Knihy s tematikou vojny

Knihy s tematikou vojny

(18 produktov)

Vojna sa právom označuje za najväčšiu tragédiu ľudstva. Tiahne sa roky - štyri, sedem, tridsať, sto ...

Filtre

Kategórie

Najobľúbenejšie
Najnovšie
Najlacnejšie
Najdrahšie
Najvyššia zľava
Výnimočná krása
Výnimočná krása

Tamera Alexanderová

Príbehy z Belmontu • 2. Výnimočná krása je druhou knihou zo série Príbehy z Belmontu od autorky Tamery Alexanderovej.Po tom, čo je brat Eleanor Braddockovej zabitý vo vojne Severu proti Juhu, sa mladá žena rozhodne presťahovať do Belmont Mansion ku svojej tete Adelicie Acklenovej – najbohatšej žene Ameriky. Adelicia je posadnutá rozhodnutím, nájsť vhodného manžela pre svoju neter a trvá na tom, že Eleanor sa vydá v súlade s očakávaniami spoločnosti. Avšak Eleanor, ktorá dobrovoľne pracovala na bojových poliach občianskej vojny má iné ciele. Cíti povolanie založiť domov pre vojnové vdovy a ich siroty.Marcus Geoffrey si v Nashiville vychutnáva oddych od svojich povinností a zaoberá sa šľachtením nových druhov rastlín. Adelicia mu dá povolenie vykonávať svoje pokusy v jej skleníku. Keď sa Elenaor stretne s Marcusom, nemá tušenie, že je arcivojvodom z Habsburského domu, druhý v rade na rakúsky trón, ktorého ťaží príkaz vziať si za manželku barónku Máriu Elizabeth Albrecht von Haas. Eleanor a Marcusa zblíži spoločné úsilie o oslobodenie sa od požiadaviek druhých, ktoré sú na nich kladené. Ich vzájomná príťažlivosť sa vyvíja v lásku aj napriek šokujúcim informáciám, ktoré vychádzajú na povrch. Výnimočná krása je historický príbeh, plný romantiky, ktorá sa zdá byť beznádejná, s detailným pohľadom na následky vojny, ktorá takmer úplne zničila krajinu.

Skladom

13,10 €

2DVD: Pius XII.
2DVD: Pius XII.

Carmine Elia

Pod rímskym nebom. Rím 1943. Mesto okupujú nacisti. Tisíce Židov sú v ohrození života. Vo Vatikáne, neutrálnom štáte na území Ríma, sa pápež Pius XII. urputne snaží uchrániť ho pred hladom a úplným zničením. Krásna Miriam, dcéra židovského kníhtlačiara, prežíva svoje priateľstvá a lásku na pozadí ukrutnej vojny. Po deportácii obyvateľov židovského getta však stráca kontakt s rodinou, priateľom Davidom i svojou láskou Marcom.Pius XII. vyhlási rímske kostoly a kláštory za extrateritoriálne územie Vatikánu a tak v nich tisíce Židov môžu nájsť útočište. Medzi nimi i Marco a Davide, ktorí riskujú svoje životy pri záchrane Miriam z rúk nacistov. Dokážu však múry kostolov odolať narastajúcej nenávisti nacistov, ktorá nerešpektuje ani autoritu pápeža?

Skladom

8,73 €

Prísaha
Prísaha

Tamera Alexanderová

1. diel. Tamera Alexanderová napísala tento román tak, aby sa snúbili historické udalosti s podmanivým príbehom. Dej sa odohráva v čase americkej občianskej vojny, keď poslednú novembrovú noc v roku 1864 sa pri Frankline v štáte Tennessee uskutoční krutá bitka a zničí konfederačnú armádu. O život takmer prichádza aj kapitán Roland Ward Jones, ktorému teraz hrozí amputácia nohy. No to si nedokáže predstaviť a tak prinúti Elizabeth „Lizzie“ Cloustonovú – guvernantku u McGavockovcov, majiteľov Carntonu –, aby to chirurgovi nedovolila. V tú noc pri Lizzie zomiera mladík, ktorý ju veľmi prosí, aby odovzdala jeho odkaz istému adresátovi. O chlapcovi však nenachádza žiadne úradne záznamy, pozná len jeho prvé meno. Kapitán Jones jej ponúkne svoju pomoc. Lizzie premýšľa, či má jeho ponuku prijať, aby mohla dodržať svoju prísahu. Počas liečby v nemocnici sa kapitán Jones zaľúbi do Lizzie, no tá je už zasnúbená. Svojho snúbenca však nemiluje.

Skladom

14,45 €

Stav sa o jej srdce
Stav sa o jej srdce

Tamera Alexanderová

Román z veľkostatku Belle Meade, 3.diel. Príbeh, v ktorom sa spája téma rodiny s vysokým a vplyvným postavením, politika a srdcia bijúce pre lásku je späť Tamera Alexanderová prenáša čitateľa do obdobia železníc a vyostreného napätia Éry rekonštrukcie v roku 1870.Alexandra je jedinou dcérou nashvillského právnika, potomka zakladateľov mesta, a ich rod sa považuje za súčasť spoločenskej elity. Alexandra sa snaží vysporiadať so zármutkom zo smrti svojho snúbenca a jej otec svoju dcéru tlačí do svadby so starým vdovcom, čo Alexandra odmieta, pretože túži byť učiteľkou, presne ako jej bývala láska. Rozhodne sa vzdorovať svojej rodine a začne nasledovať svoj sen o výučbe na rodiacej sa slobodnej Fiskovej univerzite. Medzitým sa vlastník coloradskej železnice, Sylas Rutledge, pokúša získať kontrakt na rozšírenie svojej železnice v Nashville. Vďaka tomu si uvedomí, aké silné a prekvapivé puto ho spája s Alexandrou. Alexandra v tejto knihe neúnavne bojuje nielen za svoju budúcnosť, ale aj budúcnosť svojich študentov. Snaží sa vyriešiť zlé podmienky školy a povzbudzovať svojich študentov, aby vytrvali, hoci sa veci zdajú pochmúrne a beznádejné. Život Alexadry a Sylasa sa zvláštne prepojí a čitateľ sleduje príbeh, v ktorom sa obaja snažia dosiahnuť svoje ciele a zároveň sa učia otvárať pre novú lásku. Autorka tu ponúka svet plný odvahy, cti a nádeje. Čitateľ sa tu stretáva s neuveriteľne silnou a inšpirujúcou ženskou postavou, ktorá sa nevzdáva napriek zložitým okolnostiam. Je to príbeh o odhodlaní meniť veci a žiť svoje túžby, príbeh o tvrdej práci, ktorá sa vyplatí.

