Knihy s fotografiami

Knihy s fotografiami

(31 produktov)

Dnes si už zdokumentujeme všetko. Zdarne navarený obed, momentku z bicyklového výletu, futbalový záp...

Filtre

Kategórie

Najobľúbenejšie
Najnovšie
Najlacnejšie
Najdrahšie
Najvyššia zľava
Prechádzky slovenskou prírodou
Prechádzky slovenskou prírodou

Miroslav Saniga

Január • • • December. Docent Miroslav Saniga, ornitológ, milovník prírody, zanietený fotograf a kresliar, pozýva čitateľa na skutočné prechádzky slovenskou prírodou. Dokonca to berie ako poslanie tejto knihy, povzbudiť človeka, aby sa vydal do prírody, kde je každá chvíľka jedinečná. Neopakovateľne a čarovné zážitky v prírode zachytáva aj v tejto knihe. Zanietené texty a nádherne fotografie vás donútia obdivovať slovenskú nádheru od januára až do decembra. Nenechajte si ujsť túto krásu, ktorú nám daroval náš Stvoriteľ!

Vypredané

12,42 €

Pre radosť - zo srdca
Pre radosť - zo srdca

Simon Baum

Originálny darček určite poteší každého obdarovaného. Nový typ pozdravov na mnoho príležitostí. Obsahuje klasický pozdrav s voľným miestom pre text, na obálke je ľahko odstrániteľným lepidlom pripevnený zošitok plný farebných fotografií a myšlienok, tzv. miniperla. Priložená je elegantná farebná obálka.V sérii Zo srdca ďalej vyšli:K tvojmu sviatkuPre mladomanželovPre priateľaBlahoželámSlová povzbudenia

Vypredané

1,46 €

S Kristom po Via Dolorosa
S Kristom po Via Dolorosa

Marián Gavenda

Úplne nové a originálne spracovanie krížovej cesty nielen na pôstne obdobie. Pomáha veriacemu v duchu prejsť a v srdci prežiť Ježišovu historickú bolestnú cestu, ktorou kráčal od Pilátovho sídla na vrchol Golgoty. Zároveň čitateľa pozýva pripojiť sa k pútnikom a prejsť v duchu či spomienke súčasnou jeruzalemskou Via Dolorosa. Jej atmosféru približujú autentické fotografie.Knižka však predovšetkým ponúka podnety na uvažovanie, ako môže človek dneška niesť s Kristom kríž na bolestných krížových cestách života. Praktické katechézy sú pretkané biblickými citátmi, doplnené podnetmi na rozjímanie a modlitbu.

Vypredané

4,80 €

Svätý Cyril a svätý Metod
Svätý Cyril a svätý Metod

Marcel Pecník et al.

1150 rokov živého odkazu pre Slovensko. Nová publikácia o sv. Cyrilovi a sv. Metodovi prináša nový netradičný, no atraktívny pohľad na ich dielo a odkaz. Textové časti knihy, napísané populárno náučným štýlom, predstavujú život a význam vierozvestcov vo sférach kultúry, vedy, náboženstva a politiky.Kniha obsahuje aj ukážky z dobových dokumentov a krásnu obrázkovú prílohu, plnú fotografií umeleckých diel a predmetov s vyobrazenou cyrilometodskou tématikou a inštitúcií nesúcich ich meno.Kniha je trojjazyčná slovensko-rusko-anglická. Je vhodná ako učebná pomôcka, i reprezentatívny dar. Spája hodnotné vedomosti s pútavými obrazovými časťami.

Vypredané

9,60 €

Dedko, rozprávaj
Dedko, rozprávaj

Monika Kopřivová

„Za všetko musíme v živote platiť - za mladosť hlúposťou a za múdrosť starobou.“ (Václav Dušek)Unikátny darček pre každého dedka, starého otca, či jednoducho zrelého muža. Starostlivo vybrané otázky pomôžu zachytiť život starého otca od detstva až po súčasnosť. Kniha sa stane:pri vyplňovaní zábavou a naplnením;po vyplnení cenným rodinným pokladom.Formát 25 x 30 cm, tvrdé dosky, papier vysokej gramáže a pevná knižná väzba zaručuje vysokú životnosť, dobrú vpisovateľnosť a príjemnú budúce čítanie.Kniha Dedko, rozprávaj! je darčekom nielen pre samotného dedka, ktorý si môže pri nej zaspomínať na históriu, ale aj pre mladšie a budúce generácie.

