Recenzie: Monika - vydavateľstvo Zachej.sk

Recenzie: Monika - vydavateľstvo Zachej.sk

Krok za krokom k svätosti s Františkom Saleským

Krok za krokom k svätosti s Františkom Saleským

František Saleský

-15%

10,12 €

5,0

Názov knihy Krok za krokom k svätosti s Františkom Saleským priam dokonalo vystihuje jej obsah a podstatu. Každá krátka kapitola tejto knihy je malým krôčikom, ktorým držiac sa svätého Františka Saleského za ruku, pomaličky, ale s pevnou oporou, kráčame v ústrety našej svätosti. Pastoračná činnosť tohto výnimočného svätca bola veľmi rozsiahla a spočívala nielen v ústnom kázaní a v príklade vlastného života, ale aj v množstve listov, ktoré písal svojim duchovným deťom. Veľmi známa je kniha Filotea, ktorá je zbierkou malej časti jeho listov. No jeho korešpondencia bola taká rozsiahla, že sme sa rozhodli čitateľom sprostredkovať ďalšie jeho listy, aby mohli prinášať duchovný úžitok aj ľuďom 21. storočia. Praktická zbožnosť – ako znie pôvodný názov tohto diela – je to, čo potrebuje každý človek k svojmu posväteniu: neoddeľovať náboženstvo od bežného života, ale žiť ho a praktizovať 24/7.

Margita Mária Alacoque

Margita Mária Alacoque

-15%

7,57 €

5,0

Je veľmi potešujúce, že na Slovensku je rozšírená úcta k Božskému Srdcu Ježišovmu. V prvé piatky v mesiaci je účasť na svätej omši oveľa väčšia ako po iné piatky v mesiaci. Dvanásť prisľúbení, ktoré dal Ježiš tým, ktorí si budú osobitným spôsobom uctievať jeho Srdce, si osvojilo mnoho kresťanov a s vierou a nádejou pristupujú v prvé piatky k svätej spovedi a svätému prijímaniu. No menej známa je už životná cesta svätej mystičky Margity Márie Alacoque, ktorú si Pán Ježiš vybral a požiadal ju o šírenie úcty k jeho Najsvätejšiemu Srdcu. Prostredníctvom nej nám odovzdal prisľúbenia, ktoré sú dôkazom jeho nekonečnej lásky k ľuďom. Som veľmi rada, že vydavateľstvo Zachej.sk sprostredkovaním životného príbehu apoštolky Najsvätejšieho Srdca Ježišovho, sa aj takýmto spôsobom môže podieľať na šírení úcty k Najsvätejšiemu Srdcu Ježišovmu, ktoré je tak často zraňované hriechmi, urážkami a nevďačnosťou. Verím, že bližšie spoznanie tejto svätej rehoľníčky a jej príklad v mnohých ľuďoch prebudí túžbu obsiahnuť Ježišove prisľúbenia a tých, ktorí si Božské Srdce pravidelne uctievajú, povzbudí ešte k väčšej horlivosti.

100 modlitieb k anjelom

100 modlitieb k anjelom

Natale Benazzi (ed.)

-15%

6,72 €

4,9

Vydavateľstvo Zachej.sk prináša ďalšiu knihu z obľúbenej série 100 modlitieb. Tentokrát sú to modlitby k našim síce neviditeľným priateľom, no vždy prítomným a ochotných pomôcť – k anjelom. Prostredníctvom týchto modlitieb sa s nimi môžeme nielen duchovne spojiť, ale ich aj viac spoznať. Spoznať anjelov zo Starého i Nového zákona, nadobudnúť väčšiu dôveru v nášho anjela strážneho a obdivovať majestát Božích archanjelov. Nepodceňujme ich orodovnícku moc a s vierou prosme anjelov o pomoc, ochranu či ich príhovor za nás u nebeského Otca. Náš život bude úplne iný, keď anjelov budeme vnímať ako skutočné bytosti, ktoré stoja pri nás, aby nás chránili a pomáhali nám a nielen ako krásne umelecké diela v podobe sošiek či obrazov. Prehodnoťme svoj vzťah k anjelom a tešme sa na spoločenstvo a dobrodružstvo, ktoré nám títo Boží poslovia radi doprajú, ak oň budeme mať záujem.