Skladom

13,10 €

Farby pravdy
Farby pravdy

Tamera Alexanderová

2. diel. Tamera Alexanderová v knihe Farby pravdy prináša príbeh o žene, Írke, ktorá sa vydá na cestu do Ameriky, aby tam začala nový život. Amerika je v povojnovom období a obyvatelia majú bitky severu proti juhu stále v živej pamäti. Nie je to dávno, čo sa v štáte Tennessee odohrala jedna z najhorších bitiek občianskej vojny. Tejto bitky sa pravdepodobne zúčastnil aj Ryan, brat a dvojča Catriony O’Tooleovej, ktorá sa nachádza v Írsku. Catriona od neho dostane peniaze, a tak sa so svojou mladšou, sedemročnou sestrou vydá na cestu do Ameriky. Tam sa stretne s Wadom Cunninghamom, členom tajnej služby, ktorý chce odhaliť falšovateľov peňazí. Šokujúcou správou je, keď zistí, že Catriona vlastní niekoľko falošných bankoviek. Tamera Alexanderová prináša napínavý príbeh o pravde, zrade a láske. Dáva tak najavo, že Boh vyťaží dobro aj zo zlyhaní.

Skladom

15,42 €

Zašepkaj jej meno
Zašepkaj jej meno

Tamera Alexanderová

Román z veľkostatku Belle Meade. Román Zašepkaj jej meno je zasadený do prostredia slávneho nashvillského žrebčína Belle Meade Plantation. Preplietajú sa v ňom zápasy južanskej spoločnosti po skončení vojny Severu proti Juhu s osudmi muža a ženy, ktorých bolestivo poznačila zrada blízkej osoby.Olivia Aberdeenová, vdova po mužovi, ktorý bol za zradu voči Juhu brutálne zavraždený, sa v meste stáva nežiaducou osobou, preto vďačne prijíma pozvanie „tety“ Elizabeth Hardingovej, panej statku Belle Meade, aby sa stala hlavnou gazdinou. Po príchode zažíva veľké sklamanie a dozvedá sa pravý dôvod, prečo generál Konfederácie William Giles Harding súhlasil s jej príchodom. Olivia nenachádza na statku útočisko, aké očakávala, a nečakane podľahne citom voči Ridleymu Adamovi Cooperovi, ktorý ani v najmenšom nepôsobí ako pravý južanský gentleman.Ridley Cooper sa napriek svojmu južanskému pôvodu rozhodne bojovať na strane Únie, čím si od niektorých vyslúži označenie zradcu. Hoci občianska vojna oficiálne skončila, v jeho vnútri pokračuje ďalej. Na statok Belle Meade prichádza s túžbou osvojiť si „dar“, ktorý má Bob Green, hlavný tréner koní a bývalý otrok. Ridleyho tajomstvo ich môže oboch stáť život. Kým Ridley sa potrebuje vyrovnať so „zradou“ milovaného Juhu, Olivia je odhodlaná vyhnúť sa zrade za každú cenu.

Skladom

13,48 €

Posledné kusy
DVD: Border man
DVD: Border man

Muž spoza hraníc. Dĺžka: 56 min.Muž spoza hraníc je príbehom muža a jeho posolstva o bratstve. Podarilo sa mi preniknúť za prísne stráženú hranicu, ktorá oddeľovala ľudí žijúcich v krajinách za železnou oponou počas rokov studenej vojny. Je to tiež príbeh o bolesti a prenasledovaní kresťanov v mnohých krajinách východnej Európy, živote podzemnej Cirkvi, ale aj hnutí fokoláre a jeho spiritualite, ktorú mu daroval Boh aj pre ateistický svet. Mons. Pavol Hnilica musí tajne opustiť krajinu a v Taliansku sa stretáva s Hnutím fokoláre a jeho zakladateľkou Chiarou Lubichovou, ktorej rozpráva o živote Cirkvi za železnou oponou. Fokolarín Guido Mirti, prezývaný Cengia, ako obchodník opakovane prichádza do bývalého Československa a nadväzuje styky s predstaviteľmi miestnej podzemnej Cirkvi, ktorým prináša dôležité správy z Vatikánu a od predstavených Spoločnosti Ježišovej (jezuitov). V roku 1966 je Guido Mirti zatknutý, väznený v Prahe, následne vypočúvaný, odsúdený a vyhostený z krajiny.

Skladom

3,92 €

Posledné kusy
Globálna vojna proti kresťanom
Globálna vojna proti kresťanom

John L. Allen Jr.

Správy z frontových línií. Kniha Globálna vojna proti kresťanom je najaktuálnejším prehľadom prenasledovaní vo svete, ktorý vychádza v slovenčine. Na svätej omši, ktorú v septembri 2012 slúžil Svätý Otec Benedikt XVI. pod holým nebom na nábreží v Bejrúte, stretol kresťanských utečencov zo Sýrie. Ľudí, ktorí nevedeli, či sa niekedy budú môcť vrátiť domov, a ktorých túžbou bolo odovzdať Západu svoje zúfalé posolstvo: „Nezabudnite na nás!“ Ale ako nezabudnúť na niekoho, koho nepoznáme? Táto kniha je príležitosťou zoznámiť sa so zástupmi našich bratov a sestier vo viere, ktorí za vernosť svojmu presvedčeniu odvádzajú vysokú daň: zažívajú mnohorakú diskrimináciu, ťažko si hľadajú prácu, opúšťajú svoje domovy a neraz platia za vieru v Ježiša Krista aj vlastným životom. V súčasnosti sú kresťania najviac prenasledovanou náboženskou skupinou na svete. 80% všetkých aktivít namierených proti náboženstvám sa deje voči kresťanom. Prenasledovania to nie sú len ukrutnosti, ktorých sa dopúšťa tzv. Islamský štát v Sýrii a Iraku. Od Indie po Mexiko a od Nigérie až po Bielorusko sú kresťania obeťami represálií politických režimov, útokov ozbrojených skupín, drogových kartelov a organizovaného zločinu. Ich výhradnou vinou na mnohých miestach sveta je to, že ako jediní obraňujú práva človeka, starajú sa o tých najbiednejších a odporujú bezpráviu a vykorisťovaniu. John L. Allen Jr. je najlepší anglicky píšuci vatikánsky korešpondent v dejinách, ako ho hodnotí G. Weigel, autor svetoznámeho životopisu Jána Pavla II. Svedok nádeje. Allen spolupracuje s Boston Globe, portálom Crux a CNN. Publikoval niekoľko kníh, vrátane životopisu Benedikta XVI.

