Knihy o chudobe

Knihy o chudobe

(14 produktov)

V dobách nedávno minulých bol človek odkázaný na pomoc susedov a veľa krát aj neznámych ľudí. Bolo t...

Filtre

Kategórie

Najobľúbenejšie
Najnovšie
Najlacnejšie
Najdrahšie
Najvyššia zľava
List Jakubův (Nový Zákon 15)
List Jakubův (Nový Zákon 15)

Rudolf Hoppe

Malý stuttgartský komentář. Patnáctý svazek tzv. Malého stuttgartského komentáře ke knihám Nového zákona přibližuje list apoštola Jakuba, který je prvním z tzv. "katolických listů" - tedy těch, které se obracejí na celé křesťanstvo (katolický = úplný, všeobecný), zatímco třeba sv. Pavel píše své listy jednotlivým křesťanským obcím či osobám. List nabádá křesťany ke zcela zásadní změně chování, neboť hrozí, že v krizových situacích či podbízením se světu ztratí svou víru.

Vypredané

5,43 €

Odvaha žít lásku
Odvaha žít lásku

Georgette Blaquiereová

O křesťanském manželství jako místu uskutečňování Boží lásky. ,,Intímne partnerstvo života a lásky tvorí muž a žena, dávajú lásku a odovzdávajú život.“ hovorí Ján Pavol II. vo svojom posolstve z 1. januára 1994.Kniha Odvaha žíť lásku nám pomáha reagovať na túto výzvu a kreslí obrysy spirituality pre manželský život. V čase, keď sa toľko ľudí zaujíma, kto by mal tvoriť rodinu, v čase, keď sa popisujú ,,nové rodinné mozaiky,“ sa autorka obracia k Božiemu slovu, ktoré je prijaté v tradícii Cirkvi a ktoré popisuje pravú lásku medzi mužom a ženou. Tam sa nám ukazujú nie súbory zákonov, ktoré musíme dodržiavať, ale návrhy, ako dokonale prežiť lásku v páre. Jasným štýlom tu autorka poukazuje na veľkosť a originalitu kresťanského manželstva.

Vypredané

6,69 €

Otec dětí ulice
Otec dětí ulice

Stefano Stimamiglio

Kdo zachrání život, zachrání celý svět. Kniha vypráví o jezuitském kňezi Georgu Sporschillovi (nar. 1946 v Rakousku), který zasvětil svuj život službě opuštěným dětem a nejchudším rodinám, nejprve ve Vídni, posléze v Rumunsku, v Moldávii a Bulharsku.

Vypredané

10,28 €

Viděno jinak
Viděno jinak

Giuseppe Forlai

Evangelní rady chudoby, čistoty a poslušnosti jsou většinou spojovány se zasvěceným životem. Giuseppe Forlai se v této knize dívá na chudobu, čistotu a poslušnost jinak, než je obvyklé.Přístupně a velmi prakticky nastiňuje, jak mohou být evangelní rady inspirací a velkým darem pro každého, kdo se hlásí ke Kristu. I nezadaný laik, diecézní kněz, vdaná žena nebo ženatý muž mohou čerpat z těchto tří pramenů živé vody a pít z nich i mimo zdi klášterů či řeholních komunit.

Vypredané

4,56 €

Vnitřní světlo - meditace jako čistá modlitba
Vnitřní světlo - meditace jako čistá modlitba

Laurence Freeman

Kanadský benediktin Laurence Freeman je známým autorem řady knih o křesťanské meditaci, s níž má bohaté zkušenosti. Spolupodílel se na organizování křesťanského meditačního společenství v Montrealu, roku 1991 založil v Anglii Mezinárodní centrum světového společenství pro křesťanskou meditaci.Aktivně se podílí také na mezináboženském dialogu. V knize s podtitulem Meditace jako čistá modlitba nepodává teoretický rozbor, ale praktický návod, doplněný řadou užitečných postřehů a rad, které během let nasbíral. Kniha bude užitečná každému vážnému zájemci o tuto křesťanskou praxi.

Vypredané

8,27 €

Odvaha mít strach
Odvaha mít strach

Marie Dominique Molinié

Marie Dominique Molinié, dominikánský kněz, kazatel a exercitátor v úvodu knihy říká: „Kapitoly této knihy nejsou rozvrženy podle nějakého pevného plánu, v celek je nepojí osnova, ale téma s variacemi. Téma je dáno třemi slovy: Nechte se tvárnit. Není to příliš originální, není to ani těžké uskutečňovat. Těžko se to však chápe – chci říci těžko chápe tak, abychom to i dělali... Úkolem není být silný, ale přijmout světlo, nevzpírat se mu, ani před ním nekličkovat...

Vypredané

9,12 €

Růžencová rozjímání
Růžencová rozjímání

Antonín Šuránek

Krátké úvahy pátra Antonína Šuránka se vztahují k jednotlivým desátkům růžence podle ctností (víra, naděje, láska k Bohu, láska k bližnímu, chudoba, čistota, poslušnost, tichost a pokora srdce, umrtvenost, usebraná mysl – mlčení, modlitba, zápor sebelásky).