Chlapec, ktorý sa stretol s Ježišom

Chlapec, ktorý sa stretol s Ježišom

Immaculée Ilibagiza; Steve Erwin

-15%

8,42 €

5,0

Táto kniha je pokračovaním skutočného príbehu, ktorý sa stal v Rwande v 80-tych rokoch 20. storočia a je opísaný v knihe Naša Pani z Kibeha. Autorka oboch kníh v tomto diele rozvíja príbeh ďalšieho vizionára, ktorý je v predchádzajúcej knihe spomínaný len okrajovo – Segatashyu. Tomuto negramotnému, pohanskému teanegerovi sa zjavil Pán Ježiš a požiadal ho o spoluprácu pri ohlasovaní evanjelia a nasmerovania ľudí k Božiemu kráľovstvu. Božie cesty a spôsoby sú nevyspytateľné a pre nás často nepochopiteľné. Pán Ježiš neprišiel k nábožnému chlapcovi z kresťanskej rodiny, ktorý by presne vedel, kto sa mu zjavil a prejavoval by mu náležitú úctu. Vybral si mladého pohana, ktorý pred ním nepadol na kolená, ale vyjednával s ním a chcel „niečo za niečo“. A práve vďaka prostorekosti Segatashyu máme možnosť dozvedieť sa odpovede na otázky, ktoré zaujímali nielen jeho, ale určite zaujímajú každého človeka. Segatashya uveril Ježišovým slovám, čoho dôkazom je misionárska činnosť, do ktorej sa pustil s absolútnym odovzdaním sa do Božej prozreteľnosti. Od okamihu stretnutia sa s Kristom až do smrti – počas rwandskej genocídy – ani chvíľu nepoľavil v evanjelizovaní a tak splnil aj on svoju časť dohody, ktorú uzavrel s Ježišom pri ich prvom stretnutí.

Príbeh svätej Rity

Príbeh svätej Rity

André Bonet

-15%

8,42 €

5,0

S veľkým potešením ponúkame všetkým čitateľom Príbeh svätej Rity, ktorý napísal jej veľký ctiteľ a obdivovateľ André Bonet. Že jej životopis už poznáte a čo nové by mohla táto kniha ponúknuť? Veľmi veľa. Zistíte, keď sa do tohto podmanivého príbehu začítate. Priam románové spracovanie v spoločensko-historickom kontexte vtiahne čitateľa do deja a prenesie ho na miesto, kde sa svätá Rita narodila; v duchu bude počuť bzučanie včiel a cítiť vôňu ruží. Vďaka skvelému spracovaniu Príbehu svätej Rity nadobudnete pocit, že ste blízkym priateľom tejto výnimočnej ženy a budete chcieť Ritu objať a potešiť ju v jej zármutku a tiež prosiť ju o radu a pomoc v ťažkostiach. Neodoprite si tento jedinečný zážitok „stretnutia sa“ s Ritou a prehĺbte svoj vzťah k jedinečnej žene – patrónke neriešiteľných situácií.

