Knihy o súčasnej dobe

Knihy o súčasnej dobe

(15 produktov)

Čo znamená byť kresťanom v 21. storočí? Ako prežívať svoju vieru, ktorú síce neprenasledujú mečom a ...

Filtre

Kategórie

Najobľúbenejšie
Najnovšie
Najlacnejšie
Najdrahšie
Najvyššia zľava
Buď, kde si
Buď, kde si

Štěpán Smolen

O múdrosti púštnych otcov a nástrahách dnešnej doby. Ako nájsť stálosť v dnešnej nestálej dobe?Na túto otázku sa snaží odpovedať populárny český kňaz Štěpán Smolen v knihe Buď, kde si na základe vymysleného, fantazijného príbehu okoreneného o svojský humor. Hlavnou postavou je bohoslovec unášajúci sa prúdom jeho okolia až do momentu, kým mu nezmení život stretnutie s rozumným starcom. Študent teológie postupne spoznáva sám seba a čerpe z múdrostí púštnych otcov, ktorí rozhodne majú čo povedať aj dnešnej, uponáhľanej a "modernej" dobe. Titul vyšiel aj českom jazyku: Buď, kde jsi.

Skladom

10,57 €

Klub nerozbitných detí
Klub nerozbitných detí

Slávka Kubíková

Sedem vecí, ktoré pomôžu vašim deťom prežiť v modernej dobe. Vzťahy HraniceCharakter Pohyb a voľná hra Knihy HudbaZdravý postoj k technológiám Toto je sedem vecí, ktoré pomôžu vašim deťom prežiť v modernej dobe. Slávka Kubíková v knihe Klub nerozbitých detí nerozvíja novú výchovnú ideológiu, ale pútavo a pravdivo ponúka odpoveď na veľmi naliehavú otázku mnohých rodičov: Čo deťom dať a čo nedať, aby im to neublížilo? Čo môžeme robiť, aby naše deti úplne nepohltila super moderná pretechnizovaná doba? Veľkou prednosťou tejto knihy oproti iným, zahraničným výchovným príručkám je jej adresnosť pre našu spoločnosť. Publikácia bola písaná v spolupráci s odborníkmi, ktorí s našimi deťmi a mládežou pracujú každý deň a preto praktické rady a postrehy počítajú s realitou, v ktorej fungujú slovenské rodiny.

Skladom

14,45 €

Krotitelia displejov
Krotitelia displejov

Slávka Kubíková

Ako vychovať deti, aby zvládli digitálny svet. Žijeme vzrušujúce obdobie nových objavov prinášajúcich nádej na konečné šťastie, ale nádej sa často zmení na obavu, s ktorou si nevieme poradiť. Digitálne technológie, smartfóny a tablety sú posledných desať rokov intenzívnou súčasťou našich životov. A my si oprávnene kladieme otázku, či nádej na zlepšenie je ozajstná, alebo je to len bublina, ktorá nás vtiahne do svojho stredu a odstrihne od reálneho a plnohodnotného života.Autorka Slávka Kubíková, mama dvoch detí, sa podrobne venuje vplyvu digitálneho sveta na rozvoj detského mozgu, kognitívnych schopností detí a ich schopnosti konverzácie. V knihe Krotitelia displejov nájdeme praktický návod, ako zachrániť detstvo naším ratolestiam a tiež pomáha budovať charakter dospelákom.

Skladom

15,42 €

Prečo žiť, prečo umrieť
Prečo žiť, prečo umrieť

John Powell

Nový pohľad na vieru v Boha. Obľúbený jezuitský autor John Powell ponúka v tomto diele najprv dôkladný pohľad na situáciu človeka v sekularizovanom svete. Zamýšľa sa nad svetom, ktorému dominuje vysoké životné tempo, výdobytky vedy a techniky, presadzovanie ľudskej individuality, honba za výkonom a uznaním.Na širokej ploche líči obraz ľudskej existencie, ktorá sa ocitla v „Sekulárnom Meste“, v meste bez Boha, kde zdanlivo Boha ani netreba. V druhej časti knihy ponúka pohľad na miesto viery v tomto „Sekulárnom Meste“. Nenachádza v ňom miesto pre vieru v Boha, ktorá nevyrástla z detských topánočiek, ktorá je nezrelá, nezakotvená v osobnej skúsenosti a v osobných rozhodnutiach.Hovorí o viere jazykom sekulárneho sveta, hovorí o stupňoch jej dozrievania. Viera je podľa neho stále dôvodom, pre ktorý sa oplatí aj žiť, aj umrieť.

