Knihy s ponaučením

Knihy s ponaučením

(56 produktov)

Ako deti sme čítali bájky a vďaka trefnému ponaučeniu na konci sme sa dozvedeli, že pomaly ďalej záj...

Filtre

Kategórie

Najobľúbenejšie
Najnovšie
Najlacnejšie
Najdrahšie
Najvyššia zľava
Ruky milosrdenstva
Ruky milosrdenstva

Najdôležitejšou úlohou nášho života je, aby naše slová neostali prázdne, ale dali život skutkom. Len tak dosiahneme blaženosť a naplnenie počas našej pozemskej existencie.Katolícka Tradícia ustálila zoznam skutkov telesného milosrdenstva, ktoré sa zhodujú so skutkami v scéne posledného súdu v Matúšovom evanjeliu. Z nich sa odvodzujú skutky duchovného milosrdenstva: napomínať hriešnikov, poúčať nevedomých, dobre radiť pochybujúcim, tešiť zarmútených, trpezlivo znášať krivdu, odpúšťať ubližujúcim, modliť sa za živých a mŕtvych.Skutky telesného i duchovného milosrdenstva rovnako vystihujú podstatu ľudskej chudoby. V zložitej situácii našej spoločnosti sa často stáva, že nadmernému materiálnemu bohatstvu a chváleniu sa majetkom paradoxne zodpovedá absencia zmyslu života, vnútorné prázdno, nedostatok nádeje, potreba útechy, hrozivá morálna a duchovná dezorientácia a nakoniec nervové zrútenie a depresia.Jubileum milosrdenstva, pri príležitosti ktorého vyšla táto knižka, malo za cieľ objaviť silných a odvážnych sprostredkovateľov milosrdenstva. Dnešný svet potrebuje ich pomoc všade tam, kde sa struny ľudstva už viac nedokážu naladiť na melódiu radosti evanjelia.Knižka Ruky milosrdenstva predstavuje jednotlivé skutky duchovného milosrdenstva videné z hľadiska rôznych povolaní v Cirkvi, a nielen duchovných. Ukazuje hĺbku, účinnosť a potrebu skutkov milosrdenstva. Slovo v nej hraničí so skutkom, lebo v jej textoch zažijeme milosrdnú ruku Boha, ktorý sa o nás mnohorako stará.

Skladom
-12%

2,55 €

Cesta dozrievania
Cesta dozrievania

Mieczyslaw Piotrowski (ed.)

Z duchovných denníkov Alície Lenczewskej. Dojímavé výňatky z denníkov poľskej mystičky Alície Lenczewskej sa radia do duchovnej pokladnice Cirkvi. Stoja vedľa takých diel ako Denník On a ja od Gabriely Bossis, či zápisky bolívijskej mystičky Cataliny Rivas.Kniha Cesta dozrievania vznikla z ucelených výňatkov z dvoch jej veľkých diel: zo Svedectva a Slova poučenia a sú zoradené do týchto kapitol: On ma milujeVšetko začínaj modlitbouTajomstvo EucharistieVšetko mi odovzdajÚplne sa spoľahni na moje rozhodnutieKaždého vediem optimálnou cestouSprav poriadok vo svojej dušiMiluj myšlienkami, slovami a skutkamiCesta dozrievaniaTvrdý boj o ľudské srdciaRuženec - archa záchranyUkážka z knihy: Výchova k čistej láske je proces, ktorý v človeku prebieha po celý život. Každého beriem z tohto sveta vtedy, keď dosiahne vrchol svojich možností v tejto oblasti. Pre niektorých je maximom nulový bod lásky, ba niekedy ešte nižší, avšak je to ich rozhodnutie vyplývajúce z ich slobodnej vôle, z ich dobrovoľnej závislosti od satana. Kto sa chce ku mne vrátiť, hoc by mal len najmenšiu túžbu v poslednej chvíli života, dostane odo mňa takúto možnosť a potrebnú pomoc. (s. 64)

Skladom

3,78 €

O čom sníva jablko
O čom sníva jablko

Bruno Ferrero

Malé príbehy pre potešenie duše. Knižka O čom sníva jablko je zbierkou obľúbených príbehov Bruna Ferrera. Každý príbeh je stručný, no výstižný - obsahuje istú duchovnú múdrosť a je zakončený hlavnou myšlienkou. Príbehy je vhodné "dávkovať" v malých dávkach postupne každý deň; tak môže dôjsť k premene v našom živote.

Skladom

4,37 €

Zaplátané srdce
Zaplátané srdce

Bruno Ferrero

Zaplátané srdce je ďalší titul z úspešnej série tzv. kníh „pre potešenie duše“ od známeho talianského autora Bruna Ferrera. Kratučké príbehy s hlbokou myšlienkou na konci povzbudia každú dušu a rozjasnia myseľ človeka. Príbehy možno čítať pre osobnú meditáciu, ale sú veľmi vhodné a nápomocné aj pri katechézach v spoločenstve, či ako povzbudivé čítanie v rodine.

