu byť opodstatnené. Z viacerých dôvodov. Jeden môže byť aj ten, že kresťania nespájajú základný rozmer svojho života viery - modlitbu - s obyčajným životom. Modlitba je jedna vec a život druhá.Veľký učiteľ duchovného života sv. Ignác z Loyoly postavil široký a pevný most medzi modlitbou a každodenným životom. Postavil ho z materiálov, ktoré ma každý človek k dispozícii - vlastné telo, vôľa, rozum, citový život, Sväté písmo, spomienky, čas, životné prostredie, problémy s rozhodovaním, nezodpovedané otázky, radosť, smútok, pero a papier, obrazotvornosť... Prejsť sa po tomto moste a zvyknúť si používať ho ponúka táto kniha. Upozornenie: Tento most je veľmi (!) široký. Toľko informácia pre nezasvätených, lebo pre nich je táto kniha. Pre tých, čo vedia, že hlavným duchovným dielom sv. Ignáca sú Duchovné cvičenia, sa oplatí dodať, že na stránkach tejto knihy nájdu dôkladný pohľad na všetky typy modlitby, ktoré v nich spomína.

Vypredané

1,94 €

Život po ztrátě manžela
Život po ztrátě manžela

Angelika Daikerová

„Zase to může být pěkné, ale jinak.“ Ten, kdo truchlí pro milovanou osobu, něčemu takovému těžko věří. Člověk musí urazit dlouhou a bolestnou cestu, než dokáže dát prostor zármutku a začne hledat cestu zpátky k životu. Angelika Daikerová, která už léta doprovází truchlící, šetrně zpracovává získané zkušenosti. Pomáhá vdovám chápat nejrůznější pocity a situace, související se ztrátou blízkého člověka, a přijmout je do vlastního životního příběhu. Otevírá před nimi nové perspektivy, jak by mohl jejich život pokračovat, aniž by se bolest násilím potlačila. Po smrti manžela to sice bude v lecčems náročné, ale stojí za to vykročit dál, otevřít se dalšímu životu. Dr. Angelika Daikerová (* 1955) vede hospic sv. Martina ve Stuttgartu. Je teoložka a zkušená průvodkyně pozůstalých v jejich zármutku. Napsala také několik úspěšných knih na téma smrti a truchlení.

Vypredané

6,21 €

Smrt není konec
Smrt není konec

Anselm Grün

Co nastane po smrti?. Žije naša duša aj po smrti?Je tam naozaj raj a večný život?Rokovania so smrťou sú ťažké pre väčšinu z nás. Anselm Grün nás chce posunúť bližšie k umeniu života a umierania a odpovediam k centrálnej otázke nášho života: Čo príde po smrti?S pomocou mnohých obrazov z Biblie nám vo svojom diele Smrt není konec ponúka predstavu o tom, čo môžeme očakávať po smrti. Náš strach sa môže obrátiť na nádej a pokoj. Boh nám dal všetkým prísľub večného života, keď mu budeme hľadieť z tváre do tváre.

Vypredané

6,50 €

Východisko z beznádeje
Východisko z beznádeje

Miroslav Schlesinger

Počas duchovných cvičení dával Majster pre zasnúbené páry na rozjímanie vždy aj tento krátky text neznámeho autora: Nie som zaľúbený, aby som ti sľuboval obrovské zmeny v mojom alebo v našom živote. Nie som ani slepo zahľadený na teba, preto nebudem robiť všetko, čo ti zíde na um… Možno znejú moje slová tvrdo, ale pochop, že láska a naivita, inak povedané, začiatočná zaľúbenosť nie je jedno a to isté. Nechcem ti nič len tak sľubovať, lebo uprednostňujem radšej skutky, to vieš. Ale keď mi nazrieš do srdca a pozrieš sa na môj život, pochopíš, že pracujem na sebe každým dňom. Nesľubujem teda, ale radšej ti najprv ponúkam to, čo už mám a čo viem teraz…Ak si myslíš a pociťuješ v srdci, že ti to zatiaľ stačí, som pripravený pokľaknúť pred oltár a svoju lásku k tebe vysloviť aj pred Bohom. Ja ťa mám totiž rád takú, akou si teraz. Ostatné bude potom na našich snahách. Nebojím sa toho, lebo viem, že sme stále v Božích rukách.

