Recenzie: Daniel

Recenzie: Daniel

O bludných kruhoch a bludných kameňoch

O bludných kruhoch a bludných kameňoch

Max Kašparu

-15%

2,47 €

4,0
D
Daniel (16)

3. marca 2019

Túto knihu by som nezaradil vyslovene do náboženskej litertúry, hoci autorom je gréckokatolícky kňaz. Je to skôr psychologická literatúra, ktorá má presah do náboženstva a občas sa naň odvoláva. Prečo by ste si ju teda mali prečítať? Pretože ľudský život je o vzťahoch. O vzťahu s ľuďmi, o vnútornom vzťahu k sebe samému, o vzťahu k Bohu. Treba sa starať o zdravie každého jedného z nich.

Odhodlaní zmeniť svet

Odhodlaní zmeniť svet

Július Slovák

-15%

9,35 €

3,0
D
verified
Daniel (16)

11. marca 2018

Od knihy som čakal veľa a dúfal som, že bude tou kresťanskou motivačnou knihou, ktorú môžem odporúčať všade možne. Ale jedna vec mi na nej výrazne nesedela. Július Slovák sa už veľmi dlho venuje práci vo svojom spoločenstve, v ktorom majú jazyk, ktorému vzájomne rozumejú, a ktorým komunikujú aj na chválach a vo svojich piesňach. Ten je ale menej zrozumiteľný ľuďom, ktorí sa s týmto štýlom rozprávania nestretli, a teda bežnému čitateľovi kresťanskej literatúry. Na môj vkus bolo až priveľa príbehov a vyjadrovania prevzatého zo Starého zákona. Až priveľa odvolávok na Božie kráľovstvo, kvôli ktorému sa treba zbrojiť, aby sme boli pripravení na boj. Tento jazyk je priveľmi podobný jazyku Starého zákona, v ktorom boli konflikty medzi národmi, boje, zotročovanie a nenávisť takmer súčasťou bežného života. Nový zákon nám ale priniesol porozumenie, vďačnosť, rešpektovanie a obetu. Preto treba ku knihe pristupovať s porozumením…

Úvahy na každý deň

Úvahy na každý deň

Ján Košturiak

-15%

2,47 €

5,0
D
Daniel (16)

4. februára 2018

Viete, Ján Košturiak je iný ako ostatní. Nie je ten ukážkový autor kresťanskej literatúry,ktorý píše o veľkých vnuknutiach či nevysvetliteľných úkazoch. Ako sám hovorí ,, V mojom živote neboli veľké a zlomové udalosti, horiaci ker alebo hromový hlas zhora” V jeho písaní je ale badať niečo, s čím som sa už dlho nestretol. A to je skúsenosť, v ktorej jasne vidieť slová zakladajúce sa na reálnom príbehu. Určite presvedčil o tom, že vie čo píše. Je rozdiel medzi písaním a písaním. Košturiak píše priamo, zrozumiteľne a kvalitne. Čo znamená kvalitne? Kus textu, ktorý ti nielen niečo dá, ale zároveň ti niečo iné vezme. Volajme to zámena. Literárny barter. Jeden názor dobrovoľne vymeníš za predošlý a svoju víziu za pohľad toho skúsenejšieho.

Päť jazykov lásky

Päť jazykov lásky

Gary Chapman

-15%

9,27 €

5,0
D
Daniel (16)

4. februára 2018

Môj verdikt znie: Je úžasná a doporučujem ju prečítať bez ohľadu na to, v ktorej fáze sa váš vzťah nachádza (žiaden vzťah je tiež jednou z fáz).

Prečo byť kresťanom?

Prečo byť kresťanom?

Timothy Radcliffe

-15%

11,05 €

4,7
D
Daniel (16)

4. februára 2018

Autor sa vyjadruje nielen ku kresťanstvu samotnému, ale prepája život viery s množstvom ďalších životných situácií, hoci, ako tvrdí v závere, rozsah knihy mu nedovolil venovať sa ďalším témam, ktoré by si to tiež zaslúžili. Venuje sa politike, dianiu vo svete, vyjadruje sa k manželstvu, sexualite a spolužitiu partnerov. Neodbočuje ani od témy životného prostredia a zároveň spomína a rozoberá komunikáciu v rámci Cirkvi a diskusiu s predstaviteľmi ostatných náboženstiev.