Skladom

5,82 €

Posledné kusy
Výchova a milosť
Výchova a milosť

Karis Kimmel Murrayová

Ako pomáhať deťom získať charakter na celý život. Hľadáte rady k výchove vašich deti? „Rodičia stoja pred bláznivým paradoxom“ hovorí autorka knihy Výchova a milosť Karis Kimmel Murrayová. „Milujeme naše deti presne také, aké sú, no zároveň ich milujeme tak veľmi, že je priam nemožné, aby takými aj ostali!“ Vychovávať deti je vždy náročné a to aj v dobré dni. Chceli by sme poznať niekoľko správnych verzií, ako reagovať, keď nás naše deti privádzajú o rozum. Boh v liste Hebrejom hovorí: „Lebo koho Pán miluje, toho tresce.“ (Hebr 12,6).S humorom a priamočiarou praktickosťou sa Karis Kimmel Murrayová delí o svoje skutočné zážitky a skúsenosti z rodičovstva. Od prvej strany ponúka zúfalým rodičom a vychovávateľom spoľahlivý recept na dosiahnutie mieru, určenia hraníc i efektívnu výchovu. Vďaka jej radám sa dozviete, ako pomáhať deťom získať charakter na celý život.

Skladom

9,60 €

Posledné kusy
Ozvena Fatimy pre súčasnosť
Ozvena Fatimy pre súčasnosť

Jozef Jurko

Odporúčame knihu Fatima - celá pravda (2018).Z úvoduPápež Benedikt XVI. 13.05.2010 vo Fatime povedal: „Milované sestry a bratia, aj ja prichádzam do Fatimy ako pútnik, prichádzam do tohto «domu», ktorý si Mária vybrala, aby k nám prehovorila v tejto modernej dobe. Prišiel som do Fatimy, aby som sa mohol potešiť z Máriinej prítomnosti a jej materinskej ochrany. Prišiel som do Fatimy, pretože sem smeruje dnešná putujúca Cirkev, ktorú ustanovil jej Syn ako nástroj evanjelizácie a sviatosť spásy. Prišiel som do Fatimy, aby som sa, spolu s Máriou a mnohými pútnikmi, modlil za naše ľudstvo, prenasledované biedou a utrpením. Nakoniec, prišiel som do Fatimy s tou istou láskou ako blahoslavení František a Hyacinta a Božia služobnica Lucia, aby som sa zdôveril Panne Márii s vyznaním, že «milujem», že Cirkev, že kňazi «milujú» Ježiša a túžia upierať zrak na neho... a aby som zveril do materinskej opatery Márie kňazov, zasvätených, misionárov a všetkých, čo pracujú pre dobro a zveľaďujú a spravujú Boží dom... Klamal by sám seba ten, kto by si myslel, že prorocké posolstvo Fatimy je ukončené. V ňom ožíva Boží zámer, ktorý sa pýta od počiatku človeka: «Kde je tvoj brat Ábel? [...] Hlas krvi tvojho brata hlasno volá zo zeme ku mne.» (Gn 4,9) Človek dokázal spustiť kolobeh smrti a hrôzy, ale zastaviť ho nedokáže. Do ľudskej rodiny, ktorá je ochotná obetovať najposvätnejšie putá na oltár malicherného egoizmu národa, rasy, ideológie, skupiny, jednotlivca, zostúpila z Neba naša blahoslavená Matka, aby vložila do sŕdc tých, ktorí sa k nej utiekajú, Božiu lásku, ktorá horí v jej srdci“ (BENEDIKT XVI. 13.05.2010)...