Vypredané

22,21 €

Ottova veľká rodinná encyklopédia
Ottova veľká rodinná encyklopédia

Kvalitná a rozsiahla rodinná encyklopédia, v ktorej sú všetky poznatky prehľadne usporiadané do jednotlivých tematických celkov. Vyčerpávajúce, komplexné informácie o vybraných témach ušetria čas, potrebný na zložité vyhľadávanie čiastkových poznatkov z viacerých zdrojov. najnovšie znalosti z oblastí: fauna, flóra, ľudské telo, technika a vynálezy, veda, náboženstvo, mytológia a filozofia, človek a spoločnosť, dejiny umenia, hry a voľný čas, vesmír, zem a zdroje energie, geografia, história, ekonómia, športviac ako 5 000 odborných informáciítakmer 1 500 fotografiívyše 500 zaujímavostívýkladový slovníkpodrobný register

Vypredané

19,39 €

Rok v prírode
Rok v prírode

Miroslav Saniga

Fascinujúce fotografie, zaujímavé príhody so zvieratami, rozprávanie pretkané láskou ku všetkému živému – to je ďalšia kniha známeho vedca a popularizátora Miroslava Sanigu. Zoznamuje nás s dejmi, ktoré v prírode prebiehajú pravidelne počas roka a pozýva nás prežiť dobrodružstvo ich spoznávania priamo v lone hôr, lúk či parkov.Ako autor hovorí: "Prial by som si, keby vás jej čítanie vtiahlo do diania v zákutiach prírody, odkiaľ sa vám bude len ťažko-preťažko vracať do reálneho sveta. Ak po jej prečítaní pocítite väčšiu potrebu navštevovať skaly, hory, či lúky, bude to pre mňa najkrajšia odmena. Moje srdce by veľmi potešilo, keby sme sa stretli niekde na potulkách a mohli by sme spolu obdivovať krásy a velebnosť našej prírody."

Vypredané

9,12 €

Z Deníčku svaté Faustyny
Z Deníčku svaté Faustyny

Kateřina Lachmanová (ed.)

S Korunkou k Božímu milosrdenství. Citáty z publikace sestry Faustyny Kowalské Deníček – Boží milosrdenství v mé duši vybrala a sestavila Kateřina Lachmanová. Drobná dárková publikace s barevnými fotografiemi.

Vypredané

1,16 €

Milan Stanislav Ďurica 1925 - 2015
Milan Stanislav Ďurica 1925 - 2015

František Vnuk

Kniha Milan Stanislav Ďurica 1925 - 2015 je životopisným profilom kňaza, historika Milana S. Ďuricu. Vychádza pri príležitosti jeho životného jubilea. Kniha je plnofarebná a jej prevažnú časť tvoria okomentované fotografie z rodinného albumu rodiny Ďuricovej.

Vypredané

14,55 €

Fatima, naše naděje + Té Paní jež zem naši navštěvuje
Fatima, naše naděje + Té Paní jež zem naši navštěvuje

Pavel Dokládal (ed.)

Barevné současné fotografie z Fatimy i černobílé historické. Předmluva od kard. Duky a biskupa Vokála. Součástí knihy je i samostatný sešitek, který obsahuje liturgické texty, modlitby nejen Jubilea Fatimy a texty písní a kánonů.Odporúčame Vám: FATIMA - CELÁ PRAVDA.

Vypredané

5,04 €

Cez kríž k svetlu
Cez kríž k svetlu

Marián Gavenda

Kňaz, spisovateľ, publicista prichádza s krásnou darčekovou knihou Cez kríž k svetlu.Fotografie krížov zo Slovenska a z celého sveta, od pápežských, až po obrázky krížov na horách či na poliach, sprevádzajú krátke úvahy autora spojené s týmto symbolom a s citátmi svätcov, spisovateľov a vedcov, ktorí sa rovnako ako každý človek vyrovnávali so svojimi krížmi a statočne ich niesli životom. Darčekom pre každého čitateľa je troška zeme vloženej do obálky knihy. Zem z Getsemanskej záhrady autor posvätil a priniesol ako darček čitateľovi zo Svätej zeme.Kniha obsahuje zem z Getsemanskej záhrady