Skladom

14,45 €

Príde ráno
Príde ráno

Ibrahim Alsabagh

Aleppo, Sýria. Opraviť dom, uzdraviť srdce. Ibrahim Alsabagh je františkán, farár a biskupský vikár v Aleppe, druhom najväčšom meste Sýrie. Kostol pátra Ibrahima sa nachádzal šesťdesiat metrov od milicionárov, ktorí hádzali rakety a plynové bomby aj na kostol. Napriek tomu je dodnes miestom istoty pre tisíce rodín.Kniha Príde ráno je jeho denníkom, v ktorom opisuje život v Aleppe. Je tiež znakom spoločenstva, ktoré spája sužovaných obyvateľov tohto mesta so všetkými ľuďmi na svete, najmä s trpiacimi.

Skladom

9,22 €

Posledné kusy
Bergogliov zoznam
Bergogliov zoznam

Nello Scavo

Ľudia zachránení pápežom Františkom počas diktatúry v Argentíne. Kniha Bergogliov zoznam od známeho talianskeho reportéra Nella Scava je skutočným príbehom o tom ako pápež František, keď ešte pôsobil ako kňaz v Argentíne, v čase diktatúry zachránil desiatky obyčajných ľudí. Diktatúra, ktorá trvala sedem rokov, mala obrovské následky: 30,000 zmiznutých, 500 detí odobraných ich matkám a zverených osobám blízkym režimu, tisíce umučených a 2 milióny vyhnancov.Kniha má tri časti: Dôvody pátraniaBergogliov zoznam – osudyNájdené odpovedeTretia časť knihy obsahuje doteraz nezverejnený výsluch kardinála Jorgeho Maria Bergoglia počas procesu ESMA z roku 2010. Predhovor napísal nositeľ Nobelovej ceny za mier Adolfo Pérez Esquivel, argentínsky aktivista za ľudské práva, pacifista, maliar, spisovateľ a sochár.Titul vyšiel aj v českom jazyku: Bergogliův seznam (2014).

Skladom

12,13 €

E-kniha
E-kniha: Farby pravdy
E-kniha: Farby pravdy

Tamera Alexanderová

2. diel. V meste poznačenom vojnou sa istá žena púšťa do beznádejného pátrania a istý muž musí čeliť minulosti na mieste, ktoré ho takmer zničilo.Tennessee v roku 1866. Podľa posledného listu, ktorý Írka Catriona O’Tooleová dostala od svojho dvojčaťa Ryana, musel jej brat po vstupe na americké územie narukovať do armády Konfederácie. Keďže ho vyslali do Franklinu v Tennessee, pravdepodobne sa zúčastnil na krvavej bitke pri tomto meste, v ktorej padli tisícky mužov. Catriona opúšťa milovanú vlasť iba s kôpkou peňazí, ktoré jej Ryan poslal, a v sprievode svojej cholerickej sedemročnej sestry Nory sa vydáva hľadať ho do Ameriky, kde túži začať nový život.Wade Cunningham, bývalý unionistický vojak, ktorý vstúpil do radov novovzniknutej tajnej služby Spojených štátov, prichádza do Franklinu odhaliť sieť falšovateľov peňazí na povojnovom Juhu. Aby prenikol do ich kruhov, predstiera, že bojoval na strane Konfederácie. Catriona a jej nezbedná ryšavá sestra mu od prvej chvíle padnú do oka, preto ho šokuje, keď zistí, že Catriona vlastní jedny z najlepších exemplárov falošných bankoviek, aké kedy videl. Zo ženy, čo si získala jeho srdce, sa tak rýchlo stáva hlavná podozrivá v závažnom prípade, ktorého vyšetrovaním poverili práve jeho.Úspešná autorka Tamera Alexanderová prináša hutný historický román s rozvetvenou zápletkou, ktorý sa dotýka tém, ako sú pravda, zrada a nečakaná láska medzi zdanlivými nepriateľmi. Kniha ukazuje, že Boh dokáže vyťažiť dobro aj z našich životných zlyhaní.

Ihneď na stiahnutie

11,19 €

E-kniha
E-kniha: Stav sa o jej srdce
E-kniha: Stav sa o jej srdce

Tamera Alexanderová

Príbeh, v ktorom sa spája téma rodiny s vysokým a vplyvným postavením, politika a srdcia bijúce pre lásku je späť Tamera Alexanderová prenáša čitateľa do obdobia železníc a vyostreného napätia Éry rekonštrukcie v roku 1870.Alexandra je jedinou dcérou nashvillského právnika, potomka zakladateľov mesta, a ich rod sa považuje za súčasť spoločenskej elity. Alexandra sa snaží vysporiadať so zármutkom zo smrti svojho snúbenca a jej otec svoju dcéru tlačí do svadby so starým vdovcom, čo Alexandra odmieta, pretože túži byť učiteľkou, presne ako jej bývala láska. Rozhodne sa vzdorovať svojej rodine a začne nasledovať svoj sen o výučbe na rodiacej sa slobodnej Fiskovej univerzite.Medzitým sa vlastník coloradskej železnice, Sylas Rutledge, pokúša získať kontrakt na rozšírenie svojej železnice v Nashville. Vďaka tomu si uvedomí, aké silné a prekvapivé puto ho spája s Alexandrou.Alexandra v tejto knihe neúnavne bojuje nielen za svoju budúcnosť, ale aj budúcnosť svojich študentov. Snaží sa vyriešiť zlé podmienky školy a povzbudzovať svojich študentov, aby vytrvali, hoci sa veci zdajú pochmúrne a beznádejné. Život Alexadry a Sylasa sa zvláštne prepojí a čitateľ sleduje príbeh, v ktorom sa obaja snažia dosiahnuť svoje ciele a zároveň sa učia otvárať pre novú lásku.Autorka tu ponúka svet plný odvahy, cti a nádeje. Čitateľ sa tu stretáva s neuveriteľne silnou a inšpirujúcou ženskou postavou, ktorá sa nevzdáva napriek zložitým okolnostiam. Je to príbeh o odhodlaní meniť veci a žiť svoje túžby, príbeh o tvrdej práci, ktorá sa vyplatí.

