Recenzie: Monika - vydavateľstvo Zachej.sk

Recenzie: Monika - vydavateľstvo Zachej.sk

Nepriatelia spásy: Telo, svet a diabol

Nepriatelia spásy: Telo, svet a diabol

George Hay

-15%

5,87 €

4,2

Stará múdrosť hovorí, že ak chceme nepriateľa poraziť, musíme ho najskôr dobre poznať. V novej knihe vydavateľstva Zachej.sk biskup Hay konkrétne pomenúva našich nepriateľov, ktorí sa snažia vytlačiť Božiu prítomnosť z našich životov, zničiť Boží život v nás a zabrániť tak dosiahnutiu nášho cieľa – večného života v nebeskej radosti. Biskup Hay nám predkladá rokmi overený know-how, ako sa im vzoprieť a nedať sa oklamať. Celá ich manipulačná stratégia je založená na klamstve a preto čítajme pozorne, aby sme neostali zaskočení, keď na nás nepriatelia vytiahnu svoje staré, no stále funkčné triky a ľsti: hriech a zlo zabalené a predkladané v krásne vyzdobených krabiciach.

Svätý Alojz Gonzága

Svätý Alojz Gonzága

Alois Hrudička

-15%

8,42 €

5,0

Svätý Alojz Gonzága je taký známy-neznámy svätec. Známy – pretože toto meno sa v kresťanskom prostredí spomína pomerne často a neznámy – pretože málo ľudí pozná jeho podrobnejší životopis. A práve vydaním tejto knihy sme chceli otvoriť bráničku k bližšiemu spoznaniu tohto svätca. Nie je to rozsiahle dielo, nakoľko tento mladý jezuita, študent filozofie a teológie, zomrel vo veku 23 rokov. No za tento čas nám zanechal úžasné svedectvo a príklad ako žiť čnostným životom s odovzdanosťou sa do Božej vôle; v spokojnom svedomí, pripravený sa kedykoľvek postaviť pred Božiu tvár. Alojz svoju lásku k Bohu neodmysliteľne spájal s láskou k blížnemu. Pomoc chorým postavil nad svoj pozemský život. Tohto veľkodušného, veselého a v spoločnosti obľúbeného mladíka pápež vyhlásil za nebeského ochrancu mládeže, zvlášť študentov. Mladí ľudia, ktorí hľadajú a túžia po Pravde si volia práve svätého Alojza Gonzágu za svojho osobného patróna.

Ako sa modliť ruženec

Ako sa modliť ruženec

Donald Calloway

-15%

2,47 €

5,0

Keď zanietený ctiteľ Panny Márie rozpráva o ruženci, máme pocit, že bez tejto modlitby už nemôžeme byť ani jeden deň. Takýmto ctiteľom je aj otec Donald Calloway, konvertita, ktorému ruženec zmenil život. V brožúrke Ako sa modliť ruženec predstavuje nielen schému, jednotlivé tajomstvá tejto modlitby, prisľúbenia a možnosti získania odpustkov (vhodné najmä pre začiatočníkov), ale skvelým štýlom – jemu vlastným – tiež objasňuje, prečo je pravidelná modlitba ruženca taká dôležitá, ako sa ho máme správne modliť a v neposlednom rade, ako sa sami môžeme stať apoštolmi ruženca. Nechajme sa povzbudiť a inšpirovať týmto mariánskym kňazom a aj my povzbudzujme a privádzajme k tejto modlitbe našu rodinu, známych, priateľov či ľudí, ktorých nám Boh posiela do cesty.

26 apoštolov ruženca

26 apoštolov ruženca

Donald Calloway

-15%

10,12 €

4,9

Určite každý kresťan katolík má vedomosť, aká je nesmierne dôležitá, účinná a potrebná modlitba ruženca. No mnohí z nás túto modlitbu považujeme za neskutočne dlhú a v podvedomí možno stále živíme výhovorku, že na ruženec jednoducho nemáme čas. Utvrdzujeme sa v tom, že naše pracovné či rodinné povinnosti nám neumožňujú sa ho modliť. A niektorí sú dokonca presvedčení, že je to výlučne modlitba dôchodcov, ktorí aj tak nemajú čo iné na práci. Radi by sme vyviedli z omylu ľudí, ktorí si myslia, že ruženec nie je pre každého a zároveň povzbudili a potešili tých, pre ktorých sa už ruženec stal súčasťou dňa. Kniha 26 apoštolov ruženca ponúka svedectvá a krásne myšlienky ľudí v produktívnom veku, ktorí sú dôkazom toho, že ruženec má zázračnú moc.

