Recenzie: Eva

Recenzie: Eva

Buď, kde si

Buď, kde si

Štěpán Smolen

-15%

9,27 €

4,9
userAvatar
Eva (24)

3. apríla 2020

Toto je jedno nádherné dielko, takúto knihu som ešte nečítala. Skvelo spracovaná idea, autor vtipne podáva veľmi hlboké myšlienky, nad ktorými sa treba zamýšľať do hĺbky, samozrejme sa dá prečítať ako pútavý príbeh, ale jej bohatstvo objavíte až zahĺbením sa do jednotlivých právd. To spracovanie sa mi veľmi páči! Je to také "must have" pre každého, kto hľadá odpovede vo svojom živote, veľmi silno odporúčam! Mne veľmi pomohla. :)

Úvahy o žalmoch

Úvahy o žalmoch

C. S. Lewis

-15%

9,78 €

5,0
userAvatar
Eva (24)

24. júla 2019

Keď som videla, že Porta Libri chystá novú knižku do tejto krásnej edície, tak ako správna lewismaniačka :) som sa na ňu veľmi tešila. Už som ju čítala po česky, kedysi dávno, ale vtedy mi prišla strašne zložitá. Po prečítaní tejto slovenskej verzie som nadšená. Podáva úplne nové pohľady na žalmy, na židovské chápanie sveta, posledného súdu, pomsty a preklínania, prírody a podobne a porovnáva ho s tým naším kresťanským, ale aj s pohanskými, napríklad s príbehmi o stvorení sveta naprieč náboženstvami. Lewis bol génius, táto kniha je veľmi hlboká a podáva zmysel a hĺbku žalmov v úplne novom svetle (aspoň pre mňa). Odporúčam každému, kto nechce zostávať pri čítaní Písma len na povrchu, ale chce pochopiť hlbšie súvislosti. Je to majstrovské dielo :-) Nedá mi však nespomenúť, že v texte je viacero chýb, či už gramatických, ale nachádzam aj chyby v súradniciach jednotlivých veršov, čo môže byť spôsobené aj odlišným prekladom Písma (ja používam katolícky, pričom v knihe je používaný anglikánsky preklad).

Bez ochrany

Bez ochrany

Miriam Grossman

-15%

5,95 €

5,0
userAvatar
Eva (24)

23. apríla 2019

Knihu som si kúpila na základe odporúčaní kamaráta a musím zhodnotiť, že ide o skvelú, oči otvárajúcu knihu, najmä v tejto dobe a na situácie, v ktorých sa začíname nachádzať už aj na Slovensku, kedy nás mladých ideológia "rovnosti" tlačí do kadejakých "slobodných" rozhodnutí a vôbec sa nepodporuje odlišný názor. Hlavné posolstvo je asi to, že ženy sú iné ako muži a tak je to dobre. Nie sme menejcenné, to vôbec nie. Sme si rovní, ale nie sme rovnakí. Je pre nás iné to, ako vníname intímne vzťahy a autorka to podporuje aj vedecky, dala si veľkú námahu s hľadaním dostupných nateriálov a vedeckých štúdií, ktoré by potvrdili jej zážitky z praxe. Veľmi odporúčam, najmä mladým hľadajúcim ľuďom! A nie len hľadajúcim, ale všetkým, úplne všetkým, aj rodičom! Prosím, prečítajte si ju :-)

Ničivá sila okultizmu

Ničivá sila okultizmu

Imrich Degro

-15%

5,02 €

4,9
userAvatar
Eva (24)

6. júla 2018

Fakt skvelá a poučná kniha. Nič strašidelné, ale veľmi poučne popísané, ako nás zlý zavádza rôznymi poverami a okultnými praktikami "strarých materí". Je to "must have" každej slovenskej kresťanskej rodiny, odporúčam ju každému, ktorý berie svoju vieru vážne a chce sa vyhnúť nástrahám zlého, ktoré sú v našej kultúre hlboko zakorenené. Nakoniec len dodám: kto má Boha, má všetko :-)

Perelandra

Perelandra

C. S. Lewis

-15%

8,46 €

5,0
userAvatar
Eva (24)

6. júla 2018

Druhá časť kozmickej trilógie predčila moje očakávania. Tento príbeh ma strhol už od začiatku! Lewis nádherne popisuje novú planétu, najviac sa mi však páči myšlienka nového raja, kde sa stretávame s novou "Evou". Je to krásny príbeh a pri tejto knižke som si predstavovala, aké by to bolo, keby sa to udialo na našej planéte a do sveta by nevniklo zlo a hriech. Lewis to popísal naozaj majstrovsky a občas som sa pristihla pri tom, že tomu príbehu naozaj verím :-) Odporúčam, Perelandra má silnejší kresťanský odkaz ako Malakandra, ak ste milovníkmi fantasy a pritom aj kresťan, je to dokonalá kniha pre vás! :-)