Ihneď na stiahnutie
-30%

9,49 €

Noc je tvoja
Noc je tvoja

Amanda Dykesová

Amanda Dykesová vo svojom románe postupne odhaľuje farbisté záhady ukryté pod rúškom noci v temných zákopoch. V románe Noc je tvoja dáva život dvom mladým ľuďom, ktorí vo svojich životoch zažili na svoj vek veľmi veľa. Prvá svetová vojna vo Francúzsku zúri a vrýva sa do životov ľudí v podobe zmarených plánov, ale aj svetlých nádejí.Pre vojaka s tienistou minulosťou, Matthewa Petticrewa, utŕžené rany vzbudzujú túžbu po svetle a dodávajú mu chuť bojovať. Mireilles vojna zoberie nielen bezpečný domov, ale aj tých, ktorých milovala. Jej život sa rúca a ona je nútená žiť v lesnej divočine, kde ju nečakane objaví hŕstka vojakov. Noc vojny postupne prežiaria hviezdy dôvery, odvahy a obetovania sa. Nechajte sa vtiahnuť do historického románu od Amandy Dykesovej, Noc je tvoja, kde Boh lieči zranenia a premieňa ich na kvety lásky.

Skladom

19,30 €

E-kniha
E-kniha: Zašepkaj jej meno
E-kniha: Zašepkaj jej meno

Tamera Alexanderová

Román z veľkostatku Belle Meade. Román Zašepkaj jej meno je zasadený do prostredia slávneho nashvillského žrebčína Belle Meade Plantation. Preplietajú sa v ňom zápasy južanskej spoločnosti po skončení vojny Severu proti Juhu s osudmi muža a ženy, ktorých bolestivo poznačila zrada blízkej osoby. Olivia Aberdeenová, vdova po mužovi, ktorý bol za zradu voči Juhu brutálne zavraždený, sa v meste stáva nežiaducou osobou, preto vďačne prijíma pozvanie „tety“ Elizabeth Hardingovej, panej statku Belle Meade, aby sa stala hlavnou gazdinou. Po príchode zažíva veľké sklamanie a dozvedá sa pravý dôvod, prečo generál Konfederácie William Giles Harding súhlasil s jej príchodom. Olivia nenachádza na statku útočisko, aké očakávala, a nečakane podľahne citom voči Ridleymu Adamovi Cooperovi, ktorý ani v najmenšom nepôsobí ako pravý južanský gentleman.Ridley Cooper sa napriek svojmu južanskému pôvodu rozhodne bojovať na strane Únie, čím si od niektorých vyslúži označenie zradcu. Hoci občianska vojna oficiálne skončila, v jeho vnútri pokračuje ďalej. Na statok Belle Meade prichádza s túžbou osvojiť si „dar“, ktorý má Bob Green, hlavný tréner koní a bývalý otrok. Ridleyho tajomstvo ich môže oboch stáť život. Kým Ridley sa potrebuje vyrovnať so „zradou“ milovaného Juhu, Olivia je odhodlaná vyhnúť sa zrade za každú cenu.

Ihneď na stiahnutie
-30%

9,69 €

E-kniha
E-kniha: Noc je tvoja
E-kniha: Noc je tvoja

Amanda Dykesová

Tajomná pieseň v lese... Odhalenie vo vojnou sužovanom Francúzsku... Cesta za nádejou.Zákopy veľkej vojny sú tienisté miesto. Hoci tam seržant Matthew Petticrew prišiel s minulosťou dávno poznačenou tieňmi, skutočná tvár boja so sebou prináša nové rany, ktoré doňho vyrývajú túžbu po svetle a rozhodnutie bojovať zaň. Jednej noci Matthewa s jeho druhmi očarí taký čistý zvuk, taký nadpozemský hlas, že im poskytne úľavu – aj keď len na chvíľu. Zanedlho sa zákopmi začnú šíriť chýry aj od ďalších, ktorí počuli túto uspávanku. Ten hlas nazvali Anjel z Argonne, tajomná neviditeľná bytosť, ktorá za sebou na hroboch bez mien zanecháva vence.Mireilles vyrastala v divokej hlbočine Argonského lesa a po tom, čo do jej idylického domova vtrhne vojna a pripraví ju o veľa, sa ocitne uprostred trosiek svojho života v ústraní. Keď ju Matthew so svojimi dvomi nečakanými spoločníkmi objaví, musia sa vydať na cestu, ktorá každého z nich navždy zmení... a možno napokon rozžiari svetlo v tme. So stým výročím odhalenia pomníka Hrob neznámeho vojaka vznikol dojímavý príbeh inšpirovaný odvahou vojakov z prvej svetovej vojny.

Ihneď na stiahnutie
-30%

13,99 €

E-kniha
E-kniha: Invázia
E-kniha: Invázia

Owen Matthews

Britsko-ruský novinár a spisovateľ Owen Matthews preniká do zákulisia konfliktu, ktorý rozpútalo Rusko na Ukrajine, počnúc chodbami Kremľa až po zákopy v Mariupole. Rusko-ukrajinská vojna je najvážnejšou geopolitickou krízou od čias druhej svetovej vojny, no napriek tomu jadro konfliktu ostáva záhadou. Vladimir Putin sa zmenil z vypočítavého diktátora na hazardného hráča, čím vystavil svoj režim a samotné Rusko riziku zničenia. Prečo?Owen Matthews čerpá informácie zo svojho dvadsaťpäťročného novinárskeho pôsobenia v Moskve a vezme čitateľov na cestu do histórie k otráveným koreňom konfliktu, ako aj do obdobia pandémie covidu-19, keď skrsol Putinov plán invázie poznamenaný paranojou hrozby zo Západu.Kniha Invázia je plná svedectiev súčasných aj bývalých dôverníkov Kremľa a jeho propagandistickej mašinérie a zajatých ruských vojakov, ktorí podávajú správy o Rusku i o tom, čo sa deje na Ukrajine. Vďaka nim sa Matthews snaží odhaliť príčiny vypuknutia vojny a zároveň rozpráva o tom, čo sa dialo počas prvých šiestich mesiacov od invázie. Panoramatický pohľad na dôvody a potenciálne dôsledky vojny je výnimočným a neprehliadnuteľným záznamom konfliktu, ktorý otriasol celou Európou.