Skladom

3,40 €

Posledné kusy
...aby vaše deti boli šťastné
...aby vaše deti boli šťastné

Elisabeth Lukasová

O výchove v 21. storočí. „Nech je naše dieťa šťastné!“ to je želanie všetkých rodičov.Autorka upriamuje pohľad na oblasti, ktoré sú vo výchove práve dnes podstatné, predovšetkým na vnímanie, poznanie a váženie si hodnôt. Svoju teóriu názorne vysvetľuje mnohými príkladmi z jej dlhoročnej logoterapeutickej praxe. Konkrétne príklady rozoberá napr. pri ťažkostiach v nadväzovaní kontaktu, agresivity súvisiacej so školou, poruchami koncentrácie, nedostatkom motivácie či pocitom nízkeho sebavedomia.Jej dielo ponúka základnú orientáciu, výzvy a povzbudenia pre rodičov, vychovávateľov a učiteľov a je veľmi praktické. Cenné informácie sú pre všetkých, ktorým záleží na šťastnom a zdravom živote detí a celej mladej generácie.Dr. Elisabeth Lukasová, sa narodila v roku 1942 vo Viedni, je klinická psychologička a psychoterapeutka, žiačka Viktora E. Frankla. Ako dlhoročná riaditeľka Juhonemeckého inštitútu pre logopédiu vo Furstenfeldbrucku pri Mníchove má bohaté skúsenosti s rodinným poradenstvom. Medzinárodne známou sa stala svojimi vystúpeniami a prednáškami, ako aj publikáciami preloženými do sedemnástich jazykov.

Skladom

5,34 €

Posledné kusy
Svätí medzi nami - 58/2015
Svätí medzi nami - 58/2015

Marián Husár

Svätosť nepatrí do minulosti. Zoznámte sa so svätými ľuďmi, ktorí žili iba nedávno a svojím príkladom nás pozývajú na cestu svätosti. Sú pre nás inšpiráciou a povzbudením. V brožúrke nájdete krátke životopisy týchto obyčajne neobyčajných ľudí. Niektorí z nich sú dnes už ctihodní, blahoslavení a svätí.Roderick Flores;Chiara Luce Badano;Chiara Corbella Petrillo;Mária Futejová, FMA;Marienka Liptajová;Karol Wojtyla - Ján Pavol II.;Andrej Dermek;Atílio Giordani;Matt Talbot.

Skladom

1,46 €

Posledné kusy
Kauzu vyhral Boh
Kauzu vyhral Boh

Karen Armstrongová

Čo v skutočnosti znamená náboženstvo?. Mimoriadne pôsobivá kniha Karen Armstrongovej Kauzu vyhral Boh provokuje k zamysleniu a vzbudzuje rešpekt. Pokúša sa odpovedať na nezodpovedané a možno aj nezodpovedateľné otázky ako: Prečo sme pred 13,7 miliardami rokov, počas veľkého tresku, začali existovať? Prečo sú zákony elektromagnetizmu alebo gravitácie také, aké sú? A prečo vôbec zákony? Čo tu robíme? A predovšetkým, ako môžeme porozumieť svetu? Prečo sme vybavení intelektom, ktorý môže rozmetať na kúsky celý tento nádherný kozmický poriadok a dať mu iný zmysel?Prvý raz v dejinách ľudstva sa milióny mužov a žien odvrátili od Boha. Nechcú s ním mať nič spoločné. Ale v minulosti naši predkovia podnikali dlhé a strastiplné púte, aby okúsili posvätnú realitu. Svoje nevšedné zážitky opisovali ako Boha, Brahmana, Nirvánu alebo Tao: náboženstvo definovalo človeka. V súčasnosti sa rady ateistov na celom svete rozrástli a zanovito odriekajú svojskú modlitbu – Boh neexistuje. Vyznačujú sa rovnakým oduševnením ako kresťanskí misionári v časoch horlivého šírenia viery. Kto alebo aký je Boh? Túto otázku skúma Karen Armstrongová v diele Kauzu vyhral Boh. Pritom dochádza k poznaniu, že ľudstvo si v každom čase formulovalo obraz Boha podľa vlastných potrieb. Pre tri monoteistické náboženstvá – židovstvo, kresťanstvo a islam, ale aj pre iné náboženské predstavy platí, že nový obraz Boha sa presadil len vtedy, keď to ľuďom pomohlo v ich každodenných starostiach.Armstrongová sleduje históriu viery od paleolitu až po súčasnosť a ukazuje, že veda a náboženstvo ešte prednedávnom neviedli medzi sebou ľúty boj. Veda však zmenila tón ich dialógu. Zmysel slov ako viera a tajomstvo sa od základu zmenil, takže ateisti aj teisti v súčasnosti hovoria aj premýšľajú o Bohu spôsobom, aký by naši predkovia pokladali za nanajvýš šokujúci.Prečo v súčasnosti nemožno uveriť v Boha? Má Boh budúcnosť aj v ére agresívneho vedeckého racionalizmu? Karen Armstrongová je presvedčená, že ak sa tvorivým pohľadom pozrieme hlboko do minulosti, budeme schopní dospieť k viere, ktorá sa bude vedieť nanajvýš priamo vysloviť k potrebám nášho utrápeného a nebezpečne polarizovaného sveta.

