Recenzie: Monika - vydavateľstvo Zachej.sk

Recenzie: Monika - vydavateľstvo Zachej.sk

Svätý Gabriel Possenti

Svätý Gabriel Possenti

-15%

7,57 €

4,7

Na naše vydavateľstvo bola dosť často adresovaná požiadavka vydať knižku, ktorá by oslovila aj mladého čitateľa. V dnešnej dobe je to náročná úloha no neotočili sme sa tejto požiadavke chrbtom a vydali sme knihu o mladom svätcovi Gabrielovi Possentim. Nie je to veľmi známe meno, preto veríme, že mnohí ľudia, všetkých vekových skupín budú chcieť spoznať tohto výnimočného mladíka. Jeho úprimná oddanosť Bolestnej Matke Božej je motiváciou pre každého, kto chce žiť v Máriinej blízkosti. V knihe je taktiež zachytená Máriina úžasná starostlivosť a láska k Božím deťom, ktoré ju príjmu za svoju mamu. Svätý Gabriel Possenti nám dáva jedinečný príklad a potvrdenie slov: svätý = normálny. Gabriel bol obyčajný mladík, ktorý miloval spoločnosť, tanec, hudbu, zábavu, pekné šaty a moderný účes, no rovnako miloval aj Matku Máriu a uvedomoval si, že aj všedný hriech zraňuje dobrého Boha. Bol verný kresťanským zásadám rovnako doma, ako aj v škole či medzi kamarátmi. Nehanbil sa za svoju vieru, žil ju v bežných skutkoch a aj vďaka tomu bol obľúbený v každej spoločnosti, v ktorej sa ocitol. Svätý Gabriel je dôkazom, že žiť úprimné a nefalšované kresťanstvo sa páči nielen Bohu, ale aj ľuďom.

E-kniha: Pôstna cesta s Matkou Máriou

E-kniha: Pôstna cesta s Matkou Máriou

Edward Looney

-15%

9,27 €

5,0

Opäť sa blížime k Pôstnemu obdobiu – obdobiu stíšenia sa, uvažovania nad cenou našej spásy, odriekania si príjemností, častejšími sebazapieraniami či obetami a v neposlednom rade je to obdobie zintenzívnenia osobnej či spoločnej modlitby. Je už takou tradíciou vydavateľstva Zachej.sk, že na toto obdobie milostí prináša knihu krátkych zamyslení, modlitieb a výziev ku konkrétnym skutkom, ktorá je pre mnohých už nepostrádateľnou dennou prípravou na najväčšie kresťanské sviatky roka. V tohtoročnej novinke s názvom Pôstna cesta s Matkou Máriou nás bude na našej 40-dňovej púti sprevádzať nebeská Matka Panna Mária. Na začiatku tejto cesty obnovy ju poprosme, aby sa dotkla nášho srdca a urobila ho srdcom vnímavým a ochotným i schopných zanechať hriech a kráčať s ňou za jej Synom. Na konci pôstnej cesty nám nezakýva na rozlúčku a neodíde od nás, ale spolu s ňou budeme prežívať a sláviť Veľkonočné sviatky a oslavovať triumf Božieho milosrdenstva. Kiežby sa táto kniha stala impulzom k uvedomeniu si Máriinej prítomnosti v našich životoch. A to nielen počas Pôstneho obdobia, ale celý rok! Naučme sa s ňou rozprávať počas dňa a vnímať jej blízkosť. V jej príjemnej spoločnosti môžeme kráčať a prísť do nášho cieľa – večného života.