Malakandra

Malakandra

C. S. Lewis

-15%

8,46 €

5,0
userAvatar
Eva (24)

5. júna 2018

C.S. Lewis aj v kozmickej trilógii ukázal svoju genialitu. Táto knižka ma tak očarila, že som si hneď musela kúpiť ďalšie pokračovanie. "Zhltla" som ju za pár hodín. Najskôr som si nebola istá tým, že či je toto naozaj pre mňa, ale keď som sa dostala do deja, veľmi sa mi zapáčila. Autor opisuje dobrodružstvá dr. Ransoma tak verne, že som si musela hovoriť, že to je predsa len vymyslené :) Kresťanský podtón je zreteľnejší na konci knihy, no je prítomný explicitnejšie ako v Narnii. Každopádne silno odporúčam ako oddychovú klasiku, nič priveľmi filozofické, ako sme u Lewisa zvyknutí, no napínavé a skvelé! :)

Farár Marián Kuffa

Farár Marián Kuffa

Marián Kuffa; Martin Ližičiar

-15%

5,02 €

5,0
userAvatar
Eva (24)

7. marca 2018

Jednoduchým spôsobom popísané základná vierouka Cirkvi, krásne! Veľa vecí, o ktorých sa v knihe hovorí, som poznala z jeho prednášok, ale dopĺňa a rozpracúva ich. Na konci je krásne a prehľadne zhrnutá celá jeho teológia. Amen, otec Kuffa je skvelý, páčia sa mi jeho názory a to, že sa nebojí v tejto dobe povedať, čo je biele a čo nie, nezahmlieva. Odporúčam!

Zjavenia sv. Brigity Švédskej

Zjavenia sv. Brigity Švédskej

Brigita Švédska

-15%

7,57 €

4,9
userAvatar
verified
Eva (24)

7. marca 2018

Táto knižka ma na prvý pohľad (na jej názov) zaujala. Brigitu som poznala, najmä jej modlitby, ale zjavenia sú vyšší level. Krásne opisuje udalosti zo života Panny Márie a Ježiša, ako keby tam s nimi vtedy bola. Je písaná trochu pre mňa zvláštnym štýlom, predsa len kniha zo 14. storočia asi nebude písaná úplne moderne, ale to neznižuje jej obsahovú kvalitu a krásne myšlienky, ktoré v sebe ukrýva. Časť, kde Brigita opisuje osobné súdy bola obzvlášť zaujímavá a oči otvárajúca. Veľmi odporúčam každému katolíkovi, ktorý chce vedieť viac z "obyčajného" života Panny Márie, Ježiša a ľudí okolo nich, je to taká must have :)

YOUCAT

YOUCAT

-15%

7,61 €

4,9
userAvatar
Eva (24)

14. februára 2018

Ako hovoril pápež Benedikt, čítajte katechizmus! A tadaa, tu je, pre mladých, písaný skvelou nenútenou formou v otázkach a odpovediach s krásnymi ilustráciami/fotkami. Pravdy viery vysvetlené jednoducho, jazykom mladých, po bokoch citáty svätcov alebo verše z Písma. Krása, som nadšená, je skvelé vytvárať spoločenstvá a študovať Youcat, do jedného takého chodím a sme veľmi radi, že niečo také ako Youcat existuje a môžeme sa rozprávať a diskutovať o svätej omši, spoznávať hĺbku našej viery. Odporúčam mladým, ale i starším! :)

Kým nemáme tvár

Kým nemáme tvár

C. S. Lewis

-15%

11,01 €

4,5
userAvatar
Eva (24)

14. februára 2018

Ďalšia Lewisovka, ktorá je už, bohužiaľ, takmer všade vypredaná, ale aj tak ju odporúčam každému Lewismaniakovi :) číta sa veľmi ľahko, ide o známy mýtický príbeh, no spracovaný novým spôsobom, tak Lewisovi vlastným. Ukazuje, aká je ľudská láska sebecká a nedovidí ďalej než na koniec vlastného "nosa". Myslím, že je v nej skrytý zmysel, ktorý som ešte stále neobjavila, ale to ma nabáda prečítať si ju ešte raz. Dá sa zhltnúť na jeden šup, ale dá sa nad ňou aj veľa premýšľať. Odporúčam :)

1 z 3
logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Doručenie zadarmo nad 39 € pri platbe vopred (platí pre vybrané služby)

userAvatar

Overené zákazníkmi

Ďalšie hodnotenia

100%

dodacia lehota

kvalita komunikácie

* hodnotenia za posledných 90 dní

userAvatar

Radoslav, 28.1.2024

odporucam

userAvatar

Radovan, 26.1.2024

Nadherná knižka hlavne pre mladých.

userAvatar

Pavol, 23.1.2024

doporučujem

100% zákazníkov <br/> nás odporúča

100% zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2024 Zachej.sk