Vypredané

12,51 €

Dějiny křesťanství pro mládež
Dějiny křesťanství pro mládež

Franco Cardini

200 let náboženského života v kultuře a společnosti. Komplexní, jedinečná, přehledná publikace je pohledem na středozemní, evropskou a světovou civilizaci, tedy na ta místa, kam církev během staletí přinesla Kristovo učení. Nabízí tak průřez dějinami křesťanství od jeho počátků až po současnost.Vybrané kapitoly z těchto dějin přinášejí nejen základní informace, ale rovněž hlubší vhled do problematiky dané historické etapy. Každá z kapitol obsahuje část souhrnnou, tematické texty, chronologické přehledy, mapky, obrázky a fotografie. V knize nájdete 68 historických map, 210 barevných ilustrací, přehledné informativní texty a chronologické přehledy.

Vypredané

12,52 €

V dobrém i ve zlém
V dobrém i ve zlém

Aleš Opatrný

Dárková publikace obsahuje hrst zamyšlení nad manželským slibem, krásné fotografie a motivační citáty na téma manželství a partnerských vztahů. Slib, který si manželé vzájemně dávají během svatebního obřadu, není něčím chvilkovým, co vyprchá, ale programem na celý život, k němuž je dobré se vracet.

Vypredané

9,60 €

Bratislava včera a dnes
Bratislava včera a dnes

Daniel Hevier; Alan Hyža

yesterday and today. V rámci novej edície Včera a dnes pripravilo vydavateľstvo Dajama prvú obrazovú publikáciu Bratislava – včera a dnes. Fotografia ako médium zobrazujúce realitu v určitom okamihu môže v dlhšom časovom úseku priniesť svedectvo napríklad aj o premenách miest či celých regiónov. Bratislava za posledných sto rokov je toho úžasným príkladom.Ako veľmi sa zmenila, kde zostala nedotknutá a z akých dôvodov sa tak stalo, ukazuje kniha fotografa Alana Hyžu a spisovateľa Daniela Heviera. Ponúka porovnanie historických pohľadníc so súčasnými fotografiami tých istých lokalít a prináša zamyslenie nad vynútenými či nevynútenými zmenami daných miest.Autori predstavujú mesto tak, ako ho videli fotografi a vydavatelia pohľadníc v prvej polovici 20. storočia, a tými istými miestami prechádzajú aj v roku 2014. Súbor 75 historických pohľadníc a 75 súčasných záberov spolu s krátkymi textami ponúka možnosť zastaviť sa a pouvažovať o prešporskom či bratislavskom genius loci.

Vypredané

14,50 €

Skvosty Európy
Skvosty Európy

Milan Holeček

Veľká kniha pamiatok. Mimoriadna publikácia Skvosty Európy, ktorej autorom je Milan Holeček, bola aktualizovaná a doplnená. Zahŕňa tak všetky európske pamiatky zaradené do zoznamu UNESCO do roku 2016. Zaujímavé informácie o každej pamiatke ilustrujú nádherné fotografie. Európa je vymedzená geograficky, preto publikácia nezahŕňa lokality z ázijskej časti Ruska, z Turecka či zo zámorských území európskych krajín (napríklad Grónska) ani z krajín, ktoré geograficky patria k Ázii (napríklad Cyprus). Štáty sú zoradené abecedne podľa slovenských názvov. Každý je uvedený všeobecným prehľadom základných údajov, stručnou charakteristikou polohy štátu, geografických pomerov, histórie a stavu pamiatok a prírody s jednoduchým kartografickým zobrazením polohy krajiny na svetadiele a rozložením popisovaných pamiatok.

Vypredané

24,24 €

Apoštolské cesty Benedikta XVI.
Apoštolské cesty Benedikta XVI.

Šebastián Labo

II. diel 2008 - 2009. Druhý zväzok diela Apoštolské cesty Benedikta XVI. mapuje cesty Svätého Otca v rokoch 2008 – 2009, keď navštívil Spojené štáty americké, Austráliu, Francúzsko, africké krajiny Kamerun i Angolu, Svätú zem a Česko. Autor každú cestu výstižne charakterizuje a prináša aj podstatné časti homílií a príhovorov, ktoré na týchto cestách odzneli.Knihu obohacuje aj farebný fotodokumentačný materiál a mapky navštívených štátov.