Vypredané

2,42 €

Momentky ze života Matky Terezy
Momentky ze života Matky Terezy

Leo Maasburg

Život Matky Terezy nám často znie ako legenda. Albánske dievča, ktoré sa stalo misionárkou v Indii a bolo anjelom chudobných. Nie len kresťania, ale aj hinduisti, moslimovia a neveriaci zbožňovali túto ženy, ocenenú v roku 1979 Nobelovou cenou za mier a považovali ju za svätú. Zo špinavých kútov Kalkaty vydávala svedectvo kresťanskej charity celému svetu.Autor knihy Momentky ze života Matky Terezy, Leo Maasburg tam bol: ako otec Leo pracoval mnoho rokov po boku Matky Terezy ako kňaz, poradca, prekladateľ a spolucestujúci. Jeho dielo je zhrnutím nádherných a povzbudzujúcich príbehov, zázrakov a svedectiev, ktoré zažil po boku Matky Terezy a je posolstvom nádeje aj pre našu dobu.Kniha vyšla ja v slovenskom jazyku: Matka Tereza: Neobyčajné príbehy (2015).

Vypredané

10,67 €

Tři šálky čaje
Tři šálky čaje

Greg Mortenson; David Oliver Relin

Jeden muž staví cestu k míru… kámen za kamenem, školu za školou. Mortensonův příběh protkaný dramatickými momenty, romantikou a dobrými skutky, nám připomíná moc myšlenky dobra a sílu obsaženou v rozhodnutí jednotlivce vytrvat ve své práci tváří v tvář obrovským překážkám. V roce 1993 se horolezec Greg Mortenson ocitl po neúspěšném pokusu zdolat vrchol K2 na chudém pákistánském venkově v pohoří Karakoram. Dobrosrdečnost místních obyvatel ho dojala natolik, že přislíbil vrátit se zpět a postavit zde školu.Tři šálky čaje je příběh o tomto slibu a neuvěřitelných výsledcích, kterých se podařilo dosáhnout. Za více než deset let postavil Mortenson na tomto nebezpečném území, kde se zrodil Tálibán, ne jednu ale pětapadesát škol, navštěvovaných převážně dívkami. Jeho příběh plný ohromující odvahy se stal testamentem síly lidskosti.

Vypredané

9,60 €

Se Schweizerem v Africe
Se Schweizerem v Africe

Edgar Berman

Kniha Se Schweizerem v Africe je románem i vzpomínkovou knihou zároveň. Podklady k ní vytěžil ze svého pobytu v africké nemocnici autor knihy Edgar Berman, který nabízí ve svém díle zcela originální pohled na lékaře, filosofa, znamenitého hudebníka, člověka s mimořádným smyslem pro odpovědnost, člověka hluboce soucitného, mnohdy však prchlivého a neústupného, jakým byl Albert Schweitzer.

Vypredané

11,55 €

Rodiny v núdzi
Rodiny v núdzi

Soňa Vancáková

Ak môžeme hovoriť o publikácii, ktorú obrazne nazveme "dokumentácia milosrdenstva" alebo citlivosť na chudobu kresťanskej lásky, tak monografia Rodiny v núdzi je práve tohto typu. So zvláštnou radosťou vítam iniciatívy, ktoré prinášajú zlepšenie životnej situácie rodín v núdzi. Monografia obsahuje "denné cesty" citlivosti na ľudskú chudobu ukazuje čitateľovi ako veľa treba ešte urobiť v sociálnej oblasti, nie niekde ďaleko v misijných krajinách, ale vo vlastnej krajine a meste. (Ks. Prof. dr. hab. Piotr Morciniec)Téma publikácie je neodškriepiteľne aktuálna. Ľudí, ktorí sa dostali na okraj spoločnosti z rôznych dôvodov, spája fenomén hmotnej núdze. Devízou predloženého textu je, že autorku k napísaniu publikácie viedli osobné skúsenosti s rodinami v núdzi. Niekoľkoročné skúsenosti s rodinami na pokraji existencie sú zreteľné, rovnako ako pozitívny a neodsudzujúci postoj k týmto ľudom. (Mgr. Ján Knapík, PhD.)Publikácia je popretkávaná skutočnými príbehmi ľudí, ktorí denno - denno čelia krajnej chudobe. Venuje sa aj predstaveniu občianskeho združenia Maják nádeje pôsobiaceho v Košiciach, jeho hlavným činnostiam, výsledkom a víziam. Aj vďaka tomuto sa môže stať inšpiratívnou pre všetkých, ktorí hľadajú konkrétne návody, ako pomáhať vo svojom bezprostrednom okolí. (PhDr. Zuzana Ring)Mať otvorené srdce pre všetkých, ktorým osud kľukatí cestu životom, je dnes veľmi vzácne. Som rád, že ľudia s poslaním pomáhať slabým, existujú aj v našej mestskej časti. Takými sú členovia občianskeho združenia Maják nádeje, predmetom činnosti ktorého je zmierňovanie a odstraňovanie morálnej a hmotnej biedy rodín v sociálnej núdzi. (Ing. RNDr. Emil Petrvalský, starosta mestskej časti Košice)

Vypredané

5,82 €

2 z 2
logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Doručenie zadarmo nad 39 € pri platbe vopred (platí pre vybrané služby)

userAvatar

Overené zákazníkmi

Ďalšie hodnotenia

100%

dodacia lehota

kvalita komunikácie

* hodnotenia za posledných 90 dní

userAvatar

Radoslav, 28.1.2024

odporucam

userAvatar

Radovan, 26.1.2024

Nadherná knižka hlavne pre mladých.

userAvatar

Pavol, 23.1.2024

doporučujem

100% zákazníkov <br/> nás odporúča

100% zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2024 Zachej.sk