Skladom

4,75 €

Domáce rozprávky
Domáce rozprávky

Róbert Horka

2. vydanie. Domov je miesto, kde sa nachádzajú naši blízki, ktorých máme radi. Okrem živých ľudských bytostí je domov plný vecí, ktoré potrebujeme k bežnému životu – či už sú to rôzne praktické pomôcky alebo spomienkové predmety a darčeky. V každom prípade, za každým predmetom sa skrýva neobyčajný príbeh.Počuli ste už o ufúľanom lekvári? Alebo o nerozlučných papučiach, namyslenom koberci, pohádaných vázach, urazenej lopatke či o pažravej anténe? Róbert Horka nám tieto príbehy veľmi rád odhalí a vyrozpráva vo svojej knihe pre deti s názvom Domáce rozprávky. Knižka je veľmi pekne ilustrovaná a autor sa v každom príbehu snaží zrozumiteľne podať istú morálnu hodnotu a poučenie. Odteraz sa aj váš domov môže premeniť na miesto plné čarovných vecí - stačí len trocha fantázie!

Skladom

7,66 €

Don Camillo a jeho svet
Don Camillo a jeho svet

Giovannino Guareschi

1. diel. Kto by nepoznal nikdy nekončiaci boj medzi kňazom Donom Camillom a komunistickým starostom Pepponem?Kniha Don Camillo a jeho svet je prvým zo štyroch dielov série príbehov. Predchodcami piatich filmových verzií boli krátke príbehy uverejňované najskôr v časopise Candido, ktoré Giovannino Guareschi, najprekladanejší taliansky autor, začal písať už roku 1951 ako rekciu na vlastnú skúsenosť s politikou. Večný súboj medzi Donom Camillom a starostom Pepponem je obrazom povojnových vzťahov na talianskom vidieku. Pre verejnosť boli títo dvaja nepriateľmi, no v súkromí bývalými spolubojovníkmi z frontu. Ich spoločné zážitky sú plné radosti i poučenia a dokážu zabaviť čitateľa aj v dnešnej dobe.Jednotlivé príbehy sú obohatené o originálne ilustrácie autora.

Skladom

9,60 €

Je tam hore niekto?
Je tam hore niekto?

Bruno Ferrero

Malé príbehy pre potešenie duše. Knižka obsahuje krátke príbehy končiace malou myšlienkou. Príbehy sú ako tabletky duchovnej múdrosti. Stačí jedna na deň. Po prečítaní príbehu nemôžeš zostať tým, kým si bol.

Skladom

4,37 €

V zlatej knihe života
V zlatej knihe života

Bruno Ferrero

Malé príbehy pre potešenie duše. V zlatej knihe života je knižočka s obľúbenými príbehmi Bruna Ferrera. Obsahuje štyridsaťtri veselých, poučných a povzbudivých príbehov, ktoré sú vhodné na každodenné čítanie pre malých i veľkých ako vitamíny s účinnou látkou, ktorá sa nazýva duchovná múdrosť.

Skladom

4,75 €

Ale veď máme krídla
Ale veď máme krídla

Bruno Ferrero

Malé príbehy pre potešenie duše. Príbehy sú ako tabletky duchovnej múdrosti. Stačí jedna na deň. Po prečítaní príbehu nemôžeš zostať tým, kým si bol.

Skladom

3,78 €

Štyridsať príbehov z púšte
Štyridsať príbehov z púšte

Bruno Ferrero

Malé príbehy pre potešenie duše. Knižka obsahuje krátke príbehy končiace malou myšlienkou. Príbehy sú ako tabletky duchovnej múdrosti. Stačí jedna na deň. Po prečítaní príbehu nemôžeš zostať tým, kým si bol. V jednej jaskyni uprostred púšte žili mnísi. Raz požiadal jeden mladý mních starého mnícha o radu. „Otče,“ povedal mu, „ty vieš, že tu žijem viac ako rok. Za ten čas sem šesť alebo sedemkrát prileteli kobylky. Ty vieš, aké je to hrozné. Dostanú sa všade, dokonca aj do jedla. Ako to znášaš ty?“ Starec, ktorý žil v púšti už štyridsať rokov, povedal: „Zo začiatku, keď mi do polievky spadla kobylka, vyhodil som všetko. Potom som kobylky vyberal a polievku som zjedol. Neskôr som zjedol kobylky i polievku. A teraz, keď sa nejaká kobylka pokúša vyliezť z polievky, strčím ju tam späť.“ Postupne si zvykneme na všetko a zmierime sa aj s tým, čo nám bolo spočiatku nepríjemné. Niekto si začne ceniť aj vlastné nedostatky.