Vypredané

7,76 €

Vatikán mojimi očami
Vatikán mojimi očami

Marcel Šefčík

Hovorí sa, že všetky cesty vedú do Ríma. A srdcom Ríma je Vatikán. Kniha Marcela Šefčíka Vatikán mojimi očami predstavuje tento najmenší štát sveta z troch uhlov pohľadu. Hlavná a najzákladnejšia línia sa týka verejného pohľadu na fungovanie celého politicko-náboženského a inštitucionálneho aparátu Vatikánu. Druhý pohľad je očami sprievodcu, ktorý čitateľa zavedie hlavne na také miesta, na ktoré sa bežní turisti nedostanú. Nakoniec je to osobný pohľad autora na udalosti, ktoré vo Vatikáne sám zažil. Publikáciu dopĺňajú farebné fotografie.

Vypredané

18,33 €

Dolu Váhom a dolu Nitrou na bicykli
Dolu Váhom a dolu Nitrou na bicykli

Eva Dučaiová

14 cyklistických trás. Milovníkom cykloturistiky a riek je určený titul Dolu Váhom a dolu Nitrou na bicykli. Malebnú cestu dolu Váhom opísal už v 19. storočí Alojz Mednyanský, avšak nie zo sedla bicykla. Autorka Eva Dučaiová na ceste dolu Váhom ponúka 500 km dlhú trasu od prameňa Čierneho alebo Bieleho Váhu až po jeho ústie do Dunaja rozdelenú do siedmich dní. K cyklistickému putovaniu dolu Váhom autorka pridala ešte aj cestu dolu riekou Nitra, a tak nadšenci cykloturistiky majú možnosť počas ďalších štyroch dní absolvovať takmer 260 km a spoznať našu štvrtú najdlhšiu rieku.Cyklistické putovanie popri riekach – 14 cyklistických trás popri rieke Váh a rieke Nitratipy a zaujímavosti na trasáchfarebné fotografiepanoramatické fotografieprofily trásitineráre a prevýšenia trásmapové výrezy so zakreslenými trasami

Vypredané

12,56 €

Ignác z Loyoly
Ignác z Loyoly

Hugo Rahner; Leonard von Matt

Bratr známého teologa Karla Rahnera píše populárně čtivé meditace o životě zakladatele jezuitů, doprovázené více než dvěma sty uměleckými černobílými fotografiemi. Kniha patří mezi nejoblíbenější tituly s jezuitskou tématikou.

Vypredané

16,49 €

Viery a vyznania
Viery a vyznania

Christopher Partridge

Nový sprievodca náboženstvami sveta. V dejinách ľudstva prispelo náboženstvo nielen ku vzniku civilizácií, ale aj priamo ovplyvnilo a v súčasnosti stále ovplyvňuje medzinárodné vzťahy a významné svetové udalosti. Na príprave tejto rozsiahlej prepracovanej publikácie o náboženstvách všetkých čias sa zúčastnilo vyše 80 prispievateľov z celého sveta, ktorí zhromaždili najnovšie poznatky o najvýznamnejších náboženstvách. Výsledkom ich úsilia je kniha, ktorá ponúka kapitoly o jednotlivých náboženstvách, zasvätené články približujúce život vyznávačov všetkých veľkých náboženstiev, kapitoly o chápaní náboženstva, o starovekých náboženstvách, pôvodných náboženstvách aj o náboženstvách východnej Ázie. Ďalej tiež úvahy o vzniku nových náboženstiev či alternatívnych duchovných smerov a užitočný slovník pojmov.Publikácia je bohato ilustrovaná 200 farebnými fotografiami, mapami a grafmi. Privítajú ju všetci tí, ktorí sa snažia porozumieť zložitosti a rozmanitosti v oblasti svetových náboženstiev.

Vypredané

24,15 €

Papež Benedikt XVI. v České republice
Papež Benedikt XVI. v České republice

Tato publikace přináší kromě velkého množství barevných fotografií, které zachycují různé okamžiky z třídenní papežské návštěvy, také všechny proslovy, homilie a pozdravy papeže Benedikta XVI., dále proslovy prezidenta České republiky Václava Klause, kardinála Miloslava Vlka, brněnského biskupa Cikrleho, předsedy ČBK arcibiskupa Graubnera, předsedy Ekumenické rady církví v ČR Pavla Černého, rektora Univerzity Karlovy Václava Hampla, zástupce studentů akademické obce Jaroslava Lormana a pozdrav zástupce mládeže Vladislava Janouškovce.Tak tato publikace přináší vzpomínku na návštěvu papeže v České republice a také nám připomíná jeho poselství.