Vypredané

3,18 €

Rok kdy zemřel můj otec
Rok kdy zemřel můj otec

Anselm Grün; Leo Fijen

Leo Fijen a Anselm Grün, televizní moderátor a známý benediktin jsou dnes přátelé. Nějakou dobu si dopisovali o zcela osobních zkušenostech: o loučení a umírání, o zármutku, bolesti, osamělosti, ale i o rodinných poutech, o hledání smyslu života a všeho, co vede k jeho plnosti. Kniha nabízí posilu v našich zkouškách, ale také nás zve k tomu, abychom se vážně zabývali otázkou, co zde jednou zůstane po nás. Jde o četbu oslovující, hutnou, místy až dojemnou. Dopisy nebyly původně psány s úmyslem zveřejnění, takže z nich dýchá veliká autentičnost a upřímnost.//Leo Fijen je autor dokumentárního cyklu o evropských klášterech, který vysílá TV Noe.

Vypredané

9,02 €

Smrť a vedomie smrteľnosti
Smrť a vedomie smrteľnosti

Juraj Čáp; Marián Palenčár

Na monografii Smrť a vedomie smrteľnosti oceňujem ojedinelosť tematickej orientácie v kontexte domácej filozofickej tvorby a ak k tomu prirátam vysokú odbornú úroveň a kultivovaný jazykový prejav, musím konštatovať, že ide o významný filozofický počin. Jeho zásluhou sa v našom prostredí prehĺbi pohľad nielen na problematiku smrti a smrteľnosti z hľadiska filozofie, ale rozšíri sa aj pohľad na samotnú filozofiu, na možné pole a metódy filozofického bádania. Z tohto dôvodu pokladám za veľmi potrebné a užitočné vydať posudzovaný rukopis monografie, ktorá sa iste stretne so živým záujmom odbornej i širšej čitateľskej verejnosti. (Doc. PhDr. Etela Farkašová, CSc.)

Vypredané

8,54 €

Stínidla
Stínidla

Maija Hurme; Anssi Hurme

Kniha s velkou dávkou fantazie personifikuje stesk, který člověka sužuje poté, co někdo odejde, zmizí nebo zemře. Stesk nás pronásleduje, ubírá nám životní prostor a klade překážky. Tentýž stesk nás ale také dokáže chránit před příliš silným doléháním okolního světa a umí nám dělat společnost. Díky stesku po mamince otec s malou dcerkou navazují zvláštní rozhovor se smutkem. Nejprve v něm vidí spíš nezvaného hosta, s nímž se postupně seznamují, až nakonec pochopí, že je to host, který se k nim bude vracet a na kterého se můžou vlastně i těšit. Ilustrace jsou kouzelné a útěšné, mnohovrstevnaté i čitelné, plné drobných tajemství - a přitom jakoby důvěrně známé. Kniha získala v roce 2019 cenu od Společnosti pro švédskou literaturu. Překlad z finštiny Alžběta Štollová.

Vypredané

11,83 €

Co je bez chvění, není pevné
Co je bez chvění, není pevné

Tomáš Halík

Labyrintem světa s vírou a pochybností. Ve čtrnácti meditativních textech, inspirovaných zážitky a dojmy z cest po světě, rekapitulací vlastního života i některými otázkami filozofie náboženství, se Tomáš Halík zamýšlí nad základními otázkami, které vytyčují půdorys lidského života, ale jejichž řešení v podmínkách světa počátku třetího tisíciletí získává novou naléhavost, nad lidskou bídou a vztahem k násilí, nad osobní i politickou odpovědností, nad vztahem k historii, nad pojetím zbožnosti, nad místem křesťanství v současném světě, nad lidským štěstím, nad prožizkem smutku v lidkém životě a nad láskou.

Vypredané

13,72 €

E-kniha
E-kniha: Lekárka Mária Jasenková
E-kniha: Lekárka Mária Jasenková

Mária Jasenková; Martin Ližičiar

Smrť nás učí dobre žiť. Mária Jasenková je riaditeľka a primárka lekárka detského domáceho hospicu Plamienok. V otvorenom rozhovore prezrádza nielen to, kam ju nasmerovala jej životná cesta a ako vyzerali prvé dni či roky jej hospicu, ale dovoľuje blízko a intímne nahliadnuť aj do jej duše a uchopiť dInšpirujúcio slov náročné témy: smrť, zomieranie, zraniteľnosť či pomoc tým, ktorí si nevedia pomôcť sami. A ku každej téme vždy pridáva: Ak hovoríme o smrti, nezabúdajme predovšetkým hovoriť o živote.