Mystička svätých rán: Život a zjavenia Márie Marty Chambonovej

Mystička svätých rán: Život a zjavenia Márie Marty Chambonovej

-15%

8,42 €

4,8

Úcta ku Kristovej krvi a k jeho presvätým ranám je u nás dosť rozšírená a známa. No menej známe je už meno Mária Marta Chambonová. Túto jednoduchú a skromnú rehoľníčku si vyvolil Pán Ježiš, aby oživila úctu k jeho svätým ranám. Chceme prispieť k zmierneniu Božej spravodlivosti šírením pobožnosti a modlitieb, ktoré M. M. Chambonová v posolstvách prijala od nášho Pána. Žiadal, aby boli jeho sväté rany uctievané a aby bolo jeho posolstvo o milostiach z nich plynúcich stále šírené medzi ľuďmi. Bližším oboznámením sa so životom tejto mystičky a so zjaveniami, ktoré nám sprostredkovala sa môžeme viac zahĺbiť do Kristovho utrpenia a odčiňovať svoje hriechy spôsobom, ktorý od nás žiada a je mu milý. Nech vzor pokory a úplnej oddanosti sestry Chambonovej v nás roznieti túžbu a predsavzatie, neobnovovať viac Kristove rany hriechom, ale modlitbou a obetou zmierňovať bolesti na jeho doráňanom tele.

Pobožnosť k Bolestnej Matke Božej

Pobožnosť k Bolestnej Matke Božej

-15%

5,02 €

4,8

Sedembolestnú Pannu Máriu, patrónku Slovenska máme v našej krajine vo zvláštnej úcte a možno viac ako v iných krajinách sa na Bolestnú Matku s dôverou obraciame. Vydaním tejto útlej knižky pobožností sme chceli ešte viac podporiť časté vzhliadanie k Sedembolestnej Panne Márií a zároveň vyplniť prosbu našej Matky, aby sme s ňou viac cítili a rozjímali o jej bolestiach. Okrem modlitieb v nej nájdete aj ozrejmenie vzniku úcty k Bolestnej Matke Božej. Tiež inšpiratívne podnety mnohých svätcov a svätíc: Gabriel Possenti, Brigita, Alfonz, Vincent Palotti, či blahoslavený Henrich Suso, pre ktorých sa uctievanie bolestí nebeskej Matky stalo súčasťou každodenného života. Pobožnosť k Bolestnej Matke Božej nám bola darovaná nebom, aby zmiernila Božie tresty alebo ich dokonca od hriešnikov odvrátila. Modlime sa túto pobožnosť a obsiahnime milostí, ktoré nebeská Matka prisľúbila tým, ktorí budú prejavovať ľútosť a súcit nad jej bolesťami.

E-kniha: Tiché svetlo z Lúrd: Spomienky na Bernadetu

E-kniha: Tiché svetlo z Lúrd: Spomienky na Bernadetu

Jean-Baptiste Estrade

-15%

8,42 €

5,0

V roku 2023 si pripomenieme 165. výročie zjavení sa Panny Márie v Lurdoch mladej dievčine menom Bernadeta Soubirousová. Pri tejto príležitosti sa naše vydavateľstvo Zachej.sk rozhodlo pripraviť knihu pre priblíženie udalostí, ktoré zmenili život nielen Bernadete, ale miliónom ľuďom. Jedným z nich bol aj autor tejto knihy. Aj on najskôr patril medzi nedôverčivých posmievačov; no len do chvíle, kedy sa ho Panna Mária dotkla osobitným spôsobom. Vďaka zásahu nebeskej Matky vzniklo významné priateľské puto medzi Bernadetou a Estradom, ktoré sa stalo základom pre napísanie tejto knihy. V Lurdoch Panna Mária zanechala ľudstvu okrem zázračného prameňa aj iný veľkolepý dar. Predstavila sa snáď najkrajším menom a titulom, ktorý jej prislúcha. Pri šestnástom zjavení, akoby symbolicky na sviatok Zvestovania Pána povedala: „Som Nepoškvrnené počatie.“ V tomto mene je ukrytá zázračná moc a milosti, ktorými chce Panna Mária zahrnúť každého z nás i celý svet. Zahĺbme sa teda do významných udalostí, ktoré začali 11. februára 1858 a vnímajme srdcom tajomné posolstvo, ktoré môže zmeniť aj náš život.