Vypredané

10,86 €

Slovensko - tajuplná príroda / Slovakia - mysterious nature
Slovensko - tajuplná príroda / Slovakia - mysterious nature

Jaroslav Košťál

Obrazovou prechádzkou prírodnou krajinou Slovenska je veľká a reprezentačná kniha renomovaného fotografa a environmentalistu Jaroslava Košťála pod názvom Slovensko – tajuplná príroda. Ako už napovedá názov, autor sa snaží svojím fotoaparátom priblížiť čitateľom najkrajšie a najzaujímavejšie prírodné zákutia Slovenska trošku iným spôsobom a poukázať prostredníctvom viac ako 200 nádherných fotografií aj na symbiózu človeka a prírodnej krajiny. V knihe nechýbajú slovenské a anglické texty, ktoré dokumentujú jednotlivé zábery.

Vypredané

24,20 €

YOUCAT na každý den
YOUCAT na každý den

citáty křesťanských osobností. 365 citátů křesťanských osobností s krásnými fotografiemi. Inspirace na každý den v roce a také krásný dárek, který potěší (nejen) mladé.Rozmer: 14 x 15 cm

Vypredané

12,51 €

Bratislava pre deti
Bratislava pre deti

Daniel Kollár; Viera Poláková

Bratislava pre deti je prvý dielom edície Výlety s deťmi, ktorý ponúka 25 najkrajších výletov pre deti v Bratislave a jej bezprostrednom okolí. Množstvo informácií, textov, fotografií a ilustrácií je ideálnym námetom na plánovanie rodinných výletov a zmysluplného trávenia voľného času s deťmi. Doplnkom knihy je aj maľovaná mapa Bratislavy a okolia s naznačenými výletmi. Kniha a mapa sú vložené do plastového obalu a vytvárajú spolu jeden celok.

Vypredané

12,56 €

Kostol Nanebovzatia Panny Márie v Sečovciach
Kostol Nanebovzatia Panny Márie v Sečovciach

Peter Sklenčár; Július Magyar

Kostol Nanebovzatia Panny Márie je dominantou, ústredným bodom a duchovným stánkom Sečoviec. Prežil rôzne časy, menili sa jeho patróni, správcovia, kňazi, ale prežil aj časy skazy, keď bol zničený a nanovo povstal z ruín. Nachádza sa v ňom mnoho krásnych a cenných sakrálnych aj umeleckých diel. Jedinečnú duchovnú atmosféru vytvárajú oltáre, krstiteľnica, kazateľnica, plejáda sôch, krásne vitrážové okná či historický organ. Cieľom publikácie bolo opísať a fotograficky zdokumentovať všetky dostupné informácie o minulosti aj súčasnosti sečovského kostola. Môže teda slúžiť ako dobový dokument, ako zdroj informácií, aj ako turistický sprievodca.

Vypredané

12,13 €

Kultúrny atlas Slovenska
Kultúrny atlas Slovenska

Daniel Kollár; Kliment Ondrejka

Druhé vydanie Kultúrneho atlasu Slovenska má mierne pozmenené a aktualizované vydanie.Jeho štruktúra vychádza z existencie historicko-geografických regiónov, v ktorých sú zakreslené jednotlivé kultúrno-historické pamiatky. Najvýznamnejšie pamiatky sú zvýraznené červenou farbou, žltá farba označuje mestá a dediny, v ktorých sa nachádzajú. Najzaujímavejšie pamiatky sú predstavené aj krátkymi textami a fotografiami.Nechýbajú plániky najvýznamnejších mestských pamiatkových rezervácií a múzeí v prírode. Okrem pamiatok zapísaných do Zoznamu svetového prírodného a kultúrneho dedičstva UNESCO sme do atlasu zaradili aj kultúrno-historické pamiatky, ktoré z pohľadu autorského tímu najvýraznejšie charakterizujú rozmanitosť sakrálnej, svetskej a ľudovej architektúry a ich lokálny, regionálny alebo národný význam z hľadiska jednotlivých historických období.