Skladom

4,37 €

Tajomstvo červených rybiek
Tajomstvo červených rybiek

Bruno Ferrero

Malé príbehy pre potešenie duše. Táto knižka obsahuje krátke príbehy končiace malou myšlienkou. Príbehy sú ako tabletky duchovnej múdrosti. Stačí jedna na deň. Po prečítaní príbehu nemôžeš zostať tým, kým si bol. Jedna taká veselá starenka ležala v nemocnici. Zhovárala sa s kňazom, ktorý ju prišiel navštíviť. „Pán mi doprial krásny život. Som pripravená odísť.“ „Ja viem,“ prisvedčil ticho kňaz. „Ale želala by som si jedinú vec. Keď ma pochovajú, chcela by som mať v ruke lyžičku.“ „Lyžičku?“ pána farára to prekvapilo. „Prečo chcete byť pochovaná s lyžičkou v ruke?“ „Rada som chodievala na sviatky na faru na obedy a večere. Keď som prišla na svoje miesto, hneď som sa pozrela, či je vedľa taniera lyžička. Ak tam bola, to znamenalo, že posledný chod bude múčnik alebo zmrzlina.“ „A potom?“ „To znamenalo, že to najlepšie bude nakoniec. A práve to chcem povedať o svojom pohrebe. Keď budú prechádzať popri mojej truhle, budú sa zvedavo pýtať: Prečo tá lyžička? Chcela by som, aby ste povedali, že tú lyžičku mám v ruke, lebo prichádza to najlepšie.“ Jeden pacient sa strašne bál smrti a stále obťažoval lekára. „Čo bude potom? A čo sa so mnou stane?“ Lekár otvoril dvere a do izby vbehol rozradostený pacientov psík. Zaštekal si, zakrútil od radosti chvostom, vyskočil na posteľ a začal pánovi oblizovať ruky a tvár. Lekár povedal: „Bude to presne tak. Niekto otvorí dvere a…“

Skladom

4,37 €

Spev svrčka
Spev svrčka

Bruno Ferrero

Malé príbehy pre potešenie duše. Malé príbehy pre potešenie duše. Len taká maličkosť. Pár minúť každý večer. A najvyššia Dokonalosť sa prihovorí k srdcu kresťana.„Dokonalosť sa skladá z maličkostí, ale dokonalosť nie je maličkosť.“ (Michelangelo)Spev svrčka je útla knižka, ktorá prekypuje duchovnou hodnotou. Krátke vymyslené príbehy, ktoré však pôsobia autenticky, sú zakončené myšlienkou, nad ktorou treba pár minút pouvažovať.

Skladom

4,37 €

E-kniha
E-kniha: Ruky milosrdenstva
E-kniha: Ruky milosrdenstva

Najdôležitejšou úlohou nášho života je, aby naše slová neostali prázdne, ale dali život skutkom. Len tak dosiahneme blaženosť a naplnenie počas našej pozemskej existencie.Katolícka Tradícia ustálila zoznam skutkov telesného milosrdenstva, ktoré sa zhodujú so skutkami v scéne posledného súdu v Matúšovom evanjeliu. Z nich sa odvodzujú skutky duchovného milosrdenstva:napomínať hriešnikov,poúčať nevedomých,dobre radiť pochybujúcim,tešiť zarmútených,trpezlivo znášať krivdu,odpúšťať ubližujúcim,modliť sa za živých a mŕtvych.Skutky telesného i duchovného milosrdenstva rovnako vystihujú podstatu ľudskej chudoby. V zložitej situácii našej spoločnosti sa často stáva, že nadmernému materiálnemu bohatstvu a chváleniu sa majetkom paradoxne zodpovedá absencia zmyslu života, vnútorné prázdno, nedostatok nádeje, potreba útechy, hrozivá morálna a duchovná dezorientácia a nakoniec nervové zrútenie a depresia.Jubileum milosrdenstva, pri príležitosti ktorého vyšla táto knižka, malo za cieľ objaviť silných a odvážnych sprostredkovateľov milosrdenstva. Dnešný svet potrebuje ich pomoc všade tam, kde sa struny ľudstva už viac nedokážu naladiť na melódiu radosti evanjelia.Knižka Ruky milosrdenstva predstavuje jednotlivé skutky duchovného milosrdenstva videné z hľadiska rôznych povolaní v Cirkvi, a nielen duchovných. Ukazuje hĺbku, účinnosť a potrebu skutkov milosrdenstva. Slovo v nej hraničí so skutkom, lebo v jej textoch zažijeme milosrdnú ruku Boha, ktorý sa o nás mnohorako stará.