Skladom

17,36 €

Posledné kusy
Spoločnosť bez svetla
Spoločnosť bez svetla

Ján Maršálek

O súmraku našej kultúry a civilizácie. Publikácia Spoločnosť bez svetla ponúka systematický pohľad na stav spoločnosti očami skúseného publicistu a spisovateľa Jána Maršálka. Text, hodnotovo ukotvený v kresťanskom myšlienkovom prostredí, je písaný esejistickým štýlom. Hľadá odpovede na závažné otázky súčasnosti, a hoci diagnóza nie je veľmi povzbudivá, čitateľ má možnosť čerpať inšpiráciu a nádej zo statí, ktoré poukazujú na viaceré všeplatné božské aspekty života jedinca i spoločnosti.

Skladom

8,24 €

Ako sa v nás začína kresťanský život?
Ako sa v nás začína kresťanský život?

Miron Keruľ-Kmec

Cesta k spáse. Cestu k autentickému životu s Bohom, ktorá by viedla k svätosti, hľadá mnoho veriacich. Vhodným spôsobom je napodobňovanie života veľkých svätých z dávnejších dôb, pretože aj v minulosti Cirkev čelila podobným situáciám a krízam, aké zažívame v súčasnej dobe.Miron Keruľ-Kmec pociťoval potrebu duchovného programu, ktorý by zabezpečoval neustálu duchovnú formáciu v každodennom živote veriacich svojej eparchie. Zostavil preto publikáciu s názvom Ako sa vnás začína kresťanský život, v ktorej sa delí s myšlienkami nad dielom Cesta k spáse svätého Teofana Zatvornika. Svoje poznatky využíva na duchovné sprevádzanie jednotlivcov, ale aj mladých manželských párov. Nasledovanie učenia tohto svätého muža umožňuje systematické uvádzanie do umenia duchovného života a odhaľuje dôležité duchovné zákonitosti potrebné pre zdravý duchovný rast.Autorovou nádejou je, že toto zdieľanie príprav na duchovné sprevádzanie podľa svätého Teofana prinesie úžitok mnohým.

Skladom

9,60 €

Posledné kusy
Vztahy, sex, rodina
Vztahy, sex, rodina

Dan Drápal

Velký rozvrat a cesta k obnově. Kniha Dana Drápala okrem historického prierezu (matriarchát, polygamia...) prináša odpovede na aktuálne otázky, ktorým čelí dnešná spoločnosť. Rozoberá témy ako zväzok, záväzok, rozvod, rozvodovosť, celibát, stud, homosexualita, biologická podmienenosť, koniec otcov a matiek, štátna pomoc rodinám, samota, rodičovská dovolenka, protirodinná politika, gender politika, mimomanželský sex, registrované partnerstvo.

Skladom

10,48 €

E-kniha
E-kniha: Klub nerozbitných detí
E-kniha: Klub nerozbitných detí

Slávka Kubíková

Sedem vecí, ktoré pomôžu vašim deťom prežiť v modernej dobe. Klub nerozbitných detí je o hľadaní strateného detského šťastia v dobe tabletov a instantných riešení. Na rozdiel od prekladov americkej výchov­nej literatúry je to kniha šitá na mieru slovenským rodičom. Vychádza z medicínskych a psychologických štúdií a je doplnená o rozhovory so slovenskými expertmi. Každý z nich je autoritou v jednej z dôležitých oblastí, ktoré potrebujeme rozvíjať u našich detí. Aby zvládli náročnú dobu, v ktorej budú žiť. Aby sa stali nerozbitnými.

Ihneď na stiahnutie
-13%

12,00 €

Hľadanie súvislostí
Hľadanie súvislostí

Ladislav Hučko

Úvahy a myšlienky. Dnešná doba potrebuje nové blízke dôvody, najmä pozitívne, a to preto, že súčasná generácia, vychovaná technickou civilizáciou, sa vždy zaujíma, ako a prečo niečo funguje. Počítačová kultúra významne mení mentalitu moderného človeka zvykajúceho si na to, že iba stlačí tlačidlo. Nestačí poukazovať na vzdialené "potom", ak súčasne nepoukazujeme aj na blízke "teraz", teda aj na bezprostredné úlohy, ktoré z tohto vyplývajú, a na potrebu nasledujúceho kroku.