Mystické mesto Božie IV - Korunovanie

Mystické mesto Božie IV - Korunovanie

Mária od Ježiša z Agredy

-15%

12,67 €

5,0

S potešením prinášame (nielen) Mariánskym ctiteľom záverečnú časť diela Mystické mesto Božie s podnázvom Korunovanie. Udalosti po Ježišovom nanebovstúpení ostávajú zahalené rúškom nepoznania, tajomna. Ako a kde žila Panna Mária po Ježišovom odchode do neba? Zomrela ako človek alebo bola uchránená od smrti? Aká bola jej účasť na živote prvotnej Cirkvi? Čo sa stalo s apoštolmi? Na tieto a mnoho ďalších otázok odpovedá ctihodná Mária od Ježiša z Agredy v zápiskoch, ktoré z poslušnosti napísala. Problémy a ťažkosti, s ktorými pri písaní božia služobnica bojovala len potvrdzujú, že keď nám Božia Matka chcela zveriť poznanie týchto udalostí, nikto a nič nemôže tento jej zámer prekaziť. Panna Mária nám prostredníctvom tohto diela odkrýva tajomno najmä o sebe samej. Začítajme sa do tohto nadpozemského diela a spoznajme pozemský i nebeský život Márie, aby sme ju mohli ešte viac milovať, nasledovať a skrze ňu jej milovaného Syna.

Duchovný boj púštnych otcov

Duchovný boj púštnych otcov

Dominik Chmielewski

-15%

5,87 €

5,0

V dnešnej dobe, kedy mnoho ľudí (aj kresťanov) hľadá relax, pokoj, načerpanie nových síl a možnosť vyrozprávať sa, či vyžalovať v rôznych platených službách, ktoré majú svoj pôvod vo východných náboženstvách nám otec Dominik Chmielewski predkladá pred náš duchovný zrak krásu a jedinečnosť kontemplatívnej modlitby. V kresťanskej spiritualite môže človek nájsť skutočný pokoj, regeneráciu tela i duše. Nechajme sa ovplyvniť a inšpirovať púštnymi otcami, ktorí hľadali a našli múdrosť v tichu modlitby. Aj ich diabol pokúšal, rovnako ako Ježiša na púšti. No naučili sa mu vzdorovať, odhalili jeho taktiku a zanechali nám cenné rady, ako bojovať s pokušeniami, rozlišovať „vnuknutia“, odkiaľ pochádzajú. Takto pripravení dokážeme výjsť aj zo stretnutia so zlým duchom víťazne. Buďme neustále napojení na Ducha Svätého a kráčajme istým krokom k večnému radostnému životu.

E-kniha: Hodiny utrpenia nášho Pána Ježiša Krista vo videniach Luisy Piccarrety

E-kniha: Hodiny utrpenia nášho Pána Ježiša Krista vo videniach Luisy Piccarrety

Luisa Piccarreta

-15%

8,42 €

4,9

Čítať o utrpení a smrti nášho Pána Ježiša Krista, ktoré podstúpil za nás ako zmiernu obetu je potrebné. Avšak je veľmi dôležité ísť ešte ďalej a o Kristovom utrpení aj rozjímať, prosiť o odpustenie za našu nevďačnosť za túto veľkú obetu a vzdávať Bohu chvály za jeho nekonečnú lásku k nám. Videnia talianskej mystičky, Božej služobnice Luisy Piccarrety nám môžu pomôcť ponoriť sa do rozjímania nad 24 hodinami Kristovho utrpenia. Hodinu po hodine sa spojiť s Kristom v jeho bolesti, úzkosti a opustenosti. V modlitbe priniesť aspoň malú útechu jeho utýranému telu a urobiť pevné rozhodnutie nezraňovať ho opäť ďalšími hriechmi. V tejto novej knihe vydavateľstva Zachej.sk sú predstavené tri spôsoby, ako sa môžeme zahĺbiť do tohto bolestného rozjímania s ohľadom na naše možnosti a vnútornú dispozíciu. Spolu s Luisou Piccarretou môžu Hodiny utrpenia nášho Pána premeditovať osoby žijúce kontemplatívny život ako aj osoby, ktoré sú počas dňa veľmi zaneprázdnené mnohými povinnosťami. Nájdime si priestor pre chvíľu rozjímania s Kristom. Aj chvíľa je viac ako nič.

E-kniha: Tebe sa zverujeme, svätý Jozef!

E-kniha: Tebe sa zverujeme, svätý Jozef!