Kuchyňa svätej Hildegardy

Kuchyňa svätej Hildegardy

Marie-France Delpechová

-15%

12,67 €

5,0

Svätá Hildegarda bola výnimočná žena: prírodovedkyňa, lekárka, botanička, spisovateľka, mníška benediktínskeho rádu a zároveň mystička, ktorej Boh vo videniach odhalil spojitosti medzi zdravým človeka a prírodou. V posledných rokoch, kedy svet zaplavujú nové civilizačné choroby, ktoré priamo súvisia s moderným, „rýchlym“ spôsobom života, zlou životosprávou a nezdravým životným štýlom, sa veľa ľudí opäť snaží o prirodzený návrat k prírode, zmenu zmýšľania a nový spôsob života. Táto kuchárska kniha ponúka recepty a základné princípy na zmenu našich stravovacích návykoch. Z jednoduchých a zdravých ingrediencií sú tu ponúknuté skvelé jedlá, ktoré nezaťažia ľudský organizmus, naopak dodajú mu vitalitu a energiu. Skúsme si osvojiť Hildegardinu teóriu striedmosti a jednoduchosti, ktorá v kombinácií s Božími darmi prírody môže prispieť k lepšiemu zdraviu a tým aj šťastnejšiemu životu.

E-kniha: Posledný boj o rodinu

E-kniha: Posledný boj o rodinu

Piotr Glas; Jacek Pulikowski

-15%

10,97 €

5,0

Vážnosť situácie, v ktorej sa nachádza rodina a manželstvo, si s plnou vážnosťou uvedomujeme aj vo vydavateľstve Zachej.sk. Preto prichádzame s ďalšou knihou, ktorá môže pomôcť brániť rodiny, ktoré chce diabol dobyť a zničiť. Znevažovanie tradičnej rodiny a manželstva naberá v poslednom období na takej intenzite, že už určite každý pochopil, že tu nejde o presadzovanie práv malej skupinky ľudí, ktorí sa cítia byť ukrivdení a nepochopení, ale o cielený zámer niekoho oveľa mocnejšieho ako je človek. Vo Fatime bolo predpovedané, že k tomuto boju o rodinu dôjde. Je však na nás, či sa budeme nečinne prizerať a laxne prijímať, ako diabol ničí každú morálnu a mravnú hodnotu, alebo sa vzchopíme a modlitbou, pôstom, obetou i verejným vyjadrením podpory kresťanským hodnotám, sa mu vzoprieme. Skúsený exorcista o. Glas a uznávaný rodinný poradca L. Pulikowski, nám v tejto knihe chcú pomôcť zorientovať sa v tomto „pomýlenom svete“, aby sme nevideli zlo aj tam, kde nie je a naopak, neprehliadali a nezľahčovali ho tam, kde je evidentné, škodlivé a nebezpečné. Títo dvaja odborníci, formou odpovedí na pálčivé otázky dnešnej doby, rozsvecujú svetlo tam, kde sa „niekto“ za každý cenu snaží udržiavať tmu a hmlu.

E-kniha: 365 dní s Máriou

E-kniha: 365 dní s Máriou

Luca Crippa (ed.)

-15%

10,12 €

5,0

Táto kniha je ďalšou z čitateľmi obľúbenej série vydavateľstva Zachej.sk – 365 dní. Tentokrát jej stredobodom je Panna Mária. Krátke myšlienky o nebeskej Matke od svätcov, či iných významných osobností, prestriedané citátmi Písma, encyklík, Katechizmu a modlitbami – starobylými, liturgickými či novodobými, nám pomôžu byť každý deň v spojení s Matkou Božou. Táto kniha ponúka možnosť viac sa k nej pritúliť, prosiť i ďakovať za jej prítomnosť v našich životoch, mocnú ochranu a milosti, ktorými nás zahŕňa. V dejinách Cirkvi nebol Máriou odmietnutý nikto, kto ju prosil o pomoc. Povzbudení touto skutočnosťou sa ešte vrúcnejšie zverme do jej materinskej starostlivosti a žime každý deň v jej prítomnosti.