Ihneď na stiahnutie
-19%

16,90 €

E-kniha
E-kniha: Miriam
E-kniha: Miriam

Fero Rajec

​Autentický príbeh z nedávnych slovenských dejín. Autentický príbeh z nedávnych slovenských dejín. Miriam Grossmanová nemala ľahký život. Počas Slovenského štátu prišla o svojich najbližších, ktorým sa už nepodarilo odísť do Palestíny. Jej spomienky sa spájajú s rodným domom a so susedmi, ktorí jej zachránili život. Spomienky si nechávala pre seba, nechcela nimi priťažiť synovi. Až na sklonku života sa rozhodla svoj príbeh nahovoriť do diktafónu a zanechať ich synovi, ktorého pre emigráciu vyše dvadsať rokov nevidela.

Ihneď na stiahnutie
-33%

7,99 €

E-kniha
E-kniha: Tanečnica
E-kniha: Tanečnica

Michaela Ella Hajduková

Julienova rodina a ďalšie tisíce židov zomreli strašnou smrťou v koncentračných táboroch. Jedna z mojich dvoch najlepších kamarátok má vytetované číslo, ktorého sa nikdy nezbaví. Druhá zomrela pod rukami doktora Mengeleho, ktorého meno vyslovila Olive len pošepky a cez zovreté pery. Ako jej mám po tom všetkom povedať, že som odišla do Nemecka a vzala si Nemca v nacistickej uniforme?Bohémske 20. roky 20. storočia v Paríži. Geraldine de Laffont tancuje vo vzduchu na čiernych stuhách. Jej životom je divadlo Folies Bergére a jeden nemecký muž. Je mladá a bezstarostná, až kým pritvrdo nedopadne na zem – jej stuhy sa zmenia na nacistické vlajky a milovaný muž má odrazu nacistickú uniformu.Zdrvená Geraldine poznačená príchodom vojny stráca viac ako len vlastné ilúzie. Osud jej vracia lásku, ale berie viac, ako je človek schopný uniesť. Jej mrazivý príbeh je ako zostup do neznámeho podzemia. Začnete v krásnom zámku a pôjdete hlbšie... chodby času vás prevedú životom odvážnej ženy a vzápätí vás nepripravených hodia z pompéznych divadelných dosiek do zbombardovaných Drážďan. Okázalé chodby Reichstagu v Berlíne i šesť mŕtvych detí vo vodcovom bunkri. Ako hlboko sa dá ukryť pravda?O mnoho rokov neskôr prichádza do Paríža Júlia rozhodnutá vypátrať svoje korene. Skutočnosť, že zdedila zámok, však zďaleka nie je takým šokom ako to, že otvorí Pandorinu skrinku a vypustí z nej všetky hrôzy, ktoré musela prežiť jedna nešťastná... Tanečnica.

Ihneď na stiahnutie
-28%

7,90 €

Nezmazateľný dojem
Nezmazateľný dojem

Tamera Alexanderová

Príbehy z Belmontu • 1. Kniha Nezmazateľný dojem je prvou zo série Príbehy z Belmontu. Pútavo načrtáva príbeh mladej dievčiny Claire Laurentovej, ktorá sa čerstvo vyrovnáva so smrťou matky aj so stratou rodinného zázemia. Osud ju zaveje ďaleko od domova, kde dostáva príležitosť azda prvýkrát v živote, spoľahnúť sa výsostne sa seba a nájsť nielen stratenú sebadôveru, ale aj vieru v Boha.Nezmazateľný dojem je v porovnaní s inými románmi osobitý v tom, že svoju dejovú kulisu má vystavanú na skutočných miestach a historicky reálnych postavách. Možno aj preto sa číta výborne a vôbec nie je ťažké stotožniť sa s umne a živo vykreslenými postavami. Román Nezmazateľný dojem vtiahne do deja!

Vypredané

13,10 €

DVD: O Bohoch a ľuďoch
DVD: O Bohoch a ľuďoch

Xavier Beauvois

Film režiséra Xaviera Beauvoisa natočený podľa skutočných udalostí. Francúzsky film inšpirovaný skutočným príbehom komunity cisterciánskych mníchov v alžírskom mestečku Tibhirine, ktorí museli čeliť teroristickej hrozbe a v dramatickej situácii riešiť otázku či zostať alebo odísť. Zachytáva obdobie ich života počas občianskej vojny od roku 1993 až po ich únos v roku 1996.O bohoch a ľuďoch prináša svedectvo o vernosti mníchov, sile viery a duchovnom porozumení, ktoré sa snažili šíriť medzi kresťanmi a moslimami.Jazyk: slovenský, francúzsky. Titulky: slovenské. Celkový čas: 118 min.

Vypredané

8,34 €

Tak toto je Boh?
Tak toto je Boh?

Michael Ots

Odpovede na desať najčasťejších argumentov proti kresťanstvu. Táto kniha sa zrodila zo série obedných diskusií s nekresťanmi, no počas rozprávania pribúdajú ďalšie a ďalšie otázky aj zo strany autora. Ide o snahu pravdivo, reálne a úprimne odpovedať na skutočne pálčivé otázky, ktoré hýbu každým človekom."Väčšina z otázok, ktoré som dostal, sa týkajú samotného Boha - nie jeho existencie, ale toho aký je, jeho charakteru," vysvetľuje Michael Ots. "Aký to je Boh? Ako môže byť dobrý ak schvaľuje vojny a utrpenie, potláča sexualitu, trestá svojho vlastného Syna?!" S nesmiernou múdrosťou a láskou sa autor snaží odpovedať na každú z týchto otázok. A niektoré z jeho odpovedí môžu byť šokujúce!