Vypredané

9,95 €

Géniovia sveta zvierat
Géniovia sveta zvierat

Sally Boysenová; Deborah Custanceová

Neobyčajné poznatky o najbystrejších tvoroch našej planéty. Publikácií o zvieratách je veľa. Väčšina prináša encyklopedické informácie o živočíšnom svete ako celku alebo sa venuje konkrétnemu živočíšnemu druhu či zvieratám žijúcim v istom prostredí. Táto kniha je však iná. Ako napovedá už jej názov, kritériom výberu bola inteligencia, bystrosť, vynachádzavosť, ktorej sú zvieratá schopné. Cieľom knihy je predstaviť najbystrejších predstaviteľov živočíšnej ríše, ich fascinujúce a pre mnohých z nás celkom neznáme schopnosti, ktoré by sme u zvierat nikdy nepredpokladali. Dozviete sa v nej, ktoré zvieratá sú schopné používať nástroje, ako sa dorozumievajú, či sú schopné empatie a spolupráce, či vedia počítať a naučiť sa cudzí jazyk, a veľa iných zaujímavých skutočností. Erudovaný text z pera odborníčky, podložený mnohými vedeckými experimentmi, dopĺňajú krásne autentické fotografie a názorné obrázky. Vďaka tejto knihe získate celkom iný pohľad na úžasný svet zvierat, ktorý pre nás skrýva ešte veľa prekvapení.

Vypredané

19,40 €

Od Tekova vietor veje
Od Tekova vietor veje

Andrej Chudoba; Milan Hlôška

Kniha plná krásnych fotografií a spomienok na ľudí, ktorí tvorili obraz života našich dedín. Svedectvo ich života má v dnešnej dobe nevýslovnú výpovednú hodnotu. Autori sa preto obracajú k nim, aby tak vyjadrili aj úctu k našej slovesnosti, tradíciám, zvykom a obyčajom. Druhé vydanie je doplnené o niektoré obrazy kroja, inovované fotografie, obrázky s náboženskou tematikou, ktoré nebolo možné uverejniť v prvom vydaní knihy a ktoré boli dôležitou súčasťou príbytkov. Kniha teda oživuje spomienky na dávne a minulé, obracia pozornosť na vzácne dary našich predkov. Veríme, že v nej nájdete krásu, poučenie a povzbudenie či polahodu.  

Vypredané

12,23 €

Barvy lásky
Barvy lásky

Bruno Forte

Manželství a krása Boží. Autor se obrací na manželské páry a na ty, kteří se na manželství připravují a představuje jim, jak se jejich vzájemná láska může neustále prohlubovat a růst, když ji budou prožívat podle vzoru Nejsvětější Trojice. Nápaditými fotografiemi ilustrovaná knížka v pevné vazbě může být vhodným dárkem ke svatbě i k výročí svatby.

Vypredané

9,60 €

Slovensko - príbeh stredoveku / Slovakia - medieval story
Slovensko - príbeh stredoveku / Slovakia - medieval story

Tomáš Hulík

Obrazovou prechádzkou po najstarších historických pamiatkach Slovenska je veľká a reprezentačná kniha renomovaného fotografa a dokumentaristu Tomáša Hulíka pod názvom Slovensko – príbeh stredoveku. Autor na svojich potulkách Slovenskom zvečnil známe aj menej známe stredoveké sakrálne aj svetské stavby Slovenska do viac ako 200 fotografií. V knihe nechýbajú slovenské a anglické texty, ktoré spolu s obrazom navodzujú pre čitateľa čarovnú atmosféru.

Vypredané

24,20 €

Krok do tmavé noci
Krok do tmavé noci

Miloš Doležal

Příběhy faráře Josefa Toufara, jeho vrahů a čihošťského zázraku se zprávami archeologa, antropologů a soudního lékaře o exhumaci. Krok do tmavé noci je volným pokračováním knihy předcházející (Jako bychom dnes zemřít měli, která byla v roce 2012 vyhlášena v anketě Lidových novin Knihou roku). Ve čtrnácti příbězích - kombinacích reportážních postupů se studiem archivních dokumentů a výpověďmi svědků a pamětníků - autor odhaluje nově zjištěná fakta a svědectví, která se váží k osobnosti Josefa Toufara, jeho mučitelů a dobovému kontextu.Miloš Doležal se ve svém důkladném pátrání dostal k řadě archiválií, které neměl při přípravě prvé knihy k dispozici – nalezl Toufarovy zápisky, korespondenci, část knězovy knihovny a řadu dalších důležitých osobních dokumentů i unikátních fotografií, a také identifikoval filmové záběry mučeného kněze, pořízené Státní bezpečností a překvapivě dochované do současnoti.