E-kniha: Modlitby za uzdravenie a oslobodenie rodín

E-kniha: Modlitby za uzdravenie a oslobodenie rodín

Kathleen Beckman

-15%

2,47 €

5,0

Útla brožúrka, no obsahovo priam nenahraditeľná v každej ťažkej situácií, ktorá zasiahne rodinu, či život človeka. Modlitba má moc upokojiť rozdrásané srdce a unavenú myseľ, keď sa cítime veľmi zle a máme pocit, že náš rodinný či osobný život sa nám rúca a každý ďalší deň je horší... Nehľadajme pomoc v týchto ťažkých chvíľach v neistých (nekresťanských) zdrojoch, ktoré nám môžu dať maximálne tak krátkodobú náplasť na bolesť. Vytrvalá a úprimná modlitba je istota, ktorá prináša riešenie, trvalé uzdravenie zranení a nádej na život v pokoji a v radosti. Táto brožúrka modlitieb je sviežim prameňom, dobrým zdrojom účinnej pomoci, z ktorej môžeme získať silu a ten správny liek pre naše zranenia.

Kniha Božej útechy Angely z Foligna

Kniha Božej útechy Angely z Foligna

Angela z Foligna

-15%

10,12 €

5,0

Mystika je oblasť, v ktorej mnoho ľudí nachádza potešenie duše a usmernenie v duchovnom živote. Naše vydavateľstvo chce podporiť, aby tieto hodnotné knihy boli dostupné každému, kto má záujem o prehĺbenie kresťanského života a povznesenie sa nad pozemské veci. Kniha Božej útechy Angely z Foligna je dielo, v ktorom svätá mystička s nami nielen prezdieľava svoje mystické videnia, ale nás aj učí žiť evanjelium v každodennom živote. Svätá Angela z Foligna je úžasným dôkazom Božieho milosrdenstva. Je nádejou pre každého hriešnika. Dobrý Boh na tejto mystičke dokázal, že jeho trpezlivosť a láska je obrovská. Záleží len na človeku, či Mu vytvorí aspoň malú štrbinku vo svojom srdci a tak dovolí preniknúť Jeho uzdravujúcej láske – tak ako to urobila Angela.

Zbavte sa hnevu a stresu!

Zbavte sa hnevu a stresu!

Gary Zimak

-15%

8,42 €

5,0

Vydaním tejto knihy sme sa chceli dotknúť dvoch oblastí: 1. Ako účinne bojovať proti hnevu a stresu, ktorý sa stal novodobou „pliagou ľudstva“. Hnev a najmä stres ľudí doslova ničí, oberá o pokojný život i zdravie a namiesto radostí z každodenných maličkostí ich ponára do skepsy, skľúčenosti, beznádeje a temna. Títo dvaja gangstri, pokiaľ im necháme voľnosť, dokážu za krátky čas spôsobiť skazu, ktorá sa napráva a obnovuje dlhý čas, a nie vždy sa to aj podarí. Gary Zimak dáva dobré rady a tipy, na koho sa obrátiť a čo robiť, aby náš život neovládali a neničili hnev a stres. Na samom sebe prezentuje, čo dokáže a ako koná Duch Svätý, keď mu dovolíte pôsobiť vo vašom živote. 2. Chceme inšpirovať birmovancov, aby už na začiatku svojej cesty s Duchom Svätým spoznali nielen Jeho úžasné dary, ale zistili, že ovocie spojenia ich života s Duchom Svätým je chutné, zdravé a pre zmysluplný, pokojný život veľmi potrebné :) .