Vypredané
-30%

7,39 €

Řešení výchovných problémů ve škole
Řešení výchovných problémů ve škole

Chris Kyriacou

Během školní docházky žáci často čelí nejrůznějším osobním obtížím, které mohou být mnohdy velmi vážné a traumatizující. Kniha se zabývá tím, jak tyto osobní obtíže žáků ovlivňují jejich chování ve škole. Nabízí možnosti, jak mohou učitelé ve třídě i mimo třídu dětem při zvládání svízelných životních situací pomoci.Hlavními problémy, které jsou zde probírány, jsou šikana, záškoláctví, vyloučení ze školy, stres, zneužití, hluboký zármutek, kriminální činnost. Kniha rovněž předkládá možnosti preventivního působení.

Vypredané

9,18 €

Vykúpené bytie
Vykúpené bytie

Ladislaus Boros

Otázky neveriacich, pochybujúcich i veriacich o tom, či je Boh naozaj spravodlivý, sa ozývajú neustále. Tvárou v tvár utrpeniu, bolesti a smrti sú tieto otázky oprávnené. Tých, čo sa na to pýtajú, nemožno umlčať, nemožno prepočuť. Významný a originálny teológ 20. storočia Ladislaus Boros sa sám pridal k tým, čo sa takto pýtajú. Výsledkom jeho spytovania sú tieto meditácie o ľudskej zraniteľnosti, chorobe, bolesti, smrti a o večnom živote. Neprikrášľuje ich teologickým špekulovaním. Uvažuje len na základe Božieho slova a tvrdej ľudskej skúsenosti. Poodhaľuje zmysel všetkého bolestného. A jednoznačne stojí za tým, že naše bytie, nech je na zemi akokoľvek ťažké, je bytie vykúpené, určené pre nebo.

Vypredané

0,93 €

Truchlení
Truchlení

Verena Kast

Fáze a šance psychického procesu. Autorka ve své knize vychází z klinické zkušenosti z práce s depresivními klienty, kteří až příliš nedostatečně prožili okamžiky ztráty. Truchlení je podle Vereny Kast téma, které bývá málo zpracováváno, uvážíme-li dopad, který má pro naše psychické zdraví.Naše sebevědomí a sebeobraz vycházejí podstatnou měrou z našich vztahů k druhým lidem. Smrtí blízkého člověka proto dochází k otřesení našeho sebeobrazu i obrazu okolního světa.

Vypredané

9,80 €

Základní fenomény lidského bytí očima filozofie
Základní fenomény lidského bytí očima filozofie

Georg Scherer

Témata týkající se života každého člověka. Autor z filozofické perspektivy pojednává o tématech týkajících se každého lidského života, například o úzkosti, náladách, nudě, strachu, bolesti, zármutku, naději, stáří, smrti, kráse, kultuře. Kniha vznikla na základě mezioborových přednášek, jež autor pronesl na univerzitě v Essenu. Publikace představuje kompaktní úvod do filozofického myšlení a je určena čtenářům, kteří jsou už seznámeni se základy filozofie. Je vhodná pro studenty, kteří chtějí filozofickým otázkám věnovat adekvátní pozornost, velmi zdařile totiž zohledňuje potřeby studentů jak humanitních, tak přírodovědných oborů.

Vypredané

12,42 €

1 z 2
logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Doručenie zadarmo nad 39 € pri platbe vopred (platí pre vybrané služby)

userAvatar

Overené zákazníkmi

Ďalšie hodnotenia

100%

dodacia lehota

kvalita komunikácie

* hodnotenia za posledných 90 dní

userAvatar

Ľubomír, pred 2 dňami

Veľmi dobrý. Zatiaľ nemám zlú skúsenosť

userAvatar

JOZEFÍNA, pred 4 dňami

Obchod je nedaleko môjho bydliska, s dlhou otváracou dobou.

userAvatar

Anna, pred 6 dňami

Odporúčam všetkým, spoľahlivý, rýchly a s láskou zabalený tovar.

100% zákazníkov <br/> nás odporúča

100% zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2024 Zachej.sk