Vypredané

20,86 €

Jubilejný rok Sedembolestnej Panny Márie
Jubilejný rok Sedembolestnej Panny Márie

Kniha obsahuje aj hodnotný dokumentárny film s osobnými svedectvami, vzácnymi archívmi či kázňou Jána Pavla II. v Šaštíne.Na začiatku príbehu o šaštínskej Panne Márii je manželské nedorozumenie, ktoré sa zázračne vyrieši na jej orodovanie. Postupne pribúdajú ďalšie a ďalšie zázraky na jej príhovor, zväčša telesné, lebo tie sú najlepšie preukázateľné. Dokladom o množstve divov sú písomné svedectvá z viac ako dvoch tisíc uzdravení, ktoré sa udiali v 18. storočí na jej príhovor. Ale uzdravuje Panna Mária v Šaštíne ešte aj dnes?

Vypredané

12,51 €

November
November

Peter Balun; Gábor Strešňák (ed.)

Očami ŠtB a ulice. Ide o druhé vydanie publikácie, pričom prvé Ústav pamäti národa vydal v roku 2009. Kniha prostredníctvom obrazového materiálu, dobových dokumentov z proveniencie rodiacich sa občianskych hnutí a komunistickej strany, ako aj denných situačných správ Štátnej bezpečnosti zo Slovenska dokumentuje prelomové udalosti konca roku 1989. Koncepcia publikácie vychádza z komparácie pohľadov na udalosti objektívom amatérskych, ale aj profesionálnych fotografov s pohľadom príslušníkov Štátnej bezpečnosti. Materiály ŠtB pritom ukazujú, akou optikou sa táto inštitúcia prakticky až do generálneho štrajku 27. novembra 1989 pozerala na rozmáhajúce sa protirežimné demonštrácie a ich organizátorov – stále ich vnímala komunistickou optikou ako „prostriedok rozvratu štátu".Podstatnú časť publikácie tvoria fotografie. Z prvých revolučných dní je ich málo, čo je pochopiteľné, veď strach z fotografovania na verejnosti sa odbúraval iba pomaly. S rastom eufórie, nadšenia a nádeje na skorú zmenu, rástol aj počet fotografií a videozáznamov. Je medzi nimi aj veľké množstvo málo známych fotografií od súkromných osôb, ktoré dokumentujú priebeh Nežnej revolúcie v jednotlivých regiónoch Slovenska. Fotografie dopĺňajú plagáty, letáky, výzvy, vyhlásenia, karikatúry a humorné kresby dokresľujúce atmosféru revolučných dní.

Vypredané

17,95 €

50 slavných fotografií
50 slavných fotografií

Hans-Michael Koetzle

Historie skrytá za obrazy. Fotografie jedinečným a zásadním způsobem formují způsob, jakým hledíme na svět a skutečnost kolem nás. Kniha 50 Photo Icons klade nejvýznamnější milníky na cestě dějinami fotografie pod mikroskop, aby tento kulturní vliv fotografie ukázala. Každá z kapitol se věnuje jednomu snímku, který do detailu popisuje a analyzuje z estetického a uměleckohistorického hlediska. Začíná úplně prvními stálými fotografiemi (Nicéphore Niépce a Louis Daguerre) a provází čtenáře až do dnešního dne skrze avantgardní fotografii dvacátých let a další slavné snímky.

Vypredané

29,10 €

Baroko
Baroko

Barbara Borngässer

Theatrum mundi - svět jako umělecké dílo. Ačkoli si s pojmem "baroko" každý vybaví nejspíš zámek ve Versailles a baziliku svatého Petra v Římě, toto uměleckohistorické období nabízí mnohem víc: velkoryse komponované knihovny, tajemné zahrady a parky, umělecký porcelán a iluzionistické malířství - to vše svědčí o jeho mnohovrstevnatosti a komplexitě. Tato kniha představuje cestu do světa minulosti, v němž lidé chápali svět jako velké divadlo, theatrum mundi. Vedle fundovaných textů je kniha výjimečná zpracováním fotografií. Objekty nejsou zachyceny jen tradičním způsobem celku a detailu, ale tzv. zoomovým principem, který umožňuje pozorovateli přiblížit i ty detaily, které nejsou ani při osobním kontaktu s dílem viditelné.