Skladom

2,81 €

E-kniha
E-kniha: Příležitosti a výzvy v komunikaci církve v 21. století
E-kniha: Příležitosti a výzvy v komunikaci církve v 21. století

Petra Koudelková

Komunikace zaujímá v dnešní společnosti přední postavení a nejinak je tomu také v katolické církvi. I tady se v posledních letech musely udát změny, aby církev dokázala držet krok s moderní dobou. Předkládaná kolektivní monografie představuje tuto problematiku zblízka a to v různých sférách lidského dění, například jako komunikaci s médii, nebo rozebírá trendy v jazyce českém, které se promítají do církevních výrazů. Dále hledá odpovědi na otázky typu, jak církev reaguje na používání a na vliv sociálních sítí a co na to říká její nejvyšší představitel papež František? Pro úplnost přináší monografie i myšlenky a názory Mons. Tomáše Holuba, současného generálního sekretáře České biskupské konference. Uvažuje o silných a slabých stránkách církevní komunikace a přibližuje plány katolické církve do dalších let.

Ihneď na stiahnutie
-20%

4,00 €

Ježiš, náš osud
Ježiš, náš osud

Wilhelm Busch

Pastor Wilhelm Busch bol mimo Európy relatívne neznámy, ale v priebehu niekoľkých rokov sa jeho povesť rozrástla. Knižka Ježiš náš osud je plná presvedčivých, skutočných príbehov, ktoré opisujú prítomnosť Krista na vojnovom fronte, v gestapackých väzniciach i v povojnovom sekularizovanom svete.V knihe môžeme nájsť obraz spásy – osobný záchranný príbeh pastora Buscha, ktorý sa priznáva k odpadnutiu od viery. O to radostnejšie je svedectvo jeho návratu do Cirkvi. Viera naplnila slová. Je úžasné sledovať, akým spôsobom Boh použil tohto brata, aby sa dostal do sŕdc ľudí okolo neho a teraz sa dostáva prostredníctvom tejto knižky aj do sŕdc ľudí po celom svete.Recenzia: Ježiš, náš osud na stránke blog.zachej.sk.

Vypredané

1,94 €

Večný človek
Večný človek

Gilbert Keith Chesterton

Pred sto rokmi vyšla po prvý raz kniha Večný človek. Jej autorom je G. K. Chesterton, anglický novinár, spisovateľ, filozof a laický teológ, ktorému patria prívlastky ako princ paradoxu, kolosálny génius, rytier katolicizmu. Autor vysiela čiateľa na horskú dráhu intelektuálnym svetom tisícročí, pričom nepredkladá teologický, ale skôr historický názor. Kniha pozostáva z dvoch častí:O tvorovi zvanom človekO človeku zvanom KristusVečný človek prináša posolstvo o radosti, nádeji a o umení slobodne myslieť.

Vypredané

15,42 €

Náš Boh nosí zásteru
Náš Boh nosí zásteru

brat Šavol

Táto kniha zvíťazila v ankete Biblika.sk a stala sa tak kresťanskou knihou roka 2013. Brat Šavol je v súčasnosti jedným z najúspešnejších autorov duchovnej literatúry na Slovensku. Jeho séria krátkych zamyslení má ďalšie pokračovanie. Kniha Náš Boh nosí zásteru môže byť odpoveďou na nejednu otázku a životnú situáciu s ktorou človek zápasí. Autor ukazuje čitateľovi ako uniesť sám seba. Pochopiť sa, porozumieť Bohu aj druhému. Pre Šavla ide už tradične o tri dimenzie ľudského bytia, z ktorých žiadna, ako tvrdí, nie je málo dôležitá pre život. Niekedy mám pocit, že praktizujúci katolík chodí do kostola ako do ZOO pozrieť obľúbené zvieratko, nakŕmiť ho, potešiť sa s ním, urobiť fotografiu na pamiatku. Svojho miláčika potom zavrieme späť do klietky, zamávame na rozlúčku a povieme: ” Dovidenia o týždeň.“ Veľa katolíkov sa nevzdáva utkvelej predstavy pretvárať Boha podľa vlastných prianí, na svoj obraz. Zabúdame, že meniť sa máme my. Ježiš je naša mustra a hodinová návšteva kostola raz za týždeň dôkaz, ako sme od nej vzdialení. Recenzia: Náš Boh nosí zásteru na stránke blog.zachej.sk.