Ihneď na stiahnutie
-15%

2,47 €

Z múdrosti otcov - Marec
Z múdrosti otcov - Marec

Miron Keruľ-Kmec

Z múdrosti otcov - Marec je publikácia Mirona Keruľ-Kmeca prinášajúca poučenia svätých učiteľov duchovného života na každý deň v mesiaci marec. Jednému dňu je venovaná jedna strana so zamyslením niektorého zo svätých otcov, na konci ktorého je vždy otázka, prípadne viacero otázok ako podnet na ďalšie rozjímanie.Svätí otcovia nás učia modliť sa, myslieť a žiť kresťanským spôsobom. Svoju múdrosť nadobudnutú vlastnou skúsenosťou počas duchovných zápasov ponúkajú nasledujúcim generáciám. Aplikácia ich skúseností do nášho bežného života nám pomôže istejšie a rýchlejšie kráčať po ceste spásy.

Skladom

4,75 €

Posledné kusy
Mami, oci, poďme sa porozprávať
Mami, oci, poďme sa porozprávať

Petra Arslan Šinková

Príbehy na rozvoj emocionálnej inteligencie dieťaťa. Petra Arslan Šinková je detská psychologička a autorka knižky Mami, oci, poďme sa porozprávať. Vo svojej poradenskej praxi sa často stratávala s rodičmi, ktorí nevedeli komunikovať s deťmi o ich pocitoch a zložitých situáciách. Kniha preto môže byť vhodným prostredníkom, vďaka ktorému deťom priblížime situácie, ktoré ony samy zažívajú alebo sú ich svedkom.Kniha obsahuje príbehy: Ako som si hľadal kamarátaAko som sa stal najvyšším z triedyAko Ada chcela byť šéfkouPríbehy sú zamerané na prežívanie emócií a stavov ako je osamelosť, smútok, radosť, závisť a podobne. Záver každého príbehu obsahuje rôzne rady a tipy pre rodičov a dieťa, návod na rozhovor s dieťaťom a zhrnutie nových poznatkov.

Skladom

15,42 €

Z múdrosti otcov - Január
Z múdrosti otcov - Január

Miron Keruľ-Kmec

Publikácia Mirona Keruľ-Kmeca s názovom Z múdrosti otcov - Január je brožúrka, ktorá prináša poučenia svätých učiteľov duchovného života na každý deň v mesiaci január. Jednému dňu je venovaná jedna strana so zamyslením niektorého zo svätých otcov, na konci ktorého je vždy otázka, prípadne viacero otázok ako podnet na ďalšie rozjímanie. Svätí otcovia nás učia modliť sa, myslieť a žiť kresťanským spôsobom. Svoju múdrosť nadobudnutú vlastnou skúsenosťou počas duchovných zápasov ponúkajú nasledujúcim generáciám. Aplikácia ich skúseností do nášho bežného života nám pomôže istejšie a rýchlejšie kráčať po ceste spásy.

Skladom

4,75 €

Z múdrosti otcov - Február
Z múdrosti otcov - Február

Miron Keruľ-Kmec

Z dôvodu nedostatku duchovných sprievodcov v našich časoch sa svätí otcovia stali najspoľahlivejšími sprievodcami pre tých, ktorí túžia po spáse a kresťanskej dokonalosti.Knihy svätých otcov, podľa slov jedného z nich, sú ako zrkadlo – duša, ktorá sa na ne pozerá často a s pozornosťou, vidí všetky svoje nedostatky.Tieto knihy sú ako veľký sklad medicínskych potrieb – v ňom duša môže nájsť život zachraňujúci liek pre každú duchovnú chorobu.Svätý Epifanius Cyperský v „Abecednom paterikone“ povedal: „Už len pohľad na tieto sväté knihy inšpiruje k zbožnému životu.“Čítanie svätých otcov musí byť svedomitou, pozornou a stálou aktivitou. Náš neviditeľný nepriateľ, ktorý nenávidí hlas pravdy (porov. Prísl 11, 15), zvlášť opovrhuje hlasom svätých otcov. Tento hlas odsudzuje klamstvá nášho nepriateľa, odhaľuje jeho pravdy a spôsob jeho konania. Preto nepriateľ bojuje proti čítaniu otcov skrze rôzne pyšné a rúhavé myšlienky; pokúša sa strhnúť čitateľa do pozemských starostí, aby ho odviedol od spasiteľného čítania; útočí na neho depresiou, znudením, zábudlivosťou. V tomto zápase proti čítaniu svätých otcov môžeme spoznať, akou je efektívnou zbraňou, a preto sa jej nepriateľ tak veľmi obáva. Nepriateľ pracuje bez odpočinku, aby túto zbraň vytrhol z našich rúk.Nadobudni pre seba myslenie a ducha svätých otcov čítaním ich prác. Svätí otcovia dosiahli konečný cieľ – došli k spáse. Ty tiež dosiahneš tento cieľ podľa prirodzeného poriadku vecí. Ako niekto, kto je s nimi zajedno v mysli a v srdci, budeš spasený.Sv. Ignác Brjančaninov

Skladom

4,75 €

Posledné kusy
Príhovory na všedné dni 1
Príhovory na všedné dni 1

Miron Keruľ-Kmec

1.- 8. týždeň po Päťdesiatnici. Publikácia Príhovory na všedné dni 1 je zbierka zamyslení na každý deň počas ôsmich týždňov po Päťdesiatnici. Príhovory obsahujú rôzne príbehy a ponaučenia a vychádzajú z biblického kontextu. Snahou autora Mirona Keruľ-Kmeca je poskytnúť inšpiráciu do života každému veriacemu aj vo všedných dňoch a priestor na zamyslenie sa nad sebou a vlastným životom.