Keď Boh robí citronádu

Keď Boh robí citronádu

Don Jacobson

-15%

5,87 €

4,3
D
Daniel (16)

4. februára 2018

Názov knihy vo mne evokoval predstavu Boha ako barmana pripravujúceho limonádu. Prídeme úplne upachtený a prepotený z páliaceho slnka a objednáme si ľadovo vychladenú kolu. Ale on vie, že nám nemôže dať to, čo chceme. Dostaneme od neho to, čo potrebujeme. Nechce, aby naše zdravie poškodilo príliš veľa ľadu a rovnakovo vie, že trocha citrónovej príchute je osviežujúcejšie ako hnedá tekutina plná cukru a bubliniek. Toto si ale častokrát uvedomujeme až s odstupom času, a tak na “barmana” iba gánime a sprepitné mu radšej nedávame.

Nevyžádané rady mládeži

Nevyžádané rady mládeži

Marek Vácha

-15%

8,07 €

5,0
D
Daniel (16)

4. februára 2018

Pri písaní sa Marek zameriaval na maturantov a čerstvých vysokoškolákov a priznáva, že “rozumím spíše mužské duši než té ženské”, ale ani mne, ako odrastenému mládežníkovi, neboli jeho zamyslenia cudzie. Jeho uhol pohľadu je veľmi vzácny a podobných kníh pre mladých som naozaj veľa nečítal. Preto po nej skúste siahnuť aj vy, ktorí pracujete s mládežou, pretože verím, že v nej nájdete nejednu inšpiráciu.

Náš Boh nosí zásteru

Náš Boh nosí zásteru

brat Šavol

-15%

5,10 €

4,5
D
Daniel (16)

25. novembra 2017

O čom to tento kňaz z prostredia médií vlastne píše? O politike? O bulváre? O celebritách? O kauzách? Áno. O všetkom tomto a ešte viac. Avšak, toto je taká zvláštna kombinácia, je to skôr cirkevná politika s nádychom biblického bulváru, so staršími českými celebritami a zmienkou o životných kauzách, ktorých účastníkmi sme aj my. Zachytáva úlomky živej pravdy a súčasne je to nie vždy príjemné čítanie, pretože sa často dotýka celkom konkrétnych nedokonalostí, ktorými každý z nás bohato oplýva. Ale čím viac nepríjemná téma to môže byť, tým hlbšie zamyslenie dokáže brat Šavol svojimi pár vetami vynútiť.

Nebo nie je výmysel

Nebo nie je výmysel

Todd Burpo; Lynn Vincentová

-15%

9,27 €

4,7
D
Daniel (16)

19. novembra 2017

Pri čítaní tejto knihy nejde ani tak o štýl písania, ktorý je občas príliš rozvláčny, ako skôr o hlavnú myšlienku, ktorá je uvedená už názve. Nebo nie je výmysel. To je to, čo chce malý Colton (aktuálne už takmer tínedžer) odovzdať ľudom okolo seba.

Výstup na horu manželstva

Výstup na horu manželstva

Elias Vella

-15%

6,72 €

4,9
D
Daniel (16)

19. novembra 2017

Nie je určená iba manželom alebo snúbencom, ale každému, koho aspoň trocha zaujíma, ako to v tom manželstve asi funguje. Alebo prečo to niekomu v tom manželstve nefunguje a ako prispieť k náprave.

1 z 2
logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Doručenie zadarmo nad 39 € pri platbe vopred (platí pre vybrané služby)

userAvatar

Overené zákazníkmi

Ďalšie hodnotenia

100%

dodacia lehota

kvalita komunikácie

* hodnotenia za posledných 90 dní

userAvatar

Radoslav, 28.1.2024

odporucam

userAvatar

Radovan, 26.1.2024

Nadherná knižka hlavne pre mladých.

userAvatar

Pavol, 23.1.2024

doporučujem

100% zákazníkov <br/> nás odporúča

100% zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2024 Zachej.sk