Vypredané

5,82 €

Taizé a zmysel života
Taizé a zmysel života

Olivier Clément

Pohľad francúzskeho pravoslávneho teológa na súčasnú situáciu v duchovnom svete, na rôzne myšlienkové prúdy, ktoré ovplyvňujú mladú generáciu, na spôsob, akým Komunita z Taizé odpovedá na duchovné potreby dnešnej doby a na jej miesto v dejinách.

Vypredané

0,81 €

Příbehy z jiného vesmíru
Příbehy z jiného vesmíru

Marek Vácha

I když je každá z povídek z jiného prostředí, jsou spojeny myšlenkami, které jsou pro autora charakteristické.Je to obdiv k Hospodinovu dílu a starost o ně. Je to pokora s jakou má člověk v tomto díle pokračovat. Je to čistý otevřený postoj a láska k lidem. To vše okořeněno troškou humoru.

Vypredané

6,69 €

Kresťanstvo v zrkadle dneška
Kresťanstvo v zrkadle dneška

Stanislav Šverha

Autor sa v knihe usiluje o pohľad na kresťanstvo v „pokľaku“. Netreba ju považovať za dogmatiku.Môže sa jej vyčítať priveľa idealizovania, alebo aj kritiky. Ráta sa s tým, že niekto rozhorčene namietne, že to predsa takto nie je. Samozrejme, koľko uhlov pohľadu, toľko obrazov. Ale pozerať sa a uvažovať treba, pretože aj to je odveké poslanie kresťanstva.

Vypredané

5,34 €

Desocializácia
Desocializácia

Matthew Fforde

Kríza postmodernity. V kresťanskej kritike postmodernity, ktorej je venovaná táto kniha, si vzal autor Veľkú Britániu ako objekt prípadovej štúdie mnohých trendov, ktoré sa v súčasnosti šíria. Ich hnacou silou je z jeho pohľadu strata väzieb medzi ľuďmi, ako aj materialistické vízie človeka (vrátane relativizmu), ktoré popierajú existenciu duše a vytvárajú životný štýl sebeckého individualizmu.Upozorňuje na rozklad rodiny, utrpenie detí a mladých ľudí, zmätok v oblasti sexuality, vysokú úroveň kriminality a násilia, pokles dôvery medzi občanmi, rekordný počet uväznených, enormný nárast počtu osamelo žijúcich ľudí, odcudzenie sa politickým inštitúciám, úpadok dobrých spôsobov a epidémiu depresií. Vo svojej výzve na kresťanskú obnovu autor uvádza závažné dôvody na duchovnú cestu k regenerácii spoločenstva.Talianskemu vydaniu tejto knihy (Siena: Cantagalli, 2005) bola v roku 2006 udelená prestížna cena Capri-San Michele. V roku 1991 bola táto cena udelená Svätému Otcovi Jánovi Pavlovi II. a v rokoch 1992 a 2004 kardinálovi Ratzingerovi - Benediktovi XVI.

Vypredané

13,58 €

Slovo ako dotyk
Slovo ako dotyk

Ján Sucháň

Ján Sucháň je človek, ktorému nie je jedno, čo sa deje v dnešnej dobe. Myslí na našu spoločnosť, naše rodiny, ako žijeme ale aj na to ako budú žiť naši potomkovia. Svojimi zamysleniami v knihe Slovo ako dotyk sa dotkne každého z nás. Zamýšľa sa aj nad udalosťami nedávnej minulosti a o dopadoch na našu spoločnosť.Publikácia je doplnená obrazmi Radovana Grežďu a vytvára nádherný celok, ktorý robí knihou vhodnou aj ako darček.