Duša Kristova, posväť ma

Duša Kristova, posväť ma

-15%

5,87 €

5,0

Kto by nepoznal obľúbenú modlitbu po svätom prijímaní Duša Kristova, posväť ma! Možno tým, že sme ju často už od detstva počúvali a modlili sa ju spoločne s ostatnými veriacimi, stala sa pre nás akousi „rutinnou modlitbou“. Hĺbka a sila slov tejto modlitby však stojí za to, aby sme sa nad jednotlivými veršami pozastavili a trošku viac porozjímali, čo nám chcú povedať. Pre mnohých svätých, medzi inými napríklad Ignáca z Loyoly, Bonaventúru či Tomáša Akvinského, bola Duša Kristova dennou modlitbou, rovnako ako Otče náš. Veľmi ju odporúčali modliť sa a zvlášť svätý Ignác bol jej neúnavným šíriteľom. Rozjímania obsiahnuté v tejto knihe môžu pomôcť zahĺbiť sa do adorácie pred Najsvätejšou sviatosťou a naplniť srdce pokojom, ktorý dokáže dať len Boh, keď sme pred ním sklonení v tichu a v modlitbe.

Zasvätenie sa Ježišovi skrze Máriu

Zasvätenie sa Ježišovi skrze Máriu

Ed Broom

-15%

9,27 €

5,0

Cez Máriu k Ježišovi. Myšlienka tejto vety sa ako zlatá niť tiahne celou knihou. Mária je najistejšia cesta k jej Synovi. Ona ho nezatieňuje, ale „ruka v ruke“ nás vedie k nemu. Táto kniha je duchovnou prípravou na zasvätenie sa Ježišovi, vedomému odovzdaniu nášho života do jeho božských rúk. Prostredníctvom rozjímaní nad tajomstvami Ježišovho života a siedmych bolestí Panny Márie nám otvára srdcia a pripravuje myseľ k rozhodnutiu patriť Kristovi. Autor nám dáva Máriu ako inšpiráciu, oporný bod a tiež nám predkladá konkrétne impulzy – teraz konaj – ako máme podľa jej vzoru kráčať vpred. Tieto duchovné cvičenia v závere knihy vrcholia dojímavým úkonom zasvätenia sa Ježišovi skrze Máriu. Nech sa tak stane.

Slzy v La Salette: Zjavenie, ktoré otriaslo Cirkvou

Slzy v La Salette: Zjavenie, ktoré otriaslo Cirkvou

Tomasz P. Terlikowski

-15%

8,42 €

5,0

Kniha o zjavení sa Panny Márie vo francúzskom La Salette je ďalšou z kníh, ktoré čitateľom približujú miesta, na ktorých naša nebeská Matka opäť prišla na našu zem. Vydávaním týchto kníh chceme ozrejmiť udalosti a okolnosti, ktoré tieto zjavenia sprevádzali a v neposlednom rade chceme ľuďom sprostredkovať posolstvá, ktoré Panna Mária s veľkou naliehavosťou zanechala vizionárom. Zjavenie v La Salette je netradičné tým, že Mária sa tu zjavila len jeden krát. Avšak táto skutočnosť nijako neumenšuje váhu posolstva, ktoré Maximovi a Melánií odovzdala. Posolstvo, vyslovené 19. septembra 1846, je až mrazivo aktuálne a je určené pre každého kresťana, tak laikov ako klérikov. V niekoľkých vetách obsahuje podstatu učenia Ježiša Krista. Mária na nás v slzách apeluje, aby sme si kresťanskú náuku neprispôsobovali našim potrebám, ale aby sme žili podľa evanjelia, ktoré nám bolo dané. Toto posolstvo je v dnešnej dobe aktuálne snáď viac, ako sme ochotní to pripustiť. Neskúšajme aká je veľkosť Božej trpezlivosti! Vydajme sa na cestu pokánia radšej hneď. Nikto nevie, kedy cez hodiny jeho života prepadne posledné zrniečko.

2 z 12
logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Doručenie zadarmo nad 39 € pri platbe vopred (platí pre vybrané služby)

userAvatar

Overené zákazníkmi

Ďalšie hodnotenia

100%

dodacia lehota

kvalita komunikácie

* hodnotenia za posledných 90 dní

userAvatar

Katarína, pred 6 dňami

Precízne zabalené knihy, rýchle doručenie, možnosť platby na dobierku, záložka od Zacheja sa mi veľmi páči

userAvatar

Michaela, pred týždňom

Bývám spokojená s obchodem, vždy si tu vyberu něco, co mě zaujme:).

userAvatar

jela, pred týždňom

Rýchle dodanie, nádherné produkty. ODPORÚČAM!!!

100% zákazníkov <br/> nás odporúča

100% zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2024 Zachej.sk