Vypredané

8,73 €

Vojna bohov
Vojna bohov

Kyle Idleman

Ako poraziť modly, ktoré sa usilujú získať si vaše srdce. Kniha Vojna bohov pomáha každému veriacemu uznať, že falošní bohovia, či už poznaní, alebo nepoznaní, vedú vojnu v každom z nás s úsilím o miesto slávy a kontroly nášho života. To, čo nás skutočne vzďaľuje od Ježiša, sú naše srdcia, ktoré sa neupriamujú celé k nemu, ale k falošnej modle – krajšej a lákavejšej.A modly sa prispôsobili dnešnej dobe – už neuznávame kamenných bôžikov, ale moderné idoly. Nedovoľme, aby hlavné miesto v nás zabralo niečo pominuteľné, aby falošní bohovia vyhrali vojnu o naše srdce. Ježiš je cesta, pravda a život. Ježiš je náš Boh. Jediný a zvrchovaný. Len vtedy všetko zapadne na to správne miesto a budeme žiť v plnosti pravdy, ktorá oslobodzuje.

Vypredané

10,90 €

Brat Andrej - Boží tajný agent
Brat Andrej - Boží tajný agent

Janet Benge; Geoff Benge

Kresťanskí hrdinovia - kedysi a dnes. Brat Andrej – Boží tajný agent bol holandský misionár, ktorý v čase Studenej vojny pašoval Biblie do komunistických krajín. Založil organizáciu Open Doors, ktorá doteraz pomáha prenasledovaným kresťanom a šíri Biblie po celom svete.

Vypredané

3,88 €

Carlo Maria Martini - Prorok dialógu
Carlo Maria Martini - Prorok dialógu

Andrea Tornielli

Katastrofické zážitky z rokov vojny boli pre neho znamením, aby zanechal všetko a venoval telo aj dušu Spoločnosti Ježišovej, ktorá ho doviedla k povolaniu kňazstva a k štúdiu teológie. Hovoríme o osobnosti, ktorej vplyv prekročil hranice rodného Talianska. Hovoríme o Carlovi M. Martinim, kardinálovi najväčšej diecézy v Európe. Vatikanista Andrea Tornielli, autor knihy Carlo Maria Martini - Prorok dialógu, ho opisuje ako jedného z najcharizmatickejších osobností katolíckej Cirkvi.Martini sa venoval prisťahovalcom, ale i ekumenizmu. Bol biblickým učencom s medzinárodným renomé, zaoberajúci sa rozporuplnými otázkami ako:umelé oplodnenie,kňazský celibát,manželstvá homosexuálov,katolícke školy a sloboda vzdelávania, no jeho obľúbenými témami zostali aj:staroveký Jeruzalem,Sväté písmo.Recenzia: Carlo Maria Martini - Prorok dialógu na stránke blog.zachej.sk

Vypredané

8,44 €

Dávam všetko
Dávam všetko

Františka Sebíňová

Životopis kontesy Františky Honrichs Coudenhovej. Kniha prináša pútavé rozprávanie o poctivom hľadaní Božej vôle. To mladú nemeckú šľachtičnú privádza až k rozhodnutiu vzdať sa vlastných predstáv o živote, stať sa rehoľnou sestrou a zasvätiť sa službe chudobným. Príbeh ponúka autentickú možnosť nahliadnuť za kláštorné múry a sprevádzať sestru Anežku očisťujúcim procesom zjednotenia sa s trpiacim Kristom.Dej sa odohráva na pozadí dvoch svetových vojen. Prináša hodnoverné svedectvá o prenasledovaní veriacich počas komunizmu, ktoré však hrdinke príbehu paradoxne otvára dvere k splneniu veľkej životnej túžby.

Vypredané

3,22 €

Sloni a kapradí
Sloni a kapradí

C. S. Lewis

Sbírka esejí, která přináší Lewisův originální pohled na otázky spojené s: krizí autority,možností styku s mimozemským životem,apokalyptickou vizí poslední noci světa,smyslem studia v době války,účinností křesťanské modlitby,či podstatou a důležitostí odpuštění v lidském životě.Lewis je obecně znám jako obhájce pravověrného křesťanství. V těchto osmi esejích se projevuje jako energický pisatel a mistr anglicky psané prózy týkající se náboženského myšlení a křesťanské praxe. Žádná část této knihy však není abstraktní či suchou teologickou prací. Lewis byl nesmírně nadaným laikem, a proto tolik laiků na jeho dílo reaguje.

Vypredané

6,40 €

Mezi peklem a nadějí
Mezi peklem a nadějí

Ibrahim Alsabagh

Tak dlouho se nedařilo ukončit válku v Sýrii, až jsme otupěli a přestali vnímat, co se v této zkoušené zemi děje. Syrský františkán, otec Ibrahim Alsabagh, se spolubratry Aleppo a jeho obyvatele neopustil ani v těch nejhorších okamžicích. A napsal o tom strhující knihu. Plnou každodenního strádání, ale také naděje a znamení, že Bůh člověka neopouští ani v nejbezvýchodnější situaci. Kde celé rodiny ohrožuje podvýživa, kde je čím dál dražší bydlení a nedostupná zdravotní péče, tam církev s vírou v Krista a s láskou k bližnímu usiluje o síť vztahů a brání chaosu. Kde dopadají rakety teroristů na domy nejchudších i na kostely, kde je nedostatek elektřiny i pitné vody, tam otec Ibrahim a jeho spolubratři dodávají útěchu, rozdávají potravinové balíčky a vodu z vlastní studny.

Vypredané

13,10 €

Nezlomený
Nezlomený

Laura Hillenbrandová

Skutočný príbeh z druhej svetovej vojny o prežití, odhodlaní a odpustení. Jedno májové popoludnie roku 1943 sa americký bombardér zrútil do Pacifiku a zmizol. Zostali po ňom len roztrúsené trosky a mastné fľaky oleja, benzínu a krvi. A potom sa to stalo – na hladine sa objavila niečia tvár. Bola to tvár mladého nadporučíka, bombometníka, ktorý sa úpenlivo snažil dostať sa k záchrannému člnu a vliezť doň. Bol to začiatok jednej z najneobyčaj­nejších odyseí druhej svetovej vojny. Nadporučík sa volal Louis Zamperini. V detstve bol prešibaným a nenapraviteľným delikventom, vykrádačom domov, gaunerom, čo utekal z domu a vyvážal sa vlakmi načierno. Ako tínedžer sa vo svojej vzdorovitosti preorientoval na beh a objavil v sebe zázračný talent, ktorý ho dostal až na olympiádu v Berlíne a vďaka ktorému mal jednu míľu za štyri minúty na dosah ruky. Keď však vypukla vojna, z atléta sa stal letec. Vydal sa na dráhu, ktorá ho doviedla k leteckej pohrome, na malý nafukovací čln a nekonečne šíre otvorené more. Zamperiniho unášal prúd v člne, ktorý sa ledva udržal nad vodou, a on musel o hlade a smäde odolávať žralokom, nepriateľskému letúnu a neskôr ešte oveľa ťažšej skúške. Zamperini na pokraji síl čelil zúfalstvu duchaplnosťou, utrpeniu nádejou, odhodlaním a humorom, brutalite vzdorom. Či už osud Louisovi prial, či hádzal polená pod nohy, vždy závisel od jeho pevnej vôle napnutej do krajnosti. Laura Hillenbrandová je vo svojej novej a dlho očakávanej knihe rozprávačkou s rovnako hutným a prenikavým štýlom, akým sa preukázala v knihe Seabiscuit: Americká legenda. Nezlomený, nezabudnuteľný príbeh o púti človeka až do krajností, je svedectvom o nezlomnosti ľudskej duše, tela i ducha.