Skladom

7,66 €

Z múdrosti otcov - Júl
Z múdrosti otcov - Júl

Miron Keruľ-Kmec

Svätí učitelia duchovného života nám nezakrývajú, že cesta k spáse je jednoduchá. Každému ponúkajú tú istú mapu k cieľu, tie isté prostriedky duchovného života, nech už ide o kňazov a mníchov alebo o ľudí zo sveta. Evanjelium je to isté pre každého človeka a jeho prikázania sú záväzné pre každého.Svätí otcovia nám ponúkajú praktickú skúsenosť, ako žiť život s Kristom, aby nám uľahčili náš duchovný zápas. Som presvedčený, že Cirkev musí sprostredkovať túto ich duchovnú múdrosť kresťanom súčasnej doby. Mnohí ju s radosťou príjmu. Mnohí ju môžu síce odmietnuť, ale môžu sa k nej vrátiť v čase, keď iné cesty sa ukážu ako slepé uličky.

Skladom

4,75 €

Z múdrosti otcov - Apríl
Z múdrosti otcov - Apríl

Miron Keruľ-Kmec

Publikácia Mirona Keruľ-Kmeca s názovom Z múdrosti otcov - Apríl je brožúrka, ktorá prináša poučenia svätých učiteľov duchovného života na každý deň v mesiaci apríl. Jednému dňu je venovaná jedna strana so zamyslením niektorého zo svätých otcov, na konci ktorého je vždy otázka, prípadne viacero otázok ako podnet na ďalšie rozjímanie.Svätí otcovia nás učia modliť sa, myslieť a žiť kresťanským spôsobom. Svoju múdrosť nadobudnutú vlastnou skúsenosťou počas duchovných zápasov ponúkajú nasledujúcim generáciám. Aplikácia ich skúseností do nášho bežného života nám pomôže istejšie a rýchlejšie kráčať po ceste spásy.

Skladom

4,75 €

Z múdrosti otcov - August
Z múdrosti otcov - August

Miron Keruľ-Kmec

Cesta k spáse nie je jednoduchá. Na tejto ceste však nie sme sami - Miron Keruľ-Kmec nám v publikácii Z múdrosti otcov - August sprostredkúva pomoc svätých učiteľov duchovného života, ktorí každému hľadajúcemu ponúkajú tie isté prostriedky a to isté evanjelium, aplikovaním ktorých môžeme po malých krôčikoch deň po dni napredovať na našej ceste s nádejou, že spoľahlivo a bezpečne dorazíme do cieľa.Z múdrosti otcov - August je brožúrka, ktorá obsahuje poučenia svätých učiteľov duchovného života na každý deň v mesiaci august. Jednému dňu je venovaná jedna strana so zamyslením niektorého zo svätých otcov.

Skladom

4,75 €

Z múdrosti otcov - Október
Z múdrosti otcov - Október

Miron Keruľ-Kmec

Svätí učitelia duchovného života nám nezakrývajú, že cesta k spáse je jednoduchá. Každému ponúkajú tú istú mapu k cieľu, tie isté prostriedky duchovného života, nech už ide o kňazov a mníchov alebo o ľudí zo sveta. Evanjelium je to isté pre každého človeka a jeho prikázania sú záväzné pre každého.Svätí otcovia nám ponúkajú praktickú skúsenosť, ako žiť život s Kristom, aby nám uľahčili náš duchovný zápas. Som presvedčený, že Cirkev musí sprostredkovať túto ich duchovnú múdrosť kresťanom súčasnej doby. Mnohí ju s radosťou príjmu. Mnohí ju môžu síce odmietnuť, ale môžu sa k nej vrátiť v čase, keď iné cesty sa ukážu ako slepé uličky.

Skladom

4,75 €

Z múdrosti otcov - September
Z múdrosti otcov - September

Miron Keruľ-Kmec

Publikácia Mirona Keruľ-Kmeca s názovom Z múdrosti otcov - September je brožúrka, ktorá prináša poučenia svätých učiteľov duchovného života na každý deň v mesiaci september. Jednému dňu je venovaná jedna strana so zamyslením niektorého zo svätých otcov, na konci ktorého je vždy otázka, prípadne viacero otázok ako podnet na ďalšie rozjímanie.Svätí otcovia nás učia modliť sa, myslieť a žiť kresťanským spôsobom. Svoju múdrosť nadobudnutú vlastnou skúsenosťou počas duchovných zápasov ponúkajú nasledujúcim generáciám. Aplikácia ich skúseností do nášho bežného života nám pomôže istejšie a rýchlejšie kráčať po ceste spásy.