Dominique Le Tourneau

-15%

7,57 €

5,0

Keď na sklonku roku 2020 vyhlásil Svätý Otec František Rok svätého Jozefa, myslím, že to bolo prekvapenie pre mnohých. Z množstva milostí a vypočutých modlitieb, ktoré boli ovocím „zviditeľnenia“ a pozdvihnutia svätého Jozefa, ku ktorému sa začalo utiekať veľa kresťanov je zrejmé, že toto rozhodnutie Svätého Otca bolo riadené Duchom Svätým. Vďaka mnohým knihám a publikáciam, ktoré boli od vyhlásenia tohto milostivého roku vydané, prestal byť svätý Jozef mnohými ľuďmi vnímaný ako slabučký starec a začala sa mu vzdávať úcta, aká tomuto Božiemu vyvolencovi patrí. Svätý Jozef je mocný orodovník, náš milujúci duchovný otec, ktorý chce byť nápomocný svojim duchovným deťom. Vydaním knihy Tebe sa zverujeme, svätý Jozef! chceme roznietiť ešte väčšiu úctu, náklonnosť a dôveru v tohto mocného Božieho muža. V dnešných časoch nestability a neistoty obracajme sa s dôverou na svätého Jozefa, patróna Katolíckej cirkvi, opory rodín, vzor pracujúcich, orodovníka v ťažkostiach a skúškach a spoločníka v hodine nášho prechodu do večnosti. Modlievajme sa k nemu každý deň, pozvime ho do našich rodín, do našich spoločenstiev a možno budeme prekvapení, akých privilégií a milostí sa nám na jeho orodovanie dostáva.

E-kniha: Štyri posledné veci

E-kniha: Štyri posledné veci

Kevin Vost

-15%

9,27 €

5,0

Smrť, posledný súd, nebo a peklo. Slová, ktoré sa týkajú každého človeka, či už nad nimi uvažuje alebo nie. Rozumný človek, ktorý si uvedomuje, že pozemský život nie je vrcholom bytia, sa nad týmito poslednými vecami určite zamýšľa a túži po poznaní. Kniha Kevina Vosta je skvelým zdrojom práve tohto poznania. Tento vzdelaný človek, obľúbený najmä pre svoju schopnosť aj náročné témy sprostredkovať zrozumiteľným spôsobom, nám približuje učenie veľkého svätca – Tomáša Akvinského o rozhodujúcich momentoch nášho života a ponúka nám odpovede na otázky, o ktorých síce ľudia neradi rozprávajú, no poznanie ich odpovedí nás môže zmeniť. Môže nás priviesť k uvedomeniu si, že pozemský život je len "prechodný pobyt" a náš čas a zameranie by sme mali investovať do "trvalého pobytu", ktorý je vo večnosti. Ak budeme investovať do neba, nemusíme sa obávať ani smrti, ani súdu.

5 z 12
logo

Staňte sa členom ZachejClubu
a získajte množstvo výhod:

icon

Doručenie zadarmo nad 39 € pri platbe vopred (platí pre vybrané služby)

userAvatar

Overené zákazníkmi

Ďalšie hodnotenia

100%

dodacia lehota

kvalita komunikácie

* hodnotenia za posledných 90 dní

userAvatar

Katarína, pred 6 dňami

Precízne zabalené knihy, rýchle doručenie, možnosť platby na dobierku, záložka od Zacheja sa mi veľmi páči

userAvatar

Michaela, pred týždňom

Bývám spokojená s obchodem, vždy si tu vyberu něco, co mě zaujme:).

userAvatar

jela, pred týždňom

Rýchle dodanie, nádherné produkty. ODPORÚČAM!!!

100% zákazníkov <br/> nás odporúča

100% zákazníkov
nás odporúča

Zdroj: Heureka.sk

Zachej magazín

Prihláste sa do newslettra a získajte pravidelné informácie o super ponukách, akciách a zľavách. Zo zasielania sa môžete kedykoľvek odhlásiť.

Možnosti doručenia

zasielkovnaparcelPostcourierGls

Možnosti platby

visamastercardtatraslspvubapplePaygooglePay
heureka_icon

ShopRoku 2021

Finalista - Knihy a e-čítanie

Copyright © 2013 - 2024 Zachej.sk