Vypredané

124,84 €

Lidé svatých zemí
Lidé svatých zemí

Marek Čejka

People of the Holy Lands. Fotografická kniha je průřezem autorových cest – hlavně na Blízký východ – a nabízí náhled do každodenních i méně všedních okamžiků tamních obyvatel, hlavně muslimů a židů. Společným jmenovatelem knihy jsou etno-náboženské komunity viděné skrze objektiv člověka, který se o Blízký východ zajímá nejen z odborné stránky, ale má zároveň postřeh pro detaily a smysl pro humor. Uvidíte tak nejen zajímavé záběry z mešit, synagog, kostelů, ale třeba i pozoruhodné snímky vojáků, krásu blízkovýchodních žen či náhled do soukromí rabínů. Finální podoba knihy vznikala ve spolupráci s naším předním fotografem a fotodokumentaristou Karlem Cudlínem.

Vypredané

9,80 €

Divňáci z Ňjújorku
Divňáci z Ňjújorku

Petr Nikl

V letech 2010 až 2011 jsem se stal lovcem lidí. Na koloběžce značky Xootr jsem křižoval Manhattanem a šmíroval podivíny. Posloužil mně k tomu drobný, čerstvě zakoupený foťák Cyber-shot. Fotil jsem za jízdy od boku, v parcích, na nárožích, v davu. Za úsměv, za dolar, někdy šlo o hubu. Fotky jsem pak poslušně obkreslil, fascinován vším, co se nedá vymyslet. Petr Nikl. Další autorská kniha Petr Nikla plná poezie a výtvarna z jeho dvouletého amerického pobytu.

Vypredané

19,50 €

Fotograf
Fotograf

Emmanuel Guibert; Didier

Rok 1986, konec července. Didier Lefevre odjíždí z Paříže na svou první fotografickou misi. Uprostřed války mezi Sověty a mudžáhidy má doprovázet tým Lékařů bez hranic do nitra Afghánistánu. Tato mise poznamená jeho život stejným způsobem, jakým tato válka poznamená současné dějiny. Album Fotograf, vystavěné na křižovatce osudů jednotlivců a geopolitiky, na průsečíku kresby a fotografie, je o náročném putování mužů a žen, kteří se pokoušejí napravit to, co jiní zničili. Slavné komiksové album z afghánské války fotografa Didiera Lefévra a výtvarníka Emmanuela Guiberta.

Vypredané

24,17 €

Rozmanité 19. storočie
Rozmanité 19. storočie

Elena Lukáčová; Jana Pohaničová

Architektúra na Slovensku od Hefeleho po Jurkoviča. Výnimočná obrazová publikácia, ktorá obsahuje kvalitné informácie a fotografie o architektúre 19. storočia na Slovensku v európskom historickom kontexte. Okrem historických faktov, podáva plastický obraz o vývoji architektúry z pohľadu funkčnosti, vedy, ale aj z hľadiska umenia.Zavedie čitateľa do čias, kedy sa stavali židovské synagógy, romantické zámky, napr. v Rusovciach, Bojniciach, či Smoleniciach, ako sa formovali liečebné domy v Bardejove, Trenčianskych Tepliciach, či vo Vysokých Tatrách, oboznámi ho s prvou konskou železnicou v Bratislave aj v Trnave.Kniha dáva prehľad o stavbách Slovenska v rôznych slohoch, či v slohových kombináciách. Je spojením účelnosti a krásy, ktorú tieto významné architektonické pamiatky predstavujú. Publikácia je určená nielen študentom a pedagógom dejín architektúry, ale aj širokej verejnosti.

Vypredané

19,30 €

2 z 2
logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Doručenie zadarmo nad 39 € pri platbe vopred (platí pre vybrané služby)

userAvatar

Overené zákazníkmi

Ďalšie hodnotenia

100%

dodacia lehota

kvalita komunikácie

* hodnotenia za posledných 90 dní

userAvatar

Katarína, pred týždňom

Precízne zabalené knihy, rýchle doručenie, možnosť platby na dobierku, záložka od Zacheja sa mi veľmi páči

userAvatar

Michaela, pred týždňom

Bývám spokojená s obchodem, vždy si tu vyberu něco, co mě zaujme:).

userAvatar

jela, pred týždňom

Rýchle dodanie, nádherné produkty. ODPORÚČAM!!!

100% zákazníkov <br/> nás odporúča

100% zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2024 Zachej.sk