Vypredané

12,59 €

DVD - Mobil
DVD - Mobil

hudební film na DVD + CD. Jste ochotní uvěřit tomu, ze jste vyhráli v soutěži, do kteté jste se nepřihlásili? Vezmete si úvěr na dovolenou, ktetý začnete splácet až po jejím skončení? Co na tom, že ji přeplatíte? A jakou cenu jsme s to zaplatit za pohodlnější život? Přátelství? Rovnou páteř? Slevnění z morálních principu? A při tom se všichni tváříme, že je vše v pořádku.Reklamy, firmy, agenti nás oslovují ve jménu našeho dobra. Vdyť si přece zasloužíme to nejlepší! Uděláme radost svým blízkým! Pro pravděpodobně defektní dítě bude lepší, když se nenarodí. A mohli bychom pokračovat dál a dál. Napadlo vás někdy, proč tomu tak je? Co za tím vším vězí? A nebo spíše kdo? Odpověď možná naleznete v tomto snímku – hudebním filmu MOBIL.V hlavních rolích: Martin Chamer; František Strnad; Táňa Hlostová; Petr Sutorý; Jana Ondrušková.

Vypredané

9,35 €

Kniha o výtvarnom umení pre deti
Kniha o výtvarnom umení pre deti

Rosie Dickinsová

Zábavný a poučný sprievodca po viac než 30 slávnych obrazoch svetového maliarstva od čias renesancie až po súčasnosť. Prečítaš si o životných osudoch ich tvorcov, oboznámiš sa so základnými maliarskymi potrebami aj s odbornými výrazmi, ktoré ti pomôžu sa orientovať vo svete umenia. Získané informácie si môžeš rozšíriť na internetovej stránke v angličtine, na ktorú ťa táto knižka upozorňuje.

Vypredané

9,60 €

Populismus pro začátečníky
Populismus pro začátečníky

Walter Őtsch; Nina Horaczek

Návod k ovládání davů. Rakouský odborník na extremismus v politice prof. Walter Ötsch a novinářka Nina Horaczek napsali knihu čtivou, strukturovanou a s řadou praktických příkladů, které mohou přispět k tomu, že čtenář pochopí logiku populistického myšlení a bude se moci lépe orientovat v politických strategiích. Pokud platí, že český čtenář má díky své historické zkušenosti s ideologiemi vytříbený cit pro demagogickou manipulaci, pak najde v této knize manuál pro její komplexní porozumění a nakonec i návod, co dělat, abychom pod tlakem populistického myšlení obstáli."Čtivá příručka umožňující lépe porozumět dnešní politické realitě. Ötsch a Horaczek ji napěchovali konkrétními příklady i bohatým historickým kontextem. Je důkazem, že základní principy populismu a demagogie jsou univerzálně funkční napříč kontinenty, dobami i náboženstvími. Populismus zažívá nevídaný rozkvět i díky sociálním sítím a chceme-li s ním účinně bojovat, musíme nejdříve pochopit, na jakých pilířích stojí. Právě k tomu je tato kniha perfektní cestou." Karel Kovy Kovář

Vypredané

13,29 €

Příležitosti a výzvy v komunikaci církve ve 21. století
Příležitosti a výzvy v komunikaci církve ve 21. století

Petra Koudelková

Komunikace zaujímá v dnešní společnosti přední postavení a nejinak je tomu také v katolické církvi. I tady se v posledních letech musely udát změny, aby církev dokázala držet krok s moderní dobou.Předkládaná kolektivní monografie představuje tuto problematiku zblízka a to v různých sférách lidského dění, například jako komunikaci s médii, nebo rozebírá trendy v jazyce českém, které se promítají do církevních výrazů. Dále hledá odpovědi na otázky typu, jak církev reaguje na používání a na vliv sociálních sítí a co na to říká její nejvyšší představitel papež František?

Vypredané

4,66 €

logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Doručenie zadarmo nad 39 € pri platbe vopred (platí pre vybrané služby)

userAvatar

Overené zákazníkmi

Ďalšie hodnotenia

100%

dodacia lehota

kvalita komunikácie

* hodnotenia za posledných 90 dní

userAvatar

Ľubomír, pred 5 dňami

Veľmi dobrý. Zatiaľ nemám zlú skúsenosť

userAvatar

JOZEFÍNA, pred 6 dňami

Obchod je nedaleko môjho bydliska, s dlhou otváracou dobou.

userAvatar

Anna, pred týždňom

Odporúčam všetkým, spoľahlivý, rýchly a s láskou zabalený tovar.

100% zákazníkov <br/> nás odporúča

100% zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2024 Zachej.sk