Knihy o obeti

Knihy o obeti

(16 produktov)

S motívom obety sa stretávame už od Starého zákona - od zápalných obiet cez obetovanie baránkov až p...

Filtre

Kategórie

Najobľúbenejšie
Najnovšie
Najlacnejšie
Najdrahšie
Najvyššia zľava
Postavil se zlu
Postavil se zlu

Fernando Millán Romeral

Život karmelitána a novináře Tita Brandsmy. Dne 3. listopadu 1985 prohlásil papež Jan Pavel II. za blahoslaveného holandského karmelitána Tita Brandsmu, který zemřel za války v koncentračním táboře Dachau. V knize Postavil se zlu nás autor uvádí do života a myšlení svého spolubratra, který byl mimořádnou osobností své doby. Titus Brandsma byl člověk mnohostranný, činorodý a především hluboce duchovní. Působil jako kněz, univerzitní profesor a novinář, který nebojácně hlásal pravdu a nenechal se zlomit ani tváří v tvář nacistické moci. Je příkladem inteligentně žitého křesťanství, velkorysosti a statečnosti, ale i krásné lidskosti a radostné důvěry v Boha.

Vypredané

5,82 €

Sila veriacich žien a matiek
Sila veriacich žien a matiek

Milan Hromník

Kniha obsahuje 12 skutočných príbehov kresťanských žien, matiek a starých matiek. Z nich možno vyčítať, kde a ako naberali silu pre svoje poslanie milovať svoju rodinu, obetovať sa pre ňu celým srdcom, sprostredkúvať jej Božie požehnanie, slúžiť jej svojou skúsenosťou, obozretne usmerňovať mužov, múdro vychovávať deti či vnúčence a chrániť ich pred nebezpečenstvom.

Vypredané

2,52 €

Môže Boh netrpieť?
Môže Boh netrpieť?

Karol Jozef Wallner

Táto kniha hovorí o nekonečnej, pre nás nepochopiteľnej láske Boha k nám, ktorý ide tak ďaleko, že namiesto toho, aby nás trestal za hriechy, sám prijíma trest a láskavo nás pozýva, aby sme naše utrpenie ktoré musíme znášať, spojili s jeho utrpením, premenili ho na lásku a tak mali radosť so sv. Pavlom, ktorý píše Kolosanom: „Teraz sa radujem v utrpeniach …“ (Kol 1, 24)

Vypredané

8,08 €

E-kniha
E-kniha: Osvienčimská uspávanka
E-kniha: Osvienčimská uspávanka

Mario Escobar

Podľa skutočného príbehu statočnej nemeckej zdravotnej sestry, ktorá sa v Osvienčime starala o najmladších väzňov. V jedno obyčajné ráno roku 1943 Helen Heinnemannová pripravuje svojich päť detí, keď k nim zrazu vtrhne nemecká polícia, ktorá má na príkaz SS odviesť jej päť detí aj manžela rómskeho pôvodu do väzby. Hoci Helen je Nemka a nijaké bezprostredné nebezpečenstvo jej nehrozí, odmietne opustiť svoju rodinu, čím si spečatí svoj osud spôsobom, o akom by sa jej nikdy ani nesnívalo. Po vyčerpávajúcej ceste Helen a jej rodina prídu do koncentračného tábora v Osvienčime. Jej manžela Johanna od nich odtrhnú, no Helen je odhodlaná za každú cenu chrániť svoju rodinu aj ostatných väzňov. Keď vedenie tábora zistí, že je nielen Nemka, ale ešte aj vyškolená zdravotná sestra, prikážu jej pracovať v nemocnici, ktorú má pod dohľadom sám Dr. Mengele. Helen si nerobí žiadne ilúzie o Mengeleho zámeroch, ale súhlasí, keď jej prikáže organizovať dennú starostlivosť a školu pre rómske deti v tábore. Helen zmobilizuje všetky svoje sily, aby za každú cenu ochránila deti, ktoré jej boli zverené do starostlivosti.Román Osvienčimská uspávanka demonštruje moc ľudskej obetavosti v podmienkach, keď sa zdá, že všetka nádej pohasla.

Vypredané
-7%

11,20 €

DVD - Most
DVD - Most

Bobby Garabedian; William Zabka

Půlhodinový česko-americký film (2004), který byl nominován na Oscara a získal ocenění na mnoha prestižních filmových festivalech (Sundance, Palm Springs, Maui, Heartland), vypráví příběh o blízkém vztahu mezi železničářem a jeho malým synem.Toto filmové podobenství plyne volným tempem až do chvíle, kdy se hlavní aktéři snaží odvrátit hrozící železniční neštěstí, o němž stovky cestujících nic nevědí..Téma oběti a vykoupení je tu podáno velmi silně a přitom bez kazatelského tónu či sentimentality.Scénář a režie: Bobby Garabedian, William ZabkaÚčinkují: Vladimír Javorský, Linda Rybová, Ladislav Ondřej, Ester Geislerová, Klára Issová a dalšíHudba: John Debney (Umučení Krista)Česky, titulky anglické, německé, francouzské, španělské, polské, ruské

Vypredané

8,34 €

2 z 2
logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Doručenie zadarmo nad 39 € pri platbe vopred (platí pre vybrané služby)

userAvatar

Overené zákazníkmi

Ďalšie hodnotenia

100%

dodacia lehota

kvalita komunikácie

* hodnotenia za posledných 90 dní

userAvatar

PAVOL, 24.3.2024

žiadna

userAvatar

Ľubomír, 20.3.2024

Veľmi dobrý. Zatiaľ nemám zlú skúsenosť

userAvatar

JOZEFÍNA, 19.3.2024

Obchod je nedaleko môjho bydliska, s dlhou otváracou dobou.

100% zákazníkov <br/> nás odporúča

100% zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2024 Zachej.sk