Vypredané

9,60 €

Bez dcéry neodídem
Bez dcéry neodídem

Betty Mahmoodyová; William Hoffer

Keď si bystrá a energická Američanka Betty brala v najkrajších rokoch života svojho ošetrujúceho lekára, nelákala ju vidina blahobytu na výslní miestnej spoločenskej smotánky. A už vonkoncom sa nedala zviesť iránskym pôvodom svojho partnera. Úprimne ho ľúbila a ani tri roky romantického vzťahu k tomuto amerikanizovanému Iráncovi jej nenaznačili, akú trpkú príchuť bude mať pre ňu moslimský svet, keď ho zakúsi na vlastnej koži. Na konci dovolenky v Teheráne v manželovej rodine zistí, že ju spolu s jej päťročnou dcérkou čaká netušené a absurdné poddanstvo v cudzom ovzduší a v úplne vzdialenej kultúre. Dlhé mesiace jej trvá, kým si v prísnom svete islamu nájde nových priateľov, ktorí jej pomôžu uskutočniť dramatický únik. Povinne zahalená do čádoru, v ukrutných podmienkach vojny s Irakom, prenasledovaná nepochopením, nachádza Betty na svojej dobrodružnej ceste z iránskeho zajatia oporu vo svojej dcérke, bez ktorej by nedokázala žiť.

Vypredané

13,48 €

Nejsilnější zbraň
Nejsilnější zbraň

Roy Wenzl; Travis Heying

Emil Kapaun, vojenský kaplan a hrdina korejské války. „Vojáci, kteří byli Kapaunovi nablízku… ho nazývali světcem, viděli v něm dar od Boha. My tu dnes oceňujeme jeho odvahu. Tento americký voják nikdy nevystřelil ze zbraně, a přece zacházel s nejsilnější zbraní ze všech. Miloval své bratry natolik, že byl ochoten zemřít, aby oni mohli žít.“ (Barack Obama při udělení Medaile cti otci Emilu J. Kapaunovi, 11. dubna 2013)Otec Emil Joseph Kapaun (1916–1951), americký vojenský kaplan s českým jménem i českými kořeny, je jednou ze světlých postav korejského konfliktu v 50. letech minulého století. S jeho nevšedním příběhem se konečně mohou seznámit i čeští čtenáři.Jeho příběh se zpočátku odvíjel zcela obyčejně a nenápadně. Svou odvahu, obětavost i poctivě žitou víru prokázal tento muž v plné míře až tváří v tvář protivníkům na bojištích v komunisty ovládané Severní Koreji. Kapaun byl řadě svých spolubojovníků posilou, mnohým z nich dokonce zachránil život, o čemž svědčí i tato kniha. Od roku 1993 probíhá jeho kanonizační proces. Posmrtně se mu nedávno dostalo i nejvyššího amerického vojenského vyznamenání.

Vypredané

9,60 €

Nový začátek
Nový začátek

Maria Calasanz Ziescheová

Pokračování románu Návrat. V roce 1948 byla Marie Ziescheová určitou dobu nablízku jednomu těžce nemocnému navrátilci z válečného zajetí. Umírající stále hovořil o Thomasu Volknerovi, který ho přivedl zpět k víře a s velkou osobní obětavostí mu pomáhal v hodinách tělesného utrpení. Poskytoval mu duchovní stravu a dělil se s ním i o každodenní suchý chléb. Když se Thomas Volkner po Adenauerově zásahu v Moskvě mohl vrátit domů, autorka se s ním osobně seznámila. Prožívala s ním zápas o uzdravování vnitřních ran utrpěných ve válečném zajetí a napsala tento příběh.

Vypredané

9,41 €

Bella a Sebastian
Bella a Sebastian

Nicolas Vanier

Podľa románu Cécile Aubryovej.Píše sa rok 1943, vo svete zúri druhá svetová vojna. Do dediny uprostred Álp prinášajú nemecké vojenské oddiely vládu strachu. Napriek tomu sa niektorí ľudia rozhodnú postaviť sa zlu na odpor. V tom istom čase sa celá dedina spája proti Belle, veľkému a mocnému ovčiarskemu psovi, ktorý sa túla po alpských pastvinách. Sebastián, chlapec z hôr, si zaumieni, že ju zachráni a že Bella, divoká a osamelá ako on, bude jeho priateľkou. Podarí sa však Sebastiánovi zvíťaziť nad predsudkami horalov?

Vypredané

10,99 €

Svatá Jana z Arku
Svatá Jana z Arku

Louis de Wohl

Strhující příběh svaté Jany z Arku (1412-1431) je určen především starším dětem, ale s chutí si jej přečtou i dospělí. Nenápadnou dívku Janu oslovil archanděl Michael a předal jí poslání postavit se do čela francouzské armády proti anglickým okupantům. Jana dosáhla fantastického vojenského úspěchu, získala francouzskému králi korunu, ale nakonec byla zrazena, nespravedlivě odsouzena a upálena na hranici. Nejde o legendu, její neuvěřitelný příběh je historicky bohatě zdokumentován; Jana z Arku byla roku 1920 svatořečena a prohlášena patronkou Francie.