Skladom

4,75 €

Z múdrosti otcov - Máj
Z múdrosti otcov - Máj

Miron Keruľ-Kmec

Publikácia Mirona Keruľ-Kmeca s názovom Z múdrosti otcov - Máj je brožúrka, ktorá prináša poučenia svätých učiteľov duchovného života na každý deň v mesiaci máj. Jednému dňu je venovaná jedna strana so zamyslením niektorého zo svätých otcov, na konci ktorého je vždy otázka, prípadne viacero otázok ako podnet na ďalšie rozjímanie.Svätí otcovia nás učia modliť sa, myslieť a žiť kresťanským spôsobom. Svoju múdrosť nadobudnutú vlastnou skúsenosťou počas duchovných zápasov ponúkajú nasledujúcim generáciám. Aplikácia ich skúseností do nášho bežného života nám pomôže istejšie a rýchlejšie kráčať po ceste spásy.

Skladom

4,75 €

Z múdrosti otcov - Jún
Z múdrosti otcov - Jún

Miron Keruľ-Kmec

Svätí učitelia duchovného života nám nezakrývajú, že cesta k spáse je jednoduchá. Každému ponúkajú tú istú mapu k cieľu, tie isté prostriedky duchovného života, nech už ide o kňazov a mníchov alebo o ľudí zo sveta. Evanjelium je to isté pre každého človeka a jeho prikázania sú záväzné pre každého.Svätí otcovia nám ponúkajú praktickú skúsenosť, ako žiť život s Kristom, aby nám uľahčili náš duchovný zápas. Som presvedčený, že Cirkev musí sprostredkovať túto ich duchovnú múdrosť kresťanom súčasnej doby. Mnohí ju s radosťou príjmu. Mnohí ju môžu síce odmietnuť, ale môžu sa k nej vrátiť v čase, keď iné cesty sa ukážu ako slepé uličky.

Skladom

4,75 €

E-kniha
E-kniha: Príhovory na všedné dni 2
E-kniha: Príhovory na všedné dni 2

Miron Keruľ-Kmec

9.-16. týždeň po Päťdesiatnici. Táto zbierka príhovorov na všedné dni vznikla pred mnohými rokmi.Imprimatur bolo udelené vladykom Jánom Babjakom SJ, prešovským arcibiskupom a metropolitom, v roku 2004.Vplyvom rôznych okolností bola publikovaná iba malá časť týchto príhovorov v brožúrke Na každý deň. Dúfam že tento návrat k nedokončenému projektu poslúži inšpiráciou mnohým.

Ihneď na stiahnutie
-22%

6,90 €

E-kniha
E-kniha: Príhovory na všedné dni 1
E-kniha: Príhovory na všedné dni 1

Miron Keruľ-Kmec

1.- 8. týždeň po Päťdesiatnici. Táto zbierka príhovorov na všedné dni vznikla pred mnohými rokmi.Imprimatur bolo udelené vladykom Jánom Babjakom SJ, prešovským arcibiskupom a metropolitom, v roku 2004.Vplyvom rôznych okolností bola publikovaná iba malá časť týchto príhovorov v brožúrke Na každý deň. Dúfam, že tento návrat k nedokončenému projektu poslúži inšpiráciou mnohým.

Ihneď na stiahnutie
-22%

6,90 €

Príhovory na všedné dni 2
Príhovory na všedné dni 2

Miron Keruľ-Kmec

9.-16. týždeň po Päťdesiatnici. Táto zbierka príhovorov na všedné dni vznikla pred mnohými rokmi. Imprimatur bolo udelené vladykom Jánom Babjakom SJ, prešovským arcibiskupom a metropolitom, v roku 2004. Vplyvom rôznych okolností bola publikovaná iba malá časť týchto príhovorov v brožúrke Na každý deň. Dúfam že tento návrat k nedokončenému projektu poslúži inšpiráciou mnohým.

Skladom

8,63 €

E-kniha
E-kniha: Z múdrosti otcov - Máj
E-kniha: Z múdrosti otcov - Máj

Miron Keruľ-Kmec

Krátke zamyslenia na každý deň. Svätí otcovia nás učia modliť sa, myslieť a žiť kresťanským spôsobom. Prinášajú múdrosť, ktorú nadobudli vlastnou skúsenosťou v duchovných zápasoch. Ponúkajú ju ďalším generáciám podobne, ako otcovia ponúkajú dedičstvo deťom, ktoré je plodom ich veľkých námah. Prijatie ich skúseností nám pomáha kráčať istejšie a rýchlejšie po ceste k spáse.