Pripravte mu miesto

Pripravte mu miesto

Susie Larsonová

-15%

7,57 €

5,0

Vo zvyklostiach mnohých kresťanov je už samozrejmosťou určitá forma prípravy na Veľkonočné sviatky počas Pôstneho obdobia. Či už ide o zrieknutie sa niečoho príjemného alebo inú formu duchovnej obnovy, toto využitie „času prípravy“ má veľký význam pre zmysluplné prežitie nastávajúcich sviatkov. Adventné obdobie je rovnako „časom prípravy“, ktorý nám Cirkev predkladá, aby sme sa aj na najkrajšie sviatky v roku mohli duchovne obnoviť a takto pripravený prijať zázračný dar Betlehema. Žiaľ, v zajatí kolied, svetielok, vianočných trhov či večierkov, ktoré nás počas adventu obklopujú, zabúdame na pravý význam adventu a nechávame sa strhnúť prúdom svetských radovánok a nákupných ošiaľov. A tak sa stáva, že na narodeninovú oslavu Jezuliatka máme prichystané darčeky pre všetkých pozvaných hostí, no na dar pre oslávenca sme akosi zabudli... Skúsme to zmeniť! Ak sa nechceme vzdať našich obľúbených predvianočných zvyklostí, tak k nim aspoň pridajme hoc aj túto 24-dňovú adventnú pobožnosť. Na Štedrý večer tak budeme môcť narodenému Spasiteľovi predložiť náš dar – obnovené a otvorené srdcia pre jeho prijatie.

Ako oslobodiť a uzdraviť rodiny

Ako oslobodiť a uzdraviť rodiny

Kathleen Beckman

-15%

10,12 €

5,0

Kto žije v harmonickej rodine si možno ani neuvedomuje, akého úžasného daru sa mu dostáva. Fungujúca a kompletná „základná bunka spoločnosti“ – najmä v posledných rokoch – je skôr raritou ako samozrejmosťou. Na rodiny a jej členov sa valí množstvo nástrah a pokušení, ktorými sa diabol snaží rozbiť ich vzájomné vzťahy; najmä medzi manželmi, no nepohrdne ani príležitosťou naštrbiť puto medzi súrodencami, či rodičmi a deťmi navzájom. Ak chceme uchrániť svojich blízkych pred diabolským votrelcom, ktorý chce zničiť naše rodinné šťastie, musíme poznať jeho taktiku a nedať sa oklamať. Spoločná modlitba je ten pevný základ, na ktorom môžeme budovať a rozvíjať civilizáciu lásky a tak dokážeme odolávať duchovným útokom, ktoré prichádzajú. Táto kniha podáva pomocnú ruku aj rodinám, v ktorých sa už zlo udomácnilo. Vďaka modlitbám za uzdravenie a oslobodenie aj oni majú nádej na obnovenie rodinného šťastia v kruhu najbližších.

3 z 12
logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Doručenie zadarmo nad 39 € pri platbe vopred (platí pre vybrané služby)

userAvatar

Overené zákazníkmi

Ďalšie hodnotenia

100%

dodacia lehota

kvalita komunikácie

* hodnotenia za posledných 90 dní

userAvatar

Katarína, pred 6 dňami

Precízne zabalené knihy, rýchle doručenie, možnosť platby na dobierku, záložka od Zacheja sa mi veľmi páči

userAvatar

Michaela, pred týždňom

Bývám spokojená s obchodem, vždy si tu vyberu něco, co mě zaujme:).

userAvatar

jela, pred týždňom

Rýchle dodanie, nádherné produkty. ODPORÚČAM!!!

100% zákazníkov <br/> nás odporúča

100% zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2024 Zachej.sk