Vypredané

6,69 €

Plánování nemyslitelného
Plánování nemyslitelného

Petr Luňák

Československé válečné plány 1950-1990. Tato publikace, kterou připravil přední znalec v oboru Petr Luňák, obsahuje 14 unikátních dokumentů z českých vojenských archívů. Jde vesměs o válečné plány Československé lidové armády a jejich shrnutí od roku 1950 do roku 1990. Sborník uvádí Luňákova studie, zasazující dokumenty do historického kontextu. Jako přílohy jsou připojeny nedávno objevený dokument z roku 1961 o snížení vodní hladiny Vltavy v případě konfliktu a rozhovory s československými generály vedené v letech 2002-2004. Vychází ve spolupráci s Ústavem pro soudobé dějiny AV ČR.

Vypredané

16,59 €

Miriam
Miriam

Fero Rajec

​Autentický príbeh z nedávnych slovenských dejín. Miriam Grossmanová nemala ľahký život. Počas Slovenského štátu prišla o svojich najbližších, ktorým sa už nepodarilo odísť do Palestíny.Jej spomienky sa spájajú s rodným domom a so susedmi, ktorí jej zachránili život. Spomienky si nechávala pre seba, nechcela nimi priťažiť synovi. Až na sklonku života sa rozhodla svoj príbeh nahovoriť do diktafónu a zanechať ich synovi, ktorého pre emigráciu vyše dvadsať rokov nevidela.

Vypredané

11,59 €

Ekonomické důsledky míru
Ekonomické důsledky míru

John Maynard Keynes

V českých podmínkách poněkud méně známá práce světově proslulého anglického ekonoma a politika J. M. Keynese je brilantní analýzou důsledků vyplývajících z přijetí Versailleské smlouvy.Keynes na základě své osobní účasti na jednání ve Versailles a důkladné znalosti zvažovaných variant poválečného uspořádání ukazuje, že konečná podoba Versailleské smlouvy je sama o sobě zárodkem velkých konfliktů v budoucnu. Kniha, jejíž první vydání vyšlo v roce 1919, tak má ojedinělý přídech vysoce výstižné předpovědi.

Vypredané

9,22 €

Medžugorje - dny války
Medžugorje - dny války

sestra Emmanuela

"Na těchto stránkách nehledejte profesionálně sestavený obraz politické situace v Bosně a Hercegovině, ještě méně pak odborný popis pohybů vojsk nebo působivou reportáž žurnalisty, který se pídí po silných dojmech. Najdete tu spíše spontánní vylití srdce..."Odporúčame Vám: Moje srdce zvíťazí.

Vypredané

7,08 €

Vojna nemá ženskú tvár
Vojna nemá ženskú tvár

Světlana Alexijevičová

Kniha Vojna nemá ženskú tvár najčerstvejšej držiteľky Nobelovej ceny za literatúru Svetlany Alexijevič vychádza v slovenskom preklade už druhý raz. Oproti prvému vydaniu z roku 1990 však ide o rozšírenú verziu, objavujú sa v nej pasáže vyškrtnuté bdelým sovietskym cenzorom i celkom nové výpovede pamätníčok Veľkej vlasteneckej vojny. Svetlana Alexijevič pátra po inej tvári vojny. Nezaujímajú ju medaily a rady a vyznamenania, v pamätiach stoviek žien, ktoré zažili vojnu ako jej priame účastníčky so zbraňou v ruke, loví to, čo je neprenosné, to najosobnejšie – zážitky, ktoré utkveli na kožiach vojačiek i zdravotníčok, zážitky, ktorých sa nemožno zbaviť, nemožno ich vytesniť z pamäti, ani zo snov. Hrôza vojny sa v dokumentárnej koláži Svetlany Alexijevič strieda s prekvapujúcou ľudskosťou a odkrýva tak celkom inú tvár vojny, tvár, ktorú by sme v kusých kapitolách učebníc dejepisu hľadali len márne.

Vypredané

14,94 €

Deník (Anne Frank)
Deník (Anne Frank)

Anne Franková

Annelies Marie Franková (12. června 1929 – březen 1945) v roce 1933 s rodiči uprchla z Německa do Amsterodamu, kde se rodina od roku 1942 skrývala v půdním bytě. Dospívající Anne psala od 12. června 1942 do 4. srpna 1944 deník.Po prozrazení skrýše byla rodina odvezena do koncentračních táborů v Německu, přežil jen otec. Anne zahynula v Bergen-Belsenu. Po válce otec deník vydal, byl přeložen do mnoha jazyků a zdramatizován. Toto české vydání obsahuje poprvé nově nalezené a dosud nepublikované stránky.

Vypredané

12,42 €

Izajáš - svědectví o vítězící důvěře
Izajáš - svědectví o vítězící důvěře

Gabriela Ivana Vlková

rozhovor vedl Petr Vaďura. Záznam cyklu rozhlasových dialogů Petra Vaďury s RNDr. Ivanou Vlkovou, řeholní sestrou řádu dominikánek a děkankou Cyrilometodějské teologické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci o knize Izajáš, jednom z vrcholných textů Starého zákona.Tento spis nejvíc ovlivnil i jiné biblické autory a náboženské ovzduší Palestiny na přelomu letopočtu. Jednotlivým oddílům předchází vždy nástin dobového pozadí. Samotný výklad textu sleduje stopu důležitých motivů napříč celou knihou a odhaluje tak její teologické a duchovní poselství.Navíc se snaží ukázat, jak prorok promlouval k aktuálním problémům Judska 8. století př. Kr. včetně dočasného údělu judských přesídlenců do Babylonu. Sympatický je ekumenický přístup obou autorů k tomuto období starozákonních dějin.Kniha vychází zároveň v nakladatelství Kalich i Vyšehrad.

Vypredané

12,42 €

1 z 2
logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Doručenie zadarmo nad 39 € pri platbe vopred (platí pre vybrané služby)

userAvatar

Overené zákazníkmi

Ďalšie hodnotenia

100%

dodacia lehota

kvalita komunikácie

* hodnotenia za posledných 90 dní

userAvatar

PAVOL, 24.3.2024

žiadna

userAvatar

Ľubomír, 20.3.2024

Veľmi dobrý. Zatiaľ nemám zlú skúsenosť

userAvatar

JOZEFÍNA, 19.3.2024

Obchod je nedaleko môjho bydliska, s dlhou otváracou dobou.

100% zákazníkov <br/> nás odporúča

100% zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2024 Zachej.sk