Ihneď na stiahnutie

3,90 €

E-kniha
E-kniha: Z múdrosti otcov - Apríl
E-kniha: Z múdrosti otcov - Apríl

Miron Keruľ-Kmec

Krátke zamyslenia na každý deň. Svätí otcovia nás učia modliť sa, myslieť a žiť kresťanským spôsobom. Prinášajú múdrosť, ktorú nadobudli vlastnou skúsenosťou v duchovných zápasoch. Ponúkajú ju ďalším generáciám podobne, ako otcovia ponúkajú dedičstvo deťom, ktoré je plodom ich veľkých námah. Prijatie ich skúseností nám pomáha kráčať istejšie a rýchlejšie po ceste k spáse.

Ihneď na stiahnutie

3,90 €

E-kniha
E-kniha: Príhovory na všedné dni 4
E-kniha: Príhovory na všedné dni 4

Miron Keruľ-Kmec

25.-32. týždeň po Päťdesiatnici. Svojím zjavením Boh oslovuje človeka, aby ho pozval a prijal do svojho spoločenstva. Odpoveďou človeka na toto pozvanie je viera. Nie je možné veriť bez milosti a vnútornej pomoci Svätého Ducha. Ľudská vôľa a rozum spolupracujú s Božou milosťou pri prijímaní Božej pravdy. Je dobré a správne zveriť sa Bohu a bezvýhradne veriť tomu, čo hovorí. Takáto viera človeka nikdy nesklame. Viera v Boha je neoddeliteľne spojená s vierou v jeho jednorodeného Syna, Ježiša Krista, nášho Spasiteľa. On sám je Boh, Slovo, ktoré sa stalo telom. Prišiel k nám a zjavil nám Otca. Nemožno však veriť v Ježiša Krista, ak človek nemá podiel na jeho Duchu. Veď len vplyvom Svätého Ducha môže niekto povedať: „Ježiš je Pán.“ Viera je Boží dar, nadprirodzená čnosť, ktorú Boh nám vlieva. Určuje kvalitu nášho života, udáva správny smer, vzbudzuje nádej, lásku. Viera, skutočná viera, dáva zmysel našej práci, životu i utrpeniu. Vo viere všetko, radosť i zármutok, vedie k oslave Boha, lebo človek za všetkým vidí jeho láskyplné vedenie. Viera je Boží dar, preto každý deň pokorne prosme: „Pane, daj nám dar silnej viery!“

Ihneď na stiahnutie
-22%

6,90 €

E-kniha
E-kniha: Príhovory na všedné dni 3
E-kniha: Príhovory na všedné dni 3

Miron Keruľ-Kmec

17.-24. týždeň po Päťdesiatnici. Svojím zjavením Boh oslovuje človeka, aby ho pozval a prijal do svojho spoločenstva. Odpoveďou človeka na toto pozvanie je viera. Nie je možné veriť bez milosti a vnútornej pomoci Svätého Ducha. Ľudská vôľa a rozum spolupracujú s Božou milosťou pri prijímaní Božej pravdy. Je dobré a správne zveriť sa Bohu a bezvýhradne veriť tomu, čo hovorí. Takáto viera človeka nikdy nesklame. Viera v Boha je neoddeliteľne spojená s vierou v jeho jednorodeného Syna, Ježiša Krista, nášho Spasiteľa. On sám je Boh, Slovo, ktoré sa stalo telom. Prišiel k nám a zjavil nám Otca. Nemožno však veriť v Ježiša Krista, ak človek nemá podiel na jeho Duchu. Veď len vplyvom Svätého Ducha môže niekto povedať: „Ježiš je Pán.“ Viera je Boží dar, nadprirodzená čnosť, ktorú Boh nám vlieva. Určuje kvalitu nášho života, udáva správny smer, vzbudzuje nádej, lásku. Viera, skutočná viera, dáva zmysel našej práci, životu i utrpeniu. Vo viere všetko, radosť i zármutok, vedie k oslave Boha, lebo človek za všetkým vidí jeho láskyplné vedenie. Viera je Boží dar, preto každý deň pokorne prosme: „Pane, daj nám dar silnej viery!“

Ihneď na stiahnutie
-22%

6,90 €

E-kniha
E-kniha: Z múdrosti otcov - Február
E-kniha: Z múdrosti otcov - Február

Miron Keruľ-Kmec

Krátke zamyslenia na každý deň. Svätí otcovia nás učia modliť sa, myslieť a žiť kresťanským spôsobom. Prinášajú múdrosť, ktorú nadobudli vlastnou skúsenosťou v duchovných zápasoch. Ponúkajú ju ďalším generáciám podobne, ako otcovia ponúkajú dedičstvo deťom, ktoré je plodom ich veľkých námah. Prijatie ich skúseností nám pomáha kráčať istejšie a rýchlejšie po ceste k spáse.

Ihneď na stiahnutie
-20%

3,90 €

Posledné kusy
Ctihodný Gerasim a lev
Ctihodný Gerasim a lev

Prekrásne ilustrovaná knižočka pre deti s poučným príbehom o Gerasimovi a levovi...

Skladom

1,93 €

E-kniha
E-kniha: Z múdrosti otcov - Júl
E-kniha: Z múdrosti otcov - Júl

Miron Keruľ-Kmec

Krátke zamyslenia na každý deň. Svätí otcovia nás učia modliť sa, myslieť a žiť kresťanským spôsobom. Prinášajú múdrosť, ktorú nadobudli vlastnou skúsenosťou v duchovných zápasoch. Ponúkajú ju ďalším generáciám podobne, ako otcovia ponúkajú dedičstvo deťom, ktoré je plodom ich veľkých námah. Prijatie ich skúseností nám pomáha kráčať istejšie a rýchlejšie po ceste k spáse.

Ihneď na stiahnutie
-20%

3,90 €

Príhovory na všedné dni 3
Príhovory na všedné dni 3

Miron Keruľ-Kmec

17.- 24. týždeň po Päťdesiatnici. Táto zbierka príhovorov na všedné dni vznikla pred mnohými rokmi.Imprimatur bolo udelené vladykom Jánom Babjakom SJ, prešovským arcibiskupom a metropolitom, v roku 2004.Vplyvom rôznych okolností bola publikovaná iba malá časť týchto príhovorov v brožúrke Na každý deň. Dúfam, že tento návrat k nedokončenému projektu poslúži inšpiráciou mnohým.

Skladom

8,63 €

E-kniha
E-kniha: Z múdrosti otcov - Marec
E-kniha: Z múdrosti otcov - Marec

Miron Keruľ-Kmec

Krátke zamyslenia na každý deň. Svätí otcovia nás učia modliť sa, myslieť a žiť kresťanským spôsobom. Prinášajú múdrosť, ktorú nadobudli vlastnou skúsenosťou v duchovných zápasoch. Ponúkajú ju ďalším generáciám podobne, ako otcovia ponúkajú dedičstvo deťom, ktoré je plodom ich veľkých námah. Prijatie ich skúseností nám pomáha kráčať istejšie a rýchlejšie po ceste k spáse.

Ihneď na stiahnutie
-20%

3,90 €

E-kniha
E-kniha: Z múdrosti otcov - Január
E-kniha: Z múdrosti otcov - Január

Miron Keruľ-Kmec

Krátke zamyslenia na každý deň. Svätí otcovia nás učia modliť sa, myslieť a žiť kresťanským spôsobom. Prinášajú múdrosť, ktorú nadobudli vlastnou skúsenosťou v duchovných zápasoch. Ponúkajú ju ďalším generáciám podobne, ako otcovia ponúkajú dedičstvo deťom, ktoré je plodom ich veľkých námah. Prijatie ich skúseností nám pomáha kráčať istejšie a rýchlejšie po ceste k spáse.

Ihneď na stiahnutie
-20%

3,90 €

E-kniha
E-kniha: Z múdrosti otcov - September
E-kniha: Z múdrosti otcov - September

Miron Keruľ-Kmec

Krátke zamyslenia na každý deň. Svätí otcovia nás učia modliť sa, myslieť a žiť kresťanským spôsobom. Prinášajú múdrosť, ktorú nadobudli vlastnou skúsenosťou v duchovných zápasoch. Ponúkajú ju ďalším generáciám podobne, ako otcovia ponúkajú dedičstvo deťom, ktoré je plodom ich veľkých námah. Prijatie ich skúseností nám pomáha kráčať istejšie a rýchlejšie po ceste k spáse.

Ihneď na stiahnutie
-20%

3,90 €

E-kniha
E-kniha: Z múdrosti otcov - Jún
E-kniha: Z múdrosti otcov - Jún

Miron Keruľ-Kmec

Krátke zamyslenia na každý deň. Svätí otcovia nás učia modliť sa, myslieť a žiť kresťanským spôsobom. Prinášajú múdrosť, ktorú nadobudli vlastnou skúsenosťou v duchovných zápasoch. Ponúkajú ju ďalším generáciám podobne, ako otcovia ponúkajú dedičstvo deťom, ktoré je plodom ich veľkých námah. Prijatie ich skúseností nám pomáha kráčať istejšie a rýchlejšie po ceste k spáse.

Ihneď na stiahnutie
-20%

3,90 €

1 z 3
logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Doručenie zadarmo nad 39 € pri platbe vopred (platí pre vybrané služby)

userAvatar

Overené zákazníkmi

Ďalšie hodnotenia

100%

dodacia lehota

kvalita komunikácie

* hodnotenia za posledných 90 dní

userAvatar

Radoslav, 28.1.2024

odporucam

userAvatar

Radovan, 26.1.2024

Nadherná knižka hlavne pre mladých.

userAvatar

Pavol, 23.1.2024

doporučujem

100% zákazníkov <br/> nás odporúča

100% zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